Ориентир срещу завръщането в Ориента

Според евродепутата Надежда Нейнски големият дебат на предстоящите европейски избори ще бъде дебатът за европейския и прозападен път на България срещу евразийските политически и икономически интереси на Русия.

Така на практика на първата Национална конференция на партия СИНЬО ЕДИНСТВО вчера беше направена първата заявка на равнище политически субект, според която в центъра на вниманието на обществото ни трябва да бъде поставен централният проблем на днешна България.

Националната задача на 90-те години беше да бъде проправен пътят ни към проспериращата част от света. В това сините успяха, но „изгоряха”. На следващите управници им остана да ударят печата върху подготвените документи за присъединяване на България към ЕС и НАТО и…да им „турят пепел”, взета от затихващото огнище на синия ентусиазъм.

Успокоението от постигнатия успех засили деградацията на демокрацията, за което никой не иска да си посипе главата с пепел (от рози). А вече може би и не трябва да бъдат раздухвани въглените на вината, която може да бъде намерена на всяко партийно гробище.

Днес е време демократично мислещите хора да проумеят, че битката за ориентацията на България не е приключила. Налага се завоеванията ни да бъдат защитени активно и това не може да стане без организиран отпор на стимулираното отвън контранастъпление на контрите.

Дано добрият пример да се окаже заразителен. България има нужда от единен прозападен политически проект, който да се противопостави на евразийската заплаха за реванш на посткомунизма под маската на русофилството . Фактът, че членството ни в ЕС и НАТО ни пази от открития натиск на Кремъл, на какъвто е подложена Украйна в това отношение, не означава, че петата колона ще спре опитите си да се наложи.

Лявото и дясното не са изчезнали от политическата карта на България, но истинската фронтова линия на разделението минава като траншея за газопровод между бъдещето и миналото, между западното и източното.

23 мнения за “Ориентир срещу завръщането в Ориента”

 1. Все си мисля, как СТРОИТЕЛИТЕ са намерили някога в себе си инстинкт и далновидност да разберат, че триумфът на северния хищник е смърт за България, да преодолеят такива, ама такива жестоки!- междуличностни и партийни омрази, че да се обединят около Стефан Стаамболов срещу руската агресия и да спечелят възторга на цивилизования свят! Да ги е пазило НАТО? Да са чакали еврофондове? Нищо освен гола гордост и патриотизъм не са имали, кой по-горе с две къщи в София, кой по-долу с едно лозе в Търново, кой либерал (ще рече -левица), кой консерватор (ще рече десница), че и социалдемократът Димитър Благоев на руски теми е по-хард и от шуря си стамболовия министър Георги Живков, пък за още по-левите Янко Сакъзов и Кръстьо Раковски да не говорим!… Печални исторически аналогии с днешния ден!

 2. Ясна, точна и категорична политическа теза, посочваща фундамента на предизборния разлом на обществото ни. Предстои да изберем как ще живеем занапред. В демокрация или в авторитаризъм. Морал и върховенство на закона или корупция и азиатски империализъм. Ако отстъпим днес и в предстоящите месеци, ще потвърдим, че единствения изход е Терминал 2. Да гледаме напред и не се колебаем да постигнем
  мечтаната свобода и благоденствие. Нека ни е пример Белгия, а не Беларус. Помни Украйна – пази България !

 3. Mahaneto na pozornia monument na suvetskata okupacia na Bulgaria v centura na Sofia shte e meriloto za nachalo na smisleni reformi i durzhavno napravlenie kum civilizovania sviat!

 4. Проблема произтече от едно 10ина-годишно приспиване на обществото чрез мантрата за всемогъщия ЕС, добрия цар (Симеон Сакскобургготски), неговия пъдар (Бойко Борисов) и глашатаите им (почти всички медии), които ще ни вкарат в ЕС и ще забравим за всичките си проблеми – някой ще ги решава вместо нас, а ние спокойно ще си гледаме живота, бизнеса, семейството и най-вече телевизия. Народа едва сега почна да се осъзнава че го будалкат и крадат едновременно, и все пак по-добре късно отколкото никога!

 5. С извинение малко извън темата: тази вечер по БНТ започва четвъртия сезон на сериала “Под прикритие”. За много почитатели на гангстерския жанр той е един много интересен филм, само че не всички хора мислят така.

  Според мен “Под прикритие” е апогей на агресията и насилието, възхваляван от една обществена телевизия, при това платен от нас самите. На първо четене сценарият е много благороден: едно ченге се инфилтрира в организираната престъпност и ги громи наред. Браво! Похвално! Само че в истинския живот, който ни вади очите всеки ден, реалността е съвсем друга: организираната престъпност се е инфилтрирала в държавата и я громи отвътре, също както олигархията, майка на същата тази организираната престъпност, се опитва да превземе обществените институции, сред които са и националните медии БНР и БНТ и да ги постави в служба на себе си. Сериалът “Под прикритие” устройва силните на деня много добре: 1. представя ни една нереална картина на ситуацията в България в която полицията държи нещата под контрол (т.е. спете спокойно деца!); 2. прави безплатна реклама на организираната ни престъпност като показва завидните й възможности и материална обезпеченост (скъпи дрехи, лимузини, яхти, и т.н), и по този начин косвено насърчава младото поколение към нея; 3. подсъзнателно насажда страх у нормалните хора за да нямат те смелост да се борят за правата си с официалната власт (политическата мафия) и неофициалната власт (организираната престъпност). Сюжета на сериала е банално копие от американските полицейски сериали. Само че за разлика от ситуацията в САЩ, у нас полицията не само че не е мотивирана да се бори ефективно с престъпността, а напротив – огромна част от ресурса й вече е впрегнат единствено да громи гражданските социални движения и да арестува протестиращи на общо основание заради страха на политиците от тях.

  Повече по темата:
  Facebook: “Под прикритие” да мине под прикритие
  https://www.facebook.com/groups/220373724812435/

  Който мисли като мен, да заповяда в групата. Ще се борим БНТ да стане обществено-отговорна медия, в служба на гражданите и техните проблеми, а не на проблемите на политическата буржоазия.

 6. Иво вижда ясно какво става в България. До като елита гледа с отворени очи на Запад, не забравя че държи своето място на Изток. Гледа да хване каквато аванта може от Запад, но си гарантира статуквото с плащане редовните си вноски на Изток.
  Нека не забравяме, че преди много години европейският български елит бе унищожен физически, материално и духовно. Сегашният елит е изграден от хора добре подбирани от ДС. Послушни, готови да им служат без никакви уговорки, съмнения, или разбирания. И ДС съвсем не беше “държавна” а истинска “партийна” сигурност. Участниците се кълняха, даже и сега, не да служат на българите, а на партията в София или Москва, каквато и да е. Ръководството се движеше както в ДС така и извън него по партийната линия на БКП/БСП. Така че тази група която управлява страната, няма значение какъв чадър носи, е все същата структура. Нещо за което всички знаем, за това и толкова хора протестират.

 7. Нещата са малко по-сложни. Според либералите, западът е станал социалистически заради социалният капитализъм, който практикуват. И това смятат за основната причина за световната икономическа криза. България от своя страна възприе крайно дясна форма на капитализъм, който, в който за основата ценност е възприет егоизма. Егоизмът е и основното верую на либералите. Всъщност истинската фронтова линия е на полето на ценностите. Дали ще се ръководим от егоизма или от полезността за цялото общество. От концепцията на вземането или на даването.

 8. Русия е варварска държава!
  Цивилизацията такава каквато я познаваме е с Европейски произход.
  Бдете!!!

 9. Не е по темата. Данните от Независимия Пункт за Контрол на Истината от последните дни посещат за неблагополучия в АЕЦ Козлодуй.

 10. Подсещат, а не посещат. Извинявайте.

 11. TESLOV, не се опитвай да разводняваш и замазваш. Силата ти не е в словесната еквилибристика. Ръсиш оксиморони и примитивизъм. Стига ни наукообразното бръщолевене на Доган, Местан и спортната министърка.

 12. Браво на протестиращите в Украйна.Разбраха,че с мирни демонстрации не става.Добре поне, че граничат с ЕС и Русия няма да посмее да смачка протестите с танкове.Не вярвам да се повтори грузинския вариянт.15 милиарда на Путин май включват и собствеността на газаопреносната система на Украйна, което си е живо заробване.Да му мислим ние с Южния поток.Продават ни на руснаците, а те си уреждат постове в Европа.Кога и ние ще ги почнем?

 13. Коментарите на хората тук показват надеждата, че сред българите има страхотен потенциал за висок морал и способност за съвременни анализи в глобален мащаб.

 14. Ето как руската пропаганда говори за България – идеята е да се представи страната като пропаднала, защото е загубила кръвната си свързаност със СССР/Русия.

  http://www.youtube.com/watch?v=LsecNG7fzC8

  Основните източници на информация за това са местни полезни идиоти – русофилистици. Ако изтърпите да изгледате видеото, ще се шашнете от това колко особено гадни са социологическите “дупнишки братя” – барони А.Райчев и К.Стойчев, т.нар. журналист Валери Найденов, “националистите”-русолюбци Кр.Каракачанов и Ангел Джамбазки (последният говори на руски език, който вероятно е единствения чужд език, който владее)… Дори Р.Овчаров изглежда почти европеец на техния фон…

  За мен обаче първото място по цинизъм и анти-българско и анти-западно говорене се пада на олигарха Райчев, който на чист руски език се пени (буквално) със садистична наслада да обяснява как славянската ни душевност си е за руските степи (дори не за Ориента) и това нямало как да се промени, само дето сме изпуснали 20 години да се саморазрушаваме със западна помощ извън топлия скут на нашата майка-кърмилница Русь…

  Руския план за финалното ни превземане отвътре, който в момента се разиграва, е явно в последната си фаза. И точно затова, а не заради някакво смешно еврокомисарстване на Паднишеф, олигархичното управление у нас се държи със зъби, нокти и милиционерски палки за властта. Целта им е като на бившата Трета армия – да удържат позициите, докато дойдат солдатите.

  Ако не ги изметем от властта до едни месец, ще трябва да отпишем България. Или поне нашия живот тук.

 15. Единен прозападен политически проект засега май не се очертава, отчитайки разделянето на Синьо единство и РБ. Затова на евроизборите ще е полезно Синьо единство да вземе повечко гласове, за да разберат от РБ, че зедно могат повече. В противен случай и партията на Нейнски ще изчезне.

  П.С. Г-н Инджев, незнам защо допускате до публиката мнения написани на латиница. Моля правете забележки за това на съответните коментиращи, аз не мога да си представя в 2014г. да не може някой да си инсталира кирилица на компютъра. В крайна сметка трябва да уважаваме езика си.

 16. Много по-сложно е и МНОГО по-очевидно г-н Инджев, че НАТО и ЕС ще смелят България и ще я превърнат в анадоласка провинция. Особенно при управлението на т.н. демократи.

 17. до 1 НAYМ: България е една пропаднала държава с управление от Америка и Турция.

 18. Da be!Ezik,koito ni e otdelil bezvazvratno ot Evropa!!Vijte sarbite,kak izpolzvat i kirilica i latinica!Fukamese,che sme dali na rusnacite azbuka-da,ama te mai vseoshte ne go priznavat,ili veche s polovin usta!!A Z IMAM KIRILICA,NO NEMAM OSOBENO JELANIE DA JA IZPOLZVAM!!

 19. ABE AZ ISKAM DA NI ZAVLADEJAT KITAICITE!TE SKORO SLED TOVA SHTE SE OTKAJAT OT NAS ,SHTOTO KOI SE E XVANAL S NAS,NE E PROKOPSAL!AMA KATO SE VARNAT,SHTE SA MINALI DVA PATI PREZ RUSNACITE!!!!

 20. “Днес е време демократично мислещите хора да проумеят …”

  Г-н Инджев,
  Какво точно означава понятието “демократично мислещ”?
  Човек мислещ за демокрацията? Човек мислещ каквото мисли тъплата? Човек който променя мнението си спрямо какво гласува мнозинството?
  “Демократично мислещ” е обратното на “мислещ”, също както “социална справедливост” е обратното на “справедливост”.
  Разум и демокрация са две различни неща, а в много случаи са противоположности.
  Предлагам да се обръщате към мислещите, “демократично мислещите” ги оставете.

 21. @Димитър, какво по-добро управление от демокрацията според вас съществува? Да ви подсетя другите по-известни форми на управление са: монархия, олигархия, авторитаризъм и анархизъм. А това че управлението в България не защитава адекватно интересите на държавата е в резултат именно от неправилното или недостатъчното разбиране как функционира демокрацията.

 22. TENKO, забравили сте НАЙ-любимата форма на “държавно управление” на Димитър – ТОТАЛитаризЪма!
  И КАК бихте разтълкували следният призив – ДИКТАТура на “пролетариата” ?????…….
  П.П. И изяснете си ,че “управлението” на “държавата”, НЕ трябва “защитава адекватно интересите на “държавата””, а да ОСИГУРИ ПРАВАТА на своите ГРАЖДАНИ, т.е. “държавата” ТРЯБВА да бъде СЛУГА(да обСЛУЖВА) ГРАЖДАНИТЕ си, а НЕ обратното!

 23. Твариш Димитър, кое ви кара да мислите ,че “България” се управлява от САЩ????
  Ако не сте вдянали още ,Задунайская вече 70 години се управлява в директен ръчен режим от кремълските диктатори и цартрапи.
  Държавите ,които са били “окупирани” от САЩ след Втората световна война , като ФРГ, Япония, Южна Корея ,Италия и т.н. , показват как ги “управлява” САЩ!
  И по това ще познаете коя държава е “управлявана” от САЩ, и коя колония е била колонизирана от ЛЮБИМИЯТ ви СССР.
  Сравнете ги и си направете извода ние от кого сме УПРАВЛЯВАНИ , и не демагогствайте тук! Потърсете си “по-отбрана” публика, за да фане пропагандата ви дикиш!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.