Мила БСП, ти си земен рай

Нямаме нужда от доклад на Европейската комисия, за да знаем от опит, че в България страх от закона имат май само онези, които не го нарушават. На останалите той служи според властовата тежест на кантара на статуквото, от тарифата, от възможностите да си платиш или от някакъв бартер на услуги.

И много моля, не ме карайте да давам примери, защото обратни практически няма по наистина значимите дела, за които изобщо научаваме.

Ето защо имам радикално еднопартийно предложение, до което стигнах след серия от нови доказателства за еднопартийния режим в България, мимикриращ днес като демокрация. Маскиран е като базата ни в Кербала, за която вече и от документи се видя 10 години по-късно ( а съм го написал в книгата „Течна дружба” като заключение от пръв поглед на британския журналист Робърт Фиск!), че е практически унищожена заради престъпната небрежност и некомпетентност на онези, които е трябвало да я обезопасят срещу вражеско нападение, но са постъпили така “както са ги учили по времето на СССР” ( отбелязва авторът в “Индипендънт” след лично впечатление от останките на базата).

Две капки преляха чашата на моето убеждение, че БСП трябва да престане да скромничи като една от партиите. Налага се да й поверим цялата власт официално, за да си управлява без лицемерие и да знаем поне кой носи отговорността.

Едната капка всички я забелязаха: вътрешният министър Йовчев се отчита на партийния бос Станишев в критичен момент, както при среднощния скандал със Сидеров във Варна на 6 януари. Да не би атакистът да е таен член на БСП, че шефът на МВР докладва за лошата партийна дисциплина на др. Сидеров на неговия началник по тази линия? Като се знае, че Сидеров от друго няма страх, нищо чудно така да се окаже.

Това е капката, която прелива чаша на моето убеждение, че само БСП може да ни „оправи”.

Поредно потвърждение се получи от депутата Страхил Ангелов. Ако употребя израза на Станишев ( използван от него по друг повод) , Ангелов изрови земята, за да уважи с присъствието си сирийския режим и да обслужи пропагандата му. Започна да рови още през ноември миналата година, когато заплашваше да и делегация на братската „Атака”, която уж беше на ръба да литне всеки момент към Дамаск, а после сведе храброто си намерение до най-екстремното си лице на дружбата с Башар Асад, народната представителка Ташева.

В крайна сметка Страхил Ангелов утоли неудържимото си желание да попадне в централната емисия на сирийската държавна телевизия в компанията на самия местен диктатор. Какво чуваме обаче при завръщането му на българска земя като отношение към гостоприемния му домакин?

„… изводът от това, което видях е, че президентът Башар Асад трябва да се оттегли – в противен случай мир там няма да има”, каза Ангелов при пристигането си на летището в София пред НоваТВ.

Не е ли феноменално! Ангелов не го лови никакво друго наказание за тъпата му изява, освен партийното. Заплашиха го с нещо такова, след което любовта му към сирийския режим и лично към гостоприемния му домакин в Дамаск не просто охладня, а изтрезня още в самолета на път за родината.Направо се оказа, че е бил път до Дамаск с риск да му отнемат на връщане най-милото- партийния живот, за да затвърди за себе си подозрението какъв гадняр е всъщност сирийският кръволок.

Изводът за мен е, че на българска земя няма по-страшно наказание от партийното по линия на БСП.

Ако не вярвате, разходете се бегло из информационния поток между прелитащите отвсякъде закани за партийни наказания в БСП. Станишев плаши Първанов с ултиматум да го натири от партията, а бившият му ментор му отвръща със същото ужасяващо проклятие, което ми звучи като: „ да ти изгори партийната книжка, дано”. Бррр!

Румен Петков, бившият кадровик на партията, вече пострада тежко, слизайки от шефския си партиен пост в Плевен. Това е нещо като смъртна присъда- вероятно много по-страшно мъчение от прогонването му от кабинета на министър на вътрешните работи заради аферата „Галеви”. Аферата с АБВ е очевидно много, много по-голямо провинение, защото е партийно, а не някаква си криминална лиготия с някакви си престъпни босове, засечени да си общуват с някакъв си вътрешен министър на някаква си държава България.

Вкопчването в БСП , по всичко личи, е въпрос на живот и смърт на докопалите се до този рай на кариерното и житейското благоденствие до такава степен, че в България няма нищо по-страшно от това да те прогонят от него.

Ето защо съм убеден, че трябва да се откажем да се съпротивяваме на реалността. Предлагам да дадем открито страната на безсрочна концесия на единствения фактор, който предизвиква респект сред потенциалните и реалните престъпници. Тук страх от Бога и закона няма, но от партийна санкция в БСП всички треперят. Което означава, че цялото пълнолетно население трябва да бъде записано в Партията, ако искаме да се въведе някакъв ред.

Само така ще си осигурим и достойно погребение на България в онова близко бъдеще, което все по-уверено ни предричат безмилостните данни за неизбежния летален изход на нацията. Той и сега е летателен за всички, които могат да отлетят на Запад, където гнездят прелетните българи.

Западняци едва ли ще дойдат на овакантените от нас места, но пък като гледам онези повече от 300 000 имота, изкупени вече от руснаци в България ( чиято скорошна смърт се обещава за зарибяване на нови руски купувачи в рекламния филм „България умира тихо”) , явно има алтернатива.

Кой друг, освен БСП, заслужава, преди да легне в гроба, да обслужи отново и за последно освободителите на България от българите!

Представям си един 370 метров паметник на благодарността за освобождението, десет пъти по-висок от сегашния в центъра на София. Стилизиран газов пламък ще грее победоносно на върха, обрамчен от тръбопроводи. В основата му с огромни букви от диаманти ще пише на руски (българският ще бъде вече забранен като архаична вехтория): „ На червивата освободителка, забогатяла от търговията с България, последна благодарност и сбогом от признателния за погребението български народ”!

За вечна памет военен императорски оркестър ще акомпанира в маршов аранжимент на певеца на вечната дружба Йосиф Кобзон:

„Моя страна, моя Болгааария”!

Площадът ще бъде боядисан в червено от последните отцепници от БСП, преди да бъдат положени живи в общия гроб при другарите си, загинали геройски в партийните междуособици кой да помогне пръв на освободителите.

Демократично избраният за 18-ти път император Владимир Владимирович ще приветства от носилката с трепереща ( само от вълнение, но иначе силна) ръка, парада на победата в чест на осъществената хилядолетна мечта на Третия Рим да ни закопае и да се окопае в неговата България край проливите така, както и Третият райх не успя!

33 мнения за “Мила БСП, ти си земен рай”

 1. BSP – partia za koiato choveshkiat zhivot niama stoinost, partia koiato e priako otgovorna za smurtta na stotici hiliadi bulgari izbiti bez sud i prisuda. Tazi partia upravliava stranata dnes. Bulgaria e chast ot Evropeiskia Suiuz – tova e vse edno partia narechena Adolf Hitler da upravliava v Germania naprimer. Za men pone situaciata e poveche ot absurdna, po absurdna ot tova da pokanish gostite si na vecheria v toaletnata da hapnat dokato ti si vurshish raznite raboti tam. BSP – tezi potomstveni ubiici shte zakopaiat stranata i malcinata koito ne im simpatizirat. Bulgarite niamat zhelanieto, smelostta i reshitelnostta da budat chast ot civilizovania sviat! Skoro ni chaka prisuediniavane kum “bratskia” Evraziiski suiuz.

 2. „ На червивата освободителка, забогатяла от търговията с България, последна благодарност и сбогом от признателния за погребението български народ”!

  Блестящо!

 3. Господин Инджев, представете си депутати от парламента на Царство България да са посещавали лагерите Бухенвалд или Дахау в Хитлеристка Германия за да видят как вървят работите по изтреблението на хора там. Аз не съм чувал за подобно нещо. Това което не е минало и през ум на монархо-фашистите в Царство България да сторят, в днешно време депутатът от БСП Страхил Ангелов го направи, но на друго място – в Сирия.

 4. Ами, че те така я бяха замислили още по татово време. Какво беше комсомола – “Комунистически съюз на младежта”. Ще рече, всички младежи – комунисти! Без изключение! Следващият ход беше, всички младежи-комунисти – БКП-исти! И… ето ти го “раят на земята”!
  Само, че с паричките го закъсаха, икономиката зацикли, затънаха в заеми, а “гаднярите” от Запада отрязаха заемите…
  Преминаха към план В – разиграха многопартийното театро, облякоха клептокрацията си в дрешките на демокрация, сковаха си “троянската кранта” и потекоха и старите рубли от батюшката и еврофондовете от олевяла Европа! А и днес заеми да искаш – може да се краде фючърсно, тъй да се каже. От неродените поколения изтрещял електорат.
  И се получи…
  ЕС иска многопартийност и свободни избори – има ги /с БКП на серж, с БКП на доган, с БКП на боко, с БКП на “полезния идиот” и прочие/.
  НАТО иска съюзник – има го /с модернизираните МИГ-ове, със 72А, с АК и генерали-комунисти/.
  Пилят ни за диверсификация в енергоизточниците – имат я /кеф ти от единствената ни рафинерия ЛУКОЙЛ, кеф ти от седми в Козлодуй, кеф ти от вече еректиралия “голям член” на първанов…/.
  Като че ли няма нужда да продължавам с банките, телекомуникациите, медиите и тн, и тн…

 5. Е гати и епитафията!!! Но всъщност я пишат наще си руБлофили, автора в случая е само летописец.

 6. От известно време съвсем сериозно си мисля, че ако дадена голяма сила иска доброжелателно да помогне на някоя малка държава, трябва… да я остави да се оправя сама. Да я хвърли в дебрите на дивия капитализъм.
  Всъщност като се замисля май като държавност България вървеше бавно нагоре след ’89-та, до момента, в който не рукнаха потоците от еврофинансирания и към нас. Това като че ли бавно и сигурно започна да разяжда държавността и стремежът към просперитет и в същото време постави пред политиците основния приоритет да е разпределянето на паричните потоци. А не как да забогатява държавата, че и те покрай нея – което разбира се е далеч по-добрия вариант.
  Та ако тази голяма сила не се меси – без доклади, без финансирания, нищо… Само на акъла и ръцете на собсвения народ на тая малка държавица да я остави. Ако иска да й помага да я пази от други големи сили, опитващи се да я подчинят по един или друг начин на които тази малка държава не може да противодейства. Най-добре е и това да го няма, но без него тя просто ще бъде превзета икономически и безвъзвратно.
  Така политиците, партиите, олигарсите ще покажат истинските си лица. Също и народа – ще спре да очаква и надява някой отвън да го оправи, веднъж за винаги.
  Даа, в този случай нещата може да се забатачат много, ще се достигне голяма криза – както се и случи ’97-ма. Ще има много жертви – социални, а косвено и човешки. Но тогава ще си проличат истинските лидери, също тогава народа ще натрупва реален опит за това кой колко струва. Изразът “ама той говори много истини” ще отиде там където му е мястото – в историята, заедно с всички популисти и смехурковци в политиката.
  На принципа “По добре ужасен край, отколкото ужас без край”.
  Защото всеки край е едно ново начало. И това изобщо не е празна приказка.
  И когато тази малка държава покаже, че може сама да се справи с жестоката криза, когато сама изгради защитните си механизми срещу корупцията, олигархията и несправедливостите, тогава тя ще стане неуязвима срещу вътрешните червеи, които са я разяждали досега, тогава голямата сила може да й протегне ръка и ще каже “Ела в моето семейство и бъди пълноправен и полезен член за всички. Нека си бъдем взаимно полезни.”
  Жестоко звучи. Но дали пък това не е пътят към светлото бъдеще?
  Дали точно така би станало, аз не знам. Ами ако 2001г някой не прати неговото височество да си играе на премиер с цяла една държава, а ЕС ни беше казал, че ще ни приеме, само когато можем да бъдем пълноправен член с високо вдигната глава, а не сополивото сукалче. Т.е.поне след още 10 години!?
  Преди няколко години прочутият български актьор Тодор Колев направи изказване, което ме впечатли силно. Ставаше въпрос за младите български актьори, които се оплакват, че никой не им помага. Каза: “Няма да кажа едно нещо, защото е много страшно. Не, всъщност ще го кажа. Ако видиш, че някой затъва, не му помагай! Напротив – натисни го! Ако той заслужава – сам ще намери сили и начин да се изправи!”. Стори ми се много мъдра и революционна мисъл. Вероятно е измислена още преди хилядолетия.
  ***
  Това в никакъв случай не е изказване против ЕС. Просто мисля, че трябва да усилят малко закона на джунглата и да отслабят закона за “братското” подпомагане и контрол. Без да изпадаме в абсолютизми – само в орегуриране на съотношението между двете.
  Иначе нищо чудно един ден ЕС да го застигне крахът на световния социализъм, към който като че ли сам се е запътил наново.

 7. Станишев каза при Слави , че всичко в живота си дължи на партията !
  Така е с всички комунисти , извадени са от бузлуджанският калъп !
  За тях не майката , а партията е първа ! Няма природа , вселена , време , гора , морска шир , вятър ,дъжд , слънчева светлина , деца ….. не на тях партията им замества всичко това !А с дивидентите от тази партийна обич , те продават и купуват нашите животи и съдби ! Напоследък , интелектуалният отлив , допринася за относителното все по-увеличаващият се брой на подкрепящата ги простотия !

  Щем не щем , отдавна , десетки години живеем под диктата на тази партия !Българите са пригодни да живеят така !За повечето от тях това е удоволствие !Партията е безгрешна и винаги права , затова много се натискат да са в нея !Комунист ли си вече , си от нашите , автоматично ставаш правоверен , безпогрешен ! Другите партии опропастиха държавата на много много работливите , много не крадливите и не лъжливи българи , особено десните, само партията е способна да оправи нещата !
  Затова нека бъде само тя , нашата партия на целият корейски народ българи !
  Една партия , един народ , една истина – партийната !
  Другаря Орешко ще оправи нещата с цифрите ,…. числата , не цифрите , аааа май бяха числата , не цифрите изглежда по научно и експертно !
  Единство , единство и напред с другаря станишев !!!!!(вдигнати юмруци и нестихващи аплодисменти , сълзи на радост , масово мъжко целуване )

 8. Този Ангелов да не би да е от квотата на агент Гоце???
  Изглежда “войната” между АБВ и СС се пренесла на сирийска почва, защото това е самоубийствен ход точно преди евроизборите, които са целта на СС. Поради това, едва ли той би се решил да го предприеме ,и то точно сега, по-вероятно “враговете с партиен билет” от АБВ и Гоце, да са му спретнали този компромат, който да се лепне директно на ръководството на БКП, и по-конкретно на СС.
  Колкото до бъдещето на България, и на Союз Путинских евроАЗИЙСКИХ Цартрапских Колонии на цартрап Путин, то там нещата не са еднозначни.
  Русия е под игото на Путин вече 14години, и никой не може да му служи за оправдание, защото той е едноличен цар, повече от годините на Горбачов и Елцин , взети заедно.
  Но както се вижда прираста си е все така отрицателен, огромните обезлюдени територии все някой трябва да ги насели. Около Царственая Путинская Цартрапия има достатъчно желаещи. Защото за тези 14 путински години, някои азиатски и африкански страни удвоиха населението си, но Русия НЕ.
  Ако цените на горивата тръгнат надолу, съвсем скоро и путинската еврАЗИЙСКА империя ще рухне, заедно с путинският “земен рай”, част от който е болшевишкият “”партиен” рай” , на БКП.

 9. MM, ето според вашите съждения Путин ни мисли най-доброто, той не само не ни помага, той направо ни пречи, за ваше голямо успокоение. Той не дава , той си взима милиардите от небалансираните търговски взаимоотношения с нас, сигурно защото се “загрижил” за “братушките” си???
  Вие одобрявате ли такъв “грижовен подход” от тавариш Путин, който “поправя” вредите от “лошите помагачи” от ЕС???

 10. Българските комунисти под ръководството на руските комунисти няма да мирясат,докато не унищожат България,това трябва да разбере всеки нормален гражданин на тази държава.Престъпленията,извършени от тях са чудовищни!Но архивите още мълчат,защо?За да им дадат време да грабят и да духнат,кой където му видят очите с парите!

 11. Нужна ли е Европа на Империята – нужна е, защото без нея загива.
  Има ли Императорът кални ботуши – има и от преди 200 години, когато за пръв път е влязал в цивилизованата Европа да тъпче с тях са все така кални и не ще да ги сваля.
  Трябва ли му бърсалка за да ги изтрива преди да влиза в Европа за да изглежда поне приемливо за нея и върти животоспасяващия си “бизнес” там – трябва му.
  Ето защо мисля си че съм уцелил с разшифроването на БСП като Бърсалки на Сапогите на ПУ.
  Мисля си че г-н Инджев е представил блестящо и перспективата вследствие на тяхното “управление” над територията от 111 хиляди кв. км. – превръщането на цялата страна в Бърсалка на Сапогите на ПУ пред прага на Европа.
  Само че жестоко се лъжат тези които смятат че това което сте написал ще стане РЕКВИЕМ за тази земя. Много източноевропейски страни показаха че не искат да играят тази роля, ето, сега и украинците му показват, показват и на целия свят че не искат да са бърсалки. Така ще стане и в България, последното ъгълче от широкия праг.
  От което следва че един ден Императорът ще трябва да смени вонящите си кални сапоги с нещо наистина приемливо за всички.

 12. Мисля, че заседналата в 19-ти век Русия не е най-точната цел за нашето недоволство. Разбира се, крайно неприятен е начинът, по който тази безрадостна държава си разиграва коня в България, но те тека правят всичко – по руски, сиреч недодялано.

  Истинската мишена на недоволството ни би трябвало да бъдат продажните политици, които търгуват с българските национални интереси и са готови да позволят на всеки, който плаща добре да си разиграва коня у нас.

  Нима ще ни бъде много по-леко, ако някоя модерна и цивилизована държава се разпорежда с България, както ѝ е угодно. Веднъж прочетох в нета нещо, което много ми хатеса: ” …има възпитани, интелигентни и добре облечени господа, които никога не казват “да ти го начукам”, но ако приспиш бдителността си, ще ти го начукат, без да им мигне окото.”

  С две думи, Русия си е Русия (гонят собствените си интереси), ЕС и САЩ пък гонят своите си интереси, а ние… макар и малка страна трябва да действаме само според интереса на България. Може да стане, ако изгоним продажниците от властта и не допуснем повече такива в управлението.

 13. Отговор [16:30]:
  Нека да продължим моите разсъждения. Според тях и Османската империя ни е мислела доброто, също и Византийската, атентаторите от 11-ти септември са милили доброто на Щатите и т.н.
  Сам виждате колко погрешно сте ме разбрали.
  Значи ако кажа “Човекът е бозайник” вие би трябвало да ми отговорите “Кучето е бозайник, следователно е човек”. Бъркате посоките.
  Това, че ако някой натисне друг с цел да го накара да се стегне, в никакъв случай не го приравнява към този, който го натиска с цел да го удави. Нали така?
  Спортни треньор, преподавателят, когато видят, че някой техен ученик има потенциал какво правят? Започват да го водят за ръчичка или почват да го товарят още повече и да му утежняват живота само и само за да изкарат най-доброто от него!?
  Основната ми теза е съмнението, не твърдението, а съмнението, че в условията на капитализъм, ако изкуствено помагаш на някой, то опорочаваш самите устои на капитализма и тръгваш по един път, който го вървяхме 45 години. Тия всички субсидии и тежки администрации в ЕС за да се спазват сложните схеми от квоти и правила, дали не строят един нов СИВ!? Знаем как завърши всичко.
  Да, докладът на ЕС сигурно ще има ефект.
  Но и политиците и народът като че ли започват да забравят, че не е целта да се харесваме на ЕС и да му покриваме критериите, а да се развиваме като държава и нация.
  Иначе всеки некадърник би могъл да стане министър-председател – просто правителството трябва да слушка какво му казват от ЕС. Защо му е да мисли в перспектива, защо му е да мисли държавнически – имаме си поредния голям брат, който да ни казва какво да правим.
  Ето това са ми опасенията, първо в политиката на ЕС да раздава парите на европейските данъкоплатци на корумпирани държавници в слаборазвитите страни и второ, че се изкривяват основни принципи на държавността в условията на капитализъм.
  И все пак – това са само мои съмнения, а не твърдения.

 14. @ММ
  Чудесни разсъждения. Сега остава да ни кажете, ние “послушни” ли сме и според чии критерии сме по-“послушни” – според московските или според тези на Брюксел? Защото, ако сме се запътили към евро-азиатския съюз, сме направо отличници. Но, ако целта ни е Шенген, просто сме сбъркали посоката. 🙂

 15. Виждам , че дълбоко се заблуждавате и няма смисъл да си губя времето с вас, вие дори не отговаряте на въпросите ми!
  Никой не ви “мисли доброто”, не се заблуждавайте!
  ЕС ви дава някакви МИНИМАЛНИ възможности да достигнете някакво ниво на конкурентноспосоност спрямо стандартите на ЕС.
  Друг е въпросът ,че “милите ни другари” , пак са се курдисали на масата(Яслата) и източват тези средства в (не)ИЗЕСТНО каква посока!

 16. ММ, не се заяждам ама Вие за планът Маршал чували ли сте?

 17. Мина час, а съм бесен, даже по-бесен от времето, когато го гледах. Става въпрос за днешната изява на Георги Гергов в “Лице в лице” по БТВ. По-нагло държане не бях виждал. Бесен съм.

 18. @Игнатия, ние сме част от ЕС така че техните интереси са и наши интереси. Това е и една от причините да се създаде ЕС националните интереси на европейските страни да стъпят на по-широка база. Иначе наистина ЕС е доста тромав и неефективен за сега тъй като европейските политици гледат първо националните си интереси. Не знам за вас но аз лично нямам чувството че някой от ЕС се опитва да ни го “начука”. И истината е че засега икономиката ни се крепи благодарение на него. Но ако слушате рубладжиите всичките ни беди идват от ЕС. Това освен че не вярно е едно голямо лицемерие.

 19. “Румъния определено се справя много по-добре от България. Така британският посланик в България Джонатан Алън коментира докладите на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на двете балкански страни.
  Според него България рискува да бъде оставена настрана, ако румънският напредък продължи.”
  Това и беше целта на БСП и орочетата и ДПС ГЕРБ Атака.Имат за какво да се похвалят.Задачата на Путин е почти изпълнена.Това изявление на британския посланик , звучи като музика в ушите им.

 20. Крахът на БСП е неизбежен. Тоталната и неадекватност,безмерна алчност, разрушителност и простотия я тласкат към политическото небитие. Моментът напомня за последните месеци от управлението на Живков и тези на Виденов, когато партийното ръководство се окопаваше и злобно съскаше с надеждата, че нещо в последния момент ще се случи и че ще избегнат краха.

 21. @ММ
  Това, че ние “дълбоко се заблуждаваме”, а вие сте прав, само ваши “съмнения” ли са или са ваши твърдения?
  И защо това, че ЕС ни “дава възможност” да достигнем някакво ниво на конкурентна способност спрямо е нещо лошо? По добре ли е, ако не ни се дава такъв шанс, като в “търговските” отношения с Русия?
  И кои са тези ваши дълбоки въпроси, на които “ние” не отговаряме?
  Че е по-добре ние сами да си свършим работата ли сте открили? Ами, това българинът го знае още от преди писмени времена – спомнете си само притчата за неволята. А фразата, “който ни освободи, той ще ни пороби”, чия е?
  С тези две педи разсъждения това ли смятахте да ни кажете?
  Или нещо за топлата вода? 🙂

 22. @ TENKO

  Разбира се, че ЕС не се стреми “да ни го начука”. Разбира се, че трябва да се държим за тях, защото освен всичко друго, това е и цивилизационен избор.

  Това, върху което акцентирах са продажните политици, които трябва да изринем от властта.

  А примера с вежливите мерзавци го дадох, за да подчертая, че дали ще те ограби някой простак (руснак) или някой лустросан мошеник е едно и също – все си ограбен.

 23. Колеги, чета ви внимателно и си мисля, че ММ е по-близо до истината.
  Според мен ЕС и НАТО /разбирай САЩ/ трябва да спрат да се лигавят с Путин. Внушението, че студената война е приключила и Русия се демократизира е пълна заблуда.
  Западът незабавно трябва да втвърди позициите си по отношение на троянския кон, да засили контрола и преустанови всякакви компромиси спрямо всяко отклонение от принципите на лоялност в преследване целите на двата алианса, чиито членове претендираме за сме.

 24. Това човек да не каже нещо по-различно от установените стандарти.
  Веднага започват да се вадят изречения от контекста и дори да се цитира погрешно – така както отърва на съответния автор. Нормален български форум…
  Този говори глупости, следователно е глупак и аз трябва да го презирам за тая работа. Ама, че може да не съм го разбрал правилно, или пък че може всъщност да е умен човек, но по този въпрос нещо да се е объркал… Това обикновено не се взема под внимание.
  Дай за по-лесно да му вкарам думи в устата и мисли в главата каквито на мен ми отърва та да му покажа, колко е тъп.
  Ако някой реши да приложи разумни аргументи и предположи, че не съм в първи клас – нека ги каже. Аз може само да поумнея от това. Имам си достатъчно самочувствие и няма да пострадам много ако разбера, че съм в грешка и опасенията са ми неоснователни, или дори че пиша откровени глупости.
  Но гъделичкането на самочувствието за сметка на нечий чужд гръб – като му казваш и извърташ нещата така, че да го изкараш по-глупав и по-невежа от тебе е напълно безполезно. Понякога мълчанието е най-добрият отговор.

 25. Аз смятам, че в рамките на дипломатичния тон – на елементарната, междудържавна вежливост – Според мен Западът няма как да е по-твърд с нас.
  Ако прочетем последния, мониторигов доклад на ЕС през очилата на дипломацията, това си е шамар през устата на всички витиевати защитници на статуквото.
  По същия сдържан и твърд начин ни беше казано, че сепаративни договори с ГАЗПРОМ през главата на Брюксел няма да се толерират. И отлагането на влизането ни в Шенген за неопределеното бъдеще тежи много повече от всяко размахване на пръст.

  За това, как отекват демаршите на европейските ни партньори у нас са отговорни управляващите и опитомените чрез корупция медии.
  Но протестите срещу безгръбначния премиер и сенчестите му босове са свидетелство, че значителна част от обществото ни не може да бъде приспана с византийско двуличие.
  Изводът, според мен, е ясен:
  Европа прави достатъчно. Остава НИЕ да си свършим работата докрай като граждани на България.

 26. Народ,който не изучава и анализира историята си и историческите личности,повтаря грешките си.Генеалогията е част от историческата наука,само в България-НЕ!Всички добре знаете,че лекарят ви пита за фамилна анамнеза,т.е.от какво са боледували предците ви.Ние всички носим гените на предците си,както физическите,така и психичните.Аз чакам да видя,кога някой български историк ще обяви,че борбата за църковна и национална независимост на българите е осъществена от българската буржоазия(чорбаджийство),както духовно,така и материално.Тава е елементарен исторически факт,който 25г.след демократичните промени се премълчава,защо?Защото на комунистите не им изнася и пишат и бришат по българската история в свой интерес.Всеки студент медицина,знае че първо се поставя диагноза и тогава лечение.25 години опитваме лекарства,без диагноза,това отрови хората.

 27. Към ММ “Мисълта”на Т.Колев не е измислена преди хилядолетия,а всъщност е нескопосана парафраза на мисъл от Ницше:”Жесток ли съм?Но аз казвам-което пада,трябва дори да се блъсне!”

 28. “Изводът за мен е, че на българска земя няма по-страшно наказание от партийното по линия на БСП.”
  Иво, има хора които помним, че наистина така си беше. Към всяко административно наказание, задължително и непременно имаше и партийно такова. Ако административното е примерно “забележка” то партийното е “мъмрене”, ако административното е “мъмрене” то тогава партийното е “строго мъмрене”. Явно другарите са продължили и усъвършенствали тази стара практика. Всъщност те нищо старо не са забравили, но не желаят и нищо ново да научат.
  Към П. Тинков – мисля, че са се вслушали в призивите ти и тази сутрин имаше доста остра реакция от администрацията на САЩ включително и заплаха за налагане на санкции спрямо властите в Киев.

 29. Именно БСП кадрите направиха безконтролна властта в България и продължават да се гаврят с търпението ни!

 30. Поздравления, г-н Инджев, за силната статия! Тя потвърждава за лишен път, че без разтуряне на БСП/ДС и лустрация нормализиране на държавата ни НЯМА!

 31. @MM

  Интересна работа, “MM”: другарката Илияна И(ди)отова от два дена шества из медиите с тезата, че ЕК трябвало да престане вече с мониторинга, защото бил неефективен. Без него пó сме щели да се опрá`им (?!?!?!??!!?!). Кой измисли тази малоумна опорна точка, бе, “MM”? Това е все едно да твърдиш, че можеш да научиш на дисциплина един недисциплиниран ученик само ако го оставиш да прави каквото иска. Да ви имам кретенската комунистическа логика!

 32. @MM

  Питам те не за друго, а защото и ти биеш натам, накъдето бие И(ди)отова – явно от един и същ извор на малоумието ви идват гениалните идеи по адрес на ЕС/ЕК.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.