Теч от лабораторията на червените изборни манипулации

Като гледа човек ораторския гняв на управляващите от трибуната на Народното събрание с обвиненията им за изборни манипулации, може да си помисли, че става дума да непорочни политически херувими. Истината обаче е доста дяволска.

Имате рядката възможност да надникнете в една от лабораториите за манипулиране на избори, с която нашите властници разполагат. В случая тя е работила на пълни обороти в рамките на вътрешновидовата борба в БСП в полза на Първанов срещу Станишев на последния им партиен конгрес. Обърнете внимание на отработената схема, на научния подход и си представете само как същите методи за измама се прилагат с пълна пара и на национални избори.

          В електронно писмо, подписано от Маргарита Накова до Кирил Добрев, изпратено на 4 май 2012 г. се дават препоръки как по нечестен начин да бъдат постигнати желаните резултати: от внедряване на „свои хора” в комиисии, през създаване на радостна възбуда около Първанов на конгреса, за „да се демонстрира присъщото за него самочувствие, увереност, достолепност, компетентност и сила”, та чак до осигуряване на журналисти, готови да пишат доброжелателно за съзаклятниците.

 

          Ето какво съветват технолозите на съзаклятието и манипулацията своя партиен бос Кирил Добрев

P2184016

По някои въпроси на технологията за избора

 на общопартийните ръководни органи на БСП

Първо: По технологията.

– По обясними причини разполагаме с оскъдна информация относно сценария и технологията по съставите на Секретариата, Комисията по предложенията за нови състави на общопартийните органи, Комисията за провеждане на избор на общопартийните органи(включително изборните бюра).

Вероятно на предстоящите заседания на НС до конгреса ще имаме тази информация. Трябва категорично да се търси възможност да се направят предложения за подходящи хора от състава на делегатите и от различните региони за Секретариата и комисиите  по предложенията и избора на общопартийните ръководни органи.

Ако не се постигне реален резултат на предконгресните пленуми, то на самия конгрес е необходимо да се подготвят хора от залата ненатрапчиво и естествено да направят такива предложения.

– Секретариатът по същество е оперативния орган на ръководството на 48-ия конгрес. Обикновено състава му е 11-15 делегати. Важно е кой ще бъде предложен за председател и състава от членове. В Секретариата се депозират формално заявките за изказвания. Необходимо е тези делегати, на които ще разчитаме да се изкажат и да дадат тон и насоки от наша страна да предоставят в Секретариата заявки чрез специално раздадените бланки в самото начало на конгреса. Да се подготвят хора за реплики от микрофоните в залата. Репликите могат да се използват за прокарване на идеи, ако няма възможност за изказвания от трибуната. Да се формулират проблемите, тъй като изискването е да се посочи проблематиката на изказването.

Ако се получи ситуация за недаване думата на наши делегати депозирали заявка за изказване още в началото на конгреса да се реагира незабавно, устно или писмено, в Секретариата или при водещия съответното заседание.

Важен е и съставът на главните преброители и преброителите по региони. Ако е възможно и тук да работим за включванети на подходящи делегати.

– Комисията по предложенията за нови състави на общопартийните органи и за председател на партията обикновено има състав от 25-30 делегати. В този състав е необходимо също да се направи опит да се включат подходящи делегати. Предложенията за проектосъставите и за председател постъпили от общинските отчетно-изборни конференции се предоставят на делегатите при регистрацията. (Да се получи информация предварително. Може би ще се отпечатват в “Демакс” или „ЕА” – Плевен) Да се има предвид,че нови предложения за проектосъставите се предоставят само в писмен вид с делегатска карта и с подписано съгласие на предлагания кандидат в Комисията по предложенията до 12:00 ч. на първия ден от конгреса. Ако има необходимост да се подготвят навреме наши предложения. Тъй като тази комисия предлага реда и начина за обсъждане и сформиране на проектлистите при необходимост да се реагира при неблагоприятни тенденции.

– На този конгрес от изключително значение ще има работата и състава на Комисията за провеждане на избор на общопартийните органи и за председател. Съставът й е също до към 30 членове. Ако постигнем относителен паритет в състава й ще бъде добре. Важен е и състава на членовете на изборните бюра, които вероятно ще бъдат 41 на брой. Досегашната практика за състава на изборно бюро е от 3 делегати. Може би ще е подходящо да се направи предложение за състав от 5 делегати. По този начин ще си осигурим във всяко изборно бюро контрол и присъствие. Ако не се постигне това, поне един от членовете на изборно бюро да бъде наш. Това ще бъде особено важно при избора за председател.

– Вероятно е помислено как ще се осъществява координацията по време на заседанието и почивките. Похдодящо ще бъде да се помисли за координираща оперативна група и кой ще дава необходимите указания. Предлагам да се осигури помещение в НДК за тази цел извън заявените от ръководството на НС.

– Компютърната обработка на резултатите се извършва от щатни експерти от апарата, които работят към Комисията по избора. Например Емил Илиев, Иван Миланов и др. Подходящо ще бъде да се предложат наши делегати от Комисията по избора като наблюдатели или застъпници в компютърното бюро.

– Съществува казус, ако се наложи второ гласуване за избор на председател на втория ден от конгреса, има практика някои делегати да си тръгват преди неговия край. Необходимо е да се предупредят и помолят тези делегати, на които разчитаме за оставане в залата до обявяване на окончателните резултати.

– Да се прецени дали е тактически правилно да се направи в зала предложение членовете на ИБ, особено секретарите да не оглавяват важните комисии – по предложенията, избора и Секретариата.

Би било подходящо да се проиграе математически необходимостта от предложения за повече от две значими конкурентни кандидатури за председател. Важно е да не се допусне сегашния председател да бъде избран на първи тур. Отиде ли се на балотаж шансовете ни се увеличават значително.

Второ: Някои други предложения.

– В останалите дни до конгреса е много важно присъствие в медиите с публикации или участие в телевизиите на президента и други изявени дейци и делегати с позиция за конгрес на ярки политики, на силата на БСП и коалиционните й партньори като алтернатива на ГЕРБ. С очакване конгреса със своите разработки и политики да отговори и оправдае обществения интерес и надеждите на редовите ни членове. По подходящ начин деликатно да се предупреди срещу апаратни хватки, машинации и манипулации. В краен случай, ако се наложи, след конгреса да се поиска ОПКК да провери редовността на избора.

– И при позитивен резултат или неблагоприятен и нежелан от нас ярко да се посочи какви политики след конгреса ще се осъществяват за спечелване на изборите от БСП. Следконгресната работа и усилия за успеха на БСП и на България по тези въпроси трябва да продължи.

– По време на конгреса около президента постоянно за общуване да се осигури необходимото присъствие на делегати и гости. Да се демонстрира присъщото за него самочувствие, увереност, достолепност, компетентност и сила.

– Да подготвим и предложим изказвания от ярки личностти като Стефан Данаилов и други, които да въздействат при определяне настроенията на делегатите и техния избор за председател.

– Доколкото е възможно да осигурим на конгреса присъствие от наши привърженици сред гостите от регионите и центъра. И те донякъде въздействат върху атмосферата в залата и кулоарите. Съставът на гостите се формира от официални чуждестранни представители; официални гости – представители на политически партии, обществени организации, движения и граждански структури; предложени от комисии, направления и отдели на НС на БСП.

– Необходимо ни е, доколкото е възможно, постоянно и ярко присъствие в конгресния Пресцентър. Да си осигурим медийно отразяване от обективни и толерантни наши симпатизанти журналисти.

– Да имаме информация в кои хотели са настанени делегатите и гостите от регионите за съответна работа сред тях.

– Да се прецени имаме ли хора от апарата на които можем да разчитаме за съответна необходима информация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 мнения за “Теч от лабораторията на червените изборни манипулации”

 1. На мен фаворити са ми:

  “-Да си осигурим медийно отразяване от обективни и толерантни наши симпатизанти журналисти.

  – Да имаме информация в кои хотели са настанени делегатите и гостите от регионите за съответна работа сред тях.”

  Тази партия винаги си е била БКП.
  Толкоз!

 2. Иво е прав. “Тази партия винаги си е била БКП.” Партия конспиративна, подла, безскрупулна, алчна и жестока. Който влезе един път в клетките им, няма излизане. Страх, терор, лъжи и обещания да имаш това което не ти принадлежи. Всичко мръсно като кал под един лъскав капак на величие.

 3. БКП имат многогодишен опит за внедряване на подставени лица в чуждите редици. Напълниха навремето СДС с комуняги под прикритие да оглавят движението и докато ги “отлюспят”, заграбиха властта и не я изпуснаха и до сега. Затова сме на този хал. Тези подлеци затриват страната и се гордеят с това.

 4. Наистина начинът е нечестен. Не е честен като, например…

  Зациклих, признавам. Нямам пример, подходящ за случая.

  Не искам да защитавам бйесйепйету, нито пък да споря. Сетих се, веднъж имах някакъв нищожен проблем с компютъра – след толкова години мъки с уиндоуса най-накрая си купих истински компютър “Епъл”, – и в едни форум намерих решението на дребния проблем, но това, което ми направи впечатление, беше реплика на някакъв зевзек, който на въпрос “защо от епъл са го направили така” отговори “защото епъл знаят как е най-добре за вас”. Беше удар в десетката. А сега се сетих за това, защото ми мина ужасната мисъл, че бйесйепйету знаят кое е най-добре за нас.
  Знаят, че за бащите е голяма радост да изпратят децата си по чужбините и да плачат в колите си, когато са сами и няма кой да ги види. Автомобилът е убежище за мъжките сълзи. Бйесйепйету прави всичко възможно, щото колкото се може повече бащи да плачат в колите си. Това е добре за тях… за нас, пардон. Плачем от радост, разбира се. Лошото е, че не се вижда колко сме щастливи, благодарение на бйесйепйету. Тоест благодарение на бйесйепйету сме щастливи, а не, че не се вижда…
  Знаят, че и майките обичат да си поплакват, затова и за тях има предвидени радости. Но те плачат навсякъде, не се крият, та при тях радостта е по-видима. Бйесйепйету разчита на майките. Ма мамите, така да се каже… на мамицата… му…

  —-

  Какво друго да очакваме от тези? Да изберат някого по честен начин ли??? Да изберат някого?! Та това е нонсенс… Бйесйепйету не е партия, за да има избори и прочие лиготии. То е банда, има си главатари и членове, които са там заради очакваната плячка, а не за друго. Едно време се ставаше член на БКП или по задължение, или по интерес. Сега се става член по патология… Тази банда няма друг принцип освен грабенето. Грабенето е целта, а всичко останало са средствата. А ние виждаме последиците. Бйесйепйету първо се завзема, после новият главатар си определя главните разбойници, а чак след това в някое село каскети и обикновени идиоти биват подкарвани като говеда да гласуват, все едно са направили своя личен избор. Не може да се обсъжда сериозно темата за избори в бйесйепйе. Една банда се ФОРМИРА от главатар, членовете на бандата се подчиняват или не получават дял от плячката. Всяко неподчинение на главатарите се наказва с изгонване от бандата. И на свободомислещия спира да му върви в живота, ама така внезапно спира, че не е за завиждане.

  Горе-долу същото е дереджето изобщо с изборите в БГ, но причината е малко по-друга. Един труп не може да избира какви червей да го глозгат. Дори да прилича на жив – все тая.

 5. Добре казано от Ганев: “Един труп не може да избира какви червей да го глозгат. Дори да прилича на жив – все тая.”
  След девети унищожиха из корен европейска България и ни обърнаха на съветска територия независимо от фалшивите имена като “Народна демократична република” и всички лъжи и претенции за баламосване. Сега този труп се мъчат да го съживяват. Умряла работа и затова толкова протестират и толкова страдат.

 6. С тези номера на БСП/БКП , я докарахме до пълна разруха.А в същото време на срещите в Давос на световния икономическия елит Мексико привлича инвестиции за 7 млрд $.С тези номера и Путин в скоро време ще е на пързалката, защото вследствие на шистовата революция САЩ стават за десетилетие и номер 1 по добив на газ и забележете нефт в света.А на комунистите им дай само опорни точки.Като скакалци са – откъдето минат, пустиня остава.

 7. Поздравления, господин ГАНЕВ!
  Прецизно точно и ясно!
  В десетката!

 8. В първия момент след прочита на Вашия материал си представих един ПЛАН ЗА АТЕНТАТ, толкова прилича на такова това което си обменят като информация представителите на тази престъпна организация която е завзела властта в БГ и по никакъв начин и под никакъв предлог и причина няма да подадат оставка и се предадат доброволно. Те сами си и го казват че само с кръв си отиват. Рекох си това е атентат срещу демокрацията но каква ти там демокрация, те никога не са били демократична партия и винаги са изпълнявали нарежданията спускани отгоре. Всяко подобие на демократичен процес при тях е постановка, план, сценарий за да прикрият истинската си същност, впрочем г-н Ганев го е написал кратко и ясно по-горе. Ако някой си мисли че в БГ, страна от ЕС и НАТО това не е така и не е приложимо мисля си че дълбоко се лъже, атамани има, ескадрони също се организират открито, биячи както украинските “титушки” също има, впрочем тези саботьори ги имат навсякъде, не само на улицата но и във всяко държавно учреждение, силови структури, съд, прокуратура и т.н.
  Г-н Инджев и колеги предлагам следния линк на който експертът обяснява ситуацията и се вижда как действат на украинска територия “братушките” от ФСБ (КГБ) и какво следва след изборните манипулации , масовите протести, невъзможността да се постигне оставка на шайката и как трябва да се действа.
  https://www.youtube.com/watch?v=rXf0SSTo5TY#t=0
  Полезно е да се види докрая и не само веднъж.
  ТОВА Е КОЕТО ИМПЕРИЯТА НИ ГОТВИ и е срам и позор за всеки който проявява някакво “разбиране” към нейните действия на териториите на съседните ѝ и не само страни, да не говорим за колаборационизъм с нейните представители.

 9. Оковани в оковите на бездушието и мракобесието (затъпяване, назадничавост, реакционност, обскурантизъм, невежество) позволяваме на тези човекомразци да ни унищожават и духовно и физически.

 10. Чудя се какво има за обсъждане, нима мислите, че в другите партии не протичат конгресите по същата схема? Интересно ще ми е коя партия бихте ми дали за пример в която няма такива борби и не се използват такива средства. Естествено извън класацията са ГЕРБ, НДСВ при царя, ДСБ при Костов.

 11. Поздравления за колегата Ганев, който много точно е напипал сантиментите, които движат електората на една клика като БСП.

  За разпускане – кратка забавна история на БСП в три части:

  http://www.frujin.com/?p=1708

  За да знаят и децата ни как се стигна дотук!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.