Загърбилият ГЕРБ гроб копае и другиму

Ден след учредяването на партията „България без цензура” чисто новият политик Николай Бареков потвърди направо нецензурно „мръсно старата” истина, че само един богаташ може да си плати лукса да говори от името на бедните в името на собствен политически проект- колкото и да е доказано съмнително проектът да е лично негов.

Но как да споря с чисто нов политик, забогатял от журналистика- спестявал по думите му цели 20 години, при положение, че съм в журналистиката доста по-отдавна от него и не съм научил как се вадят от спестовния журналистически джоб такива несметни богатства за политически проект, подсказващ ( при неговия свръхлуксозен начин на живот по френски курорти , нагизден с часовници за по десетина хиляди лева и т.н.), че всъщност трябва да имаш много,много повече на разположение за харчене, след като с лекота плащаш лично за наем за зала 1 на НДК и за 200 автобуса от цялата страна.

Но кой съм аз, пазаруващият от години от магазините за дрехи втора употреба мизерник, в сравнение с такъв талант в забогатяването от журналистика!

Глупак, като мен, най-много да се похвали, че недоходоносният му блог- един наистина чисто личен проект- е цитиран в световни по своето влияние медии както никоя българска медия. Но грешката ми е, че не се бях сетил да спестявам като бивш главен директор на БТА, главен редактор на национални всекидневници и най-вече като журналист на свободна практика (т.е. безработен) през общо 14 от 24 години свобода и демокрация в България.

Малцина са в историята спекулиращите с нещастието на бедняците, превърнали се в техни водачи, които също са били пролетарии и в това това отношение Бареков не просто спази традицията, но я обогати с непрекъснатото повтаряне с каква щедрост вади от собствения джоб десетки и стотици хиляди левове, за да служи на бедните.

Дотук- нямаме новина. В амбицията си да закопае водещата на Нова телевизия Люба Кулезич обаче новият политик каза наистина нещо ново: за първи път в национален телевизионен ефир той сподели ориентировъчната цена на инвестирането в оформянето на общественото мнение. Бившият началник на Кулезич разкри (търговската тайна), че на ТВ7 предаването й е струвало месечно 48 000 лева.

Какво означава тази сума като индикация за вложенията в една медия, която по онова време беше (поне) шесторазрядна по приходи от реклама? За водеща телевизия с многократно по-големи постъпления от реклама 50 хиляди месечно биха били стандартна сума, но за кретащата тогава на 6-то или 7-мо място по този показател ТВ7 отговорът е еднозначен: това са огромни пари, които „някой” е инвестирал. Иначе казано, Бареков издаде косвено най-голямата тайна на съзаклятието в тази пропагандна война.

Умножете тези 48 000 лева като ориентир по аналогия няколко пъти като разходи за други подобни предавания в същата телевизия, а после ги съберете по месеци и години и ще видите, че става дума за средства, които могат да бъдат доказани като резултат от печалбата на това предприятие толкова, колкото Георги Първанов може да оправдае произхода на парите за някоя от луксозните си пушки (поне една от които лъсна чрез снимка на непълнолетния му син, позиращ в интернет), струващи приблизително едногодишната му заплата- защото „някой” също е инвестирал чрез тях.

Чрез този компромат Бареков постигна целта си да дискредитира водещата, с която и моя милост изпадна в конфликт с твърдението си, че цената й да работи за Бареков и компания е 3 000 лева седмично- за което на 1 април 2012 г. си навлякох изключително злобна тирада от нейна страна без право на отговор в повереното й предаване.

Понеже чух сега от Люба Кулезич да казва, че при допусната грешка, подведеният от източника си журналист просто може да се извини, също се извинявам днес: явно съм подведен и цената може да е била доста по-голяма от въпросните 3 000 лева при положение, че споменатите днес от бившия й началник големи пари само формално би трябвало да се делят на „екип от 12 души” (доста колеги са преминали през онова предаване и знаят, че истината е много по-скромна от гледна точка на ПОСТОЯННИЯ размер на екипа, често спихвал до няколко души и вечно страдащ от липса на попълнения при непрекъснато текучество на напускащите ).

Ако оставя настрана тази подробност, която обаче не мога да подмина с мълчание, след като ми беше отказано категорично правото на отговор тогава, от луксозния нов защитник на бедните и онеправданите обобщаващо получихме потвърждение на циничната максима: за каквото и да говорим, винаги става дума за пари. Твърдението му, че те са си негови ( което, при банкерските му връзки, той без проблем ще докаже с пропагандна цел, както показа и договор за някакви си 6 хиляди лева заплата в ТВ7), не ги прави честно спечелени. Това автоматично прави нечестно и харченето им в лично качество за уж обществени нужди.

Вместо да си посипе главата с пепел, както с лекота направи при преобръщането си срещу Борисов (с надежда да откачи от себе си неудобното минало), Бареков посипа имена на хора, които едва ли са очаквали да бъдат споменати публично в съответния контекст, защото не са го упълномощавали да ги използва в своята война (като Тошо Тошев, Мартин Радославов, Венелина Гочева и т.н.). Дано поне фактът на тази негова безцеремонност светне предупредителната лампа за онези, които са се наели в момента да бъдат част от популисткия му проект и да проумеят, че подлежат на омаскаряване със задна дата. Освен ако са готови никога, ама при никакви обстоятелства, да не го разгневят с нещо.

Както се видя, декларацията на Бареков от екрана на Нова тв, че е готов да мине през политически трупове, с което се надява да се хареса на жадните за справедливост избиратели, всъщност се отнася и за журналистически погребения, на които би танцувал (ако има начин- както например стори от екрана на БиТиВИ спрямо мен след като напуснах БиТиВи) по пътя към целта, за която има средства.

Погребалните агенти, които са го наели, трябва да са наясно, че и на тях не би простил. Гробокопачът на капитализма с нечовешко лице е яхнал вълната и с размахана (фурнаджийска) лопата демонстрира на своите създатели какво ги чака, ако му паднат!

21 мнения за “Загърбилият ГЕРБ гроб копае и другиму”

 1. Това не беше интервю, а отражение на водещата се война между два клана на ДС.
  За съжаление не ни чака нищо добро,
  Поне едно нещо стана ясно, явно ЛК е предложила Пеевски, връщайки му услугата 🙂

 2. “Дуелът” Кулезич-Бареков беше дъното. Мръсното, лепкаво -катранено и миризливо дъно на българската журналистика,особено през последните 7-8 години, илюстрирано чрез възможно най-зрелищните й представители. В професионален план, двамата са като един и същи образ в огледалото – по степен на нечистоплътност, манипулируемост и безпардонност.
  Днешният срамен спектакъл трябва да се анализира дълго, внимателно и отговорно и след време задължително да влезе в учебниците по редица университетски дисциплини – от медицината до журналистиката, през физиката чрез Теорията на относителността. Дотогава, тежко ни и горко, защото след пораженията върху журналистиката идват драматичните дни за омаломощената българска политика. А както добре разбрахме, пари за това има достатъчно в спестовния журналистически джоб. Нещо като “избирателите (клиентите) са ни скъпи”…..

 3. Зрелището беше противно. Лошото е, че най-вероятно от това нищо няма да последва.

  Икономическото неравенство (разслоение)е модерна тема напоследък. Вредните му ефекти са ясно видими у нас.

  Проклятието ни обаче е интелектуалното разслоение, което за капак е под вещия контрол на Кремъл.

 4. И как няма зрелището да е противно, щом участва Бареков. Ама и той се ползваше от “опорните точки” през цялото време. Ние с подигравка му ги отбелязвахме, включително и тази – като няма аргументи да се надвиква с водещата, та нищо да не се чува. Жалка марионетка!

 5. Каквито политиците, такива и журналистите в нашата родна действителност за най-голямо съжаление на всички нас.

 6. Очаквах го. “Хитрата сврака” се издъни. Срина се. Този път справедливостта не закъсня твърде много.
  Колкото до дудука – нищо ново. Парвенюто по-надолу няма накъде.
  Двамата бяха на ниво/то си/, а свинщината – пълна!

 7. До Галина
  По полека Галина.Чак пък в учебниците.Не съдържа стойност,че да се вкарва в учебници.В учебниците ще влезе българският народ,преглътнал проектите Царя,Борисов,Сидеров.А сега ще преглътне и чудото Бареков.Наистина трябва да си много тъп за да те прекарат толкова пъти.

 8. Kakav sram i pozor za nashata zurnalistika i politika e tozi Barekov i novouchredena partiya.Tolkova nagal, lizemeren,dvuli4en,agresiven,manipulator,mrasen, bezpardonen i bih kazala po-opasen ot Siderov 4ovek ne sam viarvala da se izliupi u nas.Zalko za nas, balgarite i za tezi, koito mu viarvat i za sega sluzat za nego.
  Mnogo zalko-tova u4rediavane ,raqzmahvaiki znameto s rozetkata be6e tragi4no ,ne6to kato selski panair.

  Bog da ni pazi-samo tova ni ostava…

 9. Аман от КГБ-ейски проекти.То не бе Сидеров, ДПС,БСП,ГЕРБ,Лидер. Сега и още по-отвратителен проект с Бареков ни снасят.А и въобще не можах да разбера идеята на Кулезич и бившия и шеф Б. днес.Да ни замярят с някакви хвалби за много пари ли?Много снобарско.И много скандално, на фона на липсата на икономика, да се наливат такива деньги в посредствени телевизии и предавания.Ако целта е да ни убедят , че Б сам си плаща, явно не успяват.Даже с такива заплати, не можеш да си платиш пътуващия цирк.Надявам се на провал на проекта Б., защото не ми се мисли какъв цирк ще бъде Парламента с него.

 10. Да те трепят от бой насред София е нещо нормално безновино( отминаване на новината безпардонно). Боят с флашки(подслушване) в едно развинтено общество обаче е топ ночът на ПР говедарщината. Жалко че се толерират тъпоъгални триъгалници който срещу 1000 лева от пазара, купуват видео и подслушвателна техника и си докарват баснословни печалби от тъпознанието на възложителя. Партизанщината в РБ никога няма да умре от глад докато не се разкарат идеолозите на щастливото комунистическо бъдеще. Офтопик:Тук във форумът бе запитано – Какво става в Украина? – В Украйна става това, което трябваше да се случи в РБ преди 25 год.

 11. Бареков заложи много на уреден от главния букмейкър мач. Спечели много, но отскоро неговата букмейкска къща се раздели на два конкурентни пункта. В близката година ще трябва или да спре хазарта, или да избере единия пункт. Не е за завиждане, но пък си има компания – социолози, журналисти, славитрифоновци…Драмата вляво е форсмажор за близаческата гилдия, от който тя ще инкасира много, много загуби тепърва. Време им е да се разтревожат,вече, коя другарка бие по-силно и къса уши – другарката Йосифова, или, примерно, другарката Башлиева… или както там се казва гоцевият цербер. Парите им ще спрат в деня на изборите. Дано са спестовни, че в тяхната класическа, древна професия конкуренцията е жестока.

 12. Публичният живот в България е като Подмостовие.
  Лепкав, мръсен, изнасилен, непрогледен, дребнав и деградирал живот в калния изоставен квартал под моста. Отгоре може и да е бул. Брюксел или Европа, може да е Барозно чисто и Кристалинно светло, но отдолу говорители са Шамара, Лекето, Петното, Лютвито, Гестапото и т.н. А микрофона им навират Дудука, Кулезич, Тошев, маам В, Гочева, Райчо Стойчев и останалите измекяри.
  Дори проклетия Медиен Доган му опротвя и оперетно се отстреля от кочината.
  Какво ли е в Подмосковието не ми се мисли.

 13. Разговорът на Бареков и Кулезич ме остави с отворена уста!Толкова арогантност,простотия,……на публични личности ,никога не съм виждала през 58 годишния си живот.Бих казала за тези двамата-от тесто за хляб не може да опечеш козунак!

 14. Един текст открит в нета вчера….
  Много актуален, макар и вън от темата.

  « Опозицията на Украйна притежава проверена и достоверна информация за нарастващото присъствие и все по-активно участие на силовите структури на Руската федерация във военизирано потъпкване на съпротивата на украинския народ. ( посочен е кратък списък от факти … )
  В тази връзка , ние заявяваме :
  1 . Несанкционираното наличие на въоръжени сили на чужда държава на територията на Украйна е АКТ НА АГРЕСИЯ.
  2 . Неразрешен достъп на чуждестранни военни сили до територията на Украйна от политическия режим е в ПРЯКО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА , предателство на суверенитета и независимостта на украинския народ и ДЪРЖАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
  3 . С разрешаването на неоторизирано присъствие на чуждестранни военни сили на територията на Украйна политическият режим на Янукович се поставя ИЗВЪН ЗАКОНА .
  4 . Въоръжените групи от чужди страни, неоторизирани действащи на територията на Украйна се обявяват за агенти на международни терористични организации и техните членове – МЕЖДУНАРОДНИ ТЕРОРИСТИ.
  5 . Всички членове на такива сили, задържани по време на активни операции с оръжие в ръце ще бъдат ПОДЛОЖЕНИ НА РЕПРЕСИИ по законите на военно положение .
  6 . Всички военнослужещи на войските МВР и специалните сили на Украйна в сътрудничество с чуждестранни милиции и техните участници се обявяват за ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ и ще носят отговорност по силата на законите на войната.
  7 . Украинските въоръжени сили трябва незабавно да започнат да изпълняват своя КОНСТИТУЦИОНЕН ДЪЛГ – защитата на украинския народ .
  8 . Украинските граждани се длъжни с всички налични средства ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ на военизираните групи на чужди страни пребиваващи нелегално на територията на Украйна.
  Ние също се обръщаме към народите на Европа и Америка – не позволявайте на вашите политици да направят НОВА ИСТОРИЧЕСКА ГРЕШКА НА “ПОМИРЯВАНЕ” С АГРЕСОРА !
  Не само защото това е аморално и престъпно – това ще доведе до проблем за всеки ваш дом ! Такива бяха случаите в миналото – с “умиротворяването” на нацистка Германия, на ГДР – през 1953 г. , в Унгария – през 1956 г. и в Чехословакия – през 1968 г., така също и през 80-те години на миналия век в Полша ! Направете всичко възможно това да не се случи отново ! Ако си мълчим днес – утре те ще се прицелят във вашите граждани! »

 15. Не съм фен на Кулезич, но трябва да и се признае, че свърши една мръсна, ама много мръсна работа, от която “почтените” журналисти се гнусят или страхуват да извършат. Все пак да извадиш на показ мръсните гащи на Бареков, където той си криеше дудука, трябва да си обръгнал и с известна доза решителност. Още няколко такива предавания и проектът Бареков ще отиде на “кино”, а парите на Цигането нахалост.

 16. Към ШОПЕНБЕРГ:
  Поздравления! Ювелирно комюнике! По-кратко, по-прецизно и по-образно едва ли е постижимо!

 17. Иво! Ген.Уесли Кларк ти разказа защо сме в НАТО и ЕС.А сега що ще в тая кочина?Имаш ли обяснение!Като го видях,паднах от коня.

 18. Към Иван:

  Имам обяснение само дотолкова, доколкото мога да обясня категоричната подкрепа на Джеймс Пардю за кандидатурата на Меглена Кунева на президентските избори през 2011-та или на посланик Уорлик за “Лукойл” на Златев.
  Смятам, че репликата на Уелси Кларк, заявяващ, че не познава Бареков ( но му прави услугата да му се появи на учредителния конгрес), го праща в незавидната компания на нашенците, “мотивирани” да си осребрят известните физиономии от щедрия проект на КТБ ( да не се бърка с КГБ, по-различно е, все пак).
  Ако питате американците, а и те пожелаят изобщо да коментират, вероятно ще ви кажат, че това е въпрос на личен избор.
  Ние му викаме тук “никога не е късно да се омаскариш”.

 19. Привет г-н Инджев,

  ТВ СЕДЕМ ЕАД, ЕИК: 175093731
  ДАННИ ОТ СЧЕТОВОДНИЯ БАЛАНС

  Приходи 2011 : 18,576 млн.лв.
  Приходи 2012 : 11,693 млн.лв.

  Печалба/Загуба 2011 : – 24,696 млн.лв.
  Печалба/Загуба 2012 : – 30,297 млн.лв.

  Общо за периода 2008-2012 натрупаната загуба е в размер на 92,693 млн.лв.

  Ето това е телевизия със страхотен мениджър и още по-кадърен консултант 😉

 20. Между другото, ако човек се поразмисли, образът Бареков изигра своята си роля – проформа загрижен за малките и онеправданите, съзидател с “лични средства” на партийна структура, която да бъде контрапункт на досегашните политици. Ако човек не е бил последните години в България, наистина ще си рече, ето честния журналист срещу неправдите, в помощ на хората. За съжаление обаче, след като си е изградил проформа публичния образ, остава проблема с лицето Бареков – очевидно знаещ много за процеси и събития, със съмнително минало и настояще, които някак си не се връзват с образа Бареков. Освен това, лицето Бареков взе да се подхлъзва тук и там, което май не е много по сърце на “плачещите богати приятели”. При тези “вложения” (загуба 92 милиона :O ), не е трудно човек да събере 2+2 и да установи, че от тези два свята единият е излишен. И че пропагандната машина на Партията винаги може да каже на черното бяло (1984-та??), стига лицето да не направи грешка и да се самоопровергае. Така че, бъдещето пред образа Бареков ми се вижда положително, но за съжаление за лицето Бареков не знам какво да кажа. В нашата БГ действителност сме били свидетели как и за доста по-малки прегрешения са следвали сериозни “наказания”, та тук ли ще му се церемонят?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.