Голямото пазаруване на “големи личности”

Докато в Брюксел се дистанцират гнусливо от поредния популистки проект в България , изключвайки присламчил се към големите пари на руско-българската олигархия депутат от една европейска структура, корпоративната центробежност в България засмуква в центрофугата на своята пералня още имена.

Ще разберете за какво става дума от три цитата от три сайта.

„Парламентарната асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) изключи днес от своята организация Земеделския народен съюз (ЗНС) с председател Румен Йончев, народен представител от Коалиция за България. Това е организацията, която обяви партньорството си с Николай Бареков в събота, по време на учредителния конгрес на партията “България без цензура”.

Това съобщи БТА като се позова на участници в заседанието в Европейския парламент в Брюксел.

Решението е било гласувано тайно с 46 гласа “за” и 8 “против”. До това решение се е стигнало, след като асамблеята е получила протестни писма от всички български политически организации, членуващи в ЕНП – ГЕРБ, ДСБ, СДС, както и “Обединени земеделци” на Анастасия Мозер.

Протестът е бил свързан с това, че Йончев е част от групата на левицата в Народното събрание, както и заради неговата подкрепа за политическата организация “България без цензура”. Йончев, който очакваше темата да бъде повдигната днес, каза че изключването би било прецедент, съобщи “Капитал”. Досега е имало само т.нар. замразяване на членство за една албанска партия.

Йончев съобщи вчера, че Земеделският народен съюз, “България без цензура” и ВМРО възнамеряват да се явят заедно на предстоящите през май избори за Европейски парламент.( Дневник)

Vesti.bg:

„Направи ми хубаво впечатление, че Бареков говори с достойнството на хората, които са били по комунистическите лагери и затвори, а това е моя любима тема. Това каза в интервю за Би Ти Ви президентът Петър Стоянов.

Той илюстрира думите си с примери от Полша и Чехия, където такива хора са създали съпротивителни сили срещу дребните шмекери, бившата номенклатура и ченгетата, създали са друг тип морално-психологическа атмосфера.
Президентът побърза да уточни, че няма нищо общо с присъствието на ген. Уесли Кларк на учредяването на партията на Николай Бареков, каквито спекулации се появиха в интернет.

Той обаче заяви, че макар да не е слушал изявленията на Бареков от учредяването, това, което е прочел в интернет, в много голяма степен му изглежда смислено.

“Това, което казва той за демографията, обръщането на внимание на регионалните проблеми, обръщането на внимание на българските потребители… Ами нека да го кажа направо – лидерите на традиционните партии няма какво да се сърдят на Николай Бареков. Те трябваше отдавна да направят това, което той говори”, заяви Стоянов.
Президентът коментира вероятността подобни изявления да не са нищо повече от популизъм.

“Сигурен съм, че много хора ще си кажат, че това са само думи. А неговите привърженици ще отговорят: “Дайте му възможност да видим дали са само думи”, подхвърли бившият десен политик.

Стоянов не каза открито, че подкрепя партията на Бареков, но призова да има обективност. Той коментира проблемите в Реформаторския блок и подчерта, че ще си остане седесар”.

И още по темата за големите личности…

” В чисто човешки план съчувствам на всеки политик когато от политическа критиката се превърне в долнопробна, засягаща достойнството и семейството му. Твърде много не приемам от политическите табиети на Първанов, но му съчувствам когато го атакуват чрез сина и съпругата му”, коментира Стоянов за политическия си опонент.
Промените в България не се правели заради идея, а заради личност. Така две големи личности като Георги Първанов и лидера Сергей Станишев били в повече на БСП. “АБВ прави първите си стъпки, редно е да ги оставим да покажат какво могат. Не се опарих, като лидер на СДС. Този опит като лидер ми беше полезен. Аз видях, че вече не можех да дам нищо на СДС и по-добре беше да дам крачка назад”, призна Петър Стоянов. ( БЛИЦ)

30 мнения за “Голямото пазаруване на “големи личности””

 1. Както винаги, Пешо Коня немА кураж да се изкаже по мъжки – смело, откровено, а увърташе като кокетка, на която хем и се иска, хем не и стиска. Него по принцип си го гони някакъв синдром да се подлага на разни боклуци, къде бахури, къде дудуци!

 2. Какво да коментираме?
  Мнението на загубилият от Първанов, присламчлил се към Царя от Мулти и измамен с унизителното “да спестим от пътни до Баня.”!!!
  Срам ме е да го кажа, но дори селяндурският агент Гоце от незнайния Сирщник е по-достоен в маниакалния си стремеж към червената, московска мантия на власт чрез БСП към газов троянски кон в Европа. Тъпа идея, умряла още в Кримската война.
  Нито аварите успяха, нито майните. Както е казано “Пловдив не прощава защото е Столицата на првинциализма”. Имаме нужда от национален договор за морал, а не от адвокат по разводи.

 3. Това с “дайте му шанс” е такава тъпня… Начи, дайте пак да настъпим мотиката – може и да не ни сцепи тъпите тикви този път.
  Един виц:
  Блондинка се явява на изпит по математика. За кураж с нея отишли още няколко блондинки. Изпитващият я пита:
  – Колко е 2+2?
  – 6.
  – Грешен отговор…
  От залата се чува хор: “Дайте й още един шанс, дайте й още един шанс”.
  – Добре, колко е 2+2?
  – 5.
  – Греш…
  От залата се чува хор: “Дайте й още един шанс, дайте й още един шанс”.
  – Е, какво пък… Но последно. Колко е 2+2?
  – 4.
  От залата се чува хор: “Дайте й още един шанс, дайте й още един шанс”.

  Бат`Петьо се опитва да мине за умерен и толерантен. Закога бе, бат`Петьо? Ония са се разпищолили, извадили са паламарките и напират да ни е..т, а тва майна – “дайте им шанс, мъдро говорят”… Дай им ти шанс ве, тарикат?!
  Събитията в БГ доста наподобяват кошмар. Действието се развива монотонно, става все по страшно и наближаващият ужас е напълно неизбежен. И не се събуждаме…
  Спасявайте децата!

 4. Пред мен възникват въпроси. Този човек(П.С) може ли да се види отстрани! Липсата на чувство за срам, при него по рождение ли е? Малък или голям интригант е? Колко низко трябва да си паднал, за да промотираш Бареков и Първанов? Колко и как биха се отплатили една банка и един делян, за тази негова “случайна” слабост към “бедните и онеправданите”? Не на последно място, на какво се дължеше безконтролната му ненавист към Синята коалиция, а днес към прохождащия Реформаторски блок? Кой е в същност Стоянов??

 5. Президентът Стоянов без малко да си влезе в адвокатската роля – на Бареков, на Първанов. Май няма да е само от дългото отсъствие тази оценка на седесаря Стоянов.

 6. Позволете ми да спомена,че не е спомената Калина Крумова, която вече си намери партията, припозна си интересите, вече е дама и дори има собствен стил.
  Това, докато сме темата за “големите” личности, де…

 7. Толкова омерзително беше изказването на “вечния седесар”,че чак се изчервих от срам.Опитвайки се да се хареса на всички удари едно рамо на Параванов, подкрепи Бюреков и оплю Реформаторския блок.Ужас!

 8. “Докато в Брюксел се дистанцират гнусливо от поредния популистки проект в България…”
  Да , от изказването на П.С. човек може да се погнуси, но всъщност е по-добре да си наясно кой е подлец.Е, г-н П.С. и този път доказа, че е подлецът, който унищожава дясното, непрекъснато. Наглото му държане е срамно, защото показва как КТБ може да си купи президент, а може би е бил купен отдавна и сега просто да си заслужи парите.На фона на това, което става в Украйна, благодарение на тяхната опозиция, изказването на П.С.,показва защо в България демокрацията е мираж.А ако беше сега президент?Е, Плевнелиев ми израсна в очите много повече, след това предаване.

 9. Никога не съм смятал Петър Стоянов за великан на политическата мисъл, но поне го уважавах. От вчера този човек престана да съществува за мене и когато срещам името му някъде очите ми ще го гледат като през стъкло.

 10. Литературното ни наследство притежава със сигурност поне една страница гениален текст – Приказка за стълбата.

  Дано сме в нейната хипотеза, защото, за бога, този човек беше един от символите на промяната.

 11. Още в събота, по повод на учредяването на Бюрековата партия направих предположение в коментар в блога, че П.Стоянов е гласен за водещ на листата на ББЦ за евровота.

  Последното развитие на събитията, особено коментарите му от вчера (“случайно поискани” от медията, след като това лице дълго беше в медийна сянка) само потвърждават този вариант. И то като все по-възможен:

  – П.Ст. издърпва напред листата на ББЦ, за да мине заветните 5.6% от вота, които дават 1 място.
  – Това служи като рекламен трамплин на медийната истерия за новата партия и новия месия Бюреков за националните избори, които предстоят след европейските.
  – Отцепват се десетки хиляди гласове от “дясното”, които имат все още някакъв сантимент към П.Ст.
  -П.Ст. легитимира Бюреков като “човешко лице”, партията му като европейска и дясна. Особено след като изключиха вчера Йончев от ЕНП и ББЦ няма как да претендира за европейска легитимност. Тук П.Ст. помага, като продава на ББЦ “лицето” си на про-европейски и десен политик.
  – Операцията е почти без пари за нейния организатор (мустакатия бос на корпоративно-търговската банДа). Защото продажбата на П.Ст. става за сметка на парите на европейските данъкоплатци, които ще изплатят на главния актьор в това действие от пиесата над 500 хиляди евро за пет години мандат.

 12. Г-н Инджев и колеги коментиращи, ще изкажа и аз мои мисли във връзка с тази и вчерашната Ви статии. Възможно е да накърня с тях нечии чувства но си мисля че трябва да се говорят нещата така както се възприемат, а не както ни се иска само да са. Вчера погледнах първо в сайтовете на ДСБ и след това в сайтовете на Баткивщина, Свобода и Удар – нали тях трябваше да сравняваме. Исках да видя и сравня програмите им. В сайтовете на украинската опозиция намерих веднага достъп до програмите, веднага и много лесно се намират, макар и те да ми се струват доста подробни, но нямаше време за пълен прочит а само за бегло преминаване “по диагонал”. Най ми хареса как е направено при Свобода на Тягнибок – конкретно, ясно, стегнато и в целта, в най-голяма степен се доближава до това как лично аз си представям програмата на една партия. В сайта на ДСБ доста се потрудих докато намеря програмата, която е една от изборите през 2009, почти вечност в миналото. Иначе е бъкано от платформи, статии, изказвания и вездесъщите им пресконференции. На първа страница Костов ОТВОЮВА ДЪРЖАВАТА ОТ МАФИЯТА, другият, не го знам как се казва, но е един от тройката появяваща се на трибуната за поредната пресконференция започнал ФРОНТАЛНА БИТКА С ОЛИГАРСИТЕ ПОИМЕННО , Р. Кънев започнал ФРОНТАЛНА ВОЙНА С МАФИЯТА, а Москов вече сложил тигана на ДържаВАТА КОЯТО ГАРАНТИРАЛА ПРАВОВ РЕД, докато рибата е още в морето. С две думи изказани и показани са на първите страници вече 4 ТЕОРЕМИ от сорта на тази ТЕОРЕМА която БГ-президентчето ни прочете преди година че БГ НЯМАЛО ДА Е ТРОЯНСКИ КОН НА РУСИЯ. Как ще се доказват тези теореми не е ясно ??!!, възможно е да е обяснено някъде нещо за целта в сайта, но трябва да имаш две висши образования, по политически науки и социология, плюс две специализации в АОНСУ по темите за да седнеш, да четеш до изнемога и препрочиташ и да подчертаваш и след това да навръзваш подчертаното за да откриеш зрънцето в цялата интерактивна плява която е нахвърляна.
  След това има безкрайно много място в сайта на което са обяснени и изрисувани всички детайли на огромната и тежка колесница на партията, т.е. нейния Organization chart който е несъразмеримо голям по обем спрямо мижавия обем на процентите електорат който гласува за тях на изборите през последните години. Имах чувството че съм вляал в сайта на фирма която е обрисувала мощния си многохиляден стаф, едва ли не способен да върши работа за милиарди а показаните фактурирани обеми работа са някакви си мижави милиони. Затова в такъв случай за мен е по-важно да не се показват всички тлъстини на огромното неповратливо тяло а се покаже само работата която действително се върши.
  Най- неприятното за мен след прегледа на тази визитка на партията е всъщност префърцунената форма на презентация на идеите им чрез ПОМПОЗНИТЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ. Това е много СНОБСКО и дори присъствието на ОТЯВЛЕНАТА ЕВРО-СНОБКА КУНЕВА в сайта не дразни (поне мен) толкова колкото тази твърде неприемлива форма за партия която е изпаднала извън парламента. Слизане от облаците е нужно на тази партия, излизане от мухлясалата вмирисана атмосфера на кварталното кино и завземане на частица от градския площад. Псевдо-борбата чрез замерянето на управляващите мафиотски структури с пресконференции е само начин да им се достави поредната доза кеф от всички тези ялови действия и мотив да се чувстват всесилни.
  Представих си за миг че съм дребният търговец на дрехи втора употреба от който си купувате дрехите или гумаджията при който си преобувате колата и не намерих моето място в тези платформии и пресконференции. Не намерих себе си в качеството си на това което съм в действителност – емигрант от БГ, скитосващ се по чужбините.

  ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ МОГА ДА ПРИЕМА САМО КОГАТО ТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА И СА ОСНОВНА, ДЕЙСТВАЩА, КОНСТРУКТИВНА И АГРЕСИВНА ОПОЗИЦИЯ ИЛИ СА НА ВЛАСТ.
  Не искам да се спирам даже на Сугарев с неговия литературно-художествен кръжок в каквото се е превърнал сайта му, но който е възприеман като фигура от политическия живот едва ли не.
  Потърсих и някакво становище, позиция на партията във връзка с Украинската революция и не намерих. Затова влязох в сайта на Навални от Русия и там намерих – становище и подкрепа, както и програма на първа страница. А в ДСБ-сайта няма, може би по европейски чакат някой да вземе думата пръв, преди тях. Това също дразни. Евро-центризмът дразни толкова колкото и опорните точки на алфа-демократа спускани надолу към копоите.
  В края на моя дълъг пост искам да припомня един наскоро отшъл си от нас след дълга и мъчителна агония голям десен политик и демократ, израелския ГЕРОЙ от войните и изборните битки АРИЕЛ ШАРОН, който на въпроса защо израелската армия е толкова перфектна и ефективна отговори просто. «Израелските командири не викат НАПРЕД сгушили се в окопа а сами тръгват напред и викат СЛЕД МЕН».
  Това е, Кличко, Тягнибок, Яценюк и Луценко много повече се доближават до Шарон, видяхме ги на първа линия на протеста, обсипани с дим, прах от пожарогасителите и сред взривяващите се шумо-заглушителните гранати…. отколкото БГ-разказвачите на сложни ТЕОРЕМИ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА.

 13. На БКП вече 70 години , без малко все й се дава шанс, НО ТЯ НЕ ДАВА ШАНС НА ДРУГИТЕ!
  БКП е на власт вече 17 мандата подред, като 11 от тях без да се е явявала на избори , и с ТОТАЛна власт без парламентарен и съдебен контрол!
  И какво следва след 11-те БЕЗконтролни и НЕзаслужени на избори ТОТАЛитарни “мандати” на болшевиките от БКП – следва ПРОВАЛ!
  Какво следва след това, и при 4-5 “демократични” “преходни” мандата на БКП, повечето “спечелени” чрез фалшификации и манипулации, – следва отново ПРОВАЛ!
  Не може след толкова ПРОВАЛИ , БКП да настоява за още шансове!
  Нека е се явят поне един път ЧЕСТНО на избори , за да дадат шанс на партии , които НЕ са “контролирани” от КГБ, ГРУ и техният клонинг – ДС!

 14. П.С. определено беше един от малкото политици в България на които някак си ми се искаше да вярвам. За съжаление са си го напазарували и него.

 15. Така силно “ме удари в земята” този човек,за който съм гласувала,че никога няма да му простя.Какъв седесар – той стана едно петно.

 16. Никога не е късно да станеш за резил!!!Срам и Падение…

 17. Трагедия, позор, потрес, умствена булимия, помийорея

 18. До Людмил Иванов:
  То на него му стана навик да е за резил… Където се появи някакво обединение вдясно и той веднага гледа да го игнорира, да го обезличи и разсипе то “Синя коалиция”, то “Реформаторски блок”… Не можах да го разбера накрая към кое СДС принадлежи, като се пише за седесар до гроб… На такива седесари като него все Иван Костов им пречи… Хайде да спирам, че започвам да се ядосвам!
  Иво, благодаря ти че написа това, за което и както аз си мисля от снощи!!!

 19. Чудесен виц , г-н Ганев . Да се чуди човек кой е “отрицателният” герой . А и тая блондинка руса ли е задължително или може и да е по така , тъмнокоса ?

  Всъщност определен тесен кръг хора по установен техен си ред периодично си разпределят “втори” шансове и показвайки добра воля флиртуват със смачканото ни самочувствие като благородно ни оставят да решим , че сме им ги “дали”. А ако някой нещо подозира , ако някой е несъгласен , ако някой протестира – да се оправя в Интернет .

 20. Podrezhdaneto v bulgarskata politika e neshto kato bokluk do bokluka i do bokluka bokluk. Da mozheshe kak da im bude spretnat edin zavod za prerabotka na tazi choveshka izmet, ama nadali, razmechtah se, BG vse pak ne e Ukraina. Niama kak nai-neshtastnia narod na zemiata da e sushto i svobodoliubiv, smel i reshitelen i t.n.

 21. Г-н Йорданов, предполагам, че сте чели, но забравили Предизборната програма на ДСБ за изборите през 2013 г. Ако не сте (което не говори добре за Вашата осведоменост) влезте в Гугъл, напишете “Предизборна програма на ДСБ” и ще получите едно предълго, но обстойно послание към всички интелигентни българи.

 22. Една забележка към Росен Йорданов – Влезте в блога на Реформаторския блок и ще намерите всички актуални програми и проекти, в чието разработване ДСБ участва активно. Ще намерите и декларация за Украйна и всякакви други „снобски“ нещица. Странно е че пишете несъстоятелни неща са ДСБ под статия за Петър Стоянов и неговото падение. Омръзна ми от хора действащи по команда и готови да пишат каквото им се поръча.

 23. Г-н Илиев, не не съм я чел за изборите както и нито една друга програма защото бях на три полета отиване и три полета връщане от най-близкия изборен участък, плюс два необходими полета отиване и връщане за да се сдобия с виза за да мога да гласувам. А моята неосведоменост говори зле и за проникващата способност за идеите на ДСБ, връзката е пряко пропорционална, представям си какво е за хора които не влизат в интернет. Моето мнение е че ЕСЕНЦИЯТА трябва да е на първа страница и да е насочена не само към интелигентния електорат. И на Запад десният електорат не е съставен само от интелигенти.

 24. Г-н Христов, благодаря, ще вляза и ще се осведомя. Упреците ви са с тотално сбъркан адрес. По добре е да видите упреците отправени към вас ако сте способни да приемате такива.

 25. Ген. Уесли Кларк при Бареков, он же Бюреков, он же Дудука – еми нищо ново под слънцето. Справка (особено за “русофилите”) А. П. Чехов, “Свадебный генерал”.

 26. @1 НАУМ
  Готов съм да се обзаложа с Вас, че П. Стоянов няма да се кандидатира за евродепутат от партията на Дудука. И то не защото не му се иска, напротив, а защото не му стиска. Както беше и с кандидатурата му за конституционен съдия. Аз даже не вярвам, че го привличат благините на евродепутатите (нали все пак приватизира с брат си някакъв хлебозавод). Привлича го, както винаги, долното, подмолното, а то е в изобилие около Дудука.

 27. Петър Стоянов без колебание можем да поставим в торбата с подлеците. Истинските седесари много добре си спомнят злините причинени от същия Стоянов на СДС. Помним аварите, помним кандидатурата му за президент заедно с тази на г-н Беронов, помним хвърлянето на ключовете на СДС, помним докарания от него “кафеджия” за лидер на СДС, помним и писмото на г-н Лучников. Сега намери кого да хвали в лицето на “дудука” белким го впишат в листата на евродепутатите, нали са си лика прелика.

 28. Xitar Petar….s dvata kraka!Vseka prilika s xitrata svraka..ne e sluchaina! Ima prikazka,che chovek ako mnogo barzo sevarti,nakraja moje da si celune zadnika!E,TOI E,mai veche go napravi!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.