Епохална победа на реакционердемократите над пълчищата студентски окупатори

Под натиска на протестите премиерът на Украйна Микола Азаров подаде оставка, а парламентът на страната беше принуден да отмени приетите наскоро законови ограничения срещу правата на гражданите да протестират.

У нас също се стигна до развръзка от почти международно значение: под натиска на властта и обслужващите я контри, протестиращите студенти бяха принудени да прекратят акцията си в Софийския университет, където чрез окупация от цели три дни искаха да привлекат вниманието към дебелокожието на управляващите, но вместо това си навлякоха истинска външна обсада.

На шамара на студентите в СУ властта и нейните мобилизирани за целта дежурни помагачи отговаряха с несъразмерен за събитието огън ( и жупел) по начин, който напомня как през август 2008-ма Путин се възползва от кризата в Южна Осетия, за да смачка миниатюрната кавказка страна с дивизии танкове и с ескадрили самолети, хвърлени в пълномащабна военна инвазия от страна на зажаднялата за мъст огромна руска държавна машина срещу непокорните грузински бунтари.

Докато в Киев не се забелязват признаци на буйна радост от успеха на протеста, у нас пак е обратното: тук победителите на шепата младежи, окупирали СУ, ликуват като да са преборили самия антикомунизъм с нечовешко лице.

Официозната ТВ7, която посмъртно не би нарекла ретроспективно съветските окупатори на България с истинското им име, се наслаждаваше на несполучливите молби на капитулирали студенти да не бъдат наричани в ефир окупатори, а окупиращи.

Репортерката, регистрирала колко неприятно е това на нейните събеседници, се направи на глуха за тяхната молба и отново демонстративно ги обяви за окупатори. На господарите на микрофона това им беше малко. От студиото водещите добавиха още злъч с квалификации по адрес на обезвредените студенти, които нямаше как да се защитят. Беше дребна(ва), но характерна подробност от пейзажа на родната действителност, в която ритането на падналите е национален спорт.

Ето малка част от епитетите срещу ужасяващата, направо чудовищната окупация на СУ, възмутила до ярост червенеещата пропаганда, намерила отдушник от твърде неудобните процеси в самата Партия мандатоносител, крепена на власт от фашизоидите сред пълното мълчане по темата на същата тази пропаганда.

Дръзналите да се заключат в СУ бяха наречени от преподаватели „келеши” и „терористи”, а един представителен за червената злобарщина публицист отново надвика всички другари и другарки, като степенува „терористите” , надгражайки кресчендото с твърдението, че те били ” по- лоши и от ислямски терористи”.

Получи се следната градация на физиономията на злото в концентриран вид в България: терорист- ислямски терорист- студент ( окупатор)!

Картинката на изригналия гняв след дългото въздържание на превъзбудените крепители на властта напомня на ориенталското лицемерие. В Ориента фанатизирани мъже биха пребили на място до смърт всеки заподозрян в непочтително отношение към жена на улицата, но мнозина от тях биха отприщили на воля дълго сдържаната си похот насаме с жертва от женски пол, ако им падне при обстоятелства, при които ще останат анонимни.

Сега е редно Орешарски да нареди топовни залпове в чест на победата над студентския монархофашизъм по почина на Сталин, който нарежда през септември 1944-та за всеки „превзет” от Трети украински фронт областен център в несъпротивяващата се България артилерията на СССР да бълва салюти за отбелязване на подвига.

Паралелният слалом на новините от Украйна и България показва доколко сме се плъзнали по заледената пистата на конформизма и как всяка слабост на протестиращите граждани изостря апетита за реванш на отмъстителната реакция на реакционердемократите, облечени във власт.

Надувайки свирката на пропагандата си срещу врага, реакционердемократите се издадоха всъщност, че са така наплашени да не бъдат пометени от гражданите, че си подсвиркват окуражително като изгубени в гората селяни.

За съжаление се видя също, че в дисциплината щафетно бягане по тънкия лед на колективния конформизъм се очертаваме като фаворити за титлата “Путин” на олимпиадата в Сочи.

11 мнения за “Епохална победа на реакционердемократите над пълчищата студентски окупатори”

 1. Искам само да кажа , че тая свинщина повече не може да се понася !
  Ужасно е да живееш в пародия на държава обслужвана от евтини политически парцали!

  Не умирайте Българи , защото там горе ще трябва да срещнете дядовците си и да им обясните защо стоите и гледате този театър!

 2. Прав сте. От големия страх е. Чувам ги как, докато ритат падналия и скачат върху него, задъхано шепнат: “Ти заеш ли как ме уплаш, бе… Ще те смачкам!ей сега ще видиш ти!”

  Искам да “успокоя” тези смешници, че украйнизацията, барикадите и запалените автомобилни гуми около Парламента съвсем не са им се разминали…

  Нека спят “спокойно”.

 3. 1. По мое скромно мнение окупантите не трябва да се наказват. От това което видях сутринта мисля, че Природата даже се е престарала в наказанието си към тях.
  2. Чини ми се, че проф. Илчев е учен без самочувствие и без съзнание за високите изсквания, вменени му от ректорския пост. Този извод го правя не само анлизирайки действията му през последните месеци. Според мен “посредственост” е основна характеристика на манадата му.

 4. Мисля че студентите не подбраха правилния момент и това беше причината за провалената им акция. Само че истинската битка ще бъде май месец, когато се очертава фиаско за управляващата ни коалиция. Нашият Майдан ще бъде веднага след изборите, разбира се от управляващите ни могат да се очакват издънки по всяко време, но ужилили се от “грешката” Пеевски внимават изключително много и едва ли ще дадат до тогава някакъв повод за спонтанни мощни протести. Ако вземат по малко от 8 депутати за ЕП, просто нямат право да стоят и един ден повече на власт. Много е важно веднага да избухнат протести срещу не легитимното вече правителство, за да не се даде възможност на Първанов да подкрепи досегашното правителство с някакви преконфигурации в него. Убедих се че популизмът в България може да бъде победен само с по-голям популизъм. Лично аз предприех сред червените бабички от квартала агитация да гласуват непременно за Първанов. Обяснявам им че ако Станишев изгуби тези избори, то Първанов ще поеме партията и правителството и ще им дигне пенсиите поне със 100 лева от което очите им стават на понички.

 5. Да очакваме друг тон от червените мерзавци би било наивно. Те винаги са смели нелегално.
  Радостното е че този отчаян акт размърда Рефоблока и е на път да го превърне в Национален Ранобуден блок, който най-после да поведе и изведе нацията към най-простото – просперитет. Ние всички сме на ход. Гражданската ни енергия ще привлече и свестните избиратели на герб при нас.

 6. Реформаторите да не се ослушват.Хората имат нужда от водачи.Остава малко време до изборите за ЕП и ако искат да размърдат народа, да почват от сега с по-твърда позиция , за всички очевадни проолигархски мероприятия на властта.Ето пресния случай със застрояването на Странджа.Финансирането на Бюрека.Трябва да се използва и разцеплението в БСП.Колкото и нагласено да е, това все пак обърква избирателите в ляво.И мисля, че от изключването на П, ще загуби С.Целта на КТБ е сигурно объркания електорат да гласува за Бюрека.Но това зависи от нас дали ще успеят и най-вече от реформаторите.

 7. До МИХАИЛ:
  Това с бабичките ми хареса! Поемам щафетата. Половината от боклуците в квартала /гласуващи в червено/ ще обработвам в полза на “обединителя” Седефчов, другите – за “чисто и просто”.

  🙂

 8. Когато студентите си тръгнаха,напомняха ми на птици с пречупени криле.Колко хора си отговориха на въпраса им:”НАРОДЕ,КЪДЕ СИ?”-на топло,с бездушен поглед,без способност да мисли.И нека,най-после,Реформаторският блок наистина да се превърне в Национален ранобуден блок,подкрепян от силата и устрема на младостта.

 9. +Убедих се че популизмът в България може да бъде победен само с по-голям популизъм. Лично аз предприех сред червените бабички от квартала агитация да гласуват непременно за Първанов. Обяснявам им че ако Станишев изгуби тези избори, то Първанов ще поеме партията и правителството и ще им дигне пенсиите поне със 100 лева от което очите им стават на понички”

 10. Те нямат никакво морално право да наричат когото и да било “терорист”, защото тероризмът е идеологията на тази партия. А разбира се, че симпатизирам на вторите окупатори и какво като не можели да говорят – те бяха уплашени, объркани, наивни, беззащитни. То колко хора, които не могат да говорят и да се изразяват, минаха през министерски и какви ли не други постове в тази държава, тотално доминирана от малограмотни комплексари, откровени селяндури, идиоти и полуинтелигенти с посредствен “наратив”, пробутващ ни го като “високи словеса”. Отврат, пълен и непоправим отврат! Да не говорим за това, че не се намериха достойни хора да се застъпят студените срещу произвола на полицията, които ги сплашваха, записвайки им личните данни. А онзи полуидиот, ректора на СУ, ги заплашва със съд. Този е същинска пародия. Като го сравня с предишните двама достойни лектори – Иван Лалов и Биян Биолчев, леко ми се доплаква. ВСе по-лошо става в тази страна

 11. Интрервю на Громадське ТБ (Украинска гражданска телевизия) с Андрей Илларионов, бивш икономически съветник на лилипутин. Накратко: Русия изчаква да започнат игрите в Сочи, да поотминат западните лидери, и подхваща сериозно Украйна. Няма да оставят някакви си “фашисти” да победят и да заплашват “руския народ” там… Готвят се сериозни сценарии за вкарване на паравоенни донски казаци, спецчасти от Кавказ в цивилно и всякаква подобна сган. Целта е, тъй като очевидно Украинците са непокорни (респект!), поне да се присъединят рускоезичните области – Одеса, Николаев, Херсон, Крим, Запорожието, Донецк, Луганск, Харков, Суми, Полтава итн. – т.е. цяла южна и източна Украйна. Разказва как руското разузнаване тотално е инфилтрирало всички служби в Уа и непрекъснато от всички страни им снасят информация в реално време… Ще има Южна Осетия 2.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.