Пътят към срама

Тази снимка не е компромат. Тя сама по себе си е коментар, но също се нуждае от коментар. Николай Бареков се беше похвалил с нея и други подобни във фейсбук. След като в сайта Биволъ я публикуваха и дори приложиха ценоразпис с баснословните цени ( вкл. на шампанското, с което се полива) в заведението за милионери на Ривиерата, самодоволният Бареков имаше нахалството да размаха сам фотографията в своето студио на официозната ТВ7, обслужваща по онова време Бойко Борисов.С което искаше да каже и покаже, че не му пука за бедните, които му завиждат.

Наглостта на Бареков стигна да уточнява, че снимката до него не бил олигархът Ветко Арабаджиев, като пишели от Биволъ, а само синът на милионера…

 

"Бареков и богатите му приятели оплакват бедните" “Бареков и богатите му приятели оплакват бедните” Източник: Бивол (скрийншот) ,Vesti.bg

 

За пенсионирани висши американски командири и политици не е необичайно да пътуват по света и да получават големи хонорари, за да кажат нещо пред онези, които са ги поканили.

Бившият Върховен главнокомандващ въоръжените сили на НАТО в Европа Уесли Кларк, дойде по покана на новия политик Николай Бареков за учредяването на партията му и каза едно нещо за Николай Бареков: че не го познава.

Какъв е хонорарът за тази услуга, вероятно няма да узнаем никога. Все пак, макар и стандартна, услугата „лице на заем” си е малко срамна.

Понеже съм се запознавал с Уесли Кларк приблизително по времето когато Бареков е забавлявал весело по кръчмите своите „богати приятели” като конферансие, плачейки (?) в извънработно време за бедните, реших да погледна какво ми написа генералът през 2002-ра на първата страница от книгата си „Съвременната война”.

Да не би пък нещо пророческо да е драснал- от рода на „ с надежда за нови срещи” или нещо подобно?

Нищо подобно. „ To Ivo-with best wishes”, т.е. отправил ми е само стандартните за даващия автографи добри пожелания.

Пожелах си да си обясня как все пак се е сетил да подкрепи с присъствието си едно цезарево раждане на треторазряден политически проект в най-бедната държава от ЕС, в която обаче богаташите могат да платят хонорар от световна величина, за да зарадват с просълзени очи бедните си избиратели каква чест им се оказва.

И ето какво се получава :

Уесли Кларк е член на борда на фондацията “Център за глобален диалог и сътрудничество”, основана от Петър Стоянов. Основен спонсор на нейната годишна среща в края на 2013г. във Виена е Корпоративна търговска банка”. ( в. Капитал 28/01/2014)

Самият Петър Стоянов пък призова в предаването „Лице в лице” ( да не се бърка с „лице на заем”) да бъде даден шанс на Бареков. Подкрепи го, но с изричната уговорка, че няма нищо общо с идването на Уесли Кларк на трибуната на Бареков, който дни наред подгряваше аудиторията с изявления за своята близост по съседско-пловдивска и идеологическа линия с бившия главнокомандващ българската армия.

В това отношение новият политик Бареков явно не лъже. В противен случай Петър Стоянов щеше да намери начин да се възмути, че обръщачът на палачинки му се мазни като масло на горещ тиган.

Следите в маслото могат водят може би до Внешторгбанк?

Втората по големина в Русия банка придоби през април миналата година голям пакет акции от КТБ. Това беше демонстративен жест на подкрепа срещу очакванията служебното правителство на Марин Райков да „посегне” на изкуствено създания капитал, натрупан от депозитите на големите български държавни предприятия именно в този трезор.

Обаче Москва не вярва на сълзи, а Бареков ни увери, че (вече) плаче за бедните заедно с неговите „богати приятели”.

Като знаем, че Москва не вярва на сълзи, е логично да предположим, че самата Москва не плаче и следователно не е приятел на Бареков през Внешторгбанк и КТБ и това обяснява избора на алтернативата Кларк.

Напълно логично е по-скоро американски, отколкото съветски, пардон- руски генерал, да бъде нает за лице на ревливия проект „ББЦ”.

Дали Уесли Кларк вярва на сълзите на Бареков? Можем да предположим с голяма доза увереност само, че генералът вярва предимно в платежоспособността на своя непознат домакин.

Ще дам обаче един безплатен съвет на богатия Бареков, който плаче за бедните ( направи опит да се просълзи дори в кадър по официозната ТВ7 , но ни се размина само с навлажняване на очите- има още да се учи на актьорско майсторство!).

На следващото си партийно шоу трябваше да наеме руския генерал-лейтенант Леонид Решетников. Той обича да се просълзява по събори, вечеринки и др. русофилски мероприятия в България.

Подготвил съм му ( на Бареков) справка от едно сълзливо интервю на бившия началник на съветското Информационно-аналитично управление на КГБ и настоящ директор на Руския институт за стратегически изследвания РИСИ ( от 2009-та година, след което редовно проповядва по българските земи любов към Русия и омраза към всичко западно).

Наскоро генералът отново произведе поредния руски пропаганден филм за\срещу България, в който хвали бащински „Атака” като единствената, заслужаваща неговото уважение българска парламентарна партия. Но и интервюто му във в. „Дума” от 11 октомври 2011 г., озаглавено „България е ключът на Русия към Балканите „ ,си го бива, за да бъде номиниран като лице на сълзливия проект на Бареков.

Ето няколко извадки от него без цензура:
„Водим битки винаги за обич. И никога – за пари, убеден е най-големият “руски българофил” , се казва в подзаглавието. След което потичат сълзите:
„Българите са най-близките ни роднини и това обяснява любовта, която ни свързва – това е природна, органична, генетична обич…

…да сме заедно в изпитанията, да останем рамо до рамо. Тази мисия е божествена и е за цял живот. Все повече хора у нас разбират, че руснаците и братята ни българите сме на този свят, за да носим Божественото слово. И за да сме алтернатива, защото сега алтернатива няма, има глобален, американски модел, който е и международен. А Русия не е държава, тя е цивилизация, с талантлив народ, с огромна територия, и войни за територии ние никога не сме водили, вървели сме и сме стигали до Тихия океан – с Христос и с Божието слово напред.

България всъщност е нашето огледало – и у вас се случи това, което стана в Русия. Та гледаме се ние в огледалото и се ядосваме – виждаме себе си, но не си го признаваме. А руската сила всъщност е не в нападките, а в любовта, във великодушието. С това се побеждава…”

Ето това е истински брат по оръжие с огромен сълзлив потенциал, а не някакъв си неблагодарен Уесли Кларк, който дойде, взе си хонорара от разплакания за бедните богаташ Бареков и с войнишка откровеност си призна, че не познава най-новия ни политик.

40 мнения за “Пътят към срама”

 1. Повръща ми се!!!
  Разбирам и Кларк и Решетников!
  Разбирам Станишев, Доган, Седефчов, Нерез Пеевски и Бареков!
  Разбирам дори Сидеров, Шамара и Петното!
  Не проумявам отчайващо тъпия плебс, който е в състояние безброй пъти да се влюбва в подобни изроди и да тръгва отново и отново след тях към явната си гибел!!!
  🙁

 2. Една от най-погрешните парадигми, властващи силно в последните сто години, се развенчава бавно, но невъзвратимо – “братския” руски народ – по генетически изследвания изобщо не сме “братя”, не сме били и няма да бъдем.

  Морето от “слявяни”, в което се потапят българите, е в голяма степен историческа измислица, как ще си обясним минималните 15% славянски ген?

  Руския език се развива като следствие на старобългарския.

  Като гледах как българските историци от СУ хищно нападаха своите български студенти от Окупация 2.0, не ни трябва външна намеса за унищожаване на българския дух и самочувствие!

 3. Мислим в една посока.

  Имам предложение. То е свързано с особеностите на историята, която никога не се случва така, както очакват желаещите да я пишат от първо лице единствено число, или тези, които предпочитат да я пишат с нечие чуждо лице, обикновено в множествено число.

  Глупостта на слабия актьор Бареков – тупайки се горделивичко в гърдите – да изпусне в аванс “новината” за присъствието му на конгреса на дясната ЕНП чрез лявата патерица Йончев от ЗНС (депутат от групата на БСП в НС сега), последвана от централното място на последния на сборището на ББЦ в събота, доведе до невиждана бързина в реакцията на “засегнатите” (“десните” у нас плюс “дясната” ГЕРБ, а в Европа – самата ЕНП). Резултатът от изключването на ЗНС от ЕНП е заличаване на възможността корпоративно-търговският Бареков да се кичи с така модното напоследък предизборно определение “десен”.
  Но остава още едно, по-реално и по-ефективно легитимиране, за което си говорим в този блог още от събота. Както вече предположих, П.Стоянов е най-вероятното първо лице, множествено число (чувал съм го лично да говори за себе си в “ние”-форма, когато беше президент) в листата на ББЦ на Евровота. Изваждането в публичността на такава скрита (засега) информация, която кукловодите са решили поради тактически съображения да ни спестят, за да я избълват в медиите, когато собствените им планове го изискват, може да катализира някои политически процеси “вдясно”, противно на очакванията на политическата ДС-лаборатория, от която се пръкват все уродливи Франкенщайновци.

  Затова моето предложение е да се търси всяка възможност да се зададе от журналисти, които имат достъп до мотивирано-активирания в медиите Стоянов простичкия въпрос “Вие ще се участвате ли в евроизборите като водач на листата на ББЦ?”. И да се преследва получаването на ЯСЕН И КАТЕГОРИЧЕН отговор от бившия президент.

  Ако Вие, г-н Инджев, все още имате достъп до лицето (макар след последните Ви статии в блога това може и да се е променило), помислете върху варианта дали е възможно Вие да му зададете този въпрос. Силно се надявам П.Стоянов да не Ви откаже интервю. Защото би било достатъчно ясен знак, ако той Ви откаже интервю, а продължи обилно да дава на всякакви девойчета, насила “правени” “журналисти”.

  Плюсът на един негов отговор – какъвто и да бъде той – ще бъде във възможността да бъде контролирано поне мъничко задкулисието. Все пак този отговор ще има “срок на годност” още два месеца, когато трябва да бъдат обявени и самите партийни листи за европарламент, и ще може лесно да се сравни с реалността, която предстои. Освен това това ще позволи на мислещите хора, които обаче не ползват често интернет за формиране на позициите си, да направят своя избор по-отрано.

 4. По принцип и от хигиенична гледна точка не чета подобни малоумия, но направих изключение и погледнах тук: http://www.klassa.bg/news/Read/article/239486_%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%B8+%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB+%D0%BE%D1%82+%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E+%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2+#.UuH3Vi5OHFI.facebook, където прочетох следното:
  “…
  Сегашният шеф на центъра за европейски изследвания Микулаш Дзуринда, който наследи поста от покойния Вилфред Мартенс (ЕНП), както и колегите му бивши премиери на Сърбия-Зоран Джинджич и Ийнарс Репше (Латвия) ще приветстват учредяването на партията.
  …”

  Оказва се, че покойният Зоран Джинджич също е почел учредителното събрание на новата партия. Ето това е новина, г-н Инджев. А Вие ни занимавате с някакви си американски генерали. 🙂
  Приятен ден на всички !

 5. Eh i ti li Peturcho se prodade, ili mozhe bi vinagi si bil prodaden na rusnacite samo dobre si se slagal che ne si, che si uzh demokrat, che imash cennosti, etichni i drugi. Muko nasha BG muko!

 6. Петър Стоянов е ужасяващо нищожество. Впрочем, забелязахте ли, че Янукович клекна? Защо? Ами защото украинските протестиращи не се уплашиха да прибегнат до насилие – отвръщаха на ударите с удар. За разлика от нас.

 7. В момента кажи-речи цяла България се занимава с театрото “Абв и БСП”. Едва ли е случайно, бих казал – точно обратното, че др. Бареков стартира официално новия политически проект точно в този “исторически” момент. Забележителен синхрон, показващ един главен режисьор от средите на червените мухоморки.
  А колко е трагична цялата пиеска, показва факта, че успяха да включат и Пешо Коня, които поне пред хората беше успял да се маскира като истински демократ и чист седесар.Отврат!

 8. Важното е ,че още една заблуда за П.Стоянов падна !!! Така наречените “стари” СДС-ари да намерят морални и физически сили в себе си ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ ВБЪЛГАРИЯ за злостните клевети и нападки срещу Иван Костов !!! Не толкова заради него,той едва ли се вълнува от техните оценки и пасквили, колкото заради създадения комфорт на БКП(БСП+ДПС+НДСВ+АТАКА+ГЕРБ) да управлява вече цели 15 години и да тласне страната ни в поредната катастрафа !!! Така отслабиха и малкото съпротивителни сили в народа срещу “червеното”предателство !!!

 9. Ехеее, господин Инджев,
  и Вие, като мен не сте осмислил политкоректно една римска сентенция, която види се е кредо и на тавагишч Весли Кларк и на ГРУгаря бат Петьо:money does not stink

 10. Странно е и отношениято на “седесаря на републиката” – този човек така и не проумя елементарни неща от политиката на тази територия.
  А Уесли Кларк – защо да не вземе едни пари, които му предлагат за появяването си??? Поне не се е посрамил с лъжовни думи по адрес на платеца на появяването му!

 11. По думите на К. Бареков [неговите] пари щели да работят за бедните, защото отиват в офисите на “България без цензура”, където има юристи, “които посрещат бедните, унижените и оскърбените, дават им съвети, изслушват ги и им помагат”.

  “А можеше тези пари да са за образованието на сина ми или да си купя и аз яхта”, коментира още Бареков. (цитат от offnews.bg)

  Моля ви, много ви моля, оценете саможертвата са К. Бареков. Той предпочита да ходи бос, по цървули, а синът му да си остане тъп. А можеше да си има яхта, велосипед и космически кораб, а синът му да е следващият Стив Джобс, или поне Айнщайн.

  Не е лошо публично да обяви откъде са му парите и какви разходи има. Колко пари нето печели един журналист в БТВ месечно? 1000лв, 2000лв, 4000лв? Ако да кажем, печели по 4000, като махнем месечните разходи, може да спестява по около 2500лв. Умножено по 15 години, това прави 450х лева. С толкова малко пари може да се купи само някоя по-малка 30-годишна яхта на старо. Съвсем отделен е въпросът дали с такива средства може да се учреди и поддържа партия, офиси, юристи и т. н.

 12. Искам да дам още едно доказателство за коварната роля на П.С. за провала на дясното на изборите 2013 , а и за това защо Синьото единство не прие да е в Реф.блок.Христо Панчугов-шеф на С.Е. е свързан с П.С. в една не правителствена организация фондация “Демократичен Институт”!!!

 13. Гледах интервюто с най-големия седесар ,екс президента Петър Стоянов.За пореден път когато видя и чуя това лице изпитвам горчивината от това/както и по отношение на Ж.Желев/,че това са персонажи от най- новата ни история достойни да се наредят в галерията на ИЗМАМНИЦИ на българите!За съжаление,огромно мое съжалени,е че съм вярвал и гласувал за тези мижетурки.Колкото до ген.Уесли Кларк и неговото появяване на сцената при Бареков,ми напомня за нещо,дежа вю,с похода на Яни Янев и поддръжката му от британските консерватори,в лицето на тяхна емблематична фигура/забравих името/.В политиката всяко нещо си има цена и готовността да бъде съответно заплатена:в кеш или политическа поддръжка!

 14. Извън контекста на статията, но във връзка с пасаж в нея ми се иска в България да спре да се повтаря твърдението, че сме най-бедната страна в ЕС (защото мисля, че живеем добре). По-бедни ли сме от Кипър или Гърция, които ако си платят дълга ще им се завие свят или от Австрия, където с една заплата може да си купиш по-малко бири в заведение от тук? Или пък в Дания, където чакаш месец за посещение при лекар, а тук ти отнема 1 час? (тезата ми разбира се не засяга политическата ситуация в БГ)…

 15. За всички здравомислещи хора в тази държава е ясно, че Бареков не е нищо повече от едно политическо ГМО и за него /както и за Сидеров/ биха гласували само най-неустойчивите членове на това общество.

 16. Пожелавам си след Украйна и България да свали проруското си правителство.Сигурно трябва да се започне от свалянето на МОЧА, както свалиха паметника на Ленин в Киев.
  А колкото до П Стоянов , помните ли,че имаше предложение да стане конституционен съдия, но се отказа заради “сериозната си международна активност”, явно спонсорирана от КТБ и използван в от явно руските господари на КТБ в точно този момент , когато проекта “Бареков” не е толкова успешен.На практика с одобрението си уж за Бареков , Стоянов застава директно зад Делян Пеевски, за който доста място отделиха в доклада на ЕК, като за persona non grata.Интересно колко струва, за да си плюеш на физиономията, г-н уж десен президент?

 17. Какво значение има присъствието на Кларк на личната(???) “партия” на Бардаков???
  КОЙ е трябвало да “впечатли” това “присъствие”?!?!?…
  В България ,колко процента от целокупният лумпенизиран “електорат”, който е основната “таргетна група” на ББЦ, е чувал нещо ,или си спомня ,поне, за Кларк????
  НУЛА!
  Ако е трябвало да “впечатли” някого в Европа , то изключването на ЗНС от ЕНП говори за точно обратното на търсеното от “учредителите” на ББЦ “европейско въздействие”.
  Изводът от цялото дандания около Кларк, е че той си е получил хонорарът , НО от това никаква особена полза за домакините му НЯМА!
  А колкото до предложението на г-н Инджев , поканата да бъде отправена към руск…. пардон, съветският тоже генерал Решетников, то също е безсмислено, защото с безсмислените си словоблудства и фактологически грешки и НЕдомислици тожегенарала може само да рзсмее “потенциалният” “десен електорат” на ББЦ.
  Едва ли в “школите” на СА, където е обучаван за военен, са го просветили , че демокрацията не е “американски модел” , а е древногръцки, че правовата държава води своите корени от Древен Рим, а не от САЩ. А разделението на властите също води своето начало от там ,и от Просвещението , наследило Ренесанса, които така и не се е случили досега(21 век), в неговата “цивилизована”(от кого???) Съветска(сега путинска)Русия.
  Колкото за “миролюбивото КОЛОНИЗИРНЕ” на огромните територии в Европа и Азия, най-добре е тожегенерала да попита околните народи,и самите народи в самата Русия.

  И тожегенерала сякаш е забравил , че през всички войни след Руско-турската от 1877-78г., ние сме били винаги във враждуващите лагери, това сякаш не говори за някаква особена “органична” или пък “генетична” “обич” и “взаимна” “любов”!

 18. Сред елекората в който се цели Бареков, Петър Стоянов е популярен точно толкова, колкото генерал Уесли Кларк – така че бившият президент едва ли ще оглави европейската листа на поредния, политически, сламен проект.
  Освен всичко друго, на всички е ясно, че Стоянов е способен да загуби избори, дори когато изгледите да ги спечели са 99 към 1.
  За мен, подкрепата му за Бареков е – съжалявам, че го казвам – от глупост.
  Но това е съвсем специфичен род глупост, която може и да не проличи ярко докато, по стечение на обстоятелства, заемаш церемониален пост, който реално не си заслужил, но която става особено очевидна и дразнеща, когато късметът ти покаже обратната си страна.
  Та, нека перефразираме, струва ми се, Чехов в тон с нашата действителност: нищо не може да е по-досадно от вчерашен… президент. 🙂

 19. Друг спонсор на фондацията на Стоянов ,Стамен Стаменов,малко преди НГодина беше осъден от румънското правителство на 13г. затвор за непочтени консултански услуги .

 20. @инж.Лазар Маджаров, не трябва да съжаляваме че сме гласували за тях. Тогава това беше разумният избор тъй като кандидатите на БСП(БКП) си бяха агенти на ДС. Може да съжаляваме само че политици като тях си предават каузата и съответно губят уважението на избирателите си за свои личен интерес или изгода.
  @Георги Георгиев, по БВП на човек сме наистина най-назад в ЕС. Дългът ако се инвестира правилно може и да повиши богатството на една държава. Но действително исторически погледнато България не е била никога по-богата отколкото сега.
  @KIRIL, проблемът не е в здравомислещите както правилно сте забелязали. Има огромна маса от хора които все още много лесно се поддават на пропаганда и популизъм. Прави ми впечатление че в момента пропагандата работи с пълна сила за да крепи про-руските управления. Например под статии за Украйна в сайтове които са предимно критични към правителството е пълно с коментари в подкрепа на режима на Янукович и то от същите коментатори които са против протестите и в подкрепа на Орешарски.

 21. Господин Инджев, не вярвам да получа отговор на въпроса си. Но все пак бих искала да Ви попитам. Защо, за Бога, ВСИЧКИ се занимават толкова с Бюреков???Защо??? Внимание, анализи, коментари. Всичко е това е реклама за този позорен индивид. Този човек е низък, жалък и отвратителен. Не от вчера и не от днес. Защо, Пресвета Богородице, всички се занимавате с едно леке!? Той е клакьор, интригант, популист. Той е едно НИЩО за всеки здравомислещ човек! Или греша!?

 22. Обърни Палачинков щял да работи за бедните! Че кой не работи за бедните в БГ? Всеки, който докопа властта, ВЕДНАГА започва да работи за бедните. Първо ги увеличава, след това ги прави още по-бедни, а накрая ги убеждава да гласуват отново за него, защото иначе спукана им е работата… А ако бедните все пак вземат, че се откажат да гласуват за него, веднага се появява следващият тарикат, който да работи за бедните. Беден да си в тая държава (ако не си, ще станеш). Армия от бедни, която за 30 лева е готова на всичко – това е слабото масто на свободните избори. Свободният човек трябва да има неделимо усещане за свобода – само тогава той може да избира свободно. И само тогава неговият избор може да бъде демократичната база, върху която да се гради едно общество. Бедният човек не може да е свободен, той е толкова зависим от подаянията, че неговото робство е само въпрос на терминология, но не и на фактическа интерпретация. А когато водиш роби на избори… какво очакваш, Монте Карло ли да станем?
  Ето затова Палачинков заявява, че ще работи за бедните. Поне е откровен и няма как да го хване човек в лъжа… Ще работи за бедните, защото само бедните могат да бъдат заставени да гласват за него и да легитимират поредната измама. А как ще работи? И това е ясно, и това не се крие – ще им ОБЕЩАВА! Ще ги навестява по села и паланки, ще гали сополиви дечица по въшривите коси, ще дава подаяния и кьорсофри, ще лъже, ще маже, ще лиже … пардон, той вече лиже и без друго… ще финансира, ще крещи и пак ще обещава.

  Гневът на търпеливите… Най-ужасното възмездие.

  Спасявайте децата.

 23. “Той коментира проблемите в Реформаторския блок и подчерта, че ще си остане седесар.” (Vesti.bg)

  Седесар на хонорар.

  Интересно е дали Стоянов е получил колкото Кларк. И дали са му осребрили самолетен билет САЩ-БГ-САЩ (не че е пътувал по дестинацията, но може да е представил използван билет, взет от някой приятел).

  Кокошкари.

  Никога не е късно да станеш за резил.

  Тъжно!

 24. Изключително силна публикация! Точни и неопровержими аргументи. Сега разбирам защо толкова негативно ми подейства интервюто на П.Стоянов пред екрана. А сега нека го поканят отново да дава отговор “Защо”?

 25. Нищожество – да, това е най-точната квалификация за лицето Петър Стоянов, което случайностите на историята направиха президент. Бих добавила и друго – леке, провинциално леке, което не можа даже и диалекта си да преодолее. Ше го запомня с това как удря журналист и с пародийния му образ в “Мисия “Лондон”. Добре, че е литературата да поставя нещата на точното им място, иначе ако разчитахме на историята, щяхме да четем само пламенните интерпретации на другарки като Искра Баева.
  А този Бареков с какво точно е известен? И защо толкова внимание му се обръща? Прилича ми на амбициозен, но посредствен ученик от селска гимназия.

 26. @МИРОСЛАВ ГЕОРГИЕВ,
  Не само ние не сме славяни по генетична линия, но и самите руснаци не са славяни по същата линия. По направени генетични изследвания се оказва, че руснаците всъщност са фини и генетично се покриват над 87% което автоматично е станало голяма държавна тайна за Русия. Това събаря цялата им панславянска империалистическа теория за държане в подчинение и преклонение на славянски говорещите народи. Всъщност славяни могат да се нарекат поляци, словаци, чехи, украинци и беларуси.

 27. За да разберете ролята на Петър Стоянов в българския преход и причините за неговата активност напоследък трябва да се запознаете накратко с някои факти. Още непълнолетен – в гимназията в родния си град Пловдив проявява голяма политическа активност и е удостоен с поста комсомолски секретар. Държавна сигурност още от ученическата му възраст планира да го използва за своите цели. Семейството му и той са подбрани много внимателно от ДС. Майка му – Стоянка е в ръководството на казионното БЗНС в град Пловдив по комунистическо време и по време на комунистическата власт става общински съветник в Общинския съвет на гр. Пловдив. Брат и е партиен секретар в родното и село Долни Воден. Баща му Стефан, след като бива задържан и въдворен от ДС с цел вербовка подписва декларация за сътрудничество с ДС и става активен агент. По време на активното си сътрудничество дава подробна информация за опозиционно настроените към комунистическата власт. Кумове на Стоянка и Стефан са известни партизани, чиито имена ще спестим поради съображения, които не можем да съобщим в този текст засега / за тези, които биха се усъмнили в достоверността на тази информация ще уточним само, че могат да разберат повече за тях от съседите им, живущи в номенклатурната бяла кооперация до градската градина в гр. Пловдив, която се намира близо до турското консулство /. Стоянка и Стефан са много близки с генерал Томов от комунистическата армия. С подкрепата на ДС и Томов осигуряват на синовете си лека служба в казармата. Брат му – Емил Стоянов /активен агент на ДС/ се включва в борбата с дисидентите преди 10 ноември 1989г. като се включва в подписката срещу гладуващия за граждански свободи и демокрация намиращ се под домашен арест поет Петър Манолов / същата е публикувана в казионните вестници по това време/. Преди 10 ноември 1989 г. е изпратен на творческа командировка, като поет в ГДР. Емил Стоянов е главен редактор на казионните студентски вестници във ВСИ и ПУ гр. Пловдив. Активно се бори с това в университетския вестник да се публикуват материали с анти комунистически отенък до 1990г. Съпругата на Петър Стоянов – Антонина – агент на ЩАЗИ е вербувана по време на следването й в ГДР – Лайпциг от “братските служби”. Трябва да отбележим, че Антонина е завършила Международна търговия и отношения, а не право и за да и бъде призната юридическа правоспособност са приложени манипулации и нарушения на административните разпоредби от страна на Петър Стоянов и лобито на ДС в министерство на правосъдието. Въпреки силните им позиции, са необходими 2 години, за да легитимират това закононарушение. Баща й Найден – висш комунист – шеф на ветеринарната лечебница в гр. Пловдив по комунистическо време напуска семейството когато 16-годишна ученичка забременява от него и е принуден от партията да се ожени за нея, за да се замаже скандалната ситуация. След втория брак той продължава активно да общува с първото си семейство, като осигурява с партийна протекция приемането на Антонина в английската езикова гимназия в гр. Пловдив, а след това и следването и в Източна Германия. ДС допълнително впримчва Петър Стоянов и чрез съпругата му като се възползва от заснетите материали на нейни лични интимни срещи със актьор от театъра в гр. Пловдив и чужденци в един от известните мотели. Семейството на Антонина е със здрави комунистически убеждения – сестра и Цветанка Кузманова дълги години е ректор на “комунистическата крепост” – ВСИ (Висш Селскостопански Институт) гр.Пловдив. Показателен е факта, че синът и Борис (в момента лекар – акушер гинеколог) 1994 г. участва лично в агитацията в полза на БСП, обикаляйки с автомобил Лада и плакати на БСП с други твърди симпатизанти преди изборите, които довеждат правителството на Жан Виденов на власт 1995г. Антонина има любовна връзка с Петър Делчев, отговорник за съд, адвокатура и прокуратура в ДС – Пловдив, преди 10 ноември. Петър Стоянов е направляван, така че да се внедри в средите на творческата интелигенция преди 10 ноември. За осъществяването на тази задача му съдейства Петър Анастасов /съученик на Людмила Живкова, чиито баща е бил шеф на ТКЗС в село Марково – пловдивско, заемащ поста I-и заместник началник отдел изкуство и култура към ЦК на БКП, когато началник на отдела е Владимир Живков. ДС помага на Петър Стоянов да издаде книгата “Разводът” в тираж 8000 екземпляра и му осигурява контакти с представителите на интелигенцията преди 10 ноември. Осигурява му се контакт с интелигенцията по селскостопански бригади, където в непринудена атмосфера трябва да изпълнява песни на Висоцки и други на китара, заедно с д-р Златко Илиев /син на активни борци против фашизма и капитализма и член на БКП, а по настоящем на СДС/ и Лазар Лазаров. След доказва способностите си на вътрешния фронт, Петър получава много по-отговорна задача. Възложено му е да стане личен адвокат на Паоло Денучи – италиански гражданин, агент на ДС обявен за издирване от Италия чрез Интерпол, заради връзки с мафията, пране на пари, сделки с износ на оръжия и търговия с наркотици. Тъй като Паоло Денучи е ограничен в своите пътувания, на Петър Стоянов е възложено да представлява неговите интереси като адвокат в чужбина. Целта е не само изпълняването на конкретните задачи, а и обучението на Стоянов с цел подготовката му за бъдещата му мисия. Стоянов посещава, като адвокат на Денучи Рим и Виена вече в качеството си на агент за свръзка. От чужбина се връща с нов автомобил Алфа Ромео – който заменя семейния трабант. Трябва да отбележим, че в последствие Паоло Денучи става собственик на пловдивския футболен клуб Ботев, чрез фирма “Дин-пан”, където Петър Стоянов е с 49%. Едно от най-важните досиета унищожени от ген.Семерджиев е това на Петър Стоянов – агент “Виктор”. След 10 ноември Стоянов отстоява позициите на “перестройката” и светлосините идеи. Той става говорител на СДС, но не дава нито една пресконференция. В родния му град Пловдив работи в СДС с братя Огнян и Славян Сапареви. Единия от тях става шеф на телевизията с подкрепата на БСП, а другият в последствие, кактзнаем стана депутат от БСП през 2001 г. Действайки съвместно с д-р Емануил Манев, Николай Близнаков и братя Сапареви, братя Стоянови активно подриват анти комунистическите сили като застават твърдо против стачката на 39-мата гладуващи депутати срещу комунистическия вариант на новата Конституция. /трябва да отбележим, че сред 39-мата има активни агенти на ДС/ Все още силното СДС Пловдив се опитва да спре Петър Стоянов. Координационния съвет на СДС гр. Пловдив през 1991 г. се взима решение, че не трябва да се допуска до ръководни постове, поради това че е използвал фалшифициран протокол с номинация от 106 члена на гражданските клубове за демокрация в квартал Тракия, а организация с толкова члена там няма /в момента това писмо се съхранява от синдикалния лидер на “Подкрепа” гр. Пловдив – Атанас Кръстев/. След това се взима и решение за неговото изключване. Кукловодите от ДС обаче намират обиколен път за осигуряване на техния план чрез т. наречения “софийски маршрут”. Петър Стоянов се сближава с Радой Ралин, Йордан Василев и кинорежисъора Евгени Михайлов. Работи съвместно и с Филип Димитров – /по настоящем взима всеки месец от лобито на Стефан Софиянски 3000 лв. от общинска банка – София под формата на заплащане на юридически услуги и ползва офис на бул. Витоша/. За Филип Димитров няма да говорим в този текст подробно. Стоянов бива назначен със съдействието на Лучников и Ф. Димитров за зам. правосъден министър, като са заобиколя мнението на координационния съвет на СДС Пловдив и групата от 13 народни представители на СДС от Пловдив. В последствие Лучников разбира трагичната си грешка, когато е твърде късно. Ф. Димитров назначава бащата на П. Стоянов – Стефан Стоянов за областен управител на Пловдив, грубо не съобразявайки се с мнението на координационния съвет на СДС Пловдив, който има издигнати 4 официални кандидатури. Като зам. министър Стоянов веднага се облагодетелства с покупката на безценица на голям ведомствен апартамент в ЖК “Дървеница”, който в последствие препродава на много висока цена. След падането на правителството на СДС от власт – декември 1992 г. Петър Стоянов стои на поста зам. министър до април 1993 г. като си отива последен от екипа на СДС, за да не се разкрие ролята му. След това ползва офис в шест етажната сграда на бившата “Орбита”, използвана преди това за комсомолски нужди, – в близост до един от офисите на ген. Любен Гоцев. По време на цялата си политическа кариера поддържа постоянни контакти с ген. Гоцев като една от срещите им в хотел Шератон бива засечен от функционери на СДС, но случая успешно е потулен. В родния си град Пловдив изгражда политически и бизнес кръг, в който фигурират бизнесменът Рашко Груев с верига от бензиностанции “Хаджията Груев”, Андрей Павлов собственик на ресторант “Малкия Новотел”, Анастас Бадев зам. кмет по културата в община Пловдив(от семейство на активни борци от смолянския край. В момента негови роднини са на ключови позиции в управляваната от БСП община в град Смолян.), Младен Влашки, член на НИС на СДС – дясната ръка на Петър Стоянов в СДС /народен представител 1997-2001 от СДС – вербуван от ДС още като ученик в немската езикова гимназия в гр. Пазарджик, след като участва в унищожаване на дневници и обир на Кореком със свои съученици. За разлика от съучениците си не получава наказание, след като е задържан поради съгласието си за сътрудничество. Вербуван е от кадровия служител на ДС Максим Радев, който след преместването си в гр. Пловдив отговаря за културните дейци и участва в групата на ДС, ръководещи обкръжението на П.Стоянов. Единствения български студент от Пловдивския Университет пратен за една година да пише дипломната си работа за Херман Хесе в Австрия преди 10 ноември.Като студент е бил в един УЧКОМ със следващия по същото време в ПУ настоящ министър на МВР – Румен Петков. Като президент Петър Стоянов съдейства да бъде отново заведен като действащ агент на службите, за да не бъде разкрит от комисията към Народното събрание. Едно от най-наглите документни престъпления в историята на българския съд е свързано с П.Стоянов. ДС “изпира” предварително имиджа на Стоянов за президентските избори като по време на издигането му за президент организира заличаването на следите на започналото бракоразводно дело с Антонина, заведено в асеновградския съд, заради връзката и с военен прокурор. Скандалът между тях излиза извън контрол, но скоро е потушен от господарите от ДС, които ги принуждават да се сдобрят и притискат военния прокурор да се раздели с Антонина. Сотир Цацоров шеф на асеновградския съд разпорежда заличаване на следите от започналото дело. За 2 нощи книгата с номерата на бракоразводните дела е преписана наново и следите са заличени от служителите. За благодарност за добре свършената работа Сотир Цацаров е назначен впоследствие за шеф на пловдивския съд. Едно от най-важните неща, които трябва да се знаят е че кукловодите в БСП умишлено издигат Пирински за кандидат президент, знаейки за проблема с двойното му гражданство, който го лишава от правото да бъде кандидат Президент, за да може да предизвикат объркване сред избирателите си като сменя в последния момент кандидатурата му с тази на слабо известния и неборбен кандидат – Иван Маразов. По този начин се помага на избирането на Петър Стоянов. Така дългоподготвения агент “Виктор” достига върха на своята кариера като бива избран за български президент. Оттук нататък генералите на ДС осъществяват един от най-успешните си ходове, когато Стоянов успява да спечели доверието на американци и западноевропейци. Започва висшия пилотаж, когато от една страна чрез агент “Виктор” трябва да бъде спряна декомунизацията – като се спира закона за лустрацията, всяват се раздори в СДС чрез приближените до него Христо Бисеров, Евгени Бакърджиев и Стефан Софиянски, а от друга той се представя за пламенен демократ във външнополитически план. Успява да спечели доверието на някои западни служби и им представя погрешна информация за ставащото в държават

 28. Kakva predanost ot strana na drugaria
  Viktor i kak neumorno prodaljava da raboti. Mashala…..

 29. г-н Инджев,
  Поредна демонстрация за това как бай Ганьо шества из Европата…
  В неделя преди обед си пуснах българска телевизия. Пълна скръб. По едната телевизия говореха за Путин, в другата гостуваше Бареков, а в третата Мая Манолова…Нямам думи. Добре, че Ви има Вас. Благодаря Ви!

 30. Може би у много хора ще настъпи просветление,ще започнат да проглеждат и разберат защо се разпадна СДС,защо Иван Костов създаде ДСБ и т.н.
  А на Вас ,г-н Инджев-най-искрена благодарност,Вие сте за нашето семейство връзката със света на истината и камбана за пробуждане на заспали,объркани,зомбирани,фанатизирани и слабо мислещи човеци,с претенции да са граждани.
  Не гледаме телевизия,която ни унижава като ни натрапва дни наред житие и битие на престъпници,лумпени-сидеровци,петното,момата и ред техни подобия,вестниците щедро отделят страници на същите,а за други,все гласоподаватели,това се превръща в четиво за “духовна”наслада.Как иначе ще ни трови импирията на Пеевски.Колко точно студентите удариха плесница с въпроса си:Народе,къде си?” и накъде си тръгнал?пак с тези, които унижаваха човешкото ти достойнство,ограбиха,окупираха държавата,а сега изкупуват земята ти,ще останат ли българи,които да дочакат 40 години и достигнат Обетована земя.

 31. ALEKS, какво все пак е предизвикало замяната на агент Виктор с агент Гоце през 2001г.. След като и Виктор е изпълнявал добре ролята отредена му от ДС? Даже се е бил внедрил и в средите на западните служби?

 32. Към ALEKS Поздравления!!Чудя се как Вашия материал може да стане достояние на по-голям кръг от БГ гражданите.Белким им се отворят очите. И към Г-Н ИНДЖЕВ.
  Вие сте с много голям опит в журналистиката и бихте могли да помогнете в популяризирането на по-горния материал,освен във Вашия блог.Публикацията на АЛЕКС прочетох във Фейсбук и бях впечатлен,въпреки подозренията които питаех от много време насам,към чистоплътността на БАТ,ПЕШО

 33. Към Алекс:

  Това, което пишете, е потресаващо. Но преди време слушах Екатерина Бончева от Комисията по досиетата и тя каза, че всяко досие остава следи и не може да бъде заличено напълно. Остава картонче, остава регистър, бележки в други досиета и пр. Ако действително сте сигурен в това, което пишете, защо не го публикувате официално. И защо никой не е повдигнал въпроса досега? Би трябвало да се знае от Костов, от Надежда Михайлова, от Едвин Сугарев и т.н. Защо е тази лоялност към него?! Това, ако е вярно, ще бъде поредната травма за нас, сините хора, които са гласуали за него.
  А иначе и той, и брат му, Емил Стоянов, винаги са ми били противни със свинското си самодоволство, с комсомолския си устрем /единият в политиката, другият – в бизнеса/, със самовлюбеността си и абнорменото самочувствие на провинциални “майни”.

 34. Малка щриха за размисък към написаното от ALEKS:Спомняте ли си когато по време на поклонението на жертвите на комунизма възмутен гражданин отправи критика към П. Стоянов последният му удари шамар?
  Видеото е в нета, моля потърсете го.

 35. MNOGO OTDAVNA IMAM PODOZRENIJA KAM P.ST.!TOI SE POJAVI OT NISHTOTO I NEKAK NEESTESTVENO STIGNA DO PREZIDENT!SEGA VECHE SI MISLJA,CHE IMAM NJUX,NO KAKVO OT TOVA??! JALKO,CHE MI E GRADSKI I USPJA DA IZMAMI VSICHKI DEMOKRATI,OSVEN IVAN KOSTOV!!

 36. Петьо,да си беше казал,бе!Лично на мен ми размириса,когато Гвардейската рота отдаде почести при откриване на паметника на правешката тиква!!!

 37. ALEKS , това че “няма да говорим за Филип Димитров в ТОЗИ текст” ми звучи почти като обещание в близко бъдеще да ни запознаете с любопитни подробности около неговия (и не само) background . Ако познаваме толкова детайлно (или още по)CV-тата на бившите ни “вождове” нямя да се чудим защо толкова бързо станаха бивши . Ако правилно ми се е сторило – предварително благодаря .
  Въпреки , че бат П’тьо ми стана ясен още като спъна закона за досиетата (за някои по-рано , за други по-късно) , важно е да научим причините , които определят поведението и влияят върху решенията . И ако те в голямата си част (около стотина процента) се окажат факти и обстоятелства от мъгливото им минало , които не могат да бъдат опровергани – нека ги видим .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.