Писмо от бъдещето на България

Студентка: Писна ми Путин да ме управлява

 

Вторник, 28 Януари 2014

| |

Емоционално отворено писмо до лидерите на десницата – Бойко Борисов /ГЕРБ/, Радан Кънев /ДСБ/ и Божидар Лукарски /СДС/ и до руско-турските башибозуци, по-известни като самозвания кабинет на Орешарски написа във Фейсбук студентката в Германия Росица Кашикова.

В него авторката критикува десницата, че не подкрепи студентите при втората окупация на Софийския университет и прави ироничен реверанс към управляващите, че са успели да изманипулират хората, да направят България подвластна на Путин и да елиминират десницата.

Момичето e искрено огорчено от липсата на обединение на десните формации и на единна позиция дори и по най-незначителния казус.

Студентката упреква лидерите на ГЕРБ, СДС и ДСБ, задето са се поддали на анархокомунистическата пропаганда и не са поели политическа отговорност, когато националните предатели окупираха парламента.

Публикуваме целият текст на писмото с разрешение на авторката:

Айде едно отворено писмо и от мен – до Бойко Борисов, Радан Кънев, Петър Москов, Божидар Лукарски и руско-турските башибозуци, по-извесни като самозвания кабинет „Орешарски“ (или Путиновите регентчета в България).

Искрени благодарности, че се отдръпнахте от Окупацията и накарахте хората да се чувстват като крастави жаби.

Когато Ранобудните студенти се отнасяха с Вас като такива – не ви харесваше.

Тях ги подкрепяхте понеже бяха безопасни, говориха за идеали, безпартийност – все неща, които се харесваха на обезверените електорални единици (силно манипулирани от анархокомунистическата пропаганда).

Там не се изискваше никаква политическа отговорност в случай на провал, нали ?

Та те са безпартийни и не ви искаха.

Браво на проф. Илчев и орките на БСП – те така добре ви кастрираха и разпръснаха долнопробните си лъжи, че вече Ви е страх да заемете АКТИВНА позиция.

Ще правим митинг – ако искате и два, но хора от къде?

Подхлъзнаха ви по една плоскост да се борите с “общественото мнение”, състоящо се от опорните им точки, излъскани и парфюмирани от “независимата журналистика”.

Сериозно ли си мислите, че с мирен митинг тези безбожници ще се засрамят и подадат оставка.

Аз ли съм тъпа или 280 дена им правихме спектакли от този тип с нулев резултат?

Искам да знам – как Ви кастрираха така и КОЙ.

Писна ми от деленията, писна ми Асен Генов да ме представлява по различните медии и да ме прави за смях.

Аз не съм той и познавам поне 100 човека, които могат по-добре да изложат гражданската си позиция.

Писна ми Путин да ме управлява.

Писна ми да му мълчите.

Писна ми да слушам, че избиратели на РБ са критични към ГЕРБ.

Писна ми и от Реверансите на Борисов към РБ.

Явно, че на тази любов не й е дошло времето.

Но ми писна да сте толкова вкопчени в собствените си политически цели, че да не можете да заемете една обща позиция дори за доклада на Русия.

Те легитимираха кабинета Орешарски за свой открито и пред Европа.

Писна ми от простотията на този народ, който е толкова тъпкан и от наши, и от чужди.

Всякакви самозвани величия от селски тип му казват, че няма право на позиция никой, който не е произведен за герой от мустака (не Батков, за Василев и свинефермата му говоря), пък за Европа е толкова малък и нищожен.

А Василевите герои и героини са толкова празноглави, че нормалният човек би се зачудил как сме оцелели толкова века като нация, ако това ни е елита.

Как сега ви дойде на ума да правите правилна политика, къде бяхте когато националните предатели окупираха С ИЗМАМА парламента?!

Това не беше моят вот.

Писна ми от пишман законодателни поправки – обяснете на KLETA MAJKA BALGARIQ, че в един МИР един депутат се избира с 5 хил. гласа, а в друг с 20.

Писна ми, хора.

А на проф. Илчев, Орешарски т.е Владо Путин – победихте, само ми кажете- ей така за историята -как кастрирахте тези здрави, прави мъже, които повече от половин България все пак подкрепя, как им насадихте толкова страх с никаквите си 20 процента активни пенсионери и неграмотни ромски орки?!

Бойко, кажи как ядоса толкова доброто момче Путин, новите цени на газта ли не му харесаха, по-кратките договори или – че не се нави да му подариш направо участъка за ЮП, а KLETA MAJKA BALGARIA сама да плати разходите, кое го разлюти толкова, че инженерите му спретнаха всичките циркове.

Може да си имаш своите грешки, но теб за това те уважавам, той е труден за ядосване, но ни (нас БЪЛГАРИТЕ) победи.

Ако ти е утеха и Костов реши да му се прави на мъж – и той така си замина.

Велики сте. Браво. Евала, Шаро!

PS: Мерси за вниманието.И се хващам на бас, че от дясно ще ме плюете повече, отколкото от ляво.

И в това е бедата. Не може да си признаваме нито заслугите, нито грешките.

Всичко е черно или бяло, но и в двата случая оплюто.

Давайте, циркът Орешарски ще ви възнагради с 50 лв. пенсионни надбавки и поне 5 милиарда заеми тази година.

Росица Кашикова

52 мнения за “Писмо от бъдещето на България”

 1. Подкрепям изцяло Росица Кашикова.
  Подкрепям искането за референдум.

 2. А на мен ми писна от тъпаци дето все или Путин или Обама са им виновни.

 3. Поздравления!
  Това е гневно и много емоционално написано, направо от душата. Смея да кажа, че и на други хора извън или живеещи в България им писна от наглостта на тези, но и от безсилието на опозицията да направи нещо. РБ затъват в някакви дребни сметки,а на Герб повечето хора с дясно мислене нямат много голямо доверие. На поканата за общи действия отправена от ГЕРБ, РБ отговаря, че местните им структури не са съгласни на това.
  В никакъв случай не искам да бъда разбрана зле, не ми харесват от ГЕРБ, но общият враг е един и същ!
  Това разногласие дава такъв комфорт на управляващите. Общите действия не обвързват с нищо ГЕРБ и РБ за избори и бъдещо управление,но смятам, че е крайно време на нещата да се гледа с повече прагматизъм.

 4. “Но ми писна да сте толкова вкопчени в собствените си политически цели” – точно тук е разковничето на театъра, който наблюдаваме вече повече от 20г. Политиците преследват единствено политическата си цел, а именно – да останат колкото е възможно по-дълго във фабриката за луксозни съдби. А народът (електоратът) има служи за похват в постигането им. Целта е да се харесаш на n хиляди избирателя, което ти гарантира място я в парламент, я важни връзки с влиятелни бизнесмени. Прогресивната част от обществото не вижда за кого да гласува, пасивната се купува лесно. Затова е и демагогията с яхтите и “бедните” кампании.

  За близо една година управление на Орешарски нещо съществено в положителна насока в държавата стана ли? Някакво гражданско общество се събуди, и после пак заспа. Тъпче се на едно място. Единственото, което се коментира, е, кой политик е прав, кой е крив, как еди-кой си щял/не щял да се коалира с еди кой си. За нас, “обикновените хора”, “трудещите се” (както ни нарича Андрей Райчев) 50лв бонус пенсия, по-висок данък за хората като мен, които изкарват малко повече пари, и нови n милиарда заем. А реформи йок.

  Наместо СДС, сега имаме някакъв реформаторски блок, който е механичен сбор от електоратите на трите или четирите партии, които го формират. Основна текуща цел на този блок е да пласира Кунева във фабриката за луксозни съдби. РБ и ГЕРБ не застанаха зад протестите, зарязаха ни, защото това не е тяхната битка. Тяхната битка е за топлите заплати в европарламента.

  Бих казал, че писмото е написано прекалено умерено. Като мъж бих използвал доста по-твърди думи и изрази (разбирайте ме както си щете). Момичето е красиво и умно бих се оженил за нея. Повечето като нея емигрираха, останалите трябва да ги търсиш като със свещ в пещера.

  Очевидната цел на този парламент и правителство е да направи процесите в България необратими.

 5. Браво Росица,
  Това което си написала е в стила на Ботев , Раковски и З.Стоянов .В стила на тези, които се бориха с комунистическата окупация на България от Сталин и бяха зверски убити за това. И в Украйна го доказаха, че с мирни протести няма да се махнат , слугите на Путин.Защото икономиката на Русия се крепи на насилие и изнудване с убийствени цени на газ и нефт, а не на техническа революция и демокрация, както е в САЩ и някои страни в Европа.С протести, приличащи на театър няма да стане.А кастрираните мъже в политиката у нас не могат да вземат никакво решение сами.Това дясно, колко време ще се заглавичква с хората.Защо не поведат читавото, което е все още тук , а се занимават с избори за евродепутати.По какво се различават от станишев и Първанов.Браво, МЪЖКО МОМИЧЕ.

 6. Има тук-там малко разминаване с моите виждания, но едно генерално браво! не мога да й “спестя” на тази умна и мъдра госпожица. И реже като виртуозен хирург със скалпела! Нашите млади – момичета и момчета – не си поплюват, така че – да му мислят червените гадове. Няма да е царството земно, че и небесно, на комунистическите отрепки. Няма!

 7. Ами три пъти го изчетох това писмо. И единственото което рабрах от него е че на момичето му е писнало. И на мен ми е писнало всеки акъл да дава на дясното но не и подкрепа. Как пък всички “десни” само критикуват никога не виждат хубавите неща. Критикуваха Костов, Мартин Димитров, сега Реформаторите. Нищо чудно че с такава подкрепа десните се стопиха и никой не им обръща внимание. ПИСНА МИ И НА МЕН ЕЙ. НО ЩЕ ГЛАСУВАМ ПАК ЗА ТЯХ.

 8. Много силно доказателство, че младостта,когато е образована не е недостатък!! Браво Росица, моите уважения!

 9. Браво Росица,
  Вдъхновяващо!Има бъдеще тази държава!

 10. И на мен ми е писнало. Предполагам ,че и на много други четящи тук им пищи от много време.

  Бих искал да предложа на някой,който има възмажност за това да предостави едно помещение ,където да можем да се съберем и дискутираме тук четящите. Надявам се, че можем да използваме нашия интелект за да направим нешо повече освен коментари в блога.

 11. От думите на това момиче , разбирам , че не съм сам ! ! ! . Гордея се че те има Росице !

 12. Mnogo dobre napisano. Niama da sporia za desnite politici, no ne sum suglasen che koito se opune na Putin si zaminava zashtoto se e opunal. Tova stava ako imash predvaritelni dogovorki/ugovorki s ruskite orki. V edna mnogo po-malka ot nas Gruzia, strana koiato ima obshta grancia s rusia, 30% ot chieto naselenie zhivee tam, edin istinski lider (prezidenta na Gruzia) ne samo che ne podvi opashka pred putin aki mu pokaza ogromen Gruzinski SREDEN PRUST, napravo mu go navria tam kudeto triabvashe. Pri tova Gruzia ne samo che ne e v NATO, ne samo che ne e v nikakuv suiuz na kogoto i da bilo, ami i se nalozhi da vodi voina s Rusia, ocelia pri tova i vupreki vsichki nesgodi ne se prekloni!!!! Zapomnete tova Bulgari imenno vie ogromnoto more ot tupaci za koito Rosica govori.

  Na smelost pred tirana sa sposobni istinskite lideri, svobodoliubivite hora, patriotite na edna strana v koiato horata imat dostoinstvo i sa gotovi da go otstoiavat. Ostanalite kato pishman BG desnite politici tursiat opravdania, sa i shte ostanat voglave na klasaciite za nai-neshtastno pleme na planetata. Mezhduvremenno petata kolona orki v BG likuva, vuzhvaliava bratskite im ruski orki i vika mashala na oligofren BG naselenieto.

 13. Подкрепям на 100 % всичко казано от това красиво момиче, поздравления за неподправената й гражданска съвест и позиция, независимо, че е далеч от тук!

 14. Мисля ,че на това писмо трябва да му се даде гласност и извън България.Без подкрепа отвън трудно ще стане да махнем тая червена хунта от България.Аз съм в Бавария и ще се подпиша с две ръце под това писмо.Браво на Росица!
  Напълно подкрепям идеята на г-н Добрев,жалко че няма как да присъствам , но дано да стане,защото хората в този блог имат достатъчно интелектуален потенциал да променят нещо в България.

 15. Костов, не само се направи на МЪЖ, специално в отношенията България – русия, той според мен се държа наистина мъжки на фона всички останали български политици.
  Да сравнява тази дама Костов с Борисов е според мен меко казано проява на лош вкус. Достатъчно е да се върне на един от последните коментари направени от домакина на този блог какви реверанси направи Борисов към Путин и тогава прави такива коментари.
  Иначе е чудесно, че толкова открито и активно показва позицията си.

 16. Хайде сега ,момичето казва,че очаква да я оплюят от дясно и никой не смее да я поскастри.
  Вчерашна пикла да каже за Костов ,че се е правил на мъж – някак не върви.
  И аз имах своите съмнения за него, но вече разбирам, че е може би най-добрият ни политик.Друг е въпросът, какво е могъл още,но не му е стигнало време, смелост и далновидност да направи .
  Да припознаеш ГЕРБ да десни е смела фантазия.
  За другото- подкрепям.Наистина мисля ,че РБ са твърде мекушави, нерешителни и инертни – събитията препускат пред тях и те са в догонваща позиция.Ще изтърват нещата.Няма време…

 17. А, и още нещо:
  Да кажеш, че уважаваш Бойко Борисов и да му припишеш на тоя хвалипръцко мъжествени качества си е направо ВИЦ-не ще да си чак толкова умна

 18. Изобщо не съм съгласен с госпожицата. Не ми харесва начина с който тя иска другите да направят нещо, а тя с менторски тон да наставлява. Ние, които полагаме усилия през всичките години откакто изгониха Тато, не сме спрели и не сме се огънали. Просто сме малко. Примерно, когато аз отида на протест, протестирам само за себе си. На протест, всеки представлява само себе си и никой друг. Когато протестирам, не мога да представлявам разгневената госпожицата. Нека тя да дойде тук и да протестира срещу мафията и корупцията. Забелязал съм, че хора които не гласуват на избори, са най-големите критикари на всичко в политиката. Това са хора недоволни от всичко, но никой от тях не иска да положи усилия да промени нещата.

  Любен Каравелов го е казал много вярно – “свободата не ще екзарх, иска Караджата”

 19. И още нещо което пропуснах – “Писна ми да слушам, че избиратели на РБ са критични към ГЕРБ.” За мен ГЕРБ е част от статуквото срещу което госпожицата се възмущава с искрен гняв.

 20. Я виж ти, имало и по-емоционални оценки. Аз стигнах само до ПАРКЕТНО-САЛОННО-СТУДИЙНА ДЕСНИЦА, пък момичето какво казало – КАСТРИРАНИ.
  Браво !!!
  Съгласен съм и със доста силната оценка на г-н Велев за “ФАБРИКАТА ЗА ЛУКСОЗНИ СЪДБИ”. Въобще десницата трябва да постави в програмите си и отмяната, спирането на финансирането на партиите от бюджета по мое скромно мнение. За това също се искат “ТОПКИ”.

 21. До Марин
  Не Обама и Путин.Само Путин глупако.

 22. Браво момиче, да си жива и здрава. Трябваше някой да изкрещи на нашите десни на думи политици. Не знам кога и дали изобщо си струва да се връщаш след завършване на образованието ти, но много бих искал да се съберем заедно мислещите като теб, да споделим идеи как да излезем от това блато и да тръгнем дори на бунт, като в Украйна, което право ни дава Хартата за правата на човека.
  А за автора на втория коментар, така назовалия се Марин, бих казал да изписва името си с ударение върху първата гласна. Така то става фамилия и обяснява неговото мнение. Иначе нормален човек не би имал токова.

 23. Мда, провалилите се студентски протести са може би само една прелюдия към това, което предстои. Поне аз се надявам да е така. Не говоря за самия протест, а за волята на новите поколения да си търсят правата и да ги отстояват с действия, а не с псувни на маса.
  А нашите политици от руско-турските школи май нямат отработени реакции при подобни ситуации.
  Наскоро гледах репортаж за едни десетина годишни дечица, които протестираха срещу отрязването на едно дърво. Поне според репортажа спряха камиона, дошъл за тая работа и той се върна обратно. Не зная какво е станало след това, но си мисля, че свежата кръв, която идва от долу ще е освободена от един куп предразсъдъци, наблюдаващи се сред голяма част от по-възрастните. Не зная дали тия деца са били прави в искането си, но ми стана много готино, че в днешно време биха могли да се случват и такива работи.
  Впрочем детски протести имаше и в един стар и известен детски соц-филм – за съжаление не помня в кой точно от всички – децата водеха война за някаква детска площадка. Някой по-възрастен може да каже как са действали властите в подобни реални случаи, защото съм сигурен, че ги е имало в действителност. Най-вероятно повечето пъти са свършвали с някой и друг шамар…
  Та мисля си, че реалностите се променят по-бързо от колкото могат да се трансформират днешните “другари” и олигархичната ни клика, която със сигурност не е от най-интелигентните в света. Ще видим…
  Наскоро един приятел изказа едно мнение, което ми се стори колкото грубо и нетактично, толкова и интересно: “Той, Моисей защо ги е въртял 40 години евреите из пустинята? Баламурник ли е бил или е имал друга причина!? За да измре и последният роб сред тях.”
  Доста грубо и неприятно, даже като го пиша и малко ме побиват тръпки. Дано не се окаже вярно за днешна България. Че до 40-тата година от промените има много-много време.
  Все пак, както и друг път съм споделял – надеждата ми за промяна е изцяло в новите поколения.

 24. Ето ни още един пример, че има смисъл в предложения от президента референдум, че има смисъл от въвеждането на електронно гласуване, за да могат българските граждани зад граница да гласуват безпрепятствено. Хората на статуквото се страхуват именно от това, че ще им се наруши баланса на режисирания вътрешен вот, чрез участието на хора извън България, като Росица Кашикова. Браво Роси!

 25. Не вярвах, че някога ще дочакам подобно писмо, подобно писание от български студент. Тъкмо се обезвери човек – и вземе, та се намери някоя Росица да върне надеждата.

 26. От писмото на Росица става ясно, че тя не е на ясно Кой, Кой е във вакханалията на балканската ни политика. Съгласете се, че не може да се изисква от едно момиче на около двадесет години, да познава тази “тежка материя”. Важното е друго, тя казва в прав текст, че не желае повече нейната страна България, да бъде управлявана от наведени пред Русия псевдо-българи. За това е важно, да се въведе електронното гласуване. За да могат тези почти 2000000 българи живеещи в странство, да дадат своя глас за бъдещето на своята страна. Ако това стане възможно, бъдете сигурни, че думите на Иван Костов “уважавам Русия, но обичам България”, ще бъдат изказани от много хора.

 27. В своята автобиографична книга “ПО ту сторону отчаяния”(“Отвъд отчаянието”), Валерия Новодворская пише, че след като по чудо е оживяла в месомелачката на съветските, психиатрични концлагери, единственият ѝ мотив да живее е борбата за унищожението на мутиралата в клептократична диктатура, съветска система.www.ds.ru/books/side.htm

  Нашите стенания в мрежата приличат на писма в бутилки, понесени от случайни течения.
  Политическите действия, които ще променят България, ще дойдат след възмущението, след разочарованието и след отчаянието.

  “Москва не вярва на сълзи” и Украйна е най-покъртителният пример.
  А Валерия Илинична не слиза от барикадата.www.vnovodvorskaia.livejournal.com/1108066.html

 28. Браво!Това е едно от лицата на новото,мислещо студентство,лицето на най-младото поколение.

 29. Това ми напомни за една песен на Спенс – “Писна ми”…(дали не е българска национална черта само да се оплакваме?)

 30. Малко ми е жал за тази студентка, знае болеста но не знае кое е лекарството. Напълно разбираемо е тя да не е наясно с политическата бъркотия в България предвид възрастта и. Растейки във време в което медиите на Пеевски упорито налагаха Бойко Борисов като десен политик (какъвто той не е) тя сега е в недоумение от развоя на събитията в страната. Момиче, твоя Бойко Борисов трябва да отнесе най-тежката присъда на българския народ, защото го измами по невероятно гнусен начин. Успя да го заблуди че е нещо ново и различно, а не е. На практика той се нарежда до споменатите от тебе “руско-турски башибозуци, по-извесни като самозвания кабинет „Орешарски“ (или Путиновите регентчета в България).” Надявам се да съм допринесъл поне с малко да ти се изясни ситуацията в нашата потъпкана родина.

 31. Резюме на обръщението:
  “Писна ми от простотията на този народ, който е толкова тъпкан и от наши, и от чужди.”

 32. Димитър К знае лекарството за болестта ,така че спете спокойно , спасени сме.Момичето поне има смелост , а някои хора тука какво?Седят и критикуват.Защо не направите нещо , дори и писмо да напишете до цялата общественост?Стиска ли ви?

 33. Напоследък се появяват разни писания, които много умело хвърлят вината върху всички политици на принципа на бате ви Петьо Блъсков. Какво по-мило и свидно за него да види нови последователи като свои рожби….
  Е те това е българската участ! Изключително политическа неграмотна позиция, която доведе България до тук! Точно тази позиция онагледява разликата между България и Украйна, които в момента се борят с руските марионетки в политическите си среди. Но украинците припознаха определени политици и партии и не се разграничиха от тях, както направиха протестиращите у нас. Украинските политици отидоха на среща и с европейските и с американските си колеги. Протестиращите в Украйна, за разлика от българите, още на втория ден събориха статуята на Ленин, показвайки, че знаят и разбират от къде идва заплахата за тяхната държава. Какво направиха българите? На Вашите призиви, господин Инджев, да излязат хората с определени лозунги и искания на първите митинги, колко хора откликнаха? И колко хора по време на демонстрациите назоваха истинската причина за ситуацията в България – руските интереси и петата колона, за която Вие пишете в този блог от години? Може би не всички четат този блог, но тези, които имат претенции, че протестират “срещу статуквото в България” трябва да знаят какъв смисъл влагат в тези думи, независимо какво четат. Какво е това “статукво”, което се опита да спре България по пътя й към ЕС, а после всячески се зае да срива нейната позиция и едва ли не да я изкара от там. Стигна се до там, висши политици преди някой и друг месец да поставят под съмнение европейския път на България и да се ориентират на Изток – към Азия. И това са политици от правителството и парламента на европейска България. И такива протестиращи, които отрекоха всяка помощ и лидерство от десните и от Реформаторския блок, сега търсят подкрепа именно от тях. Е, поне разбират, че от Путин и Орешарски помощ няма да дойде. У нас трябва да се разбере, че политиката е единствения път на управление на една държава, политическите партии са единствените, които могат да участват в нея, и ако някой иска да направи нещо за Родината си, той трябва да се включи в нея или да упълномощи политическа сила да го представлява. Това става на избори и с гласуване. Друг път няма. Митингите и демонстрациите могат да съборят власт – с мирен или силов път, но нищо друго. За да се съгради Държава, трябва да се събере интелектуалната сила на народа чрез неговото представителство в общо народно Събрание. Това е нашето Народно Събрание. Друго нямаме. Ако това елементарно нещо не се разбира, нищо добро не ни чака. Ще продължават всички обичащи България да се карат по електронни форуми и в приятелски компании, а когато дойдат избори, ще гласуват само “орките”, както правилно ги нарича госпожица Кашикова. Но пак техните избраници ще управляват. И пак Путин ще диктува нашата политика, защото не само “куклите” и “кукловодите” са важни в политиката, но и сценаристът. А нашият сценарий го пишат и изпълняват на сцена вече повече от 130 години. Само че финалът ще е според желанието на автора, а не на участниците, път били те и кукловоди. И “интелектуалците” ще продължат да ни обясняват кой ни е виновен за трагичния финал.

 34. Второ “силно емоционално” писмо от гневна девойка в рамките на седмица? Не, мерси 🙂

 35. Нека всички 2 милиона емигрирали българи да се върнат в българия едновременно за следващите парламентарни избори (дано са по-скоро) и да заровим червената паплач вдън земя.

  Само така ще можем да преборим червената ламя. Президентските приказки за електрононо и задължително гласуване са приказки от 1001 нощ и никога няма да бъдат приети от мунчовците в парламента.

  Така че чрез демократични избори да преборим кафяво-червената чума

  Дори и 1 милион да откликнат на това пак ще можем да ги отритнем

 36. По принцип е права Кашикова, ама бат Бойко си е една “Калинка” от край време.
  Къде му бяха реформите, къде му е ясната дясна последователна политика?
  Става въпрос за реформиране и управление на системи, а не за харчене на публични пари за избрани проекти.
  Във взаимодействието с РБ май Борисов трябва да е под контрол, защото иначе Борисов (и режисьорите му) ще контролира.

 37. Изумен съм. Не от писмото на Росица, а от реакциите на коментиращите тук. Както винаги Чукча е писател, не читател. Хванахте се за Бойко. Колко бил умен, красив и с много коса. Или пък колко бил прост, тъп и плешив. Една леля пък ме изуми с твърдението, че видите ли, Костов е най-якият политик на всички времена. Ма умен,ма хубав, ма смел, ма силен. Само дето не му стигнала сила, умност, красота и коса да свърши това, което трябвало да свърши. Ми, леличко, това може за всеки политик да се каже. Ей го и Орешарски – красота отвсякъде, акъл и хубост само. Ама на, не му достига чест, смелост и сила, за да прави нещата както трябва.
  В едно е права Росица. Десните ни политици са, ще употребя по-лека дума, лехуси. Красиви, умни, знаят как се прави, но за беда и двете им ръце са в задните им части наврени. Когато трябва да застанат смело и да покажат позиция – те са в термин, аха и ще родят, не могат да се тормозят с такива неща. Но когато стане дума за Европарламента – там са истински лъвове!
  С молитви и театри няма да стане тая, да знаете.
  Бой, много бой и сексуален интеркурс са нужни на сегашните ни политици. Това е едното решение. Второто решение е Терминал 2. Третото решение е по Лао Цзъ: “действай чрез бездействие и ще има мир”. Живот в кочината, с надеждата, че в следващия живот ще изберем по-подходящо място, за да се родим.

 38. Типичен, емоционален изблик на млад човек, без претенции надявам се за справедливи и премерени преценки, млада дама, с бушуващи хормони, което е прекрасно.
  @ ROSSEN IORDANOV
  А, издадохте се пак. Както го е казал “този така наречен народ” – шило в торба не стои!
  Всичко лошо що се каже за лидерите на РБ Ви доставя удоволствие и Ви радва!

 39. Г-н Боев, в нетърпеливо очакване съм от три дни на Вашите СПРАВЕДЛИВИ И ПРЕМЕРЕНИ ПРЕЦЕНКИ, въпреки че хормоните ми не бушуват така както на Росица. Мисля си че и тя е в очакване. Засега от Ваша страна получавам само обвинения.

 40. Аз пък с нетърпение чакам да чуя нещо хубаво за лидерите на РБ от г-н Боев,би било чудесно да ни осветли по темата.
  Колкото до хормоните на Росица поне тя ги има,защото доста хора напоследък са с неопределени хормони откъдето и да го погледнеш.

 41. Един от характерните белези на така наречената “демокрация” е, че хора с умствен дефицит пишет отворени писма за щяло и нещяло. Иначе, знаещите знаят, че:
  1. Борисов отказа мандата, за да дойде кабинетът Орешерски.
  2. Орешарски назначи Пеевски, за да има протести.
  3. Еврофинасираните реформатори искат преврат, защото знаят, че нови избори ще ги изхвърлят от играта.
  4. Ранобудните студенти искат безплатни хашиш и бира.
  5. ЕС се нуждае от пазари за боклуците си, затова жадува да колонизира Украйна, Македония и Турция.
  6. Този коментар ще бъде изтрит

 42. До Георги Велев – “Наместо СДС, сега имаме някакъв реформаторски блок, който е механичен сбор от електоратите на трите или четирите партии, които го формират. Основна текуща цел на този блок е да пласира Кунева във фабриката за луксозни съдби. РБ и ГЕРБ не застанаха зад протестите, зарязаха ни, защото това не е тяхната битка.”
  Смятам, че написаното от Вас за РБ е несправедливо, защото не отговаря на истината. За ГЕРБ не знам, но Реформаторският блок нито за миг не е свалял подкрепата си за протестите и за действията на “Ранобудните студенти” и това бяха не само Декларации и Призиви, а лидерите от РБ участваха лично и активно в протестите.
  Ще маркирам някои от проявите на РБ, защото явно много хора имат къса памет:
  1. Като започнем от “ДАНСуитми” и “Протестна мрежа” –
  ” П Р И З И В
  на „Демократи за силна България“
  по повод решението на НС за избор на председател на ДАНС” – 14.06.2013 –
  “Призоваваме всички наши симпатизанти да се включат активно в протеста днес в 18.30 часа пред сградата на МС в София. Нека всички заедно се противопоставим на домогванията на мафията да превземе държавата ни.”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3711
  “Декларация на Реформаторския блок”-27.08.2013
  …. “В тази връзка изказваме пълна съпричастност и солидарност с декларацията на спонтанната гражданска инициатива „Протестна мрежа” и декларираме готовността си да работим заедно за общите ни цели:…”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3759
  “ПРИЗИВ НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ” – 03.09.2013
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3766
  2. Инициативата на РБ “Извънпарламентарен контрол” – “инициативата, която ще ви представим сме я нарекли „Извънпарламентарен контрол”. Обикновено в петък е парламентарният контрол, откакто е създадено това правителство и това парламентарно мнозинство ние не сме чули сериозни въпроси. Затова като извънпарламентарна партия търсим механизъм да контролираме властта с други средства. За това нещо ни дава възможност ЗДОИ, който ние ще използваме като инструмент.”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3755
  3. Публично обсъждане на Бюджета –
  “РБ кани на открит дебат за бюджета” –
  “По тази причина с допълнителна уговорка, която направихме с партньорите ни от РБ, ние в сряда в деня на второ четене ще организираме открит дебат на актуализацията на бюджета пред сградата на парламента, на който ще поканим естествено всички медии и журналисти и ще поканим всеки, който е готов да защити бюджета срещу нашите аргументи, да излезе за 20 минути от пленарна зала и да се включи в дебата срещу нашите политици и експерти.”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3745
  4. Подкрепа на РБ за “Ранобудните студенти
  След атаката на СУ
  “Заедно срещу омразата!” –
  “Партиите от Реформаторския блок канят всички свои привърженици, свободни граждани и демократи, да защитим единството и толерантността в България на митинг под наслов “Заедно срещу омразата”.
  Събираме се в градинката между Софийски университет и Народното събрание на 7 ноември /четвъртък/ от 18.00 часа.
  Говорители ще бъдат: Радан Кънев, Георги Ганев, Корман Исмаилов, Гроздан Караджов, Димитър Бечев и Тома Биков.
  Присъствайте и нека да не позволим на управляващите да ни изолират и да ни принудят да мълчим!”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3808
  Да не забравяме, че още от първия ден на окупацията на СУ, вашите преподаватели, симпатизиращи на РБ, бяха рамо до рамо с вас и в Университета и на протестите. Реформаторският блок продължи всеки четвъртък от 18 ч. да събира привържениците си в градинката срещу Университета и да изразява публично подкрепата си за “Ранобудните”, след което се включваше в общия протест.
  За съжаление протестът не само не бе политизиран, а РБ бе задраскан в плакатите на “Ранобудните”, наред с парламентарно представените партии.
  – “Да защитим студентите и бъдещето на България” – “Открито писмо до протестиращите студенти и преподаватели” – 28.10.2013
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3810
  “Заедно сме!” – “Декларация по повод призива на студентите за национална стачка” – 01.11.2013
  “Днес студентите призоваха всички български граждани към общонационална стачка. Реформаторският блок застава зад призива им, подкрепя изцяло исканията на 140 дневния обществен протест срещу управлението на мафията и започва спешни разговори със сдружения, синдикати и професионални организации, земеделски производители и техните асоциации и браншови организации, за общи действия за оставка на правителството, разпускане на парламента и незабавни предсрочни парламентарни избори.”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3815
  Това са действия на РБ докато е все още в процес на структуриране
  От 20.12.2013 РБ е официален политически субект – “От днес Реформаторският блок е единен политически съюз”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3857
  – На 03.01.2014 “Ранобудните студенти” се обърнаха с открито писмо до опозицията – “Отворено писмо до партийната опозиция в България:” …”Къде сте?
  Къде сте и защо нищо не правите?
  … Защо не задавате и вие въпросите, които трябва да се задават?… Защо мълчите и бездействате?!….
  Не искаме да ни подкрепяте, не искаме да ни съветвате, не искаме да ни съдействате или поощрявате.
  От вас искаме ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА като партийна опозиция. Нищо повече.” А това са моите ?????
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/01/03/2213272_ranobudnite_studenti_kum_partiinata_opoziciia_kude_ste/
  -“Отговор до ранобудните студенти” от РБ на 08.01.2014
  ПРОЧЕТЕТЕ ГО И ДОБРЕ ГО ОБМИСЛЕТЕ Г-Н ВЕЛЕВ
  “Уважаеми Ранобудни приятели,
  Ние сме заедно с вас от седем месеца. Заедно сме, защото се борим за една и съща кауза – оставка на правителството и отваряне на път напред за България. Заедно сме, защото назоваваме ясно проблемите пред обществото ни – липсата на законност, която спира развитието ни; мафията и корупцията, които ни правят бедни.
  Реформаторският блок първи поиска оставката на кабинета още на 15 юни 2013г. Ние подкрепихме Ранобудните студенти и осъдихме насилието срещу вас. Заведохме съдебни дела срещу полицейщината и незаконното заграждане на половин София. В нашите редици са мнозина от преподавателите, които категорично и безрезервно ви подкрепят.
  Днес ние предлагаме път за излизане от тази криза. Път, по който оставката е само първа крачка. Даваме си сметка, че сами не можем да се справим със задачите пред българската политика днес, защото доверието в политиците е убито. Убито е от наемниците на мафията в НС и правителствата, които обезсмислиха демокрацията, пазара и Европейското ни членство. Злоупотребиха с властта и я отнеха от нейния носител – българските граждани.
  Затова ви призоваваме да подкрепите политическите решения, предложени от Реформаторския блок. Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат – като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот. Неговата задача е да предприеме спешните мерки и да започне реформите, предложени от Реформаторския блок, след което – да подаде оставка.
  За този път търсим вашата подкрепа, както и подкрепата на всяка политическа и гражданска организация, която е в опозиция на това правителство.
  Няма да се откажем, докато не отвоюваме държавата от мафията. Ще бъдем заедно до оставка и промяна.”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3865
  5. РБ организира среща за координиране на общи действия срещу правителството – 28.01.2014
  “Заедно ще търсим път за България”
  “Днес, 28.01.2014 г., на среща между представители на протестиращи студенти, представители на Простестна мрежа, представители на университетски преподаватели, подкрепящи протеста, представители на ПП „Зелените“ и РБ се проведе дикусия, на която се обсъди възможността за:
  1.Формиране на общ организационен център, който да работи за:
  – Продължаване на протестните действия срещу настоящето управление на страната…..”
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3882
  – А ето отговорът на “Ранобудните студенти” на страницата им във Фейсбук –
  “Категорично заявяваме, че общността на Ранобудните студенти не участва на провежданата в момента среща на Реформаторския блок с протестиращите групи. Участието в подобни срещи противоречи изцяло на нашите ценности и идеали. Ние не преговаряме с политически партии. Предоставената информация на страницата на Реформаторския блок е невярна.
  Студентите, които участват на срещата, не ни представляват и са там на своя отговорност. Техните действия са в разрез с многократното взиманите решения от Общото събрание на Ранобудните студенти.”
  https://www.facebook.com/RanobudniteStudenti
  Извинявам се за прекалено дългия пост, но това е положението.
  Мисля, че трябва да се придържаме към фактите, преди да отправяме обвинения или критики, че някой не си върши работата. Продължавам да смятам, че неполитизирането на протеста е една от основните причини за непостигането на целта му.

 43. Ще добавя и още нещо.
  А на тези, които се съмняват,дали РБ ще защитава националните интереси, ако получи достатъчно голяма обществена подкрепа, препоръчвам да прочетат или изгледат видеото с Радан Кънев в “Тази сутрин” по БТВ от 27.01.2014 – “Който се страхува от Москва, да не се занимава с политика”
  http://tv.dsb.bg/#/video/2014/01/27/819

 44. Да, статията на Росица е интересна, грамотна и дори гневна и… нищо повече 🙂 Или поне аз не схванах какво точно иска тя: Кои и как да дойдат на власт?, Как да ни управляват? и т.н.
  Разбира се, може и на мен да ми липсва проницателност, след като гледам възторжените отзиви на Иво Инджев и повечето форумци. От тях най ми допадна мнението на Иван по-горе. Щото най-лесно е да “ти писне” и да почнеш да хулиш наред. Доста по-трудно, обаче, е да обясниш: Защо си за протеста?, Какво очакваш да се случи след това?, Кого или какво политическо движение подкрепяш?, За кого ще гласуваш и какво ще предприемеш като се завърнеш в родината?
  Дано само не ти попадне някой Калашник в ръцете, че тогава не знам… ако почнеш да отстрелваш наред всички: „самозванци“, „безбожници“, „руско-турски башибозуци“, „Путинови ренегати“, „анархокомунистически пропагандисти“, „кастриращи орки на БСП“, „пишман законодатели“ и „национални предатели окупирали Парламента?!“, „неграмотни ромски орки“… И изобщо целия ни „народ с неговата простотия“, „електорални единици“ и „празноглави елити“ от „самозвани величия от селски тип“, та дори и горките „ крастави жаби“ 🙂

 45. Г-н Инджев, несъмнено принадлежите към елита на нашето общество – образован, заможен, влиятелен, почтен и т.н.. Не Ви познавам лично, та да знам дали сте успели да измъкнете някой талант от блатото на посредствноста, но това сега не намалява уважението ми. Радвам се, че сте дали гластност на писмото на Росица – напомни ми миналито, когато бях млад, зелен и глупав – убеждавах дори приятелите си, че най-добрата кола в света е Москвич.
  Знаете “На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда. Подтиснати и унижени, ставайте срещу врага …”. Знаем и кой е врага, и кой има интерес от съществуването на роби на труда – и кой ще ги води, когато тръгнат срещу врага. Глутницата престъпници, заграбили власта преди почти 70 години, за нищо на света няма да пуснат доброволно в Народното събрание достойни народни избранници, от стах че ще изпуснат юздите на златния телец – причината, заради която съществуват и “демократичните” правила. Точно за това имат избирателни права неграмотни, “социално слаби”, бездомни и разни други нещастници – твърдите избиратели на БКП, най-податливите на измама. Това е около половината от населението на милата ни родина. Мина времето на големия митинг, където присъствах в компанията на приятели, вече получили партийно поръчение да станат членове на СДС. Сега не мога да убедя разумни хора да идат и пуснат бюлетината си в деня на избори, за каквото и да са.
  В целия свят е така – на власт са парите. Тук-там са създадени правила, чрез коити начело на държавата ше има знаещи и можещи държавници, поне, които подкрепят просперитет и истинска свобода. Например в САЩ и с доста компромиси и другаде.
  Значи тук нямаме шанс да има нормалност – прекалено много са тъпаците и е изпуснато прекалено много време. Младите и можещите ще емигрират, то се знае.

 46. към Zuyo
  Хайде кажи, лелиното, кой друг наш политик освен Костов /от прехода насам/ е направил нещо повече за страната си?!
  Много дълго време името Костов караше да изригват у мен гняв и ругатни. Но ме озадачи и верността на определено умни и свестни хора към неговата личност, и това ме накара да попрочета повечко. Например Иво Беров мн. добре обяснява нещата в своят блог. Самият Костов в своя Фейсбук:))) е дал достатъчно инфо.
  Разбирам добре, че мн. хора не могат да му простят това, че не е продължил реформите, защото той ЗНАЕ И МОЖЕ за разлика от другите, но все пак и той е човек и има право на своите страхове,съмнения и ако щеш, особености – меко казано.

 47. Чудя се дали Вие сте чак такъв непреклонен,железен стоик в ежедневието си, както изисквате от друг, който трябва да решава съдбините на страната.
  Няма толкова смел човек, който да не се притесни и дори уплаши, знаейки с какво се захваща.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.