Брадати вицове за голобрада публика пуска Станишев

Сергей Станишев показа склонност да плагиатства вицовете от времето на ( и срещу) комунизма, за да ги адаптира за собствените си социалистически нужди. Сред верни стари съпартийци разказа брадат виц, превърнат в медийно събитие като за голобрадите, които нямат памет за миналото или като за онези, които са готови да се подхилват угоднически винаги, щом шефът се смее.

Може и да не е чувал оригинала на вица, който преправя сега срещу врага си с партиен билет и снето доверие, но фактът си остава: разказаният днес от Станишев виц за празния плакат на протестиращ социалист срещу АБВ е заимстван от анекдот за гражданина, които хвърлял позиви в НРБ и обяснил в ареста, че хартийките са бели, понеже на всички е ясно за какво става дума. Малка подробност е голямата разлика в контекста, от който се подразбира, че в НРБ арестуваха дори по подозрение за критика на Партията и нейната държава.

Понеже не мога да бъда заподозрян в пристъп на любов към разлюбения от БСП Първанов, мога да препоръчам на Станишев друга стара шегичка, която е далеч по подходяща за ситуацията в партията му.

Един милиционер бутнал в трамвая човек, който инстинктивно му зашил шамар. Изведнъж всички се нахвърлили върху униформения и го спукали от бой. В районното обяснили колективно нападение: „мислехме, че ги почнахме”.

Същевременно, без претенции за успешно творчество, ще направя опит за собствен виц. Взимам за основа факта, с какво България предизвиква най-голямо любопитство сред любознателните потребители на интернет, пишещи на английски.

„…към 26 януари т.г. най-често задаваният въпрос от английски говорещите потребители на Google по отношение на нашата страна е защо България е толкова бедна”.( Дневник)

Предлагам световната търсачка да реши проблема на пишещите на английски, когато питат „защо България е толкова бедна”, чрез отговора:

„За да научите истината, моля, повторете въпроса на Руски”.

.

10 мнения за “Брадати вицове за голобрада публика пуска Станишев”

 1. Г-н Инджев не гледам предаването на Диков,но го изгледах заради вашето учас- тие.Поздравявам Ви както винаги право в десетката.Вица на станишев не съм чел и чул,но двата вица с който завършвате статията направо ме размазахта,поздравявам Ви и за тях,особенно за втория.

 2. Когато се търси:”защо България е толкова бедна” google направо да вади резултатите от последните избори..от последните 15 години направо….
  Но вицове да искаме…престъпност, корупция, безработица..Атака се захваща да се бори с…хомосексуализма…

 3. хаха, допълнение..не бях обърнал внимание, но от “Атака” настояват да се махне снимката от този пост!!! Кви са тези стари…дераси

 4. Днес съсела Станишев има голям празник и сигурно е в Горна баня БАНЯТА.Там брадатите му вицове могат да очароват манафите.

 5. Господин ИНДЖЕВ,
  поздравления и от мен! Интервюто, по мое скромно мнение, беше всичко, което би могло да се постигне в рамките на формАта! Върнахте ме назад във времето – “В десетката”! За мен беше наслада! Благодаря Ви!
  Днес излишно скромничите! Вицът е чудесен! Ако си позволя да го оценя по критериите от миналото, отразено на снимката – направо си е за приза “ЗЛАТНА РЕШЕТКА”!

 6. Снимката с руската гадост мъже да се целуват в устата ми спомни нещо от миналото. Бай Тошо посреща някакъв африкански големец ( не си спомням кой точно – тогава много се изреждаха на посещение ). Гостът беше за несвикнали очи много черен и много грозен. Ръкуваха се сърдечно, прегърнаха се крепко и се целунаха страстно. Ние се потресохме гнусливо, а дядо назидателно рече: ” Ха така!” Голям смях падна.

 7. Ама комунягите като започнат един хумор!.. Хумор у подчовеци (ах, туй не е политкоректно, изплъзна ми се по клавиатурата, да знайте!) Че пък и едни страшни обидни приказки “сталинистко мракобесие”, “бериевски похвати”, “революционни трибунали”,”другарски съдилища”… Сякаш татковците им не са ръкопляскаали на тези страшни работи! Няма обаче никога да кажат например “ленински терор”, което е най-вярното определение! Като сме сред комунистическата езикова боклукчийница, традиции и образи обаче да продължим, поне на майтап.Аз например остро негодувам срещу гаврата на гоцэ и станышев (знаете как трябва да се изписват!) с името и паметта на Лаврентий Павлович Берия- толкова хиляди ленински изверги е пречукал като хлебарки, такива гнусни комунистически садисти и палачи е изчистил-че паметник трябва да му се издигне!

 8. България не е бедна, защо питат такива неща? Народът на България е беден. България е една от най-богатите държави в света! Нека Англия да я грабят толкова методично, пък да видим какво ще остане… А нас ни има.
  А защо народът е беден е съвсем лесно да се проумее. Защото така иска. Няма нужда да се пита на руски. И на турски – също. Този народ толкова много иска да бъде беден, че всеки може да се възползва. Вкл и англоговорящите. Затова на предстоящите избори народът отново ще заяви желанието си да бъде беден, за да се възползва някой. Народът не боже без това.
  Защото “ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите ума си да я приеме като нещо неизбежно и в крайна сметка ще придобиете съзнание на неудачници. По този начин милиони хора са обрекли живота си на бедност и мизерия.” Наполеон Хил.

  Този същият е казал, че за да бъдеш беден не ти трябва план. Все едно е живял в БГ… А не е. Което идва да покаже, че не само не сме някакви уникални, дори напротив – напълно предвидими сме. И да ме питат после защо сме бедни… Ами какви да сме? Има ли причина да не сме бедни?

  И понеже се зачетох в цитатите на Н. Хил, да дам още един:

  “Буквалната истина е, че най-голям и най-бърз успех постигате, когато помагате на другите да успеят.”

  Какво ще кажете за това, а? Обречени сме…

 9. Стара селска кръчма. Бай Иван и бай Стоян спорят кой е измислил комунизма. Бай Иван казва че той е дело на КОМУНИСТИТЕ, а бай Стоян твърди че е дело на учените. Стигат до бой. Влиза Т Живков и решава спора. Разбира се че комунизмът е дело на комунистите !!Бай Иван доволен се обръща към противника си ВИДЯ ли сега? А бай Стоян му отврща ДА ЗАЩОТО УЧЕНИТЕ ЩЯХА ПЪРВО ДА ГО ИЗПРОБВАТ ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ!

 10. ROFL. Това дразнещо поведение , не само за вица , но и за опорните точки, които следвали “соросоидите” ;” кой, кой, кой изхарчи резерва” ;”синия болшевизъм” ; паралела между манифестацията на Орлов мост и Събитията от 97 и др.
  Ето тази наглост ме изкарва извън кожата . “Майстори са да прехвърлят собствените си грехове на другите” Един безкраен Когнитивен дисонанс. В този контекст разбирам защо не участвате в масовите ТВ предавания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.