С такава (о)позиция властта ще векува

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува на стената си във Facebook своето изявление пред проведения по-рано във вторник Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, посветен на еврофондовете. Казаното от него бе цитирано от медиите в новините им за заседанието, но малко по-късно участници в КСНС казаха, че Борисов всъщност не е говорил такива неща на съвета.

Интересно е, че публикуваното от Борисов първоначално изявление, което след това е и редактирано, звучи съвсем автентично. То започва с обръщение: “Уважаеми г-н Президент,
Уважаеми г-н министър-председател, Уважаеми колеги” и продължава с обясненията му защо темата за европейските фондове трябва да се обсъжда на КСНС. По този начин той опонира на премиера Пламен Орешарски, който, според официално съобщение на МС, е казал, че не вижда каква е връзката между еврофоновете и националната сигурност, за да се обсъжда темата в КСНС.

По-нататък Борисов поставя въпроса за големите инфрастурктурни проекти, започнати при неговото правителство, и дали те ще се завършат.

Създалата се ситуация поставя президентството в неловко положение, тъй като заседанията на КСНС се стенографират. Според осведомени, от “Дондуков”2 са помолили Бойко Борисов или да свали своето изявление, или партията му да уточни, че той е искал да говори на тези тема, но не го е направил.

Последва нов постинг на Бойко Борисов във Facebook, с който той общо взето признава, че първоначално публикуваното му изказване от КСНС не отговоря точно на това, което е говорил пред съвета.

Той даде следното обяснение: “Държа да отбележа, че поради някои опити общественото внимание отново да бъде отклонено с измислени скандали, пояснявам, че по време на КСНС при президента, за да не губя времето на участниците, а и болшинството от тях си нямаха хабер от темата, им представих четирите констатации буквално и подчертах за огромното значение на темите от последния абзац в публикувания текст, а другото го споделям с вас във Фейсбук, тъй като многократно съм говорил по тези важни въпроси. И съветвам управляващите да прочетат внимателно всичко, което съм споделил тук, вместо да издребняват”.(Медиапул)

Към тази публикация мога само да допълня заглавието (си), че една от най-лицемерните мазни пехливански битки (като версия на български кеч от адаптиран за местни нужни американски спектакъл на политическия ни мегдан), са сблъсъците на партиите “антагонисти”. Те просто нахъсват наивната си публика да вика за тях в нагласения мач.

Така е с имитацията на сблъсък между ДПС и “Атака”, които се събраха в едно управление, но продължават да се напъват да играят ролята на противници в името на наистина противната измама, че всъщност са от едно котило, което котка отделни сегменти от една и съща руска каруца, в която са впрегнати.

Подобен е и спектакълът, в който две фракции на петата колона в БСП се надвикват за пред своите съселяни кой мрази повече страшния вълк ГЕРБ, а насреща си имат всъщност предвидима боксова круша, която не пада по-далеч от милиционерското дърво със столетните корени.

8 мнения за “С такава (о)позиция властта ще векува”

 1. Г-н Инджев,

  Моля чрез Вашия сайт да се даде публичност на факта, че руската мафия е отворила собствена агенция на ул.”Месембрия” за изкупуване на къщи и терени само в Стария Несебър!

  Ще се процедира по вече успешно приложения модел на изкупуване от руснаци (директно и чрез подставени “православни” лица) на о-в “Св. Стефан” в Черна гора, който вече не може да бъде посещаван от туристи, защото е “частна собственост” . Туристите имат възможност да видят паметниците на културата и историческите места на острова само с бинокъл от туристически корабчета, които организират обиколки с гидове, обясняващи какви археологически и архитектурни паметници има там.

  Така че в бъдеще, ако искат да се запознаят с архитектурното и духовно наследство на този уникален град – музей, част от световното културно наследство, нашите деца и внуци също ще трябва да се качват срещу заплащане на туристически корабчета (най-вероятно руски !) и да си плащат такса за възможността да погледнат едно от най- красивите кътчета на България „отблизо” , през специално инсталираните на палубите бинокли.

  Кой разреши “Форт нокс” да вилнее по Южното Черноморие? Кой разреши? Името му !

  Кой унищожи плажа “Росенец” в Бургас? (Заради контрабандата в Нефтофим не ни допускат в Шенген!) Кой обгазява всяка нощ с отровни изпарения жителите на Бургас? Кой разреши?Името му !

  КОЙ РАЗРЕШИ? Името му!
  Руска компания изкупува наши военни имоти
  За два месеца “Българско-руска инвестиционна компания – БРИК” ООД успя да спечели търгове и да купи четири големи имота от Министерството на отбраната.
  Сделките за последните два имота са финализирани на 10 януари т.г. Инвестиционната компания е купила два големи войскови района в Сандански, които не са нужни на армията.
  Първият притежава малко над 26 дка площ и 9 сгради. Компанията ще заплати за него 1 100 000 лв. Вторият имот е малко над 15 дка и върху него има 3 сгради с развърната площ от 3540 квадрата. Неговата цена е 820 000 лева.
  КОЙ РАЗРЕШИ? ИМЕТО МУ!
  Русия инвестира 30 млн. евро в Сапарева баня
  В Сапарева баня ще бъде построен най-големият спа център на Балканите. За целта ще бъдат финансирани 30 млн. евро от Руския държавен фонд “Милосърдие”, ръководен от гардове на президента Путин, с участието на партриарх Кирил и правосъдното министерство на Русия. Вложението е за уникален по рода си спа, балнео- и хотелски комплекс на обща площ от 50 декара.

  Проектът е публично-частно партньорство с община Сапарева баня. Първата копка ще бъде направена утре, съобщава “Стандарт”. По време на строежа се обещава средно 300 българи да бъдат наети на обектите. Толкова ще намерят работа в комплекса след старта му.

  Той ще има 4-звезден хотел с 200 стаи и луксозно 5-звездно вип крило с 12 апартамента. Ще бъдат изградени ресторанти, кафенета, фитнес зали, медицински кабинети. У нас на преференицални цени ще почиват служителите на руското правосъдно министерство.

  Очаква се обаче комплексът да привлече платежоспособни клиенти от цял свят с разнообразието и качествените спа и балнеопроцедури.
  КОЙ РАЗРЕШИ? ИМЕТО МУ!

  С уважение,
  Жени

  ПС – Ясно ви е, че държа на анонимността си, не бих искала някоя патриотична група да ми лисне киселина в лицето!

 2. А бе Тиквоний си е Тиквоний! За него светът си е един голям бостан, а той е най-голямата тиква. “И аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме”. Е, в интернет не винаги се “разбира”, някои “издребняват”.

 3. От планова икономика преминахме към планов преход. И както плановата икономика очаквано и логично не стигна до развития социализъм, така и плановият преход няма да стигне до демокрация. И преди се преструвахме, и сега се преструваме, но това не ни спасява. Така и не си признахме, че нещата, които сме вършили в миналото, са глупави, ненужни и водят до трета глуха. С някакъв мазохистичен гьонсуратлък и сега продължаваме да ги вършим същите…
  Планираните социални утопии винаги са недостижими. И винаги зад този социален инженеринг стои комерсиалният интерес на властимащите – самите те скрити зад някаква фасада, я диктатура на пролетариата, я демокрация. Състоянието ни в момента е някаква плебисцитна диктатура, в която петата колона от време на време си осигурява легитимност чрез народен вот, като в същото време има всички властови лостове, за да бъде сигурна, че вотът ще е в желаната от нея посока. И след всеки подобен фарс на петата колона й остава само да си назначи подходящи хора, които да я обслужват. В такава система най-лошите стигат до върха. А боричканията на мижитурките само създават погрешна представа за многопартийност. Някой втълпява на хората, че ще се влеем в някаква Европа-Утопия, каквато всъщност не съществува, а после, когато това вливане естествено не се случва, обвинява за това … Европа, която реално съществува. Планов преход (по руски) към планова реставрация на доброто старо време…
  Няма никаква гаранция, че щом една власт е избрана с демократична процедура, то тя няма да е произволна. Напълно погрешно правим всичко, защото е безпринципно цялото начинание. Повечето хора в БГ биха се сбили, за да защитят идеята, че всяко човешко действие трябва да е обществено полезно, преди всичко останало. Колективизмът е в кръвта на ватенката. Това робско мислене ли ще ни превърне в демократична държава?? Индивидуалната свобода в БГ е синоним на егоизъм, ако не и на нещо още по-негативно. Ако искаш да успееш в българската политика, трябва да завладееш тълпите от слабоумни и безхарактерни хора, като им набиеш в люшкащите им се насам-натам в празните глави мозъци някаква конфекция (задължителното повишаване на благосъстоянието и още по-задължителното справедливо преразпределение за сметка на богатите… и все такива глупости), после трябва да им посочиш враг и да ги накараш да повярват, че най-отблъскващите им слабости (омразата, завистта…) всъщност са високо ценени положителни качества. И готово! Барека – президент!
  Обречени сме. Държава, в която ако даваш работа на сто човека си гаден експлоататор, който нищо не прави и само краде от труда на хората, но ако си на държавна работа и командваш сто човека си високо престижен ръководител – такава държава не заслужава да я обсъждаме надълго и нашироко. Палтото, чантата и последния да гаси лампите…

 4. Всъщност,не се разбра защо точно критикувате Борисов,г-н Инджев.Темите,които той поставя са повече от актуални.И ако Бойко е боксова круша,след като е спечелил 11 поредни големи избори/вкл.4 пъти София/,какви са всички останали?Май парцалени топки…

 5. Прекрасен пост отново г-н Инджев!От заглавието,през”най-лицемерните мазни пехливански битки”,”с имитацията на сблъсък между ДПС и “Атака” до”ГЕРБ-предвидима боксова круша, която не пада по-далеч от милиционерското дърво със столетните корени” едва ли може някой да измисли по-находчиви и точни сравнения!А за ББ(боко)само ще се присъединя към коментара на ЖИВКО БОЕВ.Два пъти прочетох какво е направил,да не стане грешка,но е срамно,че този образ премина през всичките тези постове до МП и сега пак иска да ни оправя-жалка картинка! Но как да се отървем от тях?!Не виждам светлинка в тунела.Т.н.”22 септември”-Е.Михайлов и сие са с ГЕРБ,той цепи дясното,а минаваше за сериозен демократ, провали се с Киноцентъра и обърна палачинката.Какво ни остава освен РБ,но щом стане въпрос за тях започва едно оплюване неоправдано. Дано след като казват,че спират да се занимават със себе си и ще започнат да говорят и излагат позиции за политики да успеят да убедят повече хора да гласуват за тях!Много често ги упрекват,че са срещу ГЕРБ,а как да с тях,след всичките безобразия които направиха за 3.5 години?Колко дела се водят срещу ЦЦ и ББ е вече следствен,но те си мислят,че само леко ръми “кокоши дъжд”.Отдавна трябваше да се оттеглят от политиката,както е в цивилизования свят,но не и в БГ,защо ли се заблуждавам?! Много са тревожни сигналите,които дава ЖЕНИ ЖИВКОВА!Но дали може някой да направи нещо по въпроса? Нещата изглеждат вече като свършен факт.Дано някой измисли нещо и даде идея!Успех!

 6. @К.ГАНЕВ
  И Вие сте безпощадно точен!За съжаление това е положението!
  Малко сме,но няма да се даваме! Колкото можем ще се борим на избори и ще се надяваме.Не можем да направим като Украйна!Просто няма кой и как да стане!

 7. дребна корекция: с такъв електорат, властта ще векува.

  ББ, може да е прост, ама за генетичният материал беше много прав. И съвсем не е единственият политик който мисли така – погледнете другите – действията им го доказват всеки ден.

 8. @ К. ГАНЕВ
  Брилянтен коментар, г-н Ганев! Ако с нещо не съм съгласен, то е – “Палтото, чантата и последния да гаси лампите…”, и то не защото мисля, че има друг изход, а защото мисля, че още не е дадено последното сражение…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.