Леопард сензационно имитира Путин- респектира медиите с ръмжене и хапане

Голям майтап се вихри в световните медии около неадекватните тоалетни в Сочи, където лозунгът от времето на СССР за дружбата между народите е претворен по възможно най-интимния начин с покана за сближаване чрез колективно облекчаване.

 

Снимка: от блога ДИСКУСИОНЕН КЛУБ на Ангел Грънчаров

Клозетната тематика обаче не е чужда на самия Путин, който веднъж обеща на терористите в Русия да ги „пусне в тоалетната”, опитвайки се по този начин да измие впечатлението, че специалните му части се оцапаха пред целия свят, избивайки наред цивилни и терористи ( ту с отровен газ или направо с куршуми) в редица акции в Кавказ и в самата Москва.

Клозетната имиджова катастрофа обаче не е фекална вихрушка, с която кремълският богатир не може да се справи. И ето, че той прибегна до любимия си номер на животински хипнотизатор, позирайки с леопард в Сочи.

Според мен обаче картинката е пълен провал за герой, като Путин, който по логиката на досегашните си подвизи вече трябваше да нокаутира с юмрук ( защо не и с поглед!) носорози или да тушира слонове, а вместо това се прегърна с котенце.

Трябва да му влезем в положението на Путин, за да излезем от положението на недоумение с въпроса: що за новина е това, че Путин е прегърнал леопард? Дори и леопардът да беше прегърнал Путин, скандирайки „ я люблю тебя” със сочен сочински акцент, пак нямаше никой да се учуди.

Влизам му в положението с искрено съчувствие. Защото Путин, колкото и да се старае, не може да удиви никого с поредния подвиг по укротяване на опърничав хищен тинейджър. Путин е като отличник, който пак е донесъл шестица и се надява да впечатли родителите си, но не получава награда, защото успехът му е рутинен.

Досега Путин сме го виждали да язди кон полугол, да упоява тигър, да лети ( на този етап с делтапланер, но и крила ще му пришият) с жерави, да се гмурка с морски твари, да лашка по тепиха двукраки същества от по-низш каратистки вид. Изобщо- „Цирк дьо путей”, в който руската мечка не просто кара колело, а направо кара света да се спука от смях пред клоунадата на един иначе доста навъсен автократ.

По логиката на технологията за произвеждане на новини сценаристите на путиниадата трябва да обърнат отношенията на господаря на природата със самата природа по парадоксален начин, ако искат да впечатлят някого на принципа „човек ухапа куче” (севернокорейските другари например могат да споделят опит- когато им почина вождът, в страната скърбяха осиротели бухали и други твари, солидарни с мъката на плачещия народ, както ни осведомиха от Пхенян).

Няма да е лесно, но трябва да се постараят да накарат някой тигър да приспи Путин ( може и с помощта на верноподаническо мъркане) или да накарат жеравите да тичат с него на сутрешен крос.

Специалистите от обкръжението на Путин изглежда вече работят по въпроса. Както се вижда, леопардът, укротен в скута на Путин, същевременно е бил убеден за контраст да ухапе телевизионен оператор и да ръмжи на репортери. Явно е имитирал Путин, който миналата седмица изръмжа на опозиционно залитащия телевизионен канал „Дожд” и дресьорите на режима набързо му прегризаха гърлото по формалния повод, че се е осмелил да разсъждава със задна дата по темата за стойността на човешкия живот в СССР по време на Втората световна война.

Инженерите на публичния образ на путинизма явно са в творческа криза. Ето защо им давам идеи за сензационни заглавия, с които да привлекат вниманието към своя господар:

„Путин си призна грешка”

„Путин не е непогрешим, съобщиха от президентската администрация”

„Путин не може да няма алтернатива”

„Путин не е властолюбив”

Вярно е, че чак такива чудеса няма как да се случат, защото прекрачват границите на фантастиката и фантазиите на дресьорите на медиите, но те сами са си виновни за задънената улица, в която е попаднала пропагандата им: така са се престарали досега, че само нещо наистина човешко в образа на доминиращия (и) над животните повелител на руския народ може да впечатли света.

13 мнения за “Леопард сензационно имитира Путин- респектира медиите с ръмжене и хапане”

 1. Путин след като ЕС и САЩ му дадаха отпор за Украйна и Южен поток, изтрещя окончателно.Да не забравим и добива на шистов газ в САЩ,който направо му идърпва килимчето на световен лидер изпод краката, защото икономиката му се крепи на износ на суровини.Рублата е сериозно обезценена.И светлина в тунела за руската икономика и Путин не се вижда.Явно разстройството на икономиката им е толкова голямо, че ноложи и двойните тоалетни като руски стандарт.

 2. Убедена съм, че Олимпиадата в Сочи ще нанесе кроше в имиджа на властелина – толкова чуждестранни екипи и спортисти, чиито снимки и клипове за мизерията и абсурда от съветско време вече обикалят мрежата и предизвикват къде подигравка, къде съжаление.

 3. Не може да се отрече прогресът в нужника. През 1966 г. бях в Ленинград. В един нужник видях странна картина: редица отходни места в кабинки. Имаше само до някъде прикритие; можеще да се наблюдава главата (т.е. кой), както и да се вижда отдолу, защото кабинките бяха високо, а вратите им – възкъсички. Към тях водеха няколко стъпала от един общ коридор, по който, разбира се, може

 4. да ходи надзирател.
  Това беше в Ленинград. В Петербург (?) как е било – не знам. Сградата беше отпреди револъцията.
  Няма ли този град да се прекръсти на Путбург?

 5. Снимката е страхотно, но аз бих искала да видя на местата на скиорите Станишев и Първанов, а защо не и Волен Сидеров и Ахмед Доган. Нали ни водят към Русия, нека да започнат с обща клозетна снимка, която много добре ще очертае бъдещето ни.

 6. Бива карък, ама руският народ е като забравен от Бога. Във вековната му история Петър, Екатерина и Александър Втори, и то с известни условия. Всички останали хвани единият удари другият, а народа-яли го кучетата.

 7. Международен скандал с българска художничка Елена Парушева,която живее и работи в Париж.Руснаците плагиатствали от нейни творби за олимпийски символи в Сочи!Нито са посочили името й,нито са платили!Тя ги съди!

 8. Преди време Путин, в едно свое изявление заяви, че руския народ е за колективизъм за разлика от други народи в които хората били индивидуалисти. Дори стигна до заключението, че в световен мащаб колективизма ще победи индивидуализма. Ето че вече виждаме триумфа на руския колективизъм, колективните отходни места в Сочи победиха индивидуалните тоалетни на Запада.

 9. Русия (руснаците) са петимни за две неща:

  1. да бъдат харесвани (обичани), за което обаче никога не дават ни най-малък повод;

  2. да впечатлят (учудят) света – глупаво, инфантилно-ювенилно желание, в основата на което лежи дълбок комплекс за малоценност. Обикновено тези “геройства” са от сорта “Руснак се къпе в река при -53 градуса по Целзий” или “Руснак изяжда 15 стъклени чаши”. Тези тъпи постъпки, разбира се, се превръщат в нещо изключително само защото никой нормален човек не прави (няма мотивировка за) това.

  Тази млада страна (на малко над 500 години) винаги ми е приличала на юноша-тийнейджър с присъщото перчене, комплекси, акне, глупави постъпки, лошо възпитание и копнеж да се хареса.

  Тийнейджър, който расте на височина и прави мускули, но не отделя и минута време да се култивира, да поработи над личността си, така че чрез себеизграждане да се впише успешно сред другите.

  Над 500 години Русия е заета само с това да се разширява и не отделя нито миг за това да се устрои, да се подреди, да направи народа си щастлив. Взорът ѝ е отправен алчно навън, а вътре – каквото, колкото и ако дойде…

  Величие чрез количество (машаб). Каква глупост!

  Руският (мизерстващ) народ е в непрестанно петвековно усилие за задоволяване на манията за величие на владетелите си, Печална участ, наградата за която е че си поданик на “велика” страна!

  Има обаче една засечка: велика страна е тази, чийто народ е щастлив и живее добре.

  Велика страна е Великото Херцогство Люксембург (2 586 кв.км, БВП на човек $ 57 532), а не Русия (17 098 242 кв.км., БВП на човек $ 14 247).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.