Орешарски в Сочи- част от коалицията на (же)лаещите пудели

Достоверен източник оправда очакванията ми, че опитът на Орешарски да се отърка около Путин в Сочи ще бъде не по-малко жалък от унижението, наложено на Станишев в същия китен руски град на 18 септември 2008-ма година, когато премиерът Путин накара българския си гост да го чака три часа в приемната на резиденцията си.
Достоверният източник се казва Пламен Орешарски.
В отговор на журналистически въпрос, дали очаква да си говори с Путин в Сочи, Орешарски днес се сопна:

Кой ви каза това? Няма го в програмата ми. На коктейлите сериозни въпроси не се обсъждат“, каза Орешарски.

Това е явно някакво проясняване в очевидно несериозната програма на българския министър-председател, сведена до надежда за ръкостискане на коктейл, защото преди няколко дни той заяви други очаквания пред ИТАР-ТАСС. Запитан дали е сигурно, че ще има разговори с Путин, той беше цитиран в София от своята пресслужба да заявява следното:

Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество“.
В явен опит да се подмаже на Путин по най-важната за него тема Орешарски анонсира в онова интервю за руската агенция вижданията си за хипотетичен дневен ред на свой разговор с Путин именно по въпросите на енергетиката. Но както разбираме сега, надеждите му са попарени…
Бедни ми, бедни Орешараски- нищо не може да трогне Путин. А така се постара нашият пътешественик да обясни, че сме малка държава и не можел да си позволи да не отиде в Сочи!
Малка и бедна България обаче може да си позволи разкоша да прати на коктейл своя премиер в града, който в момента се превръща в нарицателно за една мърлящина на стойност 50 милиарда евро, пръснати с цел Путин да блесне с напредъка на поверената му държава.

В Сочи трескаво ловят бездомни кучета. Керванът на путиниадата си върви и събира след себе си коалиция на (же)лаещите.
Москва наистина не вярва на сълзливи реверанси и отново намира начин да каже на един свой пудел: „седни, знай си мястото”. Защото никой не уважава онзи, който сам се е поставил в ролята на малък и незначителен премиер на малка и незначителна страна, както направи Орешарски, обосновавайки защо задължително трябва да отиде на поклонение в Сочи.

12 мнения за “Орешарски в Сочи- част от коалицията на (же)лаещите пудели”

 1. Г-н Инджев, смилете се над Олигархски, не стига че никъде другаде даже на коктейл не го канят, пък вие за едно питие с “бащицата” ехидничите , и го взимате за подбив.
  Малко уважение все пак, скоро няма да има поне някакъв формален повод да види дори някой от обкръжението на Путин, камо ли пък самият него.

 2. Оправданието на Орешарски, че сме малък народ и не трябва да дразним руската мечка звучи все по глупаво и жалко. Доколкото имам сведения, ръководителите на Литва, Латвия и Естония също ще бойкотират Сочи. Преди ден дори и приятелят на Путин полшевика Доналд Туск също заяви, че няма да присъства на зимната путиниадата.

 3. Скоро присъствието на орешарски при отсъствие на токова видни фигури ще се възприеме като обида; както си е и всъщност.

 4. Путин е възпитан и израснал като главен колач на кръвожадната мафия която притежава огромната територия на Русия. Той се добра до този пост като човек без скрупули и човечност, който да затвърди властта на тази група. За какво му е подмазването на една грехотийка като Орешарски, когото си въртят на пръст и практически няма никакъв собствен глас или значение.

 5. Ех, къде е Стефан Стамболов да скастри това жалко влечуго Орешарски!

 6. Може пък Путин да му окаже честта да посетят заедно двойна тоалетна и тогава да се окаже, че Путин е още по-малък от Орешарски…

 7. Липсата на достойнство е сериозен порок. Освен това си мисля,че липсата на достойнство е правопропроционална на отсъствието на чувствителност към свободата. Жалка личност е Орешарски с жалко поведение, което става все по-жалко и унизително.

 8. Мижавото (очевидно в собствените си представи, но и в очите на българското общество) премиерче Орешарски иска да прикрие нищожността си зад България.

  Истината е, че ако България имаше за премиер човек, който има топки (а не орехчета), нещата щяха да стоят по съвсем друг начин.

 9. Прави впечатление това, че докато сериозни медии като ВВС, CNN, The Washington Post, The Guardian и Tribune с подигравка, граничеща с издевателство информират за организацията и условията в Сочи, българските медии ни заливат със суперлативи за най-зимната и най-олимпийската олимпиада на света за всички времена. Опиянени български спортисти, треньори и спортни журналисти бодро рапортуват за “чудеста”, с които са се сблъскали в Сочи. Правят го, разбира се, безплатно, по силата на добре развит рефлекс. За разлика от показваните ни по БНТ (за повече достоверност) похвали на чуждестранни спортни деятели, които нямат нищо против да заработят добър хонорар срещу няколко хвалебствени думи пред камерата.

 10. Бедни ми, бедни Орешарски.Така е със слугите.Господаря ВИ Путин се отнася с пререние , защото е купил тези, които те пращат.Като се продадеш, нямаш право на достойнство.Даже и коктейла ще си платите, дано да не е с цената на държавата ни.

 11. Дали Орешарски ще постави въпроса за кражбата на интелектуалната собственост на българската гражданка Елена Парушева от руснаците?Тази най скъпа Олимпиада струва 54 милиарда на руснаците,ама от българката крадат,не се чувстват задължени да плащат,защо ли?Защото имат вълчи апетит и нещо старо не забравят и нищо ново не научават!Дано се появи някой българин с плакат-плащайте,не крадете!

 12. Трапезната русофобия на Инджев става само за широко потребление. Инджев няма как да се срещне с политик № 1 в света, колкото и да му се ще.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.