Първа българска победа в Сочи в дисциплината подмазвачество на местното мърлячество

Пътят към (путини)ада е постлан в Сочи ( с повече от) добри намерения светът да бъде смаян. Намеренията наистина се увенчаха със смайващ успех в навечерието на събитието по отношение на некачественото строителство, хотелските абсурди и организацията.

Няма да повтарям достатъчно добре известните вече новини за шантавите тоалетните, липсващите резервации, недостроените обекти и „компенсирането” им със снимки на юначния Путин по стаите на спортисти и журналисти. Информациите на тази тема обикалят световния информационен поток, който бълбука от смях и възмущение. Но…на запад.

У нас в медиите преfбладава „разбирането” към руската мърлящина, демонстрирана след най-голямата инвестиция в подобно спортно събитие в историята. Мърлящина на стойност 51 милиарда долара!

В повече от щадящо интервю за официозната ТВ7 руският посланик Юрий Исаков тази сутрин намери вина за тези неприятни новини в преднамерено лошото отношение на Запада към Русия. Той направо обобщи, че щом нещо хубава е направено от Русия то непременно предизвиквало негативни реакции на Запада.

Кое им е хубавото на скандалните неуредици в Сочи, които не са измислица, а документирани факти, негово превъзходителство не благоволи да ни уведоми , а и нямаше кой да го попита.

От БНТ обаче прозвуча удобно за вечната ни дружба със съветско-руската мърлящина оправдание: ставало дума за битовизми, които на пречели на българския журналист ( както на западния)

Щях да подмина и този реверанс към вечната дружба със съветско-руската мърлящина, ако той беше наистина в името на олимпийското спокойствие, което се изисква от всички в съсредоточаването върху спортните подвизи, вместо върху някакви си битовизми. Днес обаче чух тирада в спортната рубрика на БНТ, в която ми обясниха защо всъщност западните журналисти не бивало толкова да възразяват срещу условията в Сочи – особено ако са англичани.

Западняците и особено англичаните нямали право да критикуват положението в Русия защото във Великобритания се води негативна медийна кампания срещу румънци и българи.

Честито на победителите в крайното класиране за подмазвачество на руското мърлячество!

34 мнения за “Първа българска победа в Сочи в дисциплината подмазвачество на местното мърлячество”

 1. Най-забавното според мен е боядисването на калните полета със зелена боя..
  Шегата настрана – обаче ако се прегледат старите новини за Лондон 2012 – и за тях имаше подобни “мърлявщини”, даже някои са същите, така че за подмазването сте прав, но за мърлявщината не – не е първият такъв уникален случай.
  По-скоро посланикът трябваше повече да обясни за тази бездънна яма за милиарди пари за какво е изхарчена с оглед крайния резултат..

 2. Г-н Инджев, пожелавам ви много здраве и най-вече много здрави нерви. Професията ви изисква да следите какво казват политиците и колегите ви журналисти , вие съответно го правите, а аз се чудя как издържате на тези идиотщини. Може би съм тежък случай, но аз просто затварям телевизора при вида на например “гея, бея и злодея” или дъревица и подобни, защото не ми останаха психични сили за подобно изтезание.
  Ще добавя към вашата информация, че например работниците строители са си заминали от Сочи, без да получат заплатите си, защото нямали банкови сметки. Показаха по една “вражеска” телевизия интервюта с хора от разни азиатски държави, които се жалваха, че на са получили нито лев за робския си труд. Много тъжна картинка … Всъщност става дума за повече 100 хиляди работници!

 3. ЦартрапЪт е гол.
  Вместо реклама на империализмЪт си ,каквато му беше целта, си получи посмешището.
  То поне да беше оползотворил 51-те млрд., но той искаше да си премери нещо със другите,без да жали никакви средства, но се видя , че нещо не си е преценил(ако въобще може???) възможностите.
  Но все пак за 51 млрд. хората изпратиха хора на Луната, но Путин и до Сочи НЕ може!

 4. Извинете ме, г-н Инджев, но смятам, че си причинявате изключително страдание, гледайки българските “теле-визии”. Аз от 6-7 години нямам телевизор и не гледам телевизия дори и онлайн. Защото българските теле-подобни-визии съдържат концентрирано зло в особено големи размери. Да устоя на издевателството им, без да си навлека невротична симптоматика, не е по силите ми. И затова не ги гледам.

  За Вас е ясно – вие сте журналист, публицист и е задължително да сте информиран за екранните безобразия. Но ми се струва, че дори гледането по професионални причини също причинява някакъв вид страдание – най-малкото, защото така става още по-безпощадно ясно как никак, ама никак нямаме шанс със свободата и демокрацията.

  Според мен кеворкянщината и гареловщината са се мултиплицирали навсякъде и практически (по същността си) телевизията в БГ си остана в блатото на НРБ, въпреки високите технологии, които използва. Тя си е още в НРБ съвсем преднамерено, разбира се, защото е най-силният инструмент да промиване на съзнанието на теле-зрителите, които са и гласо-подаватели (а не автономни граждани). Наскоро мернах резултати от изследване на потреблението на телевизия в Европа – без изненада ние пак сме първи и в тази пошлост. Когато огромна част от едно население (то не е нито народ, нито нация) почти не прави нищо друго в свободното си време, освен да гледа теле-визия, то няма НИКАКВО БЪДЕЩЕ.

  Бъдете жив и здрав!

 5. Абсолютно вярно! Наистина, страшен червен вятър е завял из БНТ,за официалните пропагандни канали на проруския режим да не говорим!

 6. Не съм порверил лично, но по форумите се казва, че сме ЕДИНСТВЕНАТА страна, която праща повече делегати, отколкото спортисти.

 7. хаха, то подмазвачеството върви в същия стил и по Дарик (спортно шоу Гонг), където Томислав Русев вчера се изръси “бе той Путин ще я направи супер олимпиадата, напук на западняците ще я направи супер” 🙂

 8. ” Игрите на Путин ” в Сочи – корупция и бандитизъм

  Хората , представляващи руското правителство , три пъти се опитаха да купят касетата. Последно предложена цена – около един милион долара. Не, това не са свръхсекретни експерименти за противоракетна отбрана .Москва иска да купи обратно 90 – минутен документален филм , посветен на най- тъмните страни на предстоящите зимни олимпийски игри в Сочи.
  Сочи – един микрокосмос на съвременна Русия , казва режисьорът на филма, Александър Гентелев.Кинодоказателствата -това се опита да изкупи руската власт ”
  Г-н Исаков да гледа филма, който е руски и тогава да упреква т.н. Запад в злонамереност.

 9. Това е стар откъс от популярната осмиваща анимация “Семейство Симпсънс” ако не се лъжа. Доста актуална с днешна дата:

  http://imgur.com/hi9HbCr

 10. rusnacite sa bili, sa i shte budat murliachi!!! za da stignat liubimite si “bratushki” bulgarite triabva da stanat malko po-golemi murliachi otkolkoto sa v momenta. Uspeh!

 11. Не ми е ясно с какъв “акъл” и “самочуствие” и ние на два-три пъти кандидатсквахме да организираме зимна олимпиада. Ами представете си само, какво щеше да се случи, ако ни беше предоставена тази възможност??? 50 милиарда $ (долари, а не левове)???

 12. За мен няма съмнение, че основната “взятка” (до колкото знам, руски термин) от тези 51 млрд. са влезли в джоба на стоящия на върха на руската пирамидална политическа, икономическа и финансова система – юначният тов. Путин.

 13. Уважаеми г-н Инджев,
  включвам се за първи път, макар да Ви чета редовно.
  Имам въпрос.
  Гледахте ли откриването на Олимпийските игри в Сочи?
  И ако да, какъв е коментарът ви за показването на иконата на светите братя Кирил и Методий, и всичко, последвало.
  Личното ми мнение е, че след тази гавра нашата делегация начело с премиер-министъра би трябвало да напусне незабавно, а външно министерство да поиска обяснение.
  Мога да се изразя и много по-остро и сигурно ще го направя скоро.

 14. Доживяхме,, телеграф,, да разследва Гоце след толкова години и Мари льо Пен да дефинира Атака.Пишат, че е кръстник на п рехода ,а коя е кръстницата?

 15. Въпроса е …дали и от БГ няма ,,дял,,към тези милиарди …като се знае дори и за нашето участие.парично в Афганистанската война на ,,освободителите,, ни ……..едно време руските феодални селяни+ солдатите …се питали от какво ни освобождават……след като ни заробват…..

 16. Това написа сподели моя батко във ФБ, след като обсъдихме “Откриването”:
  “И” като “ИЗРОДИ”
  Реших да гледам откриването на Олимпийските игри в Сочи. Защо реших да се подложа доброволно на душевно изнасилване вече не си спомням. Какви очаквания съм имал въобще? Пиша обаче, защото съм възмутен, защото тази пропаганда, която ми поднесоха, е чиста проба лъжа, кражба на истината, наглост от най-голяма величина.
  Първо нека си изясним къде се провежда тази Олимпиада, кои са организаторите, защо се провежда там. Сочи е град в Руската Федерация. Това е държава, която прие активите на СССР, но отказа да приеме пасивите му. Съветският Съюз изтри от лицето на земята държавата Русия в началото на 20-те на 20-ти век по всякакъв начин – уби бившия държавен глава царя Николай II и семейството му, вкара нацията в гражданска война и изби и прогони руската интелигенция, ограби богатствата на руските индустриалци, банкери и търговци, уби предприемчивостта на руските селски стопани, като им конфискува земята и средствата за производство и ги докара до глад, прерастнал дори до канибализъм. Съветският съюз се разграничи от Русия и създаде нова нация – на съветските народи. Тази нова нация няма нищо общо с онази Русия. След разпада на СССР в края на миналия век се създаде новата Руска държава – Руската Федерация. Тя официално се провъзгласи за наследник на СССР – наследи столицата му, химна му, милицията му, КГБ-то му и ГРУ-то му, армията и ядрените оръжия, день победы и т.н.. Наследи изкуството му, Подмосковние вечера, Могумаев и Пугачева, Ну погоди! и Чунга-чанга, Поручик Галицин и т.н. и т.н.. Но отказа да наследява греховете за избитите през гражданската война, за загиналите през колективизацията, за загиналите през чистките на 30-те години, за загиналите през Втората световна война, за лагерите през целия период на живота на СССР, за инвазията и поробването на Източна Европа, за Берлин 53, за Унгария 56, за Чехословакия 68, за Афганистан 79, за Литва 91. Отказа да наследи греховете за потискането духа на хората.
  Церемонията от тази вечер бе олицетворение на поговорката да правиш помен с чужда пита. Започнаха с представянето на азбуката. С изключение на лунохода и първия спътник нищо друго от 20-ти век не изтъкнаха. Имаше Д като Достоевски. Не се учеше в училищата, защото е ревностен християнин, защото в „Бесове” осмива почти половин век преди победата им революционерите социалисти и анархисти. Имаше Т като Толстой. Учеха го само, защото е написал най-дългия роман и никой не изучаваше философията му, а всичките му деца емигрират и умират като граждани на САЩ и Швеция. Ш като Шагал – починал като френски гражданин, К като Кандински – също френски гражданин. Звучат Стравински – американски гражданин, автор на декадентска музика и Шостакович – жестоко репресиран и потискан и останал известен зарази 7-ма симфония. Звуча, че и го повтаряха Чайковски – известен и с хомосексуалността си, заклеймена тези дни от кмета на Сочи и кой ли не. Защо бе, другари? Защо се фукате с това? Това не е ваше, това вие го отричахте и забранявахте.
  И когато си мислех, че в историята на тази страна липсва един век, все пак ни представиха и най-силната част на шоуто си – върху музиката на Свиридов „Время, Вперед!”, известна ни най-вече от новините в петък вечер на червено-черен фон бе изпълнена масовка, която направи внушение за разцвет, размах, постижения, възход, материалистически оргазъм. Дойдоха си на думата и след това се развихри съветски реализъм – пионери, учащи се, стенгазети, волги и мотори с кошове, ракети, пергели, гаечни ключове, сърпове и чукове. Преди да запалят огъня в чашата дадоха малко почивка на населението да подиша като чуе словата на шефа на МОК, вероятно вербуван отдавна, Путин да каже две изречения, някаква дива да изпее олимпийския химн. Загадката кой ще запали огъня бе разбулена бързо – той бе запален от Работникът и Колхозницата /в ролите Третяк и Роднина/. С цялата церемония за пореден път нагло заличават историята и си присвояват чужди достижения, замитат следите и ни правят на малоумни.
  Кому е нужно това? Решили са да трансформират 35 млрд. обществени пари в частни и го направиха. Ако номерът мине и държавата им не фалира както Гърция, за световното по футбол през 2018-та ще изхарчат 60 млрд. като има кой да им позволява.
  Но защо трябва да дразнят хората по света и най-вече в Русия и Източна Европа? Трябваше през 1992-ра да има нов Нюрнбергски процес. За да се беше осъществила една истинска Русия и респективно истинска България. Понеже това не се случи и няма да се случи е добре поне да им се казва истината за да не приемат лъжата за реалност и да знаят, че буквата И е запазена за думата ИЗРОДИ!

 17. P.S Защо ли оРешарски се беше ,,ОБУЛ,, червен екип…..

 18. СОЧИАЛИЗЪМ или как да отмъкнеш още 50 000 000 000$

 19. Да допълня и казаното от г-н Илиев- мисля, че Националния флаг, след който дефилираше делегацията ни, беше БЕЗ задължителния за Национален флаг герб !!!

 20. Всеки, който е участвал в създаването на нещо мащабно, е наясно с простия факт, че само парите, макар крайно необходими, са недостатъчни за създаването на шедьовър, за какъвто си мечтае г-н Путин. Не по-малко важни са предоставеното време и майсторството в реализацията на проектите чрез максимално ефективно използване на наличните средства – ако се тръгне рано, ще изчезнат маса ефекти, а началните строежи ще изгубят свежест, ако се тръгне в подходящото време, не е ясно способността на руснаците и/или на ангажираните (в руски стил) чужди фирми да реализират такива грандиозни проекти дали би им позволила да направят всичко навреме в цялата му пълнота с нужното качество.
  Дори и за предубедения, но технически грамотен човек е ясно, че няма злонамерена западна пропаганда, просто г-н Путин иска да направи твърде висок скок с твърде тесни гащи! Огромни пари без достатъчно дълбока оценка на реалната възможност да се реализират ефективно в конкретен проект за конкретно време, толкова типично за тази част на света! Пари на данъкоплатците и (може би…)! Тези, които говорят за злостна пропагандна кампания, трябва да помислят върху това, преди да въртят “колелото на историята” (цитат, приписва се на Г. Димитров на Лайпцигския процес) обратно към писания от времето на Студената война!

  Върнете

 21. Местното подмазвачество и мърлячество започва от 1944г.с руската окупация.Стара християнска традиция е най почетните хора да бъдат погребвани в църковния двор.Хиляди български възрожденски личности са изровени от гробовете им и костите им изхвърлени.Това кощунство на комунистите до ден днешен е потънало в мълчание-нито комунистите,нито българската православна църква се извиняват и коментират злодеянието.Нямат страх от Бога и срам от хората,тези хора са способни на всичко.

 22. Сега си изяснявам защо в село един път изровиха един гроб в черковния двор. Дете,аз намерих някакво украшение, но то бърже се разпадна на прах. С очите си видях “калаената чума”.

 23. Който иска да намери негатив – винаги намира, ако не намира си го фабрикува:
  http://www.yaplakal.com/forum2/topic731892.html

  Развитието на района около Сочи и създаването на нов курорт с цялата инфраструктура е потресаващо, създаването на стотици хиляди работни места в цяла Русия е безспорен успех. Откриването беше фантастично.
  Иво не е журналист – източниците му са ЕЖК, лично нищо не е видял, не е проверил и просто е избълвал поредният негативен пасквил за жадната за това аудитория 🙂

 24. Към Цветин:

  Така е, не съм журналист, щом не съм бил в Сочи- Жул Верн също не е писател, защото описва морското дъно, без да е бил там.

  Колкото до фантастичното зрелище,то доносът ( според който не съм журналист)си е чиста клевета в това отношение, защото никъде не съм твърдял, че зрелището не е фантастично. Тъкмо напротив- то е част от фантастиката, за която в една фасада на това що е Русия са вложени фантастичните 50 милиарда долара за кефа на един националистически властолюбец. Ако той беше питал руския народ дали иска да му построи пътища, да му прокара телефони,изобщо да вложи тези пари в унизително изоставащата от развития свят фантастично богата на ресурси държава,едва ли руснаците биха се отказали в полза на фантастичното зрелище.
  Още френският пътешественик Астолф дьо Кюстин е отбелязал в своите писма от Русия от средата на 19-ти век, че руските царе харчат фантастични средства за спектакли с кораби, войници и т.н., за да се перчат пред света, докато руският народ тъне в мизерия и безпросветност.
  Не случайно Путин иска да го сравняват с Петър Първи, който с робския труд на хиляди умиращи като мухи руснаци създава от нищото Петербург.
  И накрая, в отговор на доноса, препоръчвам на любителите на фантастични зрелища, да се насладят на невероятните спектакли на нацистите през 30-те години в Германия. Ужасно ги бива по фантастичните масовки и фантастичният спектакъл при откриването на путиниадата показа, че национализмът и социализмът, независимо дали се нарича националсоциализъм или просто болшевизъм, са неизчерпаем източник на вдъхновение за путинизма по отношение на художествено поднесената пропаганда на едно несъществуващо в реалността национално процъфтяване.

 25. гн Инджев,само циганин преди да скочи от високо казва “опа!!”Изчакай да свърши олимпиадата,де!И не прокарвай като основна линия политиката!Дори гърците са спирали войните по това време на олимпиади!!На първо място са спортистите с техните постижения и резултати,а после всичко друго Иначе рискуваш да влезем в теми за които няма да ни стигне време и след като свърши този спортен форум!!!Нима не знаете за какво бе избрано Сараево за зимна олимпиада?Че там самата идея бе опорочена! Но спортистите тогава нима не заслужават медалите си??Нима когато се избираше София или Албервил след първото класиране когато не ни стигна един!!! глас,не бе разпространен негласно таен доклад на ЦРУ,който предвиждаше големи сътресения в България!/верен за съжаление/който обърна гласуването??Радвайте се на спортисти и постижения и гледайте по положително на живота такъв какъвто е!!!Олимпиадите остават в историята с медалистите а не с миризливите тоалетни!!

 26. Към raho:

  Ако мразех циганите, (унищожавани систематично в нацистките концлагери-за твое сведение) щях да ти отговоря по обикновения начин: лъжеш като циганин!
  Така че, наричайки ме циганин, ни най-малко не ме обиждаш, а се проявяваш като националсоциалист, защитавайки националсоциалистическото шоу на Путин.

  Но понеже обичам истината ( освен българите и циганите, които също са хора- за твое сведение), ще трябва да ти обърна внимание, че “опа”, вместо “извинявай”, казва автоматично средно статистическият българин в градския транспорт, когато настъпи някого ( ако изобщо реши да се извини).

  И друга каша, гарнирана с ЦРУ ( и със съжалението, че ЦРУ били познали) ти се върти в самонадеяната глава, която си въобразява, че може да ме поучава какво да мисля, пиша и вярвам.

  Не с един глас, както лъжеше комунистическата ни пропаганда, а с цели 20 гласа губи столицата на НРБ при въпросния вот- но такива като теб не се интересуват от подобни “подробности”.
  Имаш тук още куп лъжи и глупости в насипно състояние за политиката и олимпиадите:

  Например олимпиадата в Берлин 1936-та остава с в историята не със спортните постижения ( каквито не липсват и тогава), а с нацистката пропаганда на организаторите, които я организират блестящо в опит да накарат света да се възхити от техния Трети Райх.

  Така ще бъде и със Сочи, където Путин се опитва да накара човечеството да му ръкопляска като на император на Третия Рим.
  Не че можеш да го проумееш, но ме принуждаващ в отговор на елементарните ти лъжи да напомням елементарни истини.

 27. Както Иво добре споменава намеренията на Путиниадата в Сочи и да се изгради наново името на Русия. Изреждат се имената на известни хора родени в Русия като Менделеев, Шагал, Диагилев, Сикорски, Рахманинов и много други успели и признати извън Русия и дълго време забравени в собствената си страна. Сталинският терор е оправдан като “индустриализация”, която в същност е огромен робски труд, или разправа с създадени фиктивни “врагове”. Големият успех на “съветската техника” бе да използват открадната западна техника, защото местната творческа мисъл бе забранена или позволена, в строго наблюдавани кръгове. Резултатът бе често съвсем лошо качество, поради некадърността на ръководството. Путиниадата се мъчи да ни убеди, че всичко това е забравено минало. Може би е вярно за някои висши кръгове, (които и в миналото бяха добре) но за обикновения човек има малка разлика от миналото.

 28. Колко сте жалки в стремежа си да намерите нещо лошо, нещо черно, нещо подобно на вас самите.
  Според вас сигурно е трябвало да се направи “скромна” олимпиада, да не се развие един руски регион и Путин да стои на колене пред залата и да се разкайва, разкайва, разкайва…
  За ваше най-голямо съжаление той е легитимно избран Президент, с неговия си достатъчно голям рейтинг и под негово ръководство Русия МОЖЕ и ПРАВИ,включително и олимпиада.
  За мен лично това е спортен празник.
  Как може във всяко нещо винаги да се търси негатива… просто потресаващо.
  @Пендо, и САЩ са създавали заетост със строене на пътища, така че, по-леко с паралелите с 3-я райх, още повече че в ЕС са приютени такива откровено фашистки държавици като Естония примерно.
  П.С. Когато говориш за “крадена” техника, интересувай се по-задълбочено, има естествено и плагиат но лъвската доза са лицензионни производства и репарации…

 29. Към Цветин:

  Отново демонс(т)рираш безсилието си с обидни квалификации срещу фактите:несъгласните с възторга ти от един тиранин били “жалки”!?
  Легитимно избран е и Хитлер, а пък Путин нелегитимно се подигра с играта на демокрация с играта на заменка във властта с Медведев и това му докара протестите от 201бко1 и 2012 г. в самата Русия, които няма да са последните.
  Защитата на Путин от “легитимни” позиции, легитимиращи демокрацията, е перверзия като пледоария на канибал в защита на човеците, с които се храни в буквалния смисъл.

 30. И коментарите на нашите журналисти:
  “Сега да гледаме напред в спорта и да не обръщаме внимание на критиките на Запада!” Овци сме ,Иво и това !

 31. Какво и е фашисткото на Естония Цветине? Това, че тази малка и горда страна е единствената, която успя да се прочисти от съветската номенклатура?

 32. таварищ путиношевик ЦВЕТИН, айде сега ни кажи защо изобщо е въведена мандатност на президентската институция ,в страните където е ИЗМИСЛЕНА президентската ИНСТИТУЦИЯ, след като большевикогатира ти Путин НЕ я спазва, а направо я ……….зва….???…
  Колкото до “моженето” и “правенето” на Путин, то това НЕ е негово достижение, цените на горивата го правят възможно.
  Путин е просто един дребнофеодален комплексар, и то с большие комплекси, самье бальшие на свете, който не може да стъпи дори на малкото пръстче на Б.Елцин, за М.Горбачов даже и дума не може да става!
  Условията при които те управляваха Русия бяха особено неблагоприятни, след 70 години большевишка диктатура, унищожила дори наченките на модернизация преди 1917г.
  Путин получи всичко “на тепсия”, цените на горивата са над 10(ДЕСЕТ!!!) пъти по високи от времето на Горбачов, и почти толкова пъти от тези по времето на Елцин.
  Ако Путин “управляваше” Русия през 80-те и 90-те години на 20 век, при тогавашните цени на ресурсите, руснаците щяха да го премахнат от властта чрез истинска революция, поради тотална НЕкадърност, наследена от ченгесарската му “кариера” в КГБ, ФСБ , ГРУ и…. останалите руски военизирани ченгесарници.

 33. П.П. Забравих да те питам един съществен въпрос в периода от 23.08.1939г , до 22.06.1941г. , Хитлер съюзник ли е бил на Сталин , или просто таварищ ……..???….
  И кого са смятали за свой “общ враг”, сякаш са им липсали други, ако изобщо могат да съществуват без “врагове”……. ???…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.