Открито писмо до българските евродепутати и посланиците на ЕС в София

Европейският съюз обмисля да наеме лобисти, които да противодействат на провежданата според него от Русия дезинформация, и да даде повече пари на Грузия и Молдова като реакция на кризата в Украйна, пише специализираният по европейските въпроси сайт “ИЮ Обзървър”, цитиран от БТА.

Сега българските евродепутати получават повод да докажат своя патриотизъм в смисъл, обратен на онзи, който прокламира Ивайло Калфин като кандидат за президент от БСП на русофилски събор през 2011, формулирайки българския патриотизъм като производна величина на любовта към Русия.

Би трябвало истински патриотично настроените български евродепутати незабавно да предприемат стъпки в мерките на ЕС за самозащита срещу руската дезинформация да бъде включена и България.

Ако някой се съмнява защо това е необходимо, нека да изгледа пропагандния филм „България умира тихо”, произведен по заръка на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) под командването на генерал Леонид Решетников, в който известни лица на руската пропаганда в България обясняват в рамките на близо половин час каква катастрофа е настъпила в България след приемането й в ЕС. Пропагандната филмова агресия на българския гръб е замислена и използвана за целите на кремълската теза в Украйна ( и вероятно не само там), според която европейското членство носи само разорение, бедност и нещастия на новоприетите държави.

Дори и в материално отношение Брюксел да не подпомогне конкретни ( подкрепени с финансиране) мерки за конкуриране на маршируващите в българските медии пета колона, самото поставяне на въпроса в дневния ред на Европа би било напредък в усилието на разединените прозападно настроени българи да обърнат внимание на съюзниците върху пълзящата заплаха в „задния двор на Европа” като преден пост на руските интриги срещу европейското единство.

Иво Инджев

27 мнения за “Открито писмо до българските евродепутати и посланиците на ЕС в София”

 1. Г-н Инджев, в блога ви някой беше подхвърлил идеята да се открият пак българските редакции на “Свобода” и “Свободна Европа”, а също ББС, РФИ….
  Даже редакцията на “Дойче веле”, която реално съществува сега, е с много орязани фукции.
  Може даже да се преименуват, например – “Свободна ЕВРОазия и България” и т.н..
  Това беше един от най-успешните методи на демократичният свят да въздейства върху пропагандата отвъд “желязната завеса”. При това не изискваше толкова средства , колкото превъоръжаването.

 2. Много актуален призив,но аз съм скептичен-колкото за реакциите на преобладаващо рубладжийския екип български евродепутати в Брюксел, толкова и за ефектвността на евроинициативата. Шансът да заглъхне сред бюрокрация,доклади, дебати,пректо-резолюции, резолюции и пр.е голям. В момента руските интриги и шантажи успяват безпрепятствено почти както през 70-те години, че и необяснимо повече. Защо ли-ами защото няма лидери като Роналд Рейгън и Маргарет Тачър, които да мобилизират огромното превъзходство на евроатлантическия свят срещу путинската агресия. Да не забравяме, че преди 50-ина години двама френски “консерватори”- Шарл де Гол и Жискар д~Eстен, и двама немски социалисти-Егон Бар и Вили Бранд съсипаха единството на Запада, разстлаха килими пред кефа на Брежнев, оставиха ни още четвърт век под сапогите му, та трябваше други да им оправят поразиите. Все пак, да се надяваме,че някой е взел поука!

 3. Европейският съюз много късно се усети какво се случва. Този път съветските войски не дойдоха с танкове,а с милиарди изпрани, но още вонящи пари откраднати от техните граждани и раздаден на предани другари, особено, които носят часовник на дясната ръка.
  Но тъй като пословично “парите не миришат”, много европейски политици и фирми си затвориха очите. Все още въпреки раздаваните пари под масата, най големи разлики се генерират на руския пазар.

 4. На чужд гръб и сто предложения са малко.
  Ще си позволя и аз да споделя своята мечта-предложение:
  Веднъж седмично господин Инджев да прочита пред камерата на компютъра си някой от текстовете, които помества тук и да ги качва в YouTube. 🙂

 5. Г-н Инджев, опасявам се, че на колегите ни от ЕС не им пука много за българската глупост и “полягането” на страната под натиска на руснаците (а дали е под натиск или сами се натискат да полегнат?). Както е известно “човек сам каквото си направи и господ не може да му направи”! Това бихме могли да кажем и за народите.
  За жалост не отдават необходимата сериозност на руските домогвания от ЕС. Неглижираха Украйна, може би идва ред и на “изключването” от общността на такива русофили като България?!? (Естествено не всички искаме тази руска инвазия по всички “фронтове”, но така или иначе така наречените “властимеющи” все такива се пръкват, а ние, които не искаме руската кочина все не успяваме да обърнем тенденцията…

 6. По скоро , ако имате възможност , активирайте ваши колеги съмишленици и създайте медия !
  Този блог и нещо , мултимедийно което да дава възможност не само за четене и коментари !
  Нещо което да прераства в интернет медия , и да е трибуна на активната част от населението , която не може да се примири да продължава да живеве под диктата на тази долнопробна власт !

 7. Инджев, вие юдомасон ли сте, или някакъв пълен идиот и не виждате как живеят повечето хора в БГ, и как систематично се стремят да ни унищожат великите американски капиталисти, може би сте на заплата в ЦРУ, тогава обяснението е просто.

 8. Към ivan petrov ( и подобните му нацисти):

  Интересното е, че нацистите едно време все пак са мразели (освен евреите и) болшевиките, докато вие, днешните нацисти, мразите предимно САЩ по еврейско-капиталистическа линия. Защото сте си болшевики.
  Още по-интересното е, че разни пенявещи се другари и другарки, които не слизат от телевизионните екрани да громят дясното пространство от леви позиции, никога, ама ни най-малко не се противопоставят на нацистко-болшевишката ви антисемитска злоба- видно е и от мълчанието им за атакистите, които ги крепят на власт- мълчание, напълно идентично с линията на българските комунисти по отношение на нацизма в периода, когато Сталин де юре ( а не само де факто, както преди) си дружи с Хитлер на базата на пакта Молотов-Рибентроп.

 9. Адаш моля те не излагай името.Ние си взимаме хапчето редовно. Взимай го и ти.

 10. Ivan Petrov,вие болен ли сте или сте на заплата при КГБ?Вземете идете на лекар.Вие се нуждаете от помощ , ама ние не можем да ви помогнем защото не сме психолози.
  До Борето,не сте прав че на никой не му пука за България и това да се опитат да изключат България от ЕС просто няма да стане, да не говорим какво ще се случи в България ако някой се опита да направи нещо такова.Въпроса е как един път завинаги да приключим с драмата наречена Русия.Вярвам ,че скоро и това ще стане.

 11. Към линка на STOJER:

  Обърнете внимание на реакцията на Коритаров при споменаването на Москва, част 1, 16’14”.

  Ченгето си е ченге…

 12. Иван Петров няма много мозък, освен да хвърля епитети. Той е толкова тъп, че може да бъде само изопачавра смърдяща отдалеч. Живота на българите сега е съвсем друг от времето на комунистическия “рай”. Вървете по улиците на София и сравнявайте старият сив град с това което виждате направено през “лошия” преход, въпреки саботажа на петата колона, която ни уверява, че сме загубили много с опитите си за освобождение от тях. Българите не само могат да пътуват и работят където искат. Милиони българи избраха този път, както и останалите биха го направили ако можеха, явно говори къде е истината. Даже и тези от петата колона гледат с четири очи къде е сладкото, за да скочат там. Вярно, че София сега е мръсна, но ги няма милиционерите, които можеха да те арестуват ако хвърлиш боклук или нагазиш тревата. А не дай Боже, да кажеш някоя дума за протест. Ще те “превъзпитат” веднага, къде да държиш езика си.

 13. ^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Инджев, вие юдомасон ли сте, или някакъв пълен идиот и не виждате как живеят повечето хора в БГ, и как систематично се стремят да ни унищожат великите американски капиталисти, може би сте на заплата в ЦРУ, тогава обяснението е просто
  IVAN PETROV
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  М-даа…ДрОгарю, обяснете ни все пак, как от 25години прИход, пардон, “прЕход”, от тях 20години управление на на соц-ком-фаш-нац-партията ви, ни “унищожават” американските капиталисти? Как го допускате? И къде са тия митични американски капиталисти, нали цялата собственост е в ръцете на верни на Партията дрОгари като Златев, Пеевски, Цв.Василев, Гриша Ганчев-Нора Ананиева, Черепа, Банев, Гергов, Гущеров, Манчев, Овчаров, Ахмед Доган,…пропускам цяла плеяда социалистически капиталисти.
  Пълен идиот сте – да викате на чер(ве)ното бяло.

 14. До IVAN PETROV:
  Петров, защо си пишете ника на латиница, пишете го на руски, нали мразите Запада!
  Вие тъп рублофил ли сте и национален предател или формен кретен и не виждате как живеят повечето хора в БГ и ОНД под управлението на безскрупулните, алчни и безродни комуноиди и как систематично се стремят да ни унищожат “великите” руски, имперски домогвания? Може би сте на заплата в КГБ, тогава обяснението е просто.
  /Прости ми неграмотнико, че при преписването избегнах правописните ти грешки/
  🙂

 15. Другарят Иван Петров е рубладжийско-комунистически кретеноид. За него и подобните му е непосилна следната задачка. Как най-близките до Русия бивши сесесерци и източноевропейци (като нас) най-яко мизерстват, а тези, които се изтръгнаха решително (като балтийските републики, особено Естония) живеят доста по-добре от нас, че и от някои стари европейски търтеи като Гърция?

 16. Петров, защо не се преселите в Русия? Там никакви американци не могат да ви унищожат. Там е рай и “спасение дебне отвсякъде”.

  Ако в България през последните 25 години ви нямаше вас и управлявалите 20 от тези 25 години руски агенти – национални изменници, народът ни нямаше сега да изглежда така. Не го ли проумявате?!

  Вие и тези, които подкрепяте сте съветофилски реликти, навеки замръзнали в 19-и век като мухи в кехлибар!

  Вие сте престъпна антибългарска клика, харизваща България на евразийските варвари срещу задоволяване на каприза ви да управлявате (в полза на Русия, разбира се).

  Да ви припомня ли за всичките ви престъпления? За тероризма ви? За това, че “партизанското” движение се създава на 24.06.1941 год. – два дни след като Хитлер изпреварва Сталин и нахлува в Русия (не в България).

  Вие и другите като вас сте родоотстъпници, убийци и престъпници от най-долно естество. Алчността, крадливостта и безчестието са най-леките ви провинения.

  Ще кажете: “Аз никого не съм убивал!”

  Лъжете се! С думите, с манталитета, с позицията си вие сте убивали и продължавате да убивате бъдещето на България.

 17. “Хвалу и клевету приемли равнодушно, и не оспаривай глупца”

 18. Този IVAN PETROV ( Джон Смит ) е някаква комунистическа измишльотина и не си заслужава да му се отговаря. Много се дразнят от изнасяне на кирливите им ризи.

 19. Комунизмът (посткомунизмът) пораждат бедност, а бедността – още повече комунизъм (постомунизъм).

  Това е порочният кръг на “прехода”.

  Целта е ясна – “отглеждането” на критична маса (80-90%) потънал в бедност, безпомощен и зависим от държавата електорат, чрез който узурпиралите от 70 години насам България престъпници да увековечат властта си.

  Разбира се, вината за бедността и изостаналостта на страната ни (по руски) се прехвърля ту на демокрацията (каквато през последните 70 г. не е имало), ту на капитализма или на империализма.

  А себекористните изчадия, яхнали България са целите в бяло и неуморно се борят за подобряване на живота на българите. От която епична борба, българите… (изненада!) обедняват все повече и повече.

  ***

  България е малка страна. Българинът – какъвто и да го изкарват, си знае интереса. Ако успеем да изчегъртаме тумора, само за 5-6 години ще бъдем в десетката на ЕС!

 20. Стамбо е болезнено прав за липсата на силни и решителни евроатлантически лидери. Безцветно-сива мъгла от слаби личности заели лидерските позиции в евроатлантическото пространство, сравними с мишоци, подарява безпроблемно всичко, което си поиска изживяващия се в имперска роля Путин.

 21. Публикации от сорта на Иван Петров е поредната комунистическа провокация за замърсяване на медийната среда.От друга страна,добре е да се появяват и тук,за да сме наясно че има опасност от създаване на стерилност….
  Приветствувам идеята на г-н Б.Павлов за използване на YouTube като допълнителна възможност за прокламиране на идеите ни и в частност-на г-н Инджев.

 22. Аз даже не бих отговорил на такъв трол, но г-н Инджев го затапи блестящо!

 23. Само за сведение, трудно ми е да го коментирам:

  От сайта на Министерски Съвет е:

  България и КНДР разширяват сътрудничеството си в сферата на образованието
  12 Февруари 2014

  Министерският съвет одобри проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

  Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

 24. Присъединявам се към Б. Павлов. Г-н Инджев, ще ни зарадвате, ако качвате Вашо коментари в Ютюб. Ние пък ще ги споделяме. Как така руснаците ще качват пропагандата си против нас, а ние няма да им противодействаме. Понякога ентусиазмът върши повече работа от парите – залог е свободата ни.

 25. няма ги маргарет тачър и роналд рейгън е и нали се сещате че го няма и горбачов добре че му платиха за да развали съветския съюз че да може западните бандити да ограбят источна европа и арабския свят и въпреки това пак не им достигат пари та сега и украйна да ограбят нема как требат им нови колонии не разбирам какво харесвате на ес понеже е много добър та за тва на унгарците вече им се повръща от него бегайте на запад да чистите клозети и да миете чинии щом ви харесва

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.