Разоблаченият агитартор

Лесно им беше едно време на другарите от отдел „Агитация и пропаганда” към ЦК на БКП. Имаха си колективен ум на Партията, зад който да се правят на малоумни, когато им потърсят сметка за прането на пешкири, кирливи ризи и биографии.

Партията, с решаващата подкрепа на великия Съветски съюз и неговата освободителна Червена армия, под мъдрото ръководство на вожда на световния пролетарият Йосиф Висарионович Сталин, воюваше неуморно на пропагандния фронт и жънеше победа след победа до пълния разпад на СССР и световната комунистическа система.

Днес отговорността за пропагандния възход на Партията напред към пропастта и нагоре към неизбежното дъно е възложена непосилно на един Куртев – култов агитартор, направо Култев.

Свален от облаците, направо разоблачен, др. Куртев прави полупризнания с полуистини за пълния провал на конспирацията с поредната контра, употрербявана от властта.

Ето как се управлява механизмът на контраистината, налагана чрез анонимно контриране на противника в интернет.

„Медийният секретар на БСП Антон Кутев, чието име се вижда в справка на ПР агенция “Лийдуей Медия Солюшънс”, публикувана от сайта “Биволъ”, като човек до когото са изпращани коментари за активности по форумите в полза на левицата, каза пред “Дневник”, че не работи с фирмата и тя не му е позната.

Интернет кампанията ни е базирана на доброволци, което неведнъж съм казвал, които поддържат позициите на БСП в мрежата, каза Кутев. Тази фирма не ми е позната, което не означава, че някои от доброволците ни не е в контакт с тях, но няма как да знам, посочи той.

По думите му доброволците във форумите, с които БСП работи, са 60-70, но в зависимост от ситуацията броят им нараствал сред техни познати. Работят без пари, по собствено убеждение, твърди Кутев. Обучаваме ги, опитваме се по време на предизборна кампания да им даваме работа, да се чувстват полезни, обясни той мотивацията на БСП сред доброволците.

Кутев отрече да е получавал отчети от фирмата. Нямам какво да правя с тях, може да са правили нещо доброволците, какво общо имам аз с отчетите, коментира още той”.(Дневник)

„Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството в полза на БСП, пише сайтът “Бивол”.
Активното мероприятие било организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви, посочва изданието.
Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП, отбелязва “Бивол” и допълва, че коментарите са свързани с актуални за деня теми: скандалът с Моника Станишева, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, имунитетът на Сидеров.
Атаката се разпростира върху над 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии, социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координирало от агенцията “Лийдуей Медия Солюшънс”, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година – от март 2013 до края на януари 2014, 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи “партийните тези”.
“Бивол” прилага част от отчет за 20 дневен период през януари т.г., изпратен до Антон Кутев, който отговаря за комуникационната политика в БСП. В отчета се посочва, че от 9 до 28 януари са публикувани 1840 коментара, 1389 от които в 53 електронни медии, останалите – в социалните мрежи. В отчета са приложени и линкове към постовете.
Внимателното изследване на интернет адресите или IP-та, от които се пускат манипулативните коментари доказва, че голяма част от адресите съвпадат, т.е. различни профили с различни имена пишат от един и същи офис, или дори от един и същи компютър, посочва “Бивол”.
Имало дори виртуални диалози и дискусии на един и същ потребител сам със себе си, но мултиплициран в многобройни виртуални профили. Това се правело, за да се имитира публичен интерес и да се внушава изкуствено определена теза – винаги в подкрепа на БСП, коалиционните й партньори и сегашното правителство.
“Бивол” огласява и много от засечените профили, от които се пише:, свързани с “Лийдуей”: Bobo Linevski, Anna Plachkova, Milena Velinova, Biser Ivanov, Milena Tzvetkova.
Цел на техните коментари били не само политическите противници – ГЕРБ и Реформаторския блок, но и вътрешната опозиция на ръководството на БСП в лицето на Георги Близнашки, Татяна Дончева и Георги Кадиев. По адрес на Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин от АБВ имало стотици злостни коментари.
Потърсени за коментар от агенцията “Лийдуей” категорично отрекли, че имат договор с БСП. “БСП не ни е клиент. Нямаме договор за медийно обслужване с тях и никога не сме имали”, заявила по телефона Оля Маркес де Карденас, която, според “Бивол”, се е подписала в отчетните справки, изпращани до Антон Кутев.
Изданието публикува списък с имена на “тролове” и линкове към техни коментари в интернет издания и социални мрежи.( Vesti.bg)

12 мнения за “Разоблаченият агитартор”

 1. Благодаря на Иво. Крайно време е да се извадят кирливите ризи на издопачаврите на БКП/БСП, които продължават да заливат и задръстват интернета от първите му дни. Целта им е да се спрат критичните мисли и творчески идеи. По този начин да се осигури само цветята на злото на агитпропчиците да могат да цъфтят. Колко им се плаща с валута или им се осигурява нещо мазно от куфара с партийни привилегии и аванти не е чак толкова важно. Дезинформацията им мирише силно от далеч. Но “полезните глупаци” които им вярват или се преструват, че им вярват не са малко.

 2. Писна ми!

  Каква е тази партия БСП, Герб, Дпс?

  БКП и всичите и тумори – закон! Марш в Сибир!

 3. Кутков трябва да бъде интервюиран само когато е свързан с детектор на лъжата. Иначе е безсмислено, този другар лъже даже и когато не се налага.

 4. Вместо да има пари за здравеопазване и култура, има пари за тролове.А БСП е гнездото на троловете.И все по-грозни тролски физиономии в медийното пространствио, рекламиращи се за политици.То е и естествено – комунистите нищо креативнио не са измислили, дошли на власт с кървави метежи , лъжи, преврати и дори войни.Никога реално не са печелили избори.Властта са я вземали с кръв и лъжи.Това е комунистическата им запазена марка.И държавата ни се срина заради отвратителното им боричкане за кокъла.А предателството на държавата ни е цената на кокъла.

 5. Г-н Инджев, разобличения по темата срещнах преди няколко месеца и в рускоезичния интернет и по-специално в Новая газета,– ето линк, а пък материалите в Ютуб са доста повече.

  http://www.novayagazeta.ru/politics/59889.html

  Това е КГБ-ейско ноу-хау, послушно прихванато от родното петоколоние, а материали как се подготвят НАШИСТИТЕ в Русия има от много много отдавна, със сборищата им, лагерите (като т.нар. Селигер), на които официални насъсквачи са алфа-демократът Пу, левия му солта*ак Митя и философът –еквилибрист Дугин, включително с портрети на определени персонажи от Запада поставени като мишени върху които нашистчетата да си изливат яростта. Когато са си в къщи пък го правят в интернет и им се плаща за произведената омраза, злъч и помия. Може би имат и комсомолски поръчения, а накъде без тях, фашистите не могат без югенд. А Пути си има даже специален ДЕПУТИ по нашизма, не си спомням как се казва.
  Така че това е още едно доказателство за троянските функции на съветско-фашистката кобила внедрена в ЕС и опорните и точки във вид на юзда.

 6. Това би трябвало да е централна новина във всички медии!

 7. …. а левия му солта*ак който бе супер-вирилен чак заспа на откриването на олимпиадата – справка в нета.

 8. А Григор Лилов пък разкрива във факсимилета на фирмени документи, че собственици на “Лидуей…”са Оля Громова- Генчева и Иван Лечев /музикантът/! Припомня, че Оля беше ПР на Милен Велчев във МФ.

 9. Троловете си личат, защото не използват ник-ове, а фиктивни имена на хора.Очевидно е, когато групичка с подобни имена коментира в една и съща посока !Същото правеха и от РЗС.

 10. Кутев продължава болшевишката “традиция” на БКП, от която УЖ се бяха отказали като се преименуваха на БСП.
  Много консервативни тея в БКП, консерва до косерва, но няма от какво да се учудваме, большевиките се доказаха като най-консервативната от всички партии , вече повече от век.
  По-скоро десен косерватор би се променил, “ляв” большевик – НИКОГА!
  По-скоро гравитацията би се променила,”левиЯт” большевик – НИКОГА!
  По-скоро възрастният би станал дете,”левиЯт” большевик да се промени – НИКОГА!
  ………………………………………………
  По-скоро всеки природен закон би се променил,”левиЯт” большевишки “закон” – НИКОГА!

  Кутев само доказва НЕизменността на большевишкият “закон за НЕпромяната”, НАЙ-консервативниЯт закон от всички във Вселената!

  Костантността и консервативността на този НЕизменен “закон” бе отново ПРЕпотвърдена от Большевишката Кутева Пропаганда(БКП), в която едва ли някой ДОРИ се е съмнявал!

 11. П.П. Внасям малко уточнение в точната “формулировка” и дефиниция на НЕизменността на большевишкият “закон за НЕпромяната” – следва да се коригира на “закон за НЕпромяна(ЗАПАЗВАНЕ) на большевизмЪт”.
  Като всеки ,който иска да отдели време, може да доформулира неговите хипотези, прогнози, постулати следствия и изводи. Може да го предефинира и като принцип, теория, теорема ….. и т.н..Като взима предвид всички факти, явления и парадокси на большевизма, и неговите “проявления” по света и у нас!

 12. по същия начин правят и измислените социологически проучвания,но те обикновено си свършват работата, предвид структурата на,,обществото”ни

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.