Българските власти укрепват евразийската дружба с нови ползотворни контакти

Ще трябва да опонирам на колегите от Медиапул, които май се чудят как така България ще си сътрудничи със Северна Корея и дори са сложили заглавие на заглавието си, което гласи „Невероятно, но факт”.

Защо да е невероятно? Самият Путин посочи мястото на България в евразийската компания на узбекистанския сатрап Ислам Каримов и на украинския президент Янукович на вечеря в Сочи и това прави продължението на вечерята напълно логично.

Медиапул:

12.02.2014

България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите. Съобщението звучи като плосък виц, но бе официално разпространено от пресцентъра на Министерския съвет и цитирано от БТА в сряда

На днешното си заседание Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г.

“Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта”, допълват от МС.

Диктаторският режим в Северна Корея не е известен с големи постижения в областта на медиите и образованието. За последно Пхенян привлече вниманието на света, след като лидерът Ким Чен – ун реши да екзекутира чичо си Чан Сон Тхек заедно с цялото му семейство.

В държавата е наложена пълна цензура, а проявите на разномислие се наказват жестоко.

 

31 мнения за “Българските власти укрепват евразийската дружба с нови ползотворни контакти”

 1. Това просто не е възможно да се коментира:

  От сайта на Министерски Съвет е:

  България и КНДР разширяват сътрудничеството си в сферата на образованието
  12 Февруари 2014

  Министерският съвет одобри проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

  Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

 2. А, бе, честно казано, като прочетох новината, погледнах първо календара-1-ви април е далече. Гледам после сайтовете- не са НЕНОВИНИТЕ, ей, няма майтап! След това, колкото и да е грях, се възгордях и от себе си, и от групата ни в блога на Иво, че притежаваме пророчески дар, като все пишем, че само Ким Чен Ун липсва в компанията на Орешарски, ама ето ти го- и той цъфна! Сега вече остана единствен Лукашенко, но това е дребен протоколен,а не полтически пропуск. На него му се полага вече официална държавна визита в главния административен център на Болхаро-Евразийската- а, бе, каква евра- направо Азиатската Задунайка!Не се предвиждат обаче дори протоколни срещи с местни администратори като премиер, министър, парламентарен шеф и пр. на по-ниско равнище от генерал-губернатор Исаков.

 3. Ударихме дъното! Щеше да е смешно ако беше шега ама не е. На тези които все още се чудят защо трябва да си тровим живота като се интересуваме от политика да не им дойде като изненада когато ги засилят към някой лагер.

 4. Винаги харесвам Иво за добре намерените факти. Ние сме по близо до Северна Корея отколкото до Европа. Достатъчно е да погледнем какво пишат агитпачаврите на БКП/БСП или само да се разходим в центъра на всеки град и ще видим паметниците за комунистическите войници, които никога не са се били в България или за български интереси. Може да се радваме и на паметникът на Живков. Като сме такива как може да се радваме, че сме станали европейци или сме само като европийци. Както върви дайте да дигнем стената отново и да закрепостим всички. Сигурно ще гласуваме за това, както беше преди 99.9 %.

 5. може би ще черпят опит от БГ именно в цензурирането на медии, как го правим ние и все още сме в ЕС…. иска се известно майсторство по лицемерие, което явно липсва на сев. корейците….

 6. Онзи ден Швейцария гласува ограничение на емиграцията и ЕС светкавично постави под въпрос всецелите отношения ЕС-Швейцария.
  Днес БГ декларира сътрудничество с кървавия режим на Ким и ЕС по аналогия светкавично трябва да постави под въпрос нещо.
  В очакване съм какъв ще бъде аршинът и въпросите утре.

  Ако това не стане очаквам като първи резултат (програма минимум) на плодотворното сътрудничество въвеждането в учебните програми в БГ на дисциплината «Опазване, консервация, лъскане и почистване на паметниците от типа МОЧА и подобни в БГ» в която севернокорейските учебни програми ни изпреварват значително и с всекидневни практики за учениците с метлички и парцали сутрин и вечер както е в Сев. Корея…

 7. Г-н Инджев, вие много добре знаете, че в КНДР има ЕДНОмислие, направо си е “сатрапомислие”.
  Разномислие няма , има само флуктуации в 20-те млн. аватари на “сатрапомислителят”.

 8. Боже мили ! Нима още не са стигнали дъното ? Омерзен съм… Нямам думи !!!

 9. …много съм любопитен и какъв ще бъде коментарът на геносе Шюллльььц.

 10. Г-н Инджев и колеги, извинявам се, не знам как е при вас но след това ярко доказателство за показване на “многовекторност“ в политиката на БГ направо ме връхлитат водопади от идеи за коментари и то главно за многовекторно попържане. Но трябва да се въздържа….

 11. Срамувам се, че България отново зае челните позиции по мръсна политика. В скоро време само северокорейците ще си имат отношения с нас.

 12. “Програмата за сътрудничество с КНДР цели отдалечаване на България от ЕС
  Всъщност тази програма не е нито недоразумение, нито шега. Това е целенасочена политика на българското правителство за отдалечаване на България от ЕС. Поредно доказателство за безпрецедентния завой към евразийските ценности, който управляващите от БСП, ДПС и Атака предприемат в опит да подменят евро-атлантическата ориентация на България”, завършват от Синьо Единство.”
  Поне някой е реагирал.Не трябва да го оставяме така да мине между другото.По-голямо отстъпление от целия демократичен свят, който налага санкции на режимаа, с цел очовечаването му, това отвратително правителство, не е правило досега.И това, докота ЕС и САЩ налагат санкции с цел очовечаването на режима в КНДР.

 13. Евразийските връзки въобще не са скъсвани. За каква европейска България можем да говорим, когато на всяка крачка в градове и села, не можем вече 23 години да махнем паметниците на комунистическите войници и истински или фалшиви “борци” на БКП, които никога не са се били за България или за български интереси. Ако можеха те щяха да завладеят цяла Европа за новите царе в Кремъл. Въпреки нашата девет месечна война на тяхна страна, те ни писаха победени, за да ни смучат още по-добре с “репарации” от не водена война. Прочетете много от нашите коментатори, където плачът за “златното комунистическо минало” се чува навсякъде. Фалангите на комунистите нито са победени нито са обезвредени. Само си слагаме капаци на очите и се правим, че не ги виждаме. Или безкрайно ги обичаме за най-голямото клане и наглата кражба и присвояване на цялата българска държава като тяхна собственост. Като търпим всичко това значи все още сме в Азия.

 14. Зад този абсурд стоят два варианта:
  1. ЕС не знае, не е чул все още и мълчи неосведомен. Явно че средствата им за масова информация нямат представители на територията около “старото турско гробище”, а предполагам че им и липсва Intelligent service, което няма как да е истина.
  2. След неуспеха на евро-Комисарят по транспорта да “оправи” пътя за Азия през Турция, ЕС е поръчал на своите бъдещи евродепутати да започнат прокарването на пътека към развития социализъм, с пълното съзнание да намали броят на континентите до един по-малко с уникалното име Евразия. Така удовлетворяват потребностите на Русия за евроинтегриране и превръщането на съьза от пруско-руско до пруско-руско-кур-ейски съюз, където на българските социалисти ще е отредена ролята на първопроходилци.

  Ако утре европейските медии си замълчат относно този ИДИОТИЗЪМ сътворен от партии-осиновени от Европейските си “майки” с “нежни имена”, тогава излиза наяве реалностите обхванали Европа.

  Ако утре европейската комисия по външна политика/или как там още и викат/ и нейният Комисссар подминат този ИДИОТИЗЪМ мълчейки, то това ще е доказателство, че Европа като цяло започва да нарушава санкциите наложени към Северна Корея от ООН. А те са:
  Embargo on arms and related materiel
  Ban on exports of certain goods and technology listed by the UN
  Prohibition of procurement of arms, related materiel and other goods and technology listed by the UN
  Ban on provision of certain services
  Ban on exports of luxury goods
  Restrictions on admission
  Freezing of funds and economic resources
  Commitment to take cooperative action to prevent illicit trafficking in nuclear, chemical or biological weapons, ballistic missiles and their means of delivery, related materials and technology
  Ban on import and purchase of goods and technology listed by the UN
  List of goods and technology subject to ban on exports and imports (other than luxury goods)

  Остава ни само една надежда……

 15. Ами нали Волен Сидеров ще ходи на обмяна на опит със Северна Корея,затова трябва имаме програма,която да се изпълнява.

 16. “Ние пак сме тук” е подтекста. Естествено – докато се възмущаваме и коментираме малоумието им те ще откраднат нещо за да си докажат колко са умни.

 17. Боже! Кажете ми, че аз изпушвам и нещо не съм доразбрала.
  Ако щете вярвайте, днес поне десетина пъти мярнах тази новина и не и обърнах внимание. Помислих,че пак е нещо от “Неновините”. Сериозно говоря, не преувеличавам.

 18. Като прочетох за това решение на МС първо ми се повдигна, после се отвратих, след това започнах да се чудя какво ще правя с детето си в тази държава (признавам, орешарското правителство надминаа очакванията ми), и какво виждам – то таз дружба си има традиция: http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=38773. Това никак не ме успокоява, напротив…Започвам да губя чувството си за хумор, благодаря Ви, г-н Инджев, Вие поне сте по-издържлив и умело се придържате към хумористичната сатира.

 19. Това е дебилност от най-висока, космическа класа. Никога не съм мислил, че правителството на България ще бъде съставено изключително само от откровени идиоти – е, дочакахме и този момент.

 20. Целият труд и всички усилия да заприличаме поне малко на нормална държава се обезсмислят. Върнахме се в 1965 г. На това се казва ПРОВАЛ!!!

 21. Хайде и след някоя друга година да отворим и концлагерите. Тогава Инджев, Павел Тинков, Стамбо, Пендо първи за вас ще се погрижим.
  Иде времето, иде…

 22. Към
  Комунист
  mitev@abv.bg
  ( и към пасуващата прокуратура):

  Интересно,дали подобни закани, които си имат обратен адрес, не представляват интерес за пазителите на закона?

 23. Днес е щастлив ден за мен!
  Постигал съм сериозни успехи в активния период от живота си, но толкова висока оценка никога не съм получавал.
  ДОЖИВЯХ!
  БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ!
  Видях името си редом с това на личност като ИВО ИНДЖЕВ!
  Определен бях като значим и опасен ВРАГ НА КОМУНИЗМА, достоен за концлагер!
  Ако наистина го заслужавам, ако не съм надценен – предците ми могат да почиват спокойно.

 24. Соламон Паси от НАТО казал, че това решение на прЪвителството било любопитно. Един журналист от 24 часа, с корейска каталожна прическа каза, че северна корея била “държава с ред” и че като отишъл там му пуснали албума на “ритон”, за който никой не знаел че съществува. Само не разбрах дали им е посетил фаст фоода.
  Наистина стават любо-питни неща!
  Живеем в любо-питно време!!

 25. ДАРИ, БКП се стреми заедно с коалицията Олигархски да бъде санкционирана , както таварищите от КНДР.
  Скоро ЕС не само ще спира фондове, санкциии и глоби ще налага, за назидание на тъпоглавият еврАЗИЙСКИ большевизъм.
  Да се надяваме санкциите да бъдат в милиарден размер, за да пробият през дебелокожието на путинският слугинаж, както в НРБ, така и в УССР, КНДР ….. и т.н..

 26. Това е новина, която просто те разбива, казваш си, не е истина, или дали не сънувам, или дали не се побърквам, трудно се издържа в такава умопомрачителна среда.
  Пендо, напълно съм съгласна с изразеното от теб мнение, но какво да направим, дори и неволята не ни се притичва на помощ, какво?

 27. тъпотаварищ КОМУНИСТ, НАУЧИ си един път завинаги ТОЧНОТО име, с простотията си няма да заблудиш никого , освен СЕБЕ си!
  Комунизма е фасада на большевизма , от която такива “индивиди” като теб си мислят , че печелят някакви дивиденти, но уверявам те това е самозаблуда ,или по-точно господарите ти , които ти дърпат коците те самоЗАБЛУЖДАВАТ, и те вкарват в шизофренното ти състояние на большевишко-комунистическа неопределеност, която ти е станала ГЕНетично присъща и НЕотменима, освен по нареждане “свише”.
  Колкото до концлагерите , психопатите , като вас большевиките и другите ви ТОТАЛитарни другарчета, не могат да намерят никакво друго удовлетворение , даже от самите себе си , освен да проявяват публично своите неограничени и НЕподплатени в никакви граници комплекси, и приемащи телените огради на коцлагерите ,като единствена достижима граница и цел в примитивният си “живот”!
  Аиде бегай при Путин за иструтаж, че даже НЕ си достигнал още неговото ниво на падение!

 28. Аз мисля, че нещата са доста по дълбоки. Явно Севернокорейският режим е изпаднал в безизходица и се чуди и мисли, по какъв начин да промени фасадата, така, че да смекчи международните санкции, защото вече не се издържа…
  Да се промени нещо, но фактически да не се променя нищо. КАК?! Как да заблудим доверчивите Западняци, но да оставим непокътната тотолната власт на комунистическата върхушка? Особено в медиите! КАК?! Ами защо да откриваме тепърва топлата вода – дайте да обменим опит с България. Те в това са номер едно!

 29. Потресена съм.Не само стигнахме дъното,летим в пропастта

 30. Да-а, Орешарски довършва започнатото от ББ дело! И кой казва, че няма приемственост между правителствата им? 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.