Освен нецензурна воня, в тунела има и светлина

София /КРОСС/ Водещият на “Нека говорят” Росен Петров обяви в неделното си предаване, че се присъединява към партията на Николай Бареков, с което предизвика грандиозен скандал в БТВ и се раздели със стола си. Същото смята да направи и друго известно лице от ТВ гилдията – Мартин Карбовски, пише в. “Всеки ден”. Журналистът има предаване по ТВ7, пише статии и в печатните медии, а екранният му старт е от “Всяка неделя” през 2002 г., когато партнираше на Кеворк Кеворкян. След самия лидер Николай Бареков и Росен Петров, който вече е заместник на Бареков, Карбовски е получил предложение да стане третото емблематично ТВ лице в набиращата огромни сили партия. Вливането на очилатия водещ в “България без цензура” вече е почти факт, журналистът обмисля последни детайли тъй като не иска да зарязва предаването си в неделната вечер. Официалната новина за рокадата трябва да гръмне в публичното пространство до дни. Заради добрата му разпознаваемост в обществото Карбовски е гласен за втори заместник на Бареков, разкриха още близки до партията, пише “Всеки ден”.

Правя изключение да коментирам формално несъстояло се „събитие”, но понеже вече го предвидих в моя статия, ще поема риска да се окажа евентуално подведен. За всеки случай обаче ще се съсредоточа върху тенденцията, която ми е по-интересна от конкретиката на поредния трансфер в отбора на пазаруващите „разпознаваемост” под мотото „Лакомници от всички медии, съединявайте се нашата трапеза”.

В интервю за западна медия, избрана за трибуна като косвено признание за съмнителната стойност на благоразположените към него български медийни алтернативи, банкерът Цветан Василев наскоро заяви многозначително, че очаква да настъпи голяма промяна в политиката в България.

Освен, че потвърди индикациите за банкерска намеса в политиката, по този начин Цветан Василев синтезира „философията” на корпоративния проект „България без цензура”, базирана на тезата, че всички налични политически субекти са маскари ( с изключение на ВМРО, както междувременно се оказа).

Именно върху тази популярна, но популистка в нейната крайност мантра, паразитира напънът да бъде цензурирано статуквото. В неговото разбиване за целите на инвеститора се включват всякакви разпознаваеми лица, готови на всичко срещу (почти) всички. Съответно, чисто по банкерски, пазаруването на подходящите за целта тарани продължава според съответните инструкции, които вече придобиха явен характер след интервюто на банкера.

Дали ще бъде снесено яйцето „Карбовски”, привлекателно за свраките с вкус към подобен лъскав фалш като камък “Сваровски”, за кукувичето гнездо „без цензура” не е от решаващо значение, но пък наистина би било емблематично, ако то цопне точно там.

Ако има разпознаваемо лице на медийния цинизъм от екрана, което адски да си пада по нецензурните ефекти за постигане на разпознаваемост и самодоволство от нея, това е тъкмо Карбовски.

Както се казва ( в аванс): събраха се!

В кукувичето гнездо ще им бъде уютно на разпознаваемите лица, но това слабо ме интересува. По-скоро започвам да гледам откъм позитивната страна на процеса на засмукване на разпознаваеми лица, изиграли ролята на мутри в журналистиката. Заради такива лица доста хора от години са си наложили автоцензура на телевизионното бръмчене у дома.

Процесът на концентрация на подобни разпознаваеми лица ми напомня на легитимирането на организираната престъпност по време на правителството на Мултигруп, наричано за благозвучие „кабинета Беров”. Категорично не пожелавам на днешния най-голям бос в страната съдбата на покойния Илия Павлов, който също обичаше да се хвали с могъществото на своята бизнесимперия, с големия дял в икономиката и с хилядите работни места, които е създал и за които очакваше всички да са му благодарни. Не мога обаче да не отбележа, че отношение на този род хвалби Цветан Василев вече буквално повтаря във въпросното интервю маниера на Илия Павлов.

В зората на демократичния здрач в България в началото на 90-те години на миналия век основната задача на мутрите, които вече бяха взели страха на възкръсващата частна инициатива и бяха заменили милицията като платен побойник за сплашване на непокорната част от населението, беше предимно икономическа. В ценоразписа на платените мутренски услуги влизаха бой, рекет, охрана на контрабандата в нарушаване на югоембаргото, отчисленията от която са в основата на родената и укрепнала по онова време днешна мафия.

Задачата на първите мутанти на изкривената ни демокрация беше да овладеят първо лостовете на бизнеса и чрез нея- на всичко останало. Медиите все още не им бяха приоритет. В тях вирееше първичен плурализъм като форма на естествено разнообразие преди да бъде извършено поредното безобразие с овладяването и концентрирането на медийната власт в ръцете властелина Първанов, който душеше журналистиката с гумени ръкавици ( т.е. с подставени лица), за да не оставя отпечатъци.

Примерът на Първанов зарази завистниците Станишев и Борисов. Те бързо се научиха да се възползват от услугите на покълналия при Сакскобургготски семеен медиен монопол на Ирена Кръстева и „депутата Пеевски”, както боязливо го нарече миналата седмица в интервю за Медиапул големият опозиционер ББ.

Изпълзяването от пещерите на мутрите с бухалките и легитимирането им като застрахователи ( които да държат в страх цяла България) в момента се повтаря с трансфера на подобията на журналисти, на които беше връчена медийната сопа, с която вестници, а след това и телевизиите започнаха да отблъскват, вместо да привличат публиката, отличаваща се с гнусливост от елементарно гнусните трикове на тв мутрите, работещи за своята „разпознаваемост”.

И така, привлечени от изкусителната миризма на тор, от пашкула на медиите вече изпълзяват някои от най-активните всеядни хищници, за които народът наистина е мърша, с чието нещастие се хранят. За мършоядите няма прегради и проблем да се преобърнат за една нощ срещу всички и всичко, стига на новата хранилка да има нещо по-вкусно, някаква по-тлъста па(ла)ч(и)нка.

Погледнете го откъм хубавата му страна: организмът на обществото получава шанс за пречистване на телевизионните канали, където са заседнали от години циници с претенция за морални стожери, заради които доста почтени хора престанаха да гледат телевизия изобщо. Това е златен шанс за самите телевизионни канали да се отпушат.

А че от въпросните канали ще изтекат онези, на които мястото им е при себеподобните им, олицетворявани от новия им работодател Бареков,това е друг въпрос- той е като онези неизбежности в живота, в който не може да има само красота и теменужки. Ако ме разбирате за какво намеквам твърдо по отношение на функцията на сметището, като съпътстваща структура на цивилизацията…

За да не съм голословен във формулирането на ползата от страничния канал, по който се оттича дълго сдържана в телевизионните канали нечистотия, ето една илюстрация от днес. Вижте как с доста години закъснение подмазвачът на президента Първанов в БТВ, който участваше в репресията срещу моя милост в тази телевизия на страната на държавния глава, получава сега просветление за президентското обкръжение от същото онова време на слугинаж пред статуквото ( именно в периода 2005-2007ма):

Агенция ПИК:

Силовакът на БСП Румен Петков взе паспорта на Красимир Гергов, за да изнудва bTV! Съучастници му бяха Първанов и Филчев

10:05 | 13.02.2014

“Цинизъм е политическо леке като Румен Петков да става говорител на антимафията в България! Този човек говори за свобода на медиите, а лично той в периода 2005-2007 г. отне международния паспорт на г-н Красимир Гергов, за да упражнява натиск върху него и новините на bTV. Г-н Гергов беше шантажиран пред очите ми. Съучастници на Петков бяха Георги Първанов и Никола Филчев. Петков буквално рекетираше новините на bTV”. Това заяви сензационно пред ПИК Николай Бареков.
Лидерът на “България без цензура” продължи с разкритията.
“Същият раздавач на морал беше наричан “Зетя” и “Ковчежника” заради топлите си връзки с ДПС и с бизнесмени, от които той прибираше пари за “Позитано” 20. Напомням, че краят му като министър на вътрешните работи дойде, след като полицаите го скащиха да се среща на басейна “Спартак” с босовете братя Галеви”, подчерта Бареков пред ПИК.
“Когато бях директор на новините на ТВ7, Румен Петков редовно използваше ходатайствата на свои приятели, за да се натиска да гостува в различни рубрики на телевизията. Виждам, че днес медиите под шапкана на Бойко Борисов обилно му дават думата. Самият Борисов на два пъти е лобирал пред мен за това Петков да гостува в ТВ7. Това се случи, след като на 5 октомври 2011 г. беше отнета американската виза на Румен Петков. Бях подложен на чудовищен натиск да включа Румен Петков на другия ден, когато ми гостуваше американския посланик Н.пр. Джеймс Уорлик. Аз обаче не се подадох на натиска и не включих Петков, защото щеше да е прецедент той да взима думата за да прекъсне интервю с посланик. Но бях заплашен от Румен Петков, който очевидно беше нетрезво състояние”, разкри новият политик.
“Днес слугите на ДПС и олигархията Румен Петков и Георги Първанов станаха борци за свобода на медиите, с което обслужват единствено интересите на новите си чорбаджии. Ако някой знае как се изнудват медийни босове и главен прокурор, то това със сигурност е Румен Петков”, категоричен е лидерът на партия “България без цензура”.

Проблемите на Красимир Гергов не са никакво разкритие и самият той буквално минути по-късно потвърди пред ПИК казаното от Бареков в частта за отнетия паспорт, но пробва да смекчи остротата на въпроса за ролята на тогавашния вътрешен министър в тази стара история, защото останал с впечатлението, че Румен Петков се опитвал да му помогне ( а същевременно Гергов не иска да си спомня нищо повече в отговор на въпроса за близкия до Първанов рекета на Румен Петков).

Една скоба: Бареков да пита Карбовски кой точно е накарал началството на радио „Дарик” на 12 октомври 2006-та година, когато Карбовски ми се обади със самосъжалителен глас да ми съобщи, че отменя поканата си да му гостувам в неделното предаване на 15-ти, седмица след като ми се наложи да напусна БТВ под натиска на Първанов. „Копеле, такова нещо не ми се беше случвало, да ме карат да се обаждам да отменям покана за гостуване. Работата е толкова дебела, че ми позволиха вместо теб да поканя за компенсация Иван Костов”, ми каза в дълъг телефонен разговор Карбовски, удостоявайки ме с „копеле”, макар не само да не сме си близки, а и практически да сме ( слава на Бога) лично непознати.

Може пък пред ПИК сега, когато е не просто разрешено, а направо заповядано, Карбовски също да реши да направи някое разкритие за Първанов и неговата клика!

Скандалното не е в притоплената манджа, а във факта, че толкова години Бареков е бил така добре осведомен за въпросния рекет на тандема Първанов- Петков, но едва сега решава да ни осветли за така дълго пазената публична тайна ( обяснявана от моя милост не само в десетки статии, но и в книгата „Президент на РъБъ”). Друго си е обаче „тайната”да бъде разкрита сега от чисто новия Бареков.

Найс, а?

Нали ви казвам- освен воня, в тунела има и светлина.

21 мнения за “Освен нецензурна воня, в тунела има и светлина”

 1. За някой като мен, който няма телевизор, Бареков и Карбовски са еднакво неразпознаваеми, да не кажа изключително досадни. Но не сте прав, г-н Инджев. Природата не търпи вакуум. На тяхно място ще дойдат други, други ще станат “разпознаваеми”. Кандидати за лесни пари има бол.

  Интересното е, че Бареков “кани” в “партията си” само разни силоваци-колеги журналисти. Преди 10 години царчето се възползва от същия подход, само че покани и артисти и музиканти (спомням си със сигурност за Мамалев), които да се харесат на по-интелигентната част от публиката, и затова успя. Явно Бареков третира Българите за супер малоумно стадо, което ще му се върже. От тези около него няма и един, който да има поне някаква смътна визия за управляване на държава. Това, че си журналист и умееш да коментираш политическите събития не значи, че можеш да си в тези събития и да ги направляваш. Това е все едно спортните коментатори да слязат на терена и да се състезават срещу Роналдо и Меси. Няма как да стане.

 2. Mmmm, very nice indeed!

  Само, че вонята и нечистотията, изливащи се от гусина Дудук Бардаков Радкопираткински и сие са толкоз флуктуационни напоследък (и не само), че вече не успявам да му хвана края – ся кой ешелон на бекапьето най-напреж му е оказал натиск?! – гоцевци, ли, догановци ли, мамингуцановци или пък батбойковци??? тавагишч путин, помогите тавагишч коля дудуков избавится от себя, пажалуйста!!!

 3. Цялата статия от първата буква до последната точка — съвършено точна!

  >Погледнете го откъм хубавата му страна: организмът на обществото получава шанс за пречистване на телевизионните канали, където са заседнали от години циници с претенция за морални стожери, заради които доста почтени хора престанаха да гледат телевизия изобщо. Това е златен шанс за самите телевизионни канали да се отпушат.

  Да да, аз съм един от тези, отдавна отвратени и погнусени от българската форма на журналистика (бих я нарекъл “проституция”, но пък при проституцията поне го няма фалша и претенцията за морални устои) и публицистика, че ни гледам, ни слушам какво имат да ми казват органически гнусни същества като упоменатите в статията. Наистина си заслужават всички епитети по техен адрес — ТОЛКОВА са гнусни.

  Но нека, нека говорят, хищниците, както се вижда, са стигнали фазата на изяждането един другиго, а медийните им ратаи са достатъчно тъпи, че да произвеждат новини с разкритията от дълбините на мафиотско-политическите кръгове. Лошата новина е, че комай всичко ще си остане само грозно зрелище, освен ако и прокуратурата не успее някак да се отпуши.

 4. Петър Волгин – ето още един един журналист “на повикване”, достоен за отбраната компания в “България без цензура”! Даже ще му предложим да се включи в нея, за да освободи ефира на БНР от присъствието си.

  fb група:
  „Деконструкция” – без Петър Волгин!
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

  Искаме да поставим въпроса защо в обществените медии в България все още се толерира зле прикрита партийна пропаганда и не е ли време да бъде сложен край на политиката на „опорните точки” в БНР, връх на която е предаването „Деконструкция” с журналиста Петър Волгин. Ще се борим БНР да стане трибуна на обществения, а не на теснопартийния задкулисен интерес.

  Включете се в групата за да ни се чуе гласа! Само заедно сме силни!

 5. Каквито и пари да хвърля това нищожество Бареков (и кликата, която го е направила сурад на новата партия-мюре), за който всяка дума беше новина докато водеше сутрешния блок на bТв, едва ли ще може да заблуди чак толкова хора. Трябва да си малоумен за да хванеш “вяра” на всички тъпотии, които произнася по-известния като Дудука празнодумец и ако успее да вкара и 1 депутат то ще бъде в резултат на фалшифициране на изборите (както впрочем толкова успешно правеха мутро-милиционерите от ГЕРБ).
  Жалкото е, че олигарсите като Цветан Василев хвърлят пари на вятъра за толкова пошли спектакли, които носят дори на тях само негативи. А с тези средства могат да се направят много добри неща.

 6. Завиждам на оптимизма ви, г-н Инджев!

  Красивата мечта, че ББЦ ще обере мършата от медиите и вестниците, списанията и телевизиите ще се проветрят, по моето скромно мнение, се разбива на парчета при сблъсъка с реалността в България.

  Първо, за олигархията алчността не е просто някакъв нравстен недъг, а основен нагон. Това, че захапват нова мръвка не означава, че изпускат някоя от другите. Преместването на необходимите пешки в новия “проект” не означава, че за овакантените места няма безброй кандидати за “собствена разпознаваемост”.

  Второ, познавайки начинът по който работят “независимите” медии, не ми се вярва да бъде дадена възможност на някой от десетината свестни журналисти да заемат някое от свободните места и да променят облика на съответната медиа. За последното съм сигурна, поради явното несъответствие (на характерите) със собствениците/издателите.

  Трето, в “осиротелите” медии все пак остава доста мърша, в т.ч. и “ветерани”, които дали поради наближаваща/надхвърлена пенсионна възраст, високи трансферни цени или просто защото са нужни за оказване на медийна подкрепа на новия проект не са предвидени за “преминаване” в политиката. Засега.

  ***

  А за Цв. Вас. съм напълно съгласен. И аз не му желая нещо лошо. Както се видя от интервюто му пред австрийския вестник, човекът вече доста си е повярвал. До пълното самозабравяне (самомнението, че е богоравен, сиреч – безсмъртен) остава ако не една, то само няколко крачки. След това е само въпрос на време да направи грешната стъпка, след която следва незабавна (и неотменима) екзекуция. Надявам се – не в буквалния смисъл. Примери в най-близката ни история – колкото щеш.

 7. “Заради такива лица доста хора от години са си наложили автоцензура на телевизионното бръмчене у дома.”
  Не гледам българска телевизия и не чета вестници почти от десет години.

 8. Бих предложил и Кеворкян в лайняната центрофуга ББЦ.
  По-интересно ми е шизофренното себеизживяване/поведение на Доган, родило тлъстия топор Пеевски и фамилия, дали ще приключи по примера на раздвояващите го идоли/примери Луканов-Павлов.
  Защото не Цветан Василев изглежда заслепен и яростен. По-скоро хладнокръвно преценява рисковете, сякаш ползва лаборатория по изследването им. 😉

 9. За пореден път в десетката. Спомням си статията в която прогнозирахте, че Бареков ще се разприказва -за неща дискредитиращи негови близки, което е изключително некоректно !Че ще минава през трупове и то на “приятели”.

 10. Извънземните , след като създадоха човечеството , наблюдаваха внимателно развитието на своето творение!
  Сред различните породи хора , особено ги впечатляваше племето населяващо земите на запад от Черно море- бугури !Странна порода се беше извъдила там , все калпави водачи си слагаха , някой по за 2-3 месеца и после му режеха главата !Тук там някой свестен цар да ги води им се явяваше ама , беше рядкост !
  Извънземните решиха да си направят експеримент, какво ще стане с тези бабаити ако са дълго време подчинени !И пуснаха от юг ятаганното племе да превземе тези земи !
  Така и стана , бугурите паднаха под робство на ятаганното племе !Минаваха векове , толкова векове , че бугурите забравиха какво е било преди това!Ятаганното племе , колеше и бесеше както му, дойде и хвърляше семето си тук там по булките !
  И така един ден извънземните решиха да проверят какво е станало с племето на бугурите ! Сбиха източната и южната ятаганна империя и дадоха права на бугурите да се управляват сами !Тъй ама те като не свикнали да се управляват, все нагоре гледат къде е ятагана !Уплашено стадо без водач!То водачите и преди им куцаха ама сега пък съвсем !Наложи се да им сформират com – организация (наречена от някой комунистическа партия ) !Тази com отначалосе занимаваше само с атентати и шумкарски истории , ама после посегна и към властта!То това стана защото извънземните ги промениха генетично , пипнаха тук там по гените им и готово , твърда ,здрава ,устойчива порода комунисти създадоха, не само мандри да обират ами и затвори да строят !По на северозапад , си правиха експерименти с породата на пречупените кръстове , но те излязоха кекави , издържаха едва 20 години !Тези от com бяха съвършени в лъжата!Това да лъжат другите беше детска игра за тях , ама съвършенството беше, че лъжеха самите себе си!Това Вселената не познаваше , устата им изговаряше лъжа , и това се знаеше от всички , но докато стигне до мозъка , тя ставаше истина!Това ставаше с двусъзнание , com активистите можеха да твърдят за едно нещо , че е черно и бяло едновермено и двусъзнанието им го превръщаше в истина според изгодата !Примерно те са добри крадци , могат да се окрадат сами себеси !Лявата ръка обира десният им джоб , докато дясната бърка в левия , така чрез самоокраждане, те достигат върхова перверзия на двусъзнанието , когато хем са крадци хем са окрадени!
  Този инженерен проект надмина очакванията на извънземните!След освобождението от ятаганното племе бугурите , от бабаити , бяха станали търпеливи тарикати , къде пълзейки , къде подмазвайки се на силните успяваха някак да усмирят господарите си!Ама при com –властта , заложбите им култивирани през робството достигнаха разцвет, точно това което искаха извънземните , да направят нещо различно от стандартната порода хора !
  Водачите от com въведоха лъжата , кражбата , мързела , предателството в основа на тяхната власт !Най-накрая от толкова векове лутане, бугурите намериха истинските си водачи !Правилата на com паснаха както никога до сега на голямата част от населението !Можеше да се лъже свободно , но извънземните искаха още и още промени на бугурите !Тогава те решиха да освободят този път бугурите от com , да видят могат ли да се управляват без com! Но не би , нито бугурите искаха без com , нито com можеше да вирее без бугурите , така добре култивирани от ятаганото племе !
  Затова com , за пред извънземните , уж освободи бугурите от себе си , но даде властта си на ятаганото племе което най-добре намираше цаката на тези простаци !И така бугурите , както през 14 в , отново паднаха под властта на ятаганите , само че този път без бой , предадени от себе си , бугурската организация com! Това се казва майсторство , извънземните се възхищаваха на уменията си, от хора да направят маймуни !
  Настъпи златен период на Доганизацията в бугурската история, когато в управляващата етническа партия се влизаше само ако си велик крадец и предател !Такива обикновени кокошкари не вървяха !
  При бугурите , които медувременно до един вече бяха членове на com, за патриот се считаше този който е предал поне двама приятели и някой от семейството !За добър магистрат трябва да си осъдил поне трима невинни , да си оправдал 2ма убиеца и поне 5 крадци ! Всъщност com и етническата пратия на доктор Сава бяха едно и също , понеже бяха унищожили всичко партийно в бугурия , за да не каже някой пак че има само една пратия ,те се състезаваха само като конкуренти кой ще краде , лъже и маже повече! Иначе съберяха ли се на едно място , голямо целуване падаше !
  Наблюдавайки отгоре територията на бугурите извънземните започнаха да забелязват някакво странно изкривяване на пространството!Все едно гледате 3D картина без очила! Зебелязаха също, че има някакъв нерегламентиран трансфер на данни към територията по мрежата bg.com!Всъщност чак сега извънземните разбраха защо преди 130 години com се беше именувала така на една нива !Те бяха предвидили , че младата държава зад голямата вода , един ден ще стане водеща , ще направи мрежа за данни !Още тогава организацията си беше наумила че ще краде от нея, за прикритие си сложи име com !Те можеха да си строят високи сгради , метро , да си печатат долари , но com беше планирала един ден да ги обере до шушка ! Сега това и ставаше , те източваха най-богатата държава !Извънземните установиха ,че пространството се е изкривило поради срива на ценностите , лъжата и кражбата на com , започнаха да се кривят и орбитите на планетите !След това всичко стана много бързо , сривът беше пърен !След като обраха цялата планета , един ден Земята остана и без Луна !Някой от com беше откраднал Луната !Курумбашите завзеха Меркурий да ловят слънчев вятър, за да го продават !На Венера направиха парников затвор за калпавите крадци и тези дето на времето протестираха против com!На Марс прокопаха тунели да складират оръжия и откраднатото, за онбашия сложиха най –големият патриот на бугурите Роско Петров !Източиха метана на Юпитер и го спихнаха !Това с вица за откраднатия пясък на пустините беше стар виц за com, те искаха вече и Слънцето да откраднат !Курумбашчетата се бяха нагласили да източат водорода му, а с хелият да пълнят червени балони и да ги пускат в космоса ! !И го направиха слънцето спря да свети !
  Извънземните виждаха каква голяма бела са сторили техните експерименти с бугурите, които унищожаваха Слънчевата система !На територията на бугурия ,малката черна дупка поглъщаше всичко и растеше !Скоро на това вълшебно място от космоса , Слънчева система щеше да има само една всепоглъщаща черна дупка !
  Уплашени ,извънземните набързо се изметоха от този район на вселената!
  Зад тях остана за вечни времена , черната дупка на човечеството , за назидание на космическите същества !
  Как лакомията , продажността , лъжата , могат да унищожат дори съвършената Земна красота и нейната животворна Звездна светлина !

  От този момент комунизмът във Вселената беше забранен !

  PC

  Междувременно извънземните почетоха водача на бугурите, най-добрият политик за всички времена , доктор Сава , който всъщност беше от ятаганното племе!Те искаха да изучат опита му , как така без да прави нищо управляваше най-дълго глупавите бугури !
  За нещастие на извънземните , на техните кораби тайно , се бяха настанили Плъхчо и Павлето , за разплод те си бяха взели и двоустата Мия !
  Заразата на комунизма , заплашваше да плъзне в цялата Вселена !
  Лъжата , кражбата , предателството на комунизма съществуваше още преди четирите сили на Вселената и преди тя да се е родила !

  Може би самата тя Вселената , се беше появила след Големия Взрив , детониран от някой бугур атентатор от com, съществувал още преди нея !

 11. @ И АЗ КАТО АЗ

  Предполагам, че Доган ще приключи “кариерата” си по начина, по който това стана с “колегата” му (цар) Кирил Рашков. Включително с опожаряването на сараите…

  Случаят е идентичен, само мащабът е много, много по-голям.

 12. Новата партия на Дудук Бардаков ще я нареча “Тройка спатия – тръчи лъжи”
  Не че другите партии са почтени, но тази ще бъде изцяло ментръжийска.

 13. “Днес слугите на ДПС и олигархията Румен Петков и Георги Първанов…” (Бареков)

  “Проектът АБВ на бившия президент Георги Първанов държи “анти-Пеевски” линия на поведение…” (Медиапул)

  Интересен е въпросът, ако ДПС загуби шанс да се бори за евродепутат (при очертаващата се възможност изселниците в Турция да загубят правото да гласуват на евроизборите) на кого ще джироса гласовете на поробения си електорат – на БСП или на АБВ? Или на ББЦ?

 14. ББЦ!? Леле к`ва партия, леле к`ви лидери. До вожда Бюреков – Р.Петров, до него Карбовски… А бе ланкоолу, къде сте тръгнали без Кеворк бе? Па и без “дългия”? Или ги пазите за следващото дейстгвие, като се омажат и тия така, както някога Жорж,после Волен, а в близко бъдеще и “безцензурните”? То понякога една пиеса се играе по два три пъти с различни актьори, ама като се повтори повече пъти и става байгън! И актьарите и режисьора ги гонят от сцената. С домати.

 15. къмBORETO
  Опасявам се,че много хора ще му “хванат вяра”,защото мисловният процес им е чужд.Как иначе щяхме да стигнем до дъното

 16. Благодаря на г-н Георгиев за разказа му за бугурите.Всичко изглежда толкова достоверно,макар че е в сферата на фантастиката.Смях се от сърце.

 17. Уважаеми г-н Инджев,
  Гледайки колко са стойностни коментарите в прекрасния Ви блог, бих се радвал да ни дадете техническа възможност да развиваме темата отделно и да влизаме в разговор по между си.
  За много от нас Вашия сайт е основна медия. Дори бих се радвал да правите “Преглед на печата/медиите”, което би ни спестило обикалянето из нета. Така или иначе сте се нагърбил с предполагам неприятната задача да следите информационния поток. Егати потока. Кална помия.

 18. Към тая банда трябва да прибавим и Петьо Блъсков, Тошо Тошев, Венелина Гочева, Валерия Велева, Валери Найденов, Светлана Джамджиева, Велислава Дърева, Виза Недялкова, Мира Баджева, Жорката Коритаров, Кеворк и много други знайни и незнайни слагачи, лизачи, натегачи и продажници, заради които сме на дъното на свободните медии в Европа и които по отвратително мерзък начин са съпричастни към израждането на българския преход към демокрация.

 19. Колко трябва да са закъсали другарите,щом опряха до Бареков?Колко трябва да си прост,циничен,арогантен,за да кажеш,че си следващия министър председател на България?Мисля,че при тази безпардонна заявка на Бареков са излишни политолози,социолози,политически журналисти,голяма демокрация настава в Родината.

 20. Гениално точно! За съжаление….И много точен коментар на Ирина!

 21. Всичката тая сган, спомената поименно в брилянтния текст на г-н Иво Инджев и в коментарите след него, внушава само гнус, гнус и поквара. Руската дивашко-шовинистична и азиатско-деспотична диктатура на олигархичната им държавна машина така е смачкала, и продължава да мачка бугарите и чрез своята пета колона, в чиито първи редици са и споменатите потомствени бугароубийци, че е крайно време да се роди следващия велик генерал Христо Луков и да ни посочи ПЪТЯ…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.