Мореплювателите разчитат на избирателната памет на избирателя

Българските откриватели на Америка вървят по стъпките на Колумб, но на Изток – с надежда да открият пряк път не към отдалечаващия се от тях Запад, а към избирателите, носещи се на вълните на избирателната памет.

От избирателната си памет на час по лъжичка (малка лъжичка или по-голяма лъжа) сервира водещият обръщач на палачинки Бареков. Не, че всичко, което сега изведнъж си спомня за срамното си минало на подмазвач на Борисов и Първанов е лъжа, но е голяма лъжа, че изведнъж сега му е дошло просветлението за миналото.

Е, ръси и доста глупави лъжи, като тази, че той, Бареков , бил създал ( не само Бойко Борисов, както многократно вече заявява), но и…БТВ. Разбираемо е, че от БТВ не му отговарят, за да не му играят играта да се хващат за всяка негова провокация, надявайки се да бъде споменат, макар и в качеството на лъжец.

Че това му е тактиката, стана ясно от репликата му в официозната ТВ7, че нямал нищо против „малко европейска реклама”. Каза го по повод намерението на председателя на СЕМ Георги Лозанов да занимае Брюксел с екранното превъплъщаване на водещия Росен Петров ( наричан кой знае защо „журналист”) в политик.

Самият Росен Петров се включи в състезанието и вече си приписва личната заслуга за въвеждането на Бойко Борисов в политиката. Както са се събрали с Бареков, нека си уеднаквят позициите кой пръв се е напънал и родил бащински Борисов, оплождайки българската публичност с този едър екземпляр на националпопулизма, от чийто пример двамцата сега не просто се учат, а направо сучат.

Навързаният в тази компания Каракачанов удари днес със задна дата едно съюзническо рамо на Росен Петров. Ожали го, че в БТВ (дълги години!) го притискали като водещ, но този богатир героично и мълчаливо е понасял болката от натискането- нещо като Пеевски, който ходил посред нощ да го натиска вътрешният министър Цветанов в самото МВР, но едва сега ни открива синините от този силов масаж.

От подигравателно видеобръщение на Петров към БТВ става ясно, че иде реч за разкритие от негова страна, че началниците са му налагали събеседници и теми в предаването му „Нека говорят”, което е самопризнание, че то всъщност е трябвало да се казва „Нека Росен мълчи и козирува”.

Но всичко това е пренебрежим лай край край кервана в сравнение с откритието на алафа кучето, изпъкващо начело при така наречения преход през пустинята на демокрацията, в който Първанов дефилира в ролята на партиен вожд на най-голямата партия, а също и на политбаща на Станишев, баща на тройната коалиция, както и на мъртвородената руска тройка енергийни проекти.

На среща с лековерни граждани Георги Първанов току-що е направил епохалното откритие, че решенията в тази държава се взимат нелегитимно, т.е. на тъмно. Просветлението му в този мрак обаче явно не се отнася до 2005-та година, когато неговите президентски прозорци светеха до късно при съзаклятието по съставянето на безпринципната тройна коалиция. В началото той се гордееше с родителските си функции , после я разлюби чрез отказ от своето бащинство, а сега направо заклеймява нейното прераждане в днешния й управленски вид, но само защото няма официален акт за раждане под формата на коалиционно споразумение.

Всички тези весели пирати в политиката носят препаска на едното око, която махат в случаите, когато им изнася да прогледнат. Напъват се да уловят попътния вятър. Понеже леке петно хваща ( а Петното го хванаха пак по конюнктурни причини, след като го пускаха да си говори лично с премиера Орешарски!), не се притесняват да намигат палаво на публиката по отношение на собствените си прегрешния.

Не знам дали лозунгът на ядосаните от лъжите на комунизма граждани не трябваше да бъде „кой не лъже не е червен”, но знам, че другарите откриватели са на прав път в едно отношение: пътят към задоволителния резултат при абордаж на Парламента минава за тях през избирателната памет на самия избирател. Мореплювателите плюят на предишните си роли, обръщат енергично палачинката, късат я парченца за стръв в лова на безпаметни шарани- пък каквото се хване в мрежите, все ще е келепир за тях.

11 мнения за “Мореплювателите разчитат на избирателната памет на избирателя”

 1. Случаят с “изнасиления” от Цветанов Пеевски ми напомня за един виц: Една госпожа дала на съд плажния спасител за това, че я бил изнасилил. На въпроса на съдята “Кога се случи това?”, отговорила “Ами, през цялото лято.” Така и Пеевски – 40 пъти.

  След като наскоро научихме за гадничкия, но иначе доста популярен сред младежите Sexting, сега спокойно може да обявим Пеевски – Цветанов за новатори с техния Pigsting – публично изваждане на (интимните политически) свинщини, които са практикували, когато са си били близки. Зрелището, за тези, които искат да му се “насладят”, е и по-мащабно, с елементи на (политическа) оргия, доколкото в изваденото на показ се мяркати и други туловища.

  Архилицемерът Местан тутакси се разграничи. В рамките само на няколко месеца “движението” отказва да разпознае и “погребе”, както се прави със съратниците, втори (политически) труп.

  А ББЦ, които са сглобени с цел да заменят през новия програмен период поизхабилите се дългогодишни бенефициенти на евразийските предприсъединителни фондове “Атака” имат carte blanche (или направо ordre) да действат нагло и арогантно, както най-добре би импонирало на целевата група.

 2. Явно в България с избори няма да се решат проблемите, само ще се задълбочат.Сигурно ще се стигне до гладни бунтове.Населението обеднява, оскотява в геометрична прогресия.Не знам дали някой от лъжеводачите няма да се сети, да поведе провинцията срещу столицата.Сега всичко се решава в София – управляващи и опозиция.А пропастта между София и провинция расте.В Северозападна България се хващат на въдицата за АЕЦ Белене, просто за да има работа.Сигурно АБВ ще има там превес.Мисля, че правителството работи усилено за срив на лева, със милиардни заеми, необезпечени с нищо.Нарочно се канализира и гнева на хората срещу претенциите на мюфтийството, вместо срещу правителството, което даде правата за връщане на имотите.Защо гневните от Пловдив не скочат срещу застрояването на дюните?Джамиите по-важни ли са от крайбрежието ни?Какъв е тоя уж български съд, който решава да се бетонира природата – било дюни, било гора?

 3. Дари,

  къде ги видя тези милиарди заеми.

  Външния дълг на България не е нараснал.
  Ако се вземат заеми,то те се вземат за погасяване на стари такива.

 4. NIKOLA, кога и къде е падежа на 8 млрд. лв. от “старите заеми”,както са ти “подсказали”, защото от “идването” на власт на Олигархски до края на 2014г. е “предвидил” да вземе 8 млрд..
  Вече е взел до днес 4 млрд., нещо да си чул , че с тях е “погасил” някакъв заем???
  За останалите 10 месеца до края 2014г. , Олигархски ще вземе още 4,5млрд., и заедно с лихвите, за 1,5 години ще натрупа “само” 10 млрд. лв. “нови заеми”.
  И обясни на всички – кога и КОЙ е взел “старите заеми”, които все още не сме изплатили?…

 5. Не можах да се стърпя да не хвърля камък в блатото.
  За да не създавам анкета (преотстъпвам ви правото), питам тук:
  Къде го виждате Бареков след 3 години ?
  1) Президент
  2) Премиер
  3) Министър
  4) В телевизора
  5) В кръчмата
  6) В лудницата
  7) В Южна Африка

 6. От Nikola до до Никола

  В главата ти е пълна бъркотия от милиарди,може би взети от улицата.

  Към 31.03.2013 г. държавния дълг възлиза на 14,4 млрд.лв.
  Към 17.01.2014 г. държавния дълг възлиза на 14,1 млрд.лв.
  В края на 2014 г. държавния дълг ще достигне около 18 млрд.лв
  Увеличението ще покрие планирания бюджетен дефицит и т.н.
  Така че г-жа/г-н Протестанска/и или Уличарска/и нови заеми водещи до увеличаване на дълга ще бъдат около 3,6 до 4 млрд.лева.

 7. Простете пасивността ми днес, Иво и колеги, къде заетост,къде физиологични реакции при споменаване на уроди като никалай барэкав, красымыр какакачанав и росэн пэтров. Поздравления за всички от форума-от текста и коментарите става готова политическа програма за противодействие на поредното политическо чучело, сделано в СССР. Стига да има кой да чете!

 8. Днес OFFnews публикува и едно видео с Р. Петров от някакъв митинг
  http://www.youtube.com/watch?v=pySamPUEibE
  Който ме подсети за една Ваша статия г-н Инджев по повод „избитити дядовци„ която писахте в деня след като гражданинът Петров реши да се „цензурира„
  Моят коментар е по скоро статистически относно бройката деца останали сираци по време на войните „за национално обединение„ за които говори в това видео въпросният субект: За да не се бърка Българската историята, не с научната фантастика, а с чистата измишлютина както прави новоизлюпеният от запартък нов политик Р. Петров в това видео, където ченгето „историк родолюбец“ заявява, че децата останали сираци през войните за национално обединение били 900 хил.
  Ще цитирам някой дани от книгата на Величко Георгиев и Стойко Трифонов: „История на Българите 1878 – 1944г. в документи“ Том II 1912-1944г. изд. „Просвета“ 1996г.
  „Малолетни деца – сираци на убити и умрели през Балканскатите войни 1912 – 1913г.
  От пол мъжки: 36 909
  От пол женски: 34 557
  Общо: 71 466“
  Даните са от периода 1913 – 1922г. Ако приемем, че тази бройка не включва децата останали сираци през 3-те години на Първата световна война и приемем че за всяка от трите години имаме по 70 хил./год. Това прави още 210 хил. + 71 466 от предните войни. Общо: 281 466 по груба сметка. Да прибавим и още 100 хил. хипотетични сираци през т.н. от комунягите Отечествена война, общата закръглена сметка пряко всички напъни става 382 хил. сираци. Като трябва да се отбележи че т.н. Отечествена война не е за национално обединени, а по скоро за национално разединение и заробвоне от СССР така че тя не би трябвало да се има предвид, но хайде халал да са му на Новият политик Р. Петров който би трябвало да се засрами от сираците с които е решил да ибрикчийства на руските си КГБентски господари.
  В тези негови измислени 900 хил. сираци по типичния за българската журналистика мултипликация или редукция на бройката в зависимост от поръчката, сираците които създава налагането на комунистическия режим от 1944г. насетне няма да ги включваме. Обидно ще е за техните убити и умрели родители дори да ги споменаваме наедно с имената на хора като Р. Петров. Н. Бареков, Д. Пеевски и т.н.

  Пък че и на испански говори пущината с лозунгите на известния главорез Ернесто Гевара.

 9. таварищ тъпанар NIKOLA, миналата година Олигархски взе 1,5 млрд. пак за покриване на дефицита, а беше обещал да събере 1млрд. повече от данъци, взе над 2 млрд. за покриване на старите заеми на НЕК и за Южен поток, в началото на 2014г. взе още 1 млрд. , като ги съберем се получават 4 млрд..
  Освен това планира да вземе още 4,5 млрд. за да покрие дефицита за 2014г., отново, като към заемите прибави и лихвите и колко се получават?
  Олигархски ще вземе около 10 млрд., половината са за покриване на старите земи от времето на презрелият ТИ социализъм и за НЕК, другата половина , както сам си вдянал е за покриване на дефицита, т.е. нови “само” 4 млрд. за ЕДНА година, за ЕДНА!
  И много не вервай на прогнозите на “експерта” Олигархски , той е добър само в прахосването на излишъците ,както по времето на предишният мандат на тройната коалиция, както и във вземането на зеами за покриването на дефицити ,когато няма излишъци!
  Това се потвърди и при “актуализацията” на бюджета за 2013г.,а още колко “актуализации” ще има за 2014г.? – самият Олигархски все още не знае, като се вземе под внимание 800-те подправки на бюджета за 2008г.. Много подправки бе, говорещи много “експертност”,и много “точни” прогнози от един доказан “експерт”, също като теб “експерт” NIKOLA!
  И NIKOLA, държавният дълг ще го видиш след първото тримесечие на какво ниво ще е , след плащанията от бюджета в началото на годината, преди събирането на данъците, когато дефицита ще е най-голям!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.