“Атака” на (реци)дивите

Преди три години медиите и институциите си затвориха очите на 19 февруари за изстъплението на Сидеров и шпицкомандите на вожда на парламентарния ни националсоцпопулизъм.

Поощреният краен левичар, толериран от тогавашното „дясно” управление на премиера Борисов и неговата проекция в столичното кметство Фандъкова, се почувства добре дошъл да повтори днес заучената провокация в ситуация, когато е (не)офицално на власт в ролята на кворумен законодател.

В един от репортажите за събитието ( вече е „събитие”- с три години закъснение!), Медиапул пише:

След 19 часа пред паметника пристигна традиционното шествие на симпатизанти на “Атака”, което тръгна от централата на партията, разположена недалеч. Хората на Сидеров скандираха “Волен” и “Победа”. Те бяха плътно охранявани от полицейски кордон.

Присъстващите на мястото граждани отговориха с освиркания и обидни подхвърляния към атакистите. Полицията се бе погрижила да нямат досег с участниците в шествието, затова размяната на реплики и подвиквания се водеше от разстояние.

Сидеров настоя през мегафон полицията незабавно да “махне провокаторите” и призова униформените да осигурят между хората му и освиркащите граждани “безопасно разстояние”.

На едно от носените от атакисти знамена пише “България над всичко”. Издигнат бе плакат с надпис “141 години от убийството на Васил Левски от турските изроди”.

На това му се казва „новина” с три години закъснение. Поощрен от своята безнаказаност, Сидеров просто пробва отново същото, което направи на 19 февруари 2011-та година, но номерът му тогава мина в пълно медийно затъмнение.

Ето самотния (ми) опит за осветяване:

Някой пожарникар трябва да спре подпалвача Сидеров

Иво Инджев ⋅ февруари 20, 2011

След като изчака официозната част, в късен вечерен час лидерът на “Атака” Волен Сидеров яхна беззащитния авторитет на Апостола и пред паметника на обесения национален идол сътвори поредното си шоу. Като наля масло в кандилото на националното противопоставяне той наруши не само правилото в “килията на обесения да не се говори за въже”, но и заветите на самия Левски да не се делим на българи, турци и цигани.

Обстановката беше подготвена от нахлуване на атакисти, нагласени с факли и униформи, сред които имаше непълнолетни, но напълно въоръжени с традиционните атрибути на щурмоваците. Вклиниха се крясъци и под строй в колоната от граждани, които бавно напредваха към подножието на паметника, за да положат цветя.

Самозвани партийни гаулайтери започнаха да издават заповеди на смаяните хора, някои от които бяха довели малките си деца, да се отдръпнат, за да направят място на пришълците със знамената и факлите.
Изтъпаниха се точно пред нас, групата съмишленици със снимки на Апостола и с венец с надпис “ Който ни освободи, той ще ни пороби”. Наложи се да избутаме атакистите насила. Не искахме да ни пререждат и да ни…представляват. Неволно бяхме се оказали в ситуация да бъдем “предвождани “ от тях! Разминахме се само с размяна на реплики.

Малко по-късно щурмоваците отново се опитали да командват “парада” и станало меле, казаха очевидци. Наложило се този път да се намеси полицията.

Няма ли някой друг в тази държава, който е призван да гаси пожарите в тяхното начало, да се намеси и да спре техните изстъпления?

Като това на техния фюрер, за което съобщава в репортажа си сайтът Днес.Dir.bg:

19 февруари 2011
“Досега България не е била управлявана от националисти и това е нейният най-голям порок. Това е големият порок на прехода”.
Това каза лидерът на “Атака” Волен Сидеров пред паметника на Апостола в София, предаде БГНЕС. Той запита къде са “великите учени академици от БАН, които са пищели до небето” и защо не са разровили света и да установят къде е гробът на Левски.
Сидеров заяви, че турските “гадняри и изроди” са обесили Дякона и ги определи като изконните врагове на българската нация. Според него не трябва да се забравя, че сред обесниците му е имало и български предатели, защото и днес националното предателство продължава да е практика в политиката. Сидеров разкритикува политиците и ректора на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, че не споменават в словата си за Левски “турското робство”. Той допуска, че те правят това, за да не ядосат Турция и турската партия ДПС.
Лидерът на “Атака” обвини ромите, че са замервали с камъни трупа на Апостола след като издъхнал на бесилото. “Подигравали са се с мъртвия труп на Апостола – ето тези неща трябва да си ги казваме, да си ги припомняме, а не да се леят тука слова общовойскови, общопожелателни, абстрактни, да говорим за европейските ценности, да говорим за ала-бала, но не и затова, което е истинската българската история, не и за тези, които унищожаваха българска нация и осъществиха геноцид над българския народ – турските изроди”, каза още той.
Стотици привърженици на политическа партия “Атака” изпълниха площада пред паметника на Васил Левски в София минути след края на официалната церемония за отбелязването на 138-годишнината от гибелта на Апостола. Симпатизантите на “Атака” са от цялата страна и скандираха призиви за подкрепа на партията си – “Атака, победа”. Шествието бе водено от ръководството на партията начело с Волен Сидеров. Освен плакати и лозунги с логото и името на партията десетки симпатизанти на “Атака” носеха горящи факли.”

12 мнения за ““Атака” на (реци)дивите”

 1. Господин Инджев винаги сте в десетката с вашите анализи затова очаквах с нетарпение да прочета какво е вашето мнение по пвод изказването на хдепутата от ДПС Хафъзов. Или нямате такова?

 2. Не искам да се повтарям, но не се ли съгласявате, че резилите, скандалите и идиотщините на кретенясалото рубладжийско леке само вдигат рейтинга му? Днес крещи- минимална пенсия 500 лв, заплата 1000 лв- ей го, пак влязъл в парламента като нищо! Но този път позорът е двоен и троен за българските мехмедии.Хак им е не 100-ното,ами и 230-тото място- зад Северна Корея, там поне никакъв закон не твърди и не гарантира, че има свобода на медиите! Късополи свиркаджийки, невежи момиченца, кухоглави патарани, тъпи напористи провинциалки с амбиции един ден да станат поне нещо между шикерки и пиперки пак навириха диктофоните към “лидера на националистите”,както гальовно техните редактори-до един на ченгеджийска и рубладжийска копаня!-са им наредили да наричат руската подошва волэн сыдэрав.Кимат, слушат и записват чинно. Та това е. България сме, пардон!- в Задунайката.

 3. В добавка на СТАМБО:
  Как пък нито една от т.н. журналистки поне един път не се сети да попита недоразумението сыдэрав защо мълчи за колониалната зависимост на страната ни от Русия?
  далиот невежество и патаранщина не им идва наум да го попитат какво мисли за разпродажбата на исконната българска земя на руснаци, за инвазията на 450000 мужика барабар с жените и децата – общо над милион и кусур потенциални утрешни задунайски избиратели? Пък след туй да вземат да го питат за болшевишките сталинистки символи, с които е претъпкана страната ни – нали навремето го даваше върл антикомунист! И още, и още,много, много въпроси…

 4. Говори се , че едно време комунидите(прослойка управляваща страната десетки години , отличаваща се с поразителна некадърност) били като останалите хора !
  Но през 1908 в Сибир паднало тяло, дошло от Космоса , разнесла се мощна радиационна вълна на запад и изток.Тези които били здраво стъпили на земята не пострадали , но по-мързеливите и мечтаещите още от малки да са партийни членове, били засегнати генетично !
  Външно не им личало ,но получили дебелокожие , сърцелъжебиене , вождистка краста и много други различни отклонения , усложняващи се във времето !
  Ако някой иска да види на живо комунид, то няма проблем , в тази държава популацията им е многобройна ! Ако пуснете на 7 там всички 100 процента са комуниди или техни производни !Тренирайте се да им свиквате и да ги разпознавате като гледате този канал, но се пригответе защото помията е толкова силна ,че излиза от екрана и се размирисва .Слуз ще се спуска от телевизора ви по шкафчето , но това е цената на обучението да ги разпознавате !След като добиете опит , включете друг канал и не гледайте екрана, а само слушайте ,най-добре е сутрешен блок. Ако за 5 мин не разберете какво казва събеседника , значи той е комунид!Ако се съмнявате в оценката си погледнете екрана , ако върти очи като КорНин и се държи като ком сек като СтрхАн, тогава е комунид!Имайте предвид че те са големи артисти , лъскави такива , костюми, вратовръзки , кръгли очила ….и др, но вие ще ги разпознаете , защото имате опит от 7, където сте видели елита на комунидите .
  И все пак в другите ТВ има едно 10 процента свестни за мая, тях ще разпознаете лесно , те изразяват мислите си кратко, ясно и разбираемо !

  Възниква въпросът , размножават ли се комунидите ?
  Да , размножават се но не чрез секс , при тях той е забранен , както дългите коси , късите поли , рок музиката и все такива ………!
  Тези от периферията на комунидните общности се размножават по-примитивно , чрез опрашване и чрез пъпкуване !А по-висшата управленска класа се размножава чрез делене (разцепване,знаете кои се делят така )!Въпреки това като ги погледнеш са еднакви , дали ще е ВелВълк, Нидал-нивзел, Кадията , Волгар , прасето Саш или КорНин все тая , все комуниди носещи генетичната си повреда до смърт, лек няма !
  Висшата класа се размножава ето как !Слагат 2 пачки пари на разстояние една от друга 3 метра !Комунида се опитва да ги вземе наведнъж и двете и така се разцепва на две !Говори се , че сегашната управляваща тройка е резултат от най-висшето делене – тройното !Били ги селектирали в офиса на една банка ,в полу-сумрачно помещение сложили 3 пачки пари на разстояние по 5 метра!Следвало такова разцепване през май 2013 , че се получили днешните ни познати , Плъхчо , Павлето и Курортиста !Братята тризнаци днес управляват в мир и съгласие , само дето Курортиста малко щурав и им върти номера , щото другите двама взели по големите пачки ! Еми така е ……, те се появили първи , той да се благодаря , че го има ! А ако не слуша , ще ги хвърлят на кучето Бар-ни, е го чака вън .
  Учени от лабораторията на доктора ,смятат , че при по-висока степен на алчност , един комунид може да бъде разцепен и на 4 , 5 части, възможно е но тогава парите стават по-малко !Опитите продължават , видно е , доктора-хидролог, го влече и генетиката !

  Тоес може да изведем закон за деленето на комунидите , за да изследва ме как ще нараства броят им в бъдеще при задаване на 7 милиарда европейски фондове!

  Той гласи :броят комуниди се увеличава право пропорционално на общата сумата пари и алчността !n=s.a
  При високи степени на алчност , дори за малка сума те са способни да се развъдят като скакалци опоскващи всичко !
  От тук може да се изведе лема , където има комуниди , просперитет няма !

 5. Явно Путин няма вяра на българските продажници и заселва тук направо руснаци, вече половин милион.А големия националист Сидерев нито дума за новите заселници, и громи турците, които от поколения са родени и отраснали в България. Левски се е борил и за тяхното освобождение, като истински демократ.С толкова много руснаци у нас се цели явно украинския сценарий.Започнаха с руски църкви и училища.Следва сигурно директно руски представители в общината.Защо националиста Сидеров не скочи и срещу руките училища и цялата руска инвазия.Ех Левски, колко прав си бил, че който ни оцвободи -ще ни зароби и то няколко пъти.

 6. Г-да не забравяйте все пак, че Долен е “джурналист”, т.е. е “колега” на днешните “джурналистки” и “джурналисти”,те проявяват някаква “колегиална”, “джурналистическа” “етика” към своят “бивш” “колега”!

 7. Г-н Инджев, реших да преведа и постна тук някои извадки от “философския труд” на Дугин «Основи на геополитиката», за да стане ясно какви са опроните точки на кресливия волэн сыдерав и неговите войнствени последователи.
  Това също и като антитеза на всекидневното жално скимтене на алфа-императорчето, оплакващо се че видите ли Европа и Америка се месят в Украйна, докато ние гледаме и се наслаждаваме на олимпийските достижения на спортистите в Сочи.
  Та ето какво казва путинският философ-еквилибрист в ИМПЕРСКИТЕ «Основи на геополитиката»……
  Цитати:
  ……В южната част на еврАЗИЯ, Русия трябва да създаде «НОВ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ РЕД», изхождайки от принципа на общо-континенталната интеграция. Затова всички съществуващи политически образувания на Юг – ислямските страни, Индия, Китай, Индокитай очевидно трябва да се разглеждат като ТЕАТЪР НА КОНТИНЕНТАЛНИ ПОЗИЦИОННИ МАНЕВРИ, чиято крайна цел се състои в това, че стратегическите монолитно да се присъединят всички тези МЕЖДИННИ РЕГИОНИ с еврАЗИАТСКИЯ Център в Москва.
  Оттук произтича концепцията на «отворените лъчи», които вървят от Центъра към периферията, които не спират в действителност до руските граници, но трябва да бъдат проведени до южния океански бряг. Тези сегменти от «лъчи», които са към руски територии са в сила и действащи, към тези страни които са в стратегическо съгласие с Русия са полуактуални, а към онези държави, които следват собствения си геополитически път или (в най-лошия случай) влизат в зоната на директен атлантически контрол са потенциални. Общата логика на еврАЗИАТСКАТА геополитика в тази насока се свежда до това, че цялата дължина на лъчите да се превърне в актуална или полуактуална.
  НА ТАЗИ БАЗА ЦЯЛОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА ЕВРАЗИАТСКИЯ КОНТИНЕНТ ОТ АНАДОЛА ДО КОРЕЯ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО ПОТЕНЦИАЛЕН «РУСКИ ЮГ».

  Зони и граници

  ИМПЕРАТИВЪТ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ЕКСПАНЗИЯ в южна посока предопределя и структурата на състава на тези области, които попадат в административните граници на Русия или в състава на съюзните с Русия държави (ОНД). Така че анализът на периферните, актуални и полуактуални геополитически лъчи не трябва нито за миг да се отвлича от изначалната тенденция, диктувана от законите на геополитиката.
  «Руският Юг», в по-ограничен смисъл на думата, са следните зони:
  1) Балканския полуостров – Сърбия и България
  2) Молдова и Южна и Източна Украйна;
  3) Ростовска и Краснодарска области (Новоросийск);
  4) Кавказ;
  5) Източното и северното крайбрежие на Каспийско море (на територията на Казахстан и Туркменистан);
  6) Централна Азия, включително Казахстан, Узбекистан, Киргизстан и Таджикистан;
  7) Монголия.
  —————————–
  Като част от един малък модел на целия Балкански полуостров сърбите (и отчасти българите) са НОСИТЕЛИ НА ЕВРАЗИАТСКИЯ ИМПУЛС (??!!) и на идеите на heartland’a. Гърция е геополитически опъната между северната континентална инерция и стабилната историческа идентификация с rimland’а. Ето защо, всички обединяващи интеграционни проекти с Гърция северно от Балканите могат да укрепят гръцките хинтерланд-импулси, които биха могли да се основават на конфесионалната близост с Православна Русия.
  Ако в дългосрочен план си представим една ШИРОКА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ, еврАЗИАТСКИ ориентирана, геополитическата програма-минимум трябва да се формулира като създаването на неправилен ромб София-Москва-Белград-Атина (и отново София), в който от Центъра излизат две лъча – руско-сръбски и руско-български, които се сливат в Атина. При това Македонският въпрос може да бъде решен чрез предоставянето ѝ на специален статут за да се премахне спънката между трите православни Балкаски и потенциално еврАЗИАТСКИ (в различна степен) държави.
  ОТ ТОВА ЛОГИЧНО СЛЕДВА НЕПРЕОДОЛИМИЯТ ИНТЕРЕС НА МОСКВА КЪМ ПРОБЛЕМА С МАКЕДОНИЯ.
  ———–
  Първо, за “морската сила” (така Дугин нарича още НАТО) е важно да се поддържа про-атлантически сили в северната част на Балканите (хървати и мюсюлмани), и освен това, да откъсне Сърбия и България от геополитически съюз с Гърция. За тази цел те удобно използват Македония, която може да унищожи всички интеграционни континентални проекти в региона. И като се свърже и Турция към български проблем, т.е. се способства за подобряването на турско-български отношения в ущърб на българско-руските, то цялата еврАЗИАТската континентална политика може да претърпи поражение.
  ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМА ПОД ВНИМАНИЕ ОТ ГЕОПОЛИТИЦИТЕ НА ЕВРАЗИЯ.

 8. @GALQ
  Въпреки, че въпроса не е към мене, ще си кажа мнението: Хафъзов е същото лекенце като Волен, с тази разлика, че може би не знае, че служи на същия господар, на който служи и Волен, поради по ниския си ранг, и може би си въобразява нещо друго.

 9. Към Дари
  А украинският сценарий е всъщност Южно-осетинският сценарий, вече имплементван успешно.

  А с и оглед и на опорните точки в ИМПЕРСКИТЕ «Основи на геополитиката»……то след като БГ монолитно се присъедини към Центъра в Москва ще трябва да очакваме:
  1. Възстановяване на предното императорско име на Варна с осъвременена окраска – ПУНИНОПОЛИС
  2. Преименуване на Бургас (отсрещния бряг на Новоросийск) в НовоеврАЗИАТСК
  3. Преименуване на София (по заслуги) в град-герой ПЕТОКОЛОНСК
  4. Преименуване на Русе в ЗАДУНАЙСК
  5. Преименуване на Пловдив в ПРЕДБОСФОРСК

  6. За Димитровград бях предложил отдавна наименоването ЛЕНИН-на-МАРИЦЕ (по аналогия с Франкфурте-на-Майне) с възстановяване на 415 метровия паметник на Ленин, така и останал незавършен въпреки многомилионните жертви отдадени през Гладомора за да бъде построен.

 10. @Rossen Iordanov
  Росене, и аз съм чел тази галиматия,но и ти виждаш, че тов. Дугин много добре е схванал откъде може да дойде ножът, който да клъцне кремъските попълзновения-от една твърда атлантическа ос Анкара-София-Букурещ-Скопие- Прищина-Тирана-Загреб. Също съвсем точно тов. Дугин е очертал и другата-онази, за която тов. Путин би му увеличил заплатата. С други думи- гениалното прозрение на Стефан Стамболов, заради което го убиват руските агенти, е още в сила. А по чия свирка играе “българската” външна политика и дипломация с отрязването на Македония за НАТО, не се нуждае от анализ и коментар.

 11. Цялата история на Русия е история на нейните агресивни завоевателни войни. Двадесет и шест войни е водила тя за Босфоро-дарданелската проливна зона. Голяма част от тях са исторически известни, но и една немалка част по-ранни и локални войни са малко известни. По-малко известни са войните й за “усвояването” на крайния Север и далечния Изток. Това са кървави имперски завоевателни войни, завършвали с присвояване на чужди територии, етнически геноцид и прочистване на местното население. В Санкт Петербург има една църква именувана “Покров на крови”. Казват, че е построена върху костите на загиналите крепостни, строили градът на Петър Първи. Отвътре цялата е в стенописи, но не на икони и библейски притчи, а със сцени на завоюването на северните територии и коренното им ескимоско население от ордите на руския генерал Ермак. Ние от деца знаем сагата за завоюваните земи на индианските племена в Северна Америка, описани с любов към коренното население велики писатели Маин Рид, Карл Май, Емилио Салгари и много други. Пълна тъмнина за човечеството и историята са много по-зверските и кървави войни на руснаците за “усвояването”, а в същност за заграбването на земите на коренното население в крайния Север. И тази кървава инвазия продължава с дива жестокост в последствие към Средна Азия и Далечния Изток. Сам, “вождът на пролетарската революция”, във “философските” си писания в хода на Първата световна война, указва как империалистическата война следва да се превърне в гражданска, а после в революция. Като анализира целите, преследващи според него,(цитирам по памет) “воюващите империалистически държави, а именно преразпределение на пазари и сфери на влияние”, и в крайна сметка завоюване на нови територии-поставяйки и Русия сред тези държави, (тогава той все още не е взел властта в Русия и е върл враг на “царското самодържавие”), Ленин съпоставя територията и населението на всяка от воюващите държави с територията и населението на колониите им. В графата “територия на митрополията” пише: “Русия-6 милиона квадратни клм.”, в графата “територия на колониите”-“Русия-14 милиона квадратни клм.”, в графата “общо”-“Русия-22 милиона квадратни клм.” Същият сравнителен анализ прави и за населението на Русия и посочва многократно превишаващото население на колониите й. Така, самия Ленин тогава посочва завоевателната имперска политика на Русия, а после, след октомврийският преврат, се отмята от този свой възглед и тръгна с терор и кръв да установява в същите граници Съветския съюз. И така до днес. Докато колониалната система по света е отдавнашен спомен, деколонизацията на Руската федерация изобщо не е започвала. Очаквам, че рано или късно, не само Кавказ, но и всяка една от двадесетте уж автономни републики все още в състава й, ще потърси своята независимост. Въпреки кървавите изстъпления на Путиновата мафиотска деспотична диктатура, очаквам разпад на последната колониална империя в Света. Империята на злото. И тогава и България ще се отърве от продажната й рубладжийска пета колона.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.