Петата колона на Путин сред българските евродепутати бойкотира европозиция за Украйна

Ето как изглежда с български адрес разделението Изток-Запад (в момент на изпитание на прозападната ориентация на България във връзка със събитията в Украйна): в Европарламента
български евродепутати излязоха с позиция за ситуацията в Украйна по инициатива на Надежда Нейнски.

Депутатите от ЕНП: (ГЕРБ) Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Мария Габриел, Моника Панайотова, Преслав Борисов, Светослав Малинов  ( от Синята коалиция) и от АЛДЕ/НДСВ Антония Първанова и Станимир Илчев подписаха позицията.

Евродепутатите на партиите, подкрепящи управлението в България (БСП и ДПС), както и евродепутатите, влезли с листата на АТАКА, не подписаха документа.

Текстът на позицията:

Българските евродепутати остро осъждаме ескалацията на напрежение и актовете на насилие по улиците на Украйна. Тревожна е информацията за разполагане на военни части в Киев.

Правителство и президент, които потъпкват основни права и свободи на народа си, не могат да продължат да управляват и затова настояваме за изпълнение решението на Съвета на външните министри на ЕС от 10 февруари 2014г. за сформиране на ново обединително правителство, предсрочни президентски избори и конституционни реформи.

Подкрепяме и незабавното въвеждане на санкции срещу всички виновни за насилието в Украйна. В същото време смятаме, че Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна трябва да остане на масата като доказателство за готовността на ЕС да подкрепи държавите, споделящи демократичните ценности.

Украинските граждани днес смело демонстрират, че сами могат и искат да определят бъдещото развитие на страната си и че са против всякаква външна намеса, която се опитва да ги отклони от пътя им към Европейския съюз. Призоваваме ООН и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да влязат в ролята на посредници в разрешаването на конфликта и настояваме те да получат безусловната подкрепа на международната общност.

Не на последно място изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите в сблъсъците”.

10 мнения за “Петата колона на Путин сред българските евродепутати бойкотира европозиция за Украйна”

 1. Българската пета колона може да дъвче и предъвка само каквото другаря Лавров казва. Колко пъти когато някой в БКП/БСП каже нещо различно от одобреното от Кремъл, изведнъж шамарите се заплескват. Разликата е, че в миналото вместо шамар имаше трап или мавзолей.

 2. Щом суверенитетът на Украйна е «негативно явление» за Империята, «абсолютна аномалия» и трябвало тя да се откъсне окончателно от западното влияние за какво можем да си говорим ???
  Империята има своите надменни претенции върху чужди територии и върху това народите им да определят сами ориентацията си.
  Куриозното е че Украйна е член на ООН от създаването му през 1945 г. много преди десетки други държави в Европа и все още се бори за суверенитет и за своето място в ЕС и това не и се признава фактически от Империята ??!!
  А родното петоколоние с този си акт само е пуснало непоносимата си воня на троянска кранта в европарламента.
  Надявам се че опозицията ще събере достатъчно доказателства за престъпленията на режима на Янукович от тия дни и с тях ще се занимае Международният Съд. В момента ни ги показват някои от тях по http://espreso.tv/
  Лично аз съм ПОТРЕСЕН от всичко това което виждам и чувам и не мога да намеря думи и изразни средства да предам чувствата си.
  Надявам се че тези които умеят това ще седнат и ще напишат най-хубавите слова, ще отправят най-горещите молитви, ще съчинят най-нежните балади за тези деца които отидоха да спасяват другарите си под дъжда от куршуми и не се огънаха макар да бяха на прицел на мушката на снайперистите и да падаха покосявани един след друг.
  За онова момиче, доброволка и санитар, което бе простреляно в гърлото и написа днес в туитър «Умирам» (някои казват че е спасена по последни съобщения, дано да е вярно).
  За онези които бяха бити и инквизирани, забиваха им гвоздеи в ръцете, рязаха им ушите и зашиваха устите им, събличаха ги на снега и се гавреха с тях.
  За всички тези които преодоляха страха и застанаха срещу безочието и наглостта на изродите окопали се във властта в Украйна и дадоха живота си !!!

  Слава Україні !!!

  Героям Слава !!!

 3. Отново и отново, маските падат!
  Хе, ДПС били либерали.
  Хе, Слави Бинев – какъв е? А? Вече стана “дорогой Валя”.
  И Димитър Стоянов и той ли не е подписал?
  ???

 4. Ето за това паметникът на червената армия не трябва да се маха, а да се ползва за демонстрация на подкрепа към “освободените” подобно на нас народи.

 5. Къде е др. Калфин? Модерният социалдемократ???

 6. неподписалите това изявление(позиция)
  “…и по делата им-ще ги познаете…”

  ами това са комунисти;псевдо патриоти;псевдо тарикати;
  играещи псевдо игра с псевдо “етническия мир”карта,
  в този псевдо бридж,за да направят bridge(мост)къмто МАТушка Расия.
  и разбира се-Големия Шлем…
  тоест-кинтите…
  ама МАТушка е МАТ.
  бием “Пуси Райът” в Сочи,
  стреляме по хората в Киев.

  Не е тук мястото(знам и няма да се разсърдя,ако редактирате моето мнение).
  Четох преди няколко дни за подписката,организирана от Г-н Грънчаров.
  На първо четене-ми се стори много добра идея-да върнем Вас-журналист от световна класа(не ви четкам,Г-н Инджев)в ефира на така -наречената :най-гледана телевизия.
  Подписката,доколко ще има успех пред ръководството на БТВ-
  трудно е да се каже….нали…
  Според мен(това си е моето лично мнение,и не го натрапвам на никого).
  Вие,Г-н Инджев-вече сте медия.
  Колко пъти са Ви цитирали-авторитетни западни медии,
  та даже,ако не ме лъже спомена-
  имахте оферти за работа от тях.
  Вие избрахте да останете в България(това си е Вашия избор),
  но вашия блог е…медия(абсолютно независима и обективна).
  при това положение-защо трябва да се връщате в една дискредитирана телевизия(БТВ)?
  Интернет е достатъчно мощно средство-не е необходимо да се съобразявате,
  с продуцент,с директор продукция и прочее шишарки ,за ефирно време.
  да,съгласен съм,че трябва и да се купува сирене,че и хляб.В крайна сметка-никой не може да кара само на въздух(без вода-в северна корея правят опити,ама засега-не им се получава).

  в този смисъл-в момента проверявам възможностите,да правя директен трансфер по Вашата сметка,ежемесечно.проблема е,че не вярвам на бг банки.
  няма да е някаква супер сума,но Вас ви четат,и ако процент от читателите ви ,решат да дарят малко-това е успех.

  не искам да казвам голяма дума-
  но 15-20 паунда на месец мога да си позволя.
  за да мога да ви чета и занапред..
  това ше го направя от април нататък.
  ако имате по-добра идея-моля,споделете,така,щото да
  направим нещата както трябва.
  не искам да се натрапвам,и по никакъв начин нямам желание да правя некви дивиденти от това.
  нямам желание да ставам известен покрай Вас-просто не е ми иде отвътре.Ако не ви затруднява особено-бих искал да продължим кореспонденцията само по е-мейл.
  Поздрави от Бристол,Обединеното кралство.

  Стефан Иванов Диков(aka Captain Chaos)

 7. За българската младеж настъпи разделно време след преврата на Дамян Велчев на 9/9/44. Всяко влизане в университетите ставаше с ОФ бележка. Кадровиците заклеймяваха децата на селяни, които не искаха да си дават имотите, които имаха от векове като кулаци, или пък имаха бръснарски салон или какви ли не “престъпници” за родители. Истинските престъпници изскочиха от затворите и почнаха да управляват страната от името и благословията на окупатора. Още преди приемните изпити да почнат, “характеристиките” на комунистическите комитети определяха, които ще пропаднат и няма да бъдат приети да продължат образованието си. Родителите правеха всякакви “услуги” на партийните комитети и създадоха за децата си положението на деца като деца на куизлинговци (колаборационисти или предатели). А след изпитите имаше специални списъци, с които влизаха в университетите младежи от гранични войски или готвени да бъдат изпратени в чужбина като специални агенти без никакви изпити. Много от тях си получаваха бележките без даже да се явяват на изпити. След “забраняването” на комунистите децата им бяха настанени в най- сладките места на Запад. Много от тях се превъзпитаха и се настаниха удобно в по-добрата среда и атмосфера. Остана боклука от боклуците да пази позицията завоювана с толкова много чужда кръв, съвсем не тяхната. Малобройните жертви на комунистите бяха надути огромно, а хилядите загинали с епитета “врагове на народа” никой никъде не може да преброи от “изчезналите” документи и гробове. Всичко беше скрито и покрито, даже и днес. Тази генеалогична конфекция продължава и днес да съществува като пета колона. Затова нищо чудно в Брюксел да има още толкова много, които си чупят гърбовете и маршируват според заповедите на другаря Лавров. На хиляди все още живи свидетели на това са заключени челюстите и не смеят да го потвърдят. Само се усмихват и мълчат.

 8. Лошото е/както не веднъж сте го коментирали/ ,тихомълком ,,нашествието” на руски ,,граждани”чрез купуване на имоти ……а от тези спасение трудно , ако няма единство …….

 9. Кога помиярите от ПЕС , ще се опомнят и изключат БКП ?
  Не виждам защо почитат болшевиките , още по-лошо – болшевишките слуги и агенти, като свой почетен член, а не приемат националСОЦИАЛИСТИТЕ, които са управлявали Германия само 12 години, или социалистическите фашисти, управлявали Италия само 20 години?
  Нима те са по-малко заслужили ЛЕВИ “партии” от болшевиките, които управляват СССР 100 години, а цяла Източна Европа 50 години, като някъде(като болшевишката НРБ) вече 70 години?!?!
  Защо се срамуват от такива мимолетни “управления” на националСОЦИАЛИСТИТЕ и фашистите, спрямо огромният “управленски” “мандат” на болшевиките???….
  ПАЧЕМУ бе ПЕС-ове???….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.