Русо(филията)- българската антиевропейска палачинка

Русофилската ни власт се гърчи както са се гърчеели български чуждопоклоници в епохата на ръба на националната ни революция, когато българите са се лутали в търсене на ориентири.

Европа е в шок от бруталните действия на проруската власт в Киев, а проруската власт в София шокира с усилията си да не назове проблема с истинското му име.

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев съобщи по БНТ тази сутрин, че се очаква днес в Брюксел българската дипломация да лобира за възможно най-мека позиция по отношение на подкупения от Путин украински президент Виктор Янукович.

Явно е „малко”, че проруското ни правителство продължи започнатото от ГЕРБ съучастие в шантажирането на Украйна чрез заобикалянето й от „Южен поток”!

Ами ако украинският народ все пак победи ( дори руското малцинство в страната не беше против европейската интеграция, която пречи само на режима на Путин)?

Вместо с прояви на подкрепа за проевропейска Украйна- например с митинг на солидарността с украинския народ пред Монумента на окупационната червена армия в София, парализираното българско общество и неговия т.н. политически елит се възползваха от съвпадението с годишнината от кончината на българския национален герой Левски, за да не направят и дори да не кажат нищо, което може да раздразни Москва и неговата марионетка Янукович. С други думи: скрихме се отново зад гърба на Апостола.

Телевизия СКАТ излъчи снощи свое старо предаване, в което историкът Божидар Димитров потвърди категорично автентичността на оспорвания от русофилите в България завет на Левски: „Който ни освободи, той и ще ни пороби”. Нещо повече, с историка, който няма как да бъде заподозрян в русофобия, се съгласи също толкова категорично писателят Николай Хайтов- при това и той е сред последните личности в нашата страна, които могат да бъдат обвинявани в антируски настроения.

Защо тогава, питам отново, нито веднъж в нито едно официално или неофициално излияние през вчерашния 19 февруари този завет не прозвуча?

Да, било е и по-лошо ( ако това означава някакъв прогрес). По времето на НРБ е имало практика положените на паметника цветя на Апостола да бъдат местени тайно по късна доба два дни по-късно в подножието на монумента на окупационната съветска армия във връзка с тържествата в чест на нашите окупатори.

Бившият празник на съветската армия вече се казва в Русия „Ден на защитниците на отечеството”. По този повод руското посолство , заедно с представители на посолствата на сателитни на Кремъл държави и български русофилски организации, за пореден път и тази година извършиха ритуала по поклонението пред лъжата, изписана със златни букви, според която България била „освободена” от червената армия.

За първи път сред венците на благодарните за съветската окупация български (?) организации се мъдри един, поднесен от ПП “Атака”.

Ето така си разиграват троянския кон на мейдана в София, пардон- на мегдана в София, докато на Мейдана в Киев се води война за отстояване на европейската идентичност, определяна от император Путин като „антидържавен преврат”, защото той е наредил за единствено правилната държавна линия в Украйна да се смята проруската.

Цяла Европа се тресе от „русофобия” заради събитията в Украйна, само ние тук обръщаме гръб на европейския дух- обръщаме (русо)филията като палачинка.

27 мнения за “Русо(филията)- българската антиевропейска палачинка”

 1. Абсолютно верна статия и право в десятката, г-н Инджев. Както винаги.
  Но как да предизвикаме всеобщото възмущение и омерзение от глухарската и немееща позиция на управляващи и, за съжаление, на опозиция.
  Там е въпросът! Сам Иво, в ролята на птичката, пролет не прави!

  Умни хора сте, драги съмишленици. Кажете!

 2. Г-н Инджев, вие сте написали книгата “(п)РЕЗИДЕНТ на РъБъ”, която току-що прочетох,но сега ви предоставям един линк ,за да почерпите вдъхновение за продължение на поредиците за “нашите” властници на РъБъ.
  Вижте в този линк , какво са предоставили ваши колеги от Русия, има много данни за техният(?!?) -(п)РЕЗИДЕНТ на РъФъ.
  “Приятно” четене!

  http://www.putin-itogi.ru/rab-na-galerah/

 3. П.П. Г-н Инджев , ако може да коригирате заглавието , за да кореспондира на точната диагноза на на “нашенските” “русофили”.
  Не смятате ли за по-достоверно определението – кремълски клепрофили , вместо просто – “русофили”.

 4. П.П.1. Извинявам се, исках да конкретизирам още по-точно – “путинколонни клептофили”

 5. Mozhe li niakoi da mi obiasni kakvo znachi rusofobia? Spored men tova e strah (fobia) ot vsichko shto ide ot rusia i nai-veche ot nacionalnia im harakter (aroganten, purvobiten, netoleranten kum vsichko shto ne e rusko) predstavliavan kakto ot politicite, taka i ot mnozinstvoto rusnaci. Mozhe i da ne sum prav.

 6. Добре, че има Граждани за Европейско Развитие на България! Без тази прозападна партия с такъв инфилтриран от руска агентура комунистически парламент и правителство като нищо щяхме да сме вече руска губерния! Ето вълнуващ пример за твърдата евроатлантическа позиция на Граждани за Европейско Развитие на България:вчера на мило и трогателно тържество в руското посолство кметът на Бургас развълнуван не намира думи да благодари лично на Н.Пр. посланик Исаков и Владимир Путин за високата награда, с която е удостоен. С умиление кметът Николов с спомня как в началото на мандата му само 3 русначета в Бургас са били за училище, а вот!-сега са 400 и ще учат в собствена школа по руски програми. С още по-голямо умиление евроатлантическия кмет и партиен заместник на евроатлантическия лидер Бойко Борисов обещава, че руснаците-собственици на имоти в Бургас и крайбрежието от 350 000 ще станат милион! Пропуснал е да уточни официалния статут на великия руски език, но от само себе си е ясно,че и това ще стане скоро.Молодец!
  Та я думаю, че с такива евроатлантически партии русофилски партии хич не ни трябват!

 7. Здравейте господин Инджев,
  поздрави за Вас и всички истински българи. Чудя се дали има политическа или гражданска организация, която да организира митинг, близките дни, в подкрепа на европейската ориентация на България. Ако някой от форума знае, моля да информира.
  Желая Ви здраве и успех.
  Николай

 8. Г-н Инджев, а ето и какво е мястото на Украйна в еврАЗИАТСКИЯ съюз според ИМПЕРСКОТО философче с достоевска брада. (без превод)

  Аз си го представям като ТРОЯНСКИ СЛОН в Европа.

  Проблема суверенной Украины

  Далее встает украинский вопрос. Суверенитет Украины представляет собой настолько негативное для русской геополитики явление, что, в принципе, легко может спровоцировать вооруженный конфликт. Без черноморского побережья от Измаила до Керчи Россия получает настолькопротяженную прибрежную полосу, реально контролируемую неизвестно кем, что само ее существование в качестве нормального и самостоятельного государства ставится под сомнение. Черное море не заменяет собой выхода к «теплым морям» и его геополитическое значение резко падает за счет устойчивого атлантистского контроля над Босфором и Дарданеллами, но оно, по меньшей мере, дает возможность обезопасить центральные регионы от потенциальной экспансии турецкого влияния, являясь предельно удобной, надежной и недорогостоя щей границей. Поэтому появление на этих землях нового геополитического субъекта (который, к тому же стремится войти в атлантический союз) является абсолютной аномалией, к которой могли привести только совершенно безответственные, с геополитической точки зрения, шаги.
  Украина как самостоятельное государство с какими-то территориальными амбициями представляет собой огромную опасность для всей Евразии, и без решения украинской проблемы вообще говорить о континентальной геополитике бессмысленно. Это не значит, что культурно-языковая или экономическая автономия Украины должна быть ограничена, и что она должна стать чисто административным сектором русского централизированного государства (как, до некоторой степени, обстояли дела в царской империи или при СССР). Но стратегически Украина должна быть строго проекцией Москвы на юге и западе (хотя подробнее о возможных моделях переструктурализации пойдет речь в главе о Западе).
  Абсолютным императивом русской геополитики на черноморском побережье является тотальный и ничем неограниченный контроль Москвы на всем его протяжении от украинских до абхазских территорий. Можно сколь угодно дробить всю эту зону по этнокультурному признаку, предоставляя этническую и конфессиональную автономию крымским малороссам, татарам, казакам, абхазцам, грузинам и т.д., но все это только при абсолютном контроле Москвы над военной и политической ситуацией. Эти сектора должны быть радикально оторваны от талассократического влияния как идущего с запада, так и из Турции (или даже Греции). Северный берег Черного моря должен быть исключительно евразийским и централизованно подчиняться Москве.

 9. ммдааа, затвърждава се позицията ми с този и много други примери от световната сцена, че във всичкото зло в Европа и по света са намесени Руски интереси….
  Ако има примери, които опровергават това ще ми е интересно да ги споделите, стига само да не са изключенията потвърждаващи това правило, но честно казано не вярвам да има дори изключение в този случай…
  мнооог мнооого тъжно, че в БГ все още имаме потдръжници на това мракобесно общество…

 10. От каквато и да е страна или ъгъл да погледнеш,НЕЩАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЕ НАРИЧА Р У С И Я

 11. Украйна от 24 часа е в гражданска война. Отворете бумагите, четете и давайте истинските имена на събитията. Води се война с армията за всяко здание на институциите. Там нежната революция на преходът завърши най-накрая безуспешно и това потвърждава за кой ли път желязната логика на краиностите – ” с кръв сме я взели и тнт.)
  За тези които следят политическите промени в Украйна не е тайна че партията на Янукович дойде на власт със същия КГБ номер с “бюлетините” в денят на размисъл.

 12. Колеги, знаете тази реч,която преди седмица Бернар-Анри Леви произнесе на Майдана. Да си я припомним и да чуем как звучи истинското политическо и гражданско слово. (Я си представете в момента какви епохални думи проинася крыстыян вагынын в Брюксел? А? “Ние призоваваме към сдържаност и разум конфронтираните страни” Гениално! “Бъдещето на Украйна е в политическия диалог и широкия обществен консенсус”.И Т.Н. Конгениално!
  Струва си да отбележим, че Бернар-Анри Леви си е ляв интелектуалец и бивш марксист.

  ВСИЧКИ СМЕ УКРАИНЦИ
  Народе на Майдан! На този площад са събрани всички народи на Украйна. Украинци от Запада и украинци от Изтока. Украинци от градовете и украинци, дошли от селата. Татари и поляци. Казаци и евреи. Има внуци на оцелелите от Голодомор, избиването чрез глад, оркестрирано от Сталин, и на тези от Баби Яр, ужасяващ символ на Шоа.

  Ние в Париж имаме площада на Бастилията, където се е конституирал френският народ. Вие имате този площад на Майдан, където се установи украинският народ. И силна емоция за един гражданин на родината на правата на човека е да бъде свидетел от този площад на един изключителен момент от историята, какъвто създават само големите народи.

  Арсений Яценюк, ръководител на партията на затворената „Дама от Киев” (Юлия Тимошенко), обяви от тази трибуна създаването на „паралелно правителство”: и аз приветствам това правителство, произлязло от Майдан, правителство, което вече има повече легитимност от всяко друго марионетно правителство, следващо заповедите на Кремъл.

  Не Европа на бюрократите, а Европа на духа

  Вие, народът на Майдан, имате една мечта, която ви обединява – и вашата мечта е Европа. Не Европа на счетоводителите, а Европа на ценностите. Не Европа на бюрократите, а Европа на духа. Не Европа, уморена от самата себе си, съмняваща се в своето призвание и своя смисъл, а една пламенна, будна и героична Европа.

  И наистина друго усещане е за европееца, дошъл от една Европа, която се съмнява, вече не знае коя е, нито къде отива, да открие тук този пламък. Вие ни давате урок за Европа. Припомняте ни какво чудо може да бъде Европа, ако се изтръгне от онова, което немският философ антинацист Едмунд Хусерл нарече „пепелище на голямата отврат”.

  Аз съм френски гражданин. Аз съм европеец федералист. Но днес, на този Майдан, който припомня на Европа нейното първоначално признание и гений, аз съм украинец. Не съм склонен впрочем да говоря за европейската мечта.

  Защото няма нищо по-конкретно от Европа, олицетворена от мъжете и жените, които сте поставили начело на вашето движение – една Европа, която за всеки и за всички означава свобода, справедливо управление, борба срещу престъпната държава на олигарсите, гражданственост.

  Украйна е биещото сърце на континента

  Вие придавате плът на европейския проект. Придавате му съдържание и програма. Давате смисъл, не „по-чист”, както казваше един френски поет, а по-точен и по-богат, на думата и на идеята за Европа.

  Ето защо мисля, че истинската Европа е тук. Ето защо истинските европейци тук, на Майдан, се чувстват обединени. Ето защо Украйна не е някакъв васал на руската империя, който изпросва своята обвързаност с Европа: тя е, в този час, биещото сърце на континента – и Киев е неговата столица.

  Народе на Майдан, братя от Европа! Искам да ви кажа колко много хора – в Париж, Берлин и другаде – чуха вашето послание. Знам, че се чувствате сами. Знам, че имате усещането, че сте изоставени от една Европа, която, обръщайки ви гръб, всъщност обръща гръб на своята субстанция. И това е вярно.

  Но е вярно, че вие имате приятели в европейските общества. И е вярно също, че вие имате дори тук, в европейските дипломатически мисии, приятели в сянка, които в сърцето си са с вас и които работят във ваша полза.

  Те са вашата надежда; но и вие – тяхната. Ако те ви изоставят, вие губите; но ако вие загубите, те губят също. Те го знаят. Ние всички го знаем.

  Народи, отвоювали своя суверенитет

  Милиони хора разбраха, че нашата участ се разиграва тук, върху този площад на Независимостта, който вие прекръстихте площад „Европа”. И аз, при завръщането си във Франция, имам намерението да заявя високо и силно: никакви визи за разни негодници, заради които навремето Луи XIV бе наредил да гравират на оръдията му „Ultima ratio Regis”(Последното основание на краля), за такива, които заплашват да дадат заповед за щурма на Майдан; замразяване на техните авоари във всички банки на Европейския съюз, както и във всички тези райски данъчни кътчета, чиито врати вече знаем да разбиваме; има цяла гама от санкции, с които демокрациите умеят да си служат – н трябва непрестанно да го повтаряме.

  Народе на Майдан, една последна дума. Ще си тръгна със свито сърце, защото знам, че през следващите дни може да се случи всичко, дори най-лошото; и ако в дългата история на народите, отвоювали своя суверенитет чрез окупирането на площадите на градовете си, се сещаме за площада на Бастилията или за площада „св. Венцеслас” в Прага, или пък за атинската Агора, то как да не си спомним и за другия модел, за антимодела – този на „Тянанмън” и за въстанието, удавено в кръв?

  Фанфаронството в Сочи

  Но знайте, че си тръгвам, изпълнен с огромно възхищение заради смелостта, хладнокръвието, мъдростта и точната мяра, с които вие давате пример на света. Вашето оръжие, това е хладнокръвието. Вашата сила, това е спокойната ви решимост – от Лиза, лавкаджийката, до Виталий Кличко, боксьорът, който един ден може би ще бъде президент на нова Украйна – с която всички вие ми казахте, че нищо не ще възпре духа на Майдан.

  И вашата сила, това е духът на отговорност, щях да кажа на дисциплина, с който поддържате барикадите си, а зад барикадите си грижите за прехраната на града, който сте освободили. Защото една и съща дума изразява грижата за града и успеха на цивилизациите. Цивилизован – на моя език, както и на езика на авторите на фреските, които през Х в. са изобразили молитвата на Дева Мария, с ръце, вдигнати в знак на мир, във вашата катедрала „Света София” – е общо име за обичащия civitas и за носителя на цивилизацията.

  А вашата сила, да, това е тази висока цивилизация, въпреки, че както при народи на Европа, част от историята ви е трагична и изпълнена с престъпления. Русия не е съществувала, когато Киевска Рус е вече изгряла. Във всеки гражданин на Майдан има повече история и култура, отколкото в това фанфаронство в Сочи – този Тарзан, който е само един Попай, някакъв фалшив герой, истински враг на света София и на нейната мъдрост.

  Тъкмо поради това вие ще победите. И тъкмо поради това, рано или късно, вие ще надделеете над повелителя Владимир Путин и над неговия слуга Виктор Янукович.

  Пожелавам ви добре дошли в Европа

 13. Г-н Инджев, не е по темата, но нека отбележим, че днес се навършва 1 година, откакто Пламен Горанов пламна.

 14. Браво на г-н Инджев и на Стамбо, по-горе!!!

  Боли ме за жертвите в Украйна. Нашата малка България (каквато и позиция да заеме) едва ли ще им накриви капата на руската върхушка и Путьин, но зарад собствената си чест и достойнство, зарад това да можем всички ние сутрин да можем смело да се погледнем в очите когато си мием зъбите, трябва да заклеймим анти-човешките посегателства на властта в Украйна.

  Ние сме суверенна държава и имаме привилегията, а всъщност и задължението, да назоваваме нещата с истинските им имена. Геноцидът си е геноцид. Диктатурата си е диктатура. А на политиката, майната и. Всъщност нали политиката трябва да служи на народа. а не обратното?! Е, никаква услуга не си правим ако не се изправим и гордо заклеймим този позор в Украйна, пък да става каквото ще!

  Не че съм ционист, но уважавам достойните хора, от които и народи и вероизповедания да идат. Та евреите са казали: прави каквото трябва, а да става каквото ще! Така трябва да живеем и ние, Българите, по еврейски, че иначе тяхната участ ни чака… ако не е вече дошла. Колко наши сънародници се скитат по света и с нокти и съби се опитват да съхранят малкото Българщина дето им е останала. Гледат към майка България, уповават се и милеят, а там на върха и седнали едни пикльовци и идиоти! Срамота и позор…

  Това нешето все инцидентно. Да поясня — току стане нещо и ние се чудим и смятаме каква позиция да заемем. Жалки сме. Българските държавници трябва да имат проста, ясна и напълно предскзуема позиция по такива очебийни въпроси. С геницида и диктатурата, както и тероризма, пък бил той и държавен (а най-паче държвавен!) не трябва да се правят компромиси.

  Не е трудно да се живее достойно, нашите политици (пък и повечето от нас) просто не сме опитвали… Ама хич не е трудно. Че какво ще стане ако им кажем истината в очите?! Да не се нарамят пак да ни освободят? Па да заповядат! Нашата земя е омагьосана… Като дойдат и те Българи ще станат в добрия пък и в не толкова добрия смисъл на тази дума…

  Реакцията на нашата държавна власт е, за съжаление, безмилостната но правдива присъда за нашият дух:

  Ние сме робски народ!

  Ние нямаме Български дух! Предали сме го, не че някой ни го е искал, ей-така по най-робски обичай както само ний си можем търсим как по втория начин да живеем. Уж по-хитро, по-мирно, по-тихо, по-комфортно, и така компромис след компромис, ден след ден сме създали новата Българска “култура” на недоверие, разделение и духовен упадък. Казвам Ви, не е страшно нито трудно да живеем достойно. Опитайте! Украинците го правят и така им харесва, че са готови да умат за това. А ние ще си поробуваме на собствените си конспиративни теории и духовен мързел. Роби сме братя и сестри, роби!

 15. Чрез Вас бих искал да отговоря на троловете от типа на „Фрунзе”, твърдящи, че нямало проблеми с 500 000- те руснаци, ако си плащали данъците и не ползвали някакви привилегии.

  Там е работата , че не си плащат данъците и ползват привилегии, недостъпни за местните!
  Ако някой си направи труда да провери какви точно данъци плащат за имотите си, ще констатира, че много от тези луксозни имоти имат данъчни оценки за маломерни и самосрутващи се постройки. Сигурно пряка връзка с тези “странни” оценки има фактът, че по правило в местните данъчни служби има назначена поне една служителка, която говори български с руски акцент. Кой ги е назначавал тези служителки? Ще научим ли някога името му? Такива служители по правило се назначават с личните протекции на кметовете, които (също по правило!) са етнически руснаци, руски граждани ( като Иван Портних, руски гражданин до 2011г. във Варна) или руски възпитаници като Димитър Николов- Бургас, Йорданка Фандъкова и т.н. Познайте с какви служители са напълнили поверените им администрации и в чия полза вземат решенията си същите тези администрации ?
  Ето какво споделя днес по повод наградата от Путин за кмета на Бургас Цачо от форума:
  Той ( кметът на Бургас Димитър Николов) вече се “отблагодари” на уралските пияндури: подарява им едно училище (СОУ”Д.Дебелянов”) и една детска градина(в съседство с у-щето) от 15.09.2014.И го прави за хора,които дори не са Бълг. граждани,нито са граждани на ЕС. Следва възобновяване на “проекта”(разбирай далаверата) Бургас-Алекс/полис и стискане на очите за екологията на изгражданата в момента инсталация в “Нефтохим”-Бс за преработка на Гудрон – най-миризливата нефтена преработка изобщо. Плюс пълно мълчание от страна на кмета по въпроса за закриването на завод “Елкабел”-Бс и разчистването на терена за строеж на жилищен комплекс за руснаци на негово място.А мястото е точно срещу училището и до МОЛ “Галерия”.А това,че доста бургазлии ще останат отново без работа на улицата – кметът мълчи.Нали така стана и с “Нефтохим”-Бс.Сега там работят предимно руснаци,а българите изхвърчаха на улицата.Гостоприемен бил кметът…

  В момента продължават задружните (на правителството, местните власти и вманиаченият русофил Благой Рагин) усилия съвсем да се “облекчи”, т.е. да стане символичен визовият режим за руските граждани, предстои да ги освободят със закон и от такса смет, защото не били постоянно пребиваващи, за разлика от българските им съседи. Но това не им пречи непрекъснато да се жалват, че общината не извършвала инфраструктурни ремонти, защото няма средства, улиците и парковете не били чисти, имало дупки по пътищата и т.н. В случая те ползват ПРИВИЛЕГИЯТА да не плащат такса смет като „непостоянно пребиваващи”, но в същото време ползат и ПРИВИЛЕГИЯТА на „постоянно пребиваващи притежатели на имот в България”, което им гарантира бързо и безпрепятствено получаване на българско гражданство с всички права и задължения , произтичащи от това. Но фактът пък, че винаги запазват и руското си гражданство им дава ПРИВИЛЕГИЯТА да не изпълняват задълженията си, произтичащи от българското гражданство. ..
  Чрез имотите си у нас руснаците изземат нелегално и част от туристическия бизнес на местните, но за разлика от тях не плащат никакви данъци и лицензи на държавата. Често явление е 10-15 руснаци да се регистрират като собственици на един имот, уж защото така по-лесно получавали визи. Очевидно причината е друга. Няма кой да контролира този незаконен бизнес. Кой знае защо местната администрация, която следи така стриктно българския туристически бизнес да не би да укрие някой лев, не се интересува от значителния приход към хазната, който би дошъл от туристи, „гостуващи” по руските имоти.
  Сергиите по морето са отрупани с нелегален внос на руски сувенири. Сигурно много западни туристи смятат, че матрьошките и ушанките с петолъчка са български национален сувенир.Нито лев от тези печалби не влиза в българската хазна.
  Руснаци (и техни фирми даже!) изгребват поморийската кал и я изнасят в Русия, Швеция, Финландия и къде ли още не. Поморийската кал е ограничен, трудно възобновяем природен източник, защото за формирането й са били нужни хиляди години! Не случайно Поморие е пренаселено от нови „руски поморийци” със специфични към кметството изисквания.
  И това са само върхът на айсберга, видимите от всички граждани дреболии на „руския десант” по извоюваните с много страдания и кураж от Аспарух и войните му земи за българите…
  След повече от 1300 години на устояване правото да живеем по тези земи нашето поколение (единственото!) предаде без съпротива българските воини, загинали в най-жестоката битка при близкия до Поморие Ахелой!
  Не можем да говорим ( защото нищо не знаем!) за тайните сделки под масата, които са си чисти НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА, на които им харизахме минералните си извори, полезните изкопаеми, девствената природа и т.н. (като размяната на тонове индианско злато срещу няколко огледалца и стъклени топчета) Не случайно министърът на екологията в България задължително е или с руски произход или руски възпитаник, или друг някакъв нискочел представител на ПЕТАТА КОЛОНА!
  Не им харесват българските училища и вече се готвят да отворят руски такива, като начало в Бургас и Поморие, после – навсякъде. Отсега може да се прогнозира какви привилегии ще има за онези местни деца, които успеят да се уредят да учат в руските училища.Службите им в местната администрация вече са осигурени !
  Като съседи руснаците считат, че е в реда на нещата да натрапват техните си „порядки”,навици и манталитет. Силно се дразнят и подават оплаквания до туземната администрация, че досадните деца на местните вдигали шум на улицата и им пречели „да отдихават” . Местните руснаци избягват да разговарят и уреждат отношенията си с туземците лично. Препоръчано им е и за най- дребния проблем се обръщат към „милиционера”, защото той е ТЕХНИЯТ човек, който ще разреши проблема винаги в тяхна полза. Защо да си развалят личните отношения с туземните родители , на които и през ум им не минава, че трябва да забранят на децата си да излизат на улицата лятно време и да ги заточат вкъщи, когато местната туземна администрация ще ги принуди да спазват новите „порядки” я с глоби, я със заплахи…
  Туземните собственици на фризьорски и козметични салони се чувстват подтиснати и унизени от „специфичните изисквания” на руските клиенти, които не разрешават на физьора или козметика да приемат обаждания по мобилен и даже да разговарят с другите клиенти в салона по време на „козметичния им сеанс” , защото тогава „се расслаблявали”, но притиснати от кризата местните българи са принудени да продължават да търпят тези издевателства над достойнството си.
  Примерите са много, навсякъде! Същото се случва и със сервитьорите, камериерките и т.н. Ако не се съобразят с „новите” изиквания местната и централната администрация ще ги принуди с „подходящи” санкции.
  Така постепенно се променят правилата, нравите в България и се насажда примиренчески, слугински манталитет на българина.
  За разлика от останалите чужденци, собственици на имоти, които предпочитат да живеят в смесена среда заедно с българи, интересуват се от българските обичаи и традиции и се опитват да научат български език, руснаците предпочитат да си обособят своя общност в сградата, където се намира имотът им, да са си само руснаци. Окачат си руското знаме и слагат надпис „частна собственост”. Руското знаме задължително присъства на всички публични места,то е навсякъде- пред хотелите, ресторантите, на балконите. Българското едва се забелязва тук-там в края на редицата. На руски език са таблата с менюто пред ресторантите, сервитьорите и продавачите говорят само на руски. Акцентира се изключително върху източноправославните символи – църковни сгради, паметници – първа стъпка към подмяна на българската история. Както се подменя историята и собствеността на СЛАВЯНОбългарския атонски манастир “Св. Георги”.
  Може би тези разсъждения за особеностите на руския „десант” по черноморието и в планинските курорти изглеждат като хиперболи за много българи, които още не си дават сметка за необратимостта на последиците. На тях бихме препоръчали да прочетат пророческия роман на Михаил Вешим „Руският съсед”, който не случайно е посрещнат с мълчание от иначе бъбривата литературната критика и журналистиката с ресор „Култура”.
  Романът трудно се открива по рафтовете на книжарниците и казват, че тиражът го изкупуват „наедро”, явно не за четене. Едва ли ще направят игрален филм по този роман…
  Ако авторът се съгласи , би било прекасно всички блогъри, които се чувстват отговорни за съдбата на страната и народа си, да сложат на видно място на страниците си електронната версия на този роман с привличащ вниманието банер. Така, вместо да обикалят напразно книжарниците и да се чудят как да отделят 12 лева от оскъдния си бюджет, повече българи ще имат възможност да прочетат тази книга и да осъзнаят каква опасност е надвиснала над общата ни съдба.
  Или вече е късно за каквото и да било???? Няма го Левски, няма го Ботев… само един Сидеров, радетел за АЕЦ „Белене” и”Южен поток” се пъчи с „патриотизма” си и скверно кряска пред паметника на Левски точно в деня на най-българската скръб и смирение пред подвига на АПОСТОЛА ????

 16. Станишев искал още доказателства, преди да се наложт санкциите от ЕС на украинските власти и даже заявява, че това било и становището на ПЕС.Ако е наистина така , значи и ЕС си има песовска пета колона.

 17. И е желателно, Плевнята да вземе да бойкотира олимпиадата, преди да са го сложили на една маса с Ким Чен Ун или някой друг сатрап!

 18. Сърцето ми спира в непомерна ярост, като си помисля как жестоко се размина животът ми с времето, за което мечтаех в най-смелите си сънища! Несправедливо е да съм толкова стар, с толкова скапано здраве – безпомощен и безполезен инвалид, неспособен да издържи дори пътя до там, камо ли една нощ на Майдана!
  Господи, как искам да съм там!
  За такъв народ си струва да се сториш курбан!
  УКРАИНЦИ, ДНЕШНА ЕВРОПА, СИТА И САМОДОВОЛНА,МЕРКАНТИЛНО-ДИПЛОМАТИЧНА И СТРАТЕГИЧЕСКИ-ДИСТАНЦИРАНА, НЕ ВИ ЗАСЛУЖАВА!

 19. Pitam se, kade e Reformatorskia blok da islese s posizia sa sabitiata v Ukraina, niama go….

 20. А это как вам нравиться, друзья и товарищи руссофилы?

  Москва е възмутена от провеждането на неонацисткия “Луковмарш” в София, съобщи РИА Новости като цитира говорителя на руското външно министерство Александър Лукашевич.

  ТЕ, които пребиват с бичове едни ексцентрични пънкарки? ТОЧНО ТЕ, които хрантутят всякакви фашизокомуноиидни волэновцы, расатэта, каракачаны!? ТОЧНО ТЕ, които се подкрепят от масови сборища на НАШИСТИТЕ, както точно ги наричат независимите руски публицисти? И ТОЧНО ТЕ…се възмущават от парада на едно от подразделенията си в България!Не Луков-такъв-инакъв, а Путин им е идеала на маршируващите! Не, това Русия наистина е велика в злодейството-хем ги насъскващ да вият срещу Европа, евреите, САЩ и тн,хем ги хрантутиш, хем ги заклеймяваш!

 21. В момента по моралния тумор на България- бТВ: среща на разделени преди 60-години корейски семейства. А случайно вие знаете ли защо са разделени? Кой ли ги е разделил-бъхтя си невежата кратуна и аз? А-а-а-а, научих накрая!- разделила ги е някаква “братоубийствена война”!Ей тъй! Няма изцяло планирана, въоръжена и командвана от Москва агресия на Севера, няма го ВЕЛИКИЯТ ГЕНЕРАЛ АНТИКОМУНИСТ ДЪГЛАС МАКЪРТЪР-СПАСИТЕЛЯТ НА ЮГА.НЯМА ги думите на 19 годишния тогава американски войник в Корея КЛИНТ ИСТУУД :”Нищо не разбирах от политика, но като видях КАКВО КОМУНИСТИТЕ ПРАВЯТ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД В КОРЕЯ, АКО НЯКОЙ АМЕРИКАНСКИ КОМУНЯГА МИ КАЖЕ, ЧЕ НАПРАЗНО СМЕ БИЛИ ТАМ,ЩЕ МУ СЧУПЯ МУТРАТА!”
  Та- една лъжа, уж малка като тази за “братоубийствената корейска война”- и ето ти комунистическата пропаганда за днес си е свършила част от работата!

 22. Защо голяма част от българите не могат да разберат, че защитата на руското Отечество в България, няма нищо общо с паметниците на Съветската Армия в почти всеки български град. Когато съветската армия започна своята окупация на 5 септември 1944 г. Българското правителство на Муравиев вече бе започнало на 2 септември 1944 г. войната срещу Германия на страната заедно с СССР и продължи девет месеца подчинено на съюзническото командване до победата в Австрия. Съветските войници нито са се били в България за защита на тяхното отечество нито за българските интереси. За българските бойци събирали с гърдите немските куршуми за спасяване името на България нито дума. Нито паметници, нито писане в историята, нито вестници от това време. Всичко покрито закрито. И половин век се мълчи за истината, покрита с огромен слой от “признателност” за най-голямото клане на хиляди българи от българи под командата на Кремъл, надминаващо стотици пъти известното Баташко клане. Кога ще светне истината в мозъците на дервишите въртящите се по музиката на някои хора от Кремъл, и кога агитпачаврите на БКП/БСП ще спрат с своите лъжи?

 23. BERKUT – pechalno izvestnite chasti za borba s demonstrantite v Kiev – se okazvat sustaveni pone chastichno ot RUSKI specialni voiski – toku shto pokazaha dokazatelstva po EVROMAIDAN Live: http://espreso.tv/

 24. Браво, Иво, но и голямо браво на Стамбо и другите съмишленици! Дано повече хора да четат статиите и коментарите и дано помръднем към по-добро!

 25. @008
  Не търсите правилно къде е заровено кучето(умрялото). Едни големи фирми от един голям град продадоха черноморието за жълти стотинки. Стотиците заведени дела на собственници и наследници се удариха в стената на високомерното голямо-градско висшо “независимо” съдопройзводство. Нима не знаете например че голяма част ботаническата градина в Балчик не е българска собственост заради голямоградси завери и синоидални кгб обвързаности? Нима не се сещате че мащабното стройтелство по черноморието е чисто изпиране на мръсни пари от голямоградсите стройтени фирми корифеи и на продажни високо административни голямоградски радетели на туризма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.