В Киев избиват патриоти, в София псевдопатриоти избиват съветски комплекси

Докато проруската власт в Украйна избива свободолюбиви украинци в центъра на столицата Киев, проруският български слугинаж отново избиваше комплекса си за малоценност спрямо най-голямата ценност за платения български русофилски „патриотизъм”.

Вълна на умиление и преклонение пред най-видния символ на съветския колониализъм в България отново се надигна в центъра на София с венци на признателност за съветската окупация на България.

Освен от името на Кремъл, почит към символа на съветския колониализъм в единствената съветска колония в Европа, в която няма и един убит съветски войник през Втората световна война, цветя и благодарствени надписи донесоха днес предсрочно за почитания в Русия на 23 февруари „Ден на защитника на родината” (бивш Ден на съветската армия в СССР) посолствата на няколко васални на Путин държави и русофилски организации в нашата посткомунистическа родина.

IMG_1443

Дотук- това не е новина, а рутина, която никоя туземна власт така и не се реши да прекъсне.

Ето и подробностите за приликите и разликите спрямо последните няколко години от мястото на събитието.

Както и миналата година, в нозете на съветския окупатор кацна венец с преклонение към армията-окупаторка от името на „Южен поток”. Логично е: без окупацията от 1944-та нямаше да я има и днешната сервилна българска позиция срещу Украйна, чието задушаване чрез заобикаляне от „Южен поток” е в дъното на стратегическия сценарий на Кремъл с алтернативния газопровод.

IMG_1436

Днес отсъстваше обаче венецът на „Лукойл”.

Да не би да се окаже вярно, че от Кремъл наистина са намислили да натирят своя петролен наместник в България Валентин Златев и той да е решил да се покае за ролята си на консултант за АЕЦ „Белене” срещу България, като си спести този път венеца?

За сметка на това „Атака” компенсира липсата. За пръв път ( а моя милост следи този процес от години!) руските патриоти от „Атака”, които се представят за български националисти, излизат от нелегалност в битността си на руски политически инструмент в България и вече без да се крият дефилират партийно на поилката на лицемерните сълзи за съветските жертви в България.

IMG_1440

Колко мило признание за роднинство е да видиш във фундамента на т.н. антифашистки паметник единението на сталинизма с декларативната му фашизоидна разновидност на “Атака”, заклеймена дори от крайно десните във Франция като непоносима за европейския национализъм!

В края на деня обаче подигравката с поклонението пред „славата” на червеноармейците, които завземат България ( с която Сталин поддържа дипломатически отношения през цялата война, но решава да окупира на 5 септември 1944-та) без нито един изстрел на българска съпротива и я потапят в кървавия мрак на 45 годишния съветски колониализъм, приключи…в коша за боклук.

DSCI0026Така паметникът на благодарността за съветската окупация осъмна почистен от благодарностите към съветския колониализъм, иронизиран от кавичките, окупирали думата “освободителка”.

DSCI0028

30 мнения за “В Киев избиват патриоти, в София псевдопатриоти избиват съветски комплекси”

 1. А партията на цензурата и на руските пари на Цигането не поднесе ли венец? Или още се срамят от своя господар? Чудно, как така Золотой Валя не е поднесъл цветя. Може и да има някакви другарски забележки към него, но лоялността му към императора едва ли се поставя под въпрос. Дорогой Валя (от НФСБ-то) още не е излязъл от конспирация…

 2. Маските падат… тук с венци, в Украйна оцапани с кръв. Украинците проявяват достойнство за завиждане, а местните ни фараши само низост и безгръбначие.

 3. Още един отличен повод туморното образувание на волэн сыдэрав да се заклейми гръмогласно като сдружение от национални предатели, създадено за да обслужва руските олигарси и техните имперски амбиции!
  Истината трябва да бъде неуморно и непрестанно набивана в канчето на зомбираното и оскотяло природонаселение до пълното му събуждане!
  Такива “патриоти” като гореупоменатото мекере, дудука, каракачанчето, архонта и всоссв. непрестанно трябва да бъдат атакувани с неудобни за тях въпроси, определящи позицията им по разделителната линия ЕС/путинова еврАЗИЯ! Събитията в Украина и предстоящото честване пред МОЧА предоставят прекрасни възможности.

 4. Предсрочно поздравявам почитателите на “славната” съветска армия с ТЕХНИЯ празник, преименуван под натиска на историята в евфемистичното “Ден на защитника на родината” (да се чуди човек що търсят защитниците на родината в чужди държави!?) със следните стихове:

  Марш

  (А. Гуницкий)

  Хочу я стать совсем слепым
  И торговаться ночью с пылью;
  Пусть не подвержен я насилью,
  И мне не чужд порочный дым.

  Я покоряю города
  Истошным воплем идиота;
  Мне нравится моя работа,
  Гори, гори, моя звезда!

 5. Очевидно е че задкулисието водено от патриоти на КПСС, обучени по модел на КГБ и водени на отчет в група “видни български патриоти” се задъхва. Изкарва и последните си дълбоко законспирирани агенти. Остава да видим дали Г-Н Президентът ще намери сили да не отиде в Сочи за закриването на игрите на Путин.

 6. Дано заслепените прогледат,но надежда нямам.

 7. Ако празника е – ден на защитника на родината – и се чества пред чучелото с шмайзерите в центъра на София възниква въпроса коя е родината.
  Или както винаги ние си се включваме по подразбиране!
  Щота на мен не ми е никакъв празник, а чучелото бих взривил на мига.

 8. Орешарски до Янукович на олимпиадата в Сочи,страхотна двойка,сигурно са обменили опит за потушаване на протести?

 9. Великолепна статия, както обикновено на г-н Инджев. Финалната снимка казва всичко. Сега пускам взето назаем от друг форум. Не е много по темата но само на пръв поглед. С няколко думи защо не сме “русофили” и от тази гледна точка.
  “Преди започването на Олимпиадата гледах едно интервю с политически коментатор от Сочи. Още тогава казаха че каквото и да стане Олимпиадата е замислена като пропаганден успех за Путин. Не за Русия, не за Европа, не за спорта или братството между народите а именно и само за Путин. На въпроса – но как така, има толкова неуредици, толкова неща не работят? Отговора беше – да на Американците им правят впечатление тези неща но това ще бъде интерпретирано в Руските медии като злоба и завист от страна на Американците или те нарочно се оплакват за да навредят. На спекулациите че Руските спортисти не са на нивото на което бяха в Съветския съюз и вероятно няма да оправдаят пропагандните очаквания отговора беше – за Руснаците важен е хокея. Ако Руският отбор победи за тях това е знак че предишното величие се е върнало. Те са горд народ и хокея е националната им гордост. Олимпиадата започва и завършва с хокея за тях.
  Това беше 2 дни преди започването на игрите. Бях учуден и изненадан, че в 2015г един народ може да е толкова заблуден. Все едно сме в 1975г. На цял народ от 160 милиона националното им самочуствие да зависи от победата или загубата на един отбор по хокей?! Нещо сериозно не е наред!
  Типичен манталитет от студената война, когато бяхме бедни и болни но не беше важно да създадем условия на народа да спортува и децата ни да са по-здрави. Беше важно да бием Америка по някой спорт. Още тогава се чудех, защо Американците винаги се смеят а нашите са подобаващо мрачни и сериозни, като че ли отиват на война. Трагедия е когато един народ си гради самочуствоето на базата на международни спортни победи.
  Снощи на Ледерман гледах интервю с един сноубордист който спечели златен медал. Вече си е обратно в САЩ. Оказа се че бил спечелил защото в последния момент решил да пробва някакъв трик. На намека че това е малко несериозно отговори – аз 9 години не съм печелил състезание, важно е купон да става в крайна сметка това е само една Олимпиада. Каза че Сочи изглеждал готин но не можал да го разгледа добре защото спортистите са затворени в Олимпийския лагер и под много силна охрана и никой не може да влиза при тях. Каза че повечето от Американските спортисти след като завършат състезанията си се връщат обратно в САЩ. Не мога да не си спомня Олимпиадата в Лондон където спортистите оставаха по една две седмици след олимпиадата заради купона и сега в Сочи.
  Оказа се също че повечето Американски състезатели са спонсорирани от пари събрани от хора а не от корпорации или от правителството и се чустват неудобно да седят и да харчат парите събрани толкова трудно само за да видят закриването.
  На мене лично този подход ми се струва по-човешки и по-нормален от патриотичните напъни на Путин. Дребните мъжлета винаги пре-компенсират с нещо. Жалко че голяма част от Руския народ му се води по акъла. Затова сега преживяват като голяма тргедия нещо толкова тривиално и незначително като победа или загуба от мач. Ако някой може да ми обясни как щеше да му се промени живота ако бяха спечелили?”

 10. V BG vsichko e iasno. Iznenadi niama. Troianskia kon e zhiv i zdrav i pase radosten na volia i v neogranicheno kolichestvo trevata predostavena mu taka shtedro ot negovite kremuslki gospodari. Toi e edin shtastliv kon krivorazbran ot horata i politicite na zapad. Zashtoto kato vsiako domashno zhivotno, koniat, dazhe Troianskia si ima nuzhda ot gospodar. Toi ne mozhe sam da si e gospodar, zashtoto e kon i to domashen, na ruskite samodruzhci i tehnite verni podanni koito sa izprashtani da se zaselvat iz teritorriite na Troianskia kon sus stotici hiliadi za da go durzhat pod oko i da sa sigurni che toi nikoga ne zabravia che tozi koito mu dava da pase sushto taka mozhe da go napravi na lukanka!!!

 11. Г-н Инджев, всякакви ретроспективни носталгии по “времето” на ПРЕзре(н)(л)ия социализЪм на болшевишката сган може да бъде контриран безусловно само с един прост въпрос – ЗАЩО след “чутовните” ИМ “успехи” след 1944г., си промениха името след 1989г.??? ЗАЩО???………..
  Никой не си е променял името след такъв “цивилизационен” “успех” , като техният социалшевизъм!
  КАКВО все пак ги е принудило да се решат на такава крайна стъпка?
  КОЙ би избягал от такъв “грандиозен успех”, като ТЕХНИЯТ?!?!?…

 12. дали де не добавим едни кавички и на “ПРИЗНАТЕЛНИЯ” ?? а на “НАРОД”?

 13. Едните имат личности, а другите – нищности. Вие за кои сте?

 14. Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със как Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазаше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 15. Та за Украйна и беркута:
  -За украинските предприятия се въвеждат граници за изпусканите вредни газове в атмосферата. Това означава, че около десетина мощни предприятия трябва да затворят веднага като неотговарящи на “високите изисквания” на ЕС.
  -На Украйна й се забранява да изнася електроенергия на цени, по-високи от вътрешните. Това означава еднозначно ръст на тарифите за населението.
  -Износът на пшеница за ЕС се ограничава на 1 млн. тона, сега Украйна изнася над 3 млн. тона. Износът на захар се ограничава от 300 хил. т на 30 хил. т и така за 24 групи селскостопанска продукция.
  -Митата за внос на метали за страните от ЕС трябва да бъдат два пъти по-ниски, отколкото Украйна е договорила с целия свят.
  -От Украйна се иска да ликвидира държавната железопътна компания и да прекрати дотациите за пътническите превози. Но не само това, от Киев се иска, познай за чия сметка, да смени стандарта на релсите от 1520-мм на 1435-мм. Дължината на украинските жп пътища е 30 000 километра.
  И така нататък…
  На Украйна с население 46 млн души и изпосталяла икономика й дават засега около 700 млн евро (веднага) и до края на годината още около 1,5-2 млрд евро. Ама това е смешно! Гърция с население около 8 млн души досега изконсумира оздравителен заем цели 100 млрд евро, а до 2020 г. ще получи още 77 млрд евро. Да на говорим,че металургичните й заводи ще последват участта на Кремиковци, електроенергията няма къде да изнася, цената на услугите се повишава съгласно изискването на ЕС, тази на природния газ – с 30% (Русия й спира преференциалната цена на синьото гориво) и губи 80% от пазара си-Русия.
  Питам те, какво получава Украйна в крайна сметка? Безпрецедентната безработица и деиндустриализация, срещу „ценностна” евроколонизация от Четвъртия Райх… Изборът не е емоция, а отговорност.
  Не си струва ни свещите, ни вувузелите, ни жертвите…

 16. Към stanilov:
  Духовно мъртвите никой не може да ги съживи!

 17. @ Станилов
  Може ли да посочите източниците си за тази (дез)информация? За всяка една точка по отделно.
  А също така да ни опишете ползите от
  -запазването на статуквото в Украйна
  -присъединяването и към евразийския съюз.
  Благодаря!

 18. @stanilov, големи измислици сте написал. Украйна може само да спечели от договора за сближаване с ЕС. Прочетете това ако наистина се интересувате от истината: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2014/january/tradoc_152074.pdf
  А по отношение с ограничаването на вредни газове в атмосферата това няма нищо общо с ЕС а с протокола от Киото който Украйна е подписала. И между другото има вероятност да се откаже от целите заложени в него поради проста причина че не е реформирала енергетиката си а именно в това ЕС и предлага помощ. В интерес на истината дори за Русия ще има положителен ефект ако Украйна подпише взаимното споразумение с ЕС. За едно сте прав че изборът не е емоция, а отговорност (всъщност именно Янукович е този който постъпва безотговорно). Но за да се направи разумен избор трябва да сте и добре информиран нали?
  Интересно за мен е вие поради какви причини разпространявате тези лъжи.
  Защото ги приемате за истини или защото някой ви плаща да го правите?
  Което и да е от двете разберете че не правите нищо добро по-този начин нито на украинците, нито на руснаците нито на нас. Напротив сеете разделение и омраза. А последното ви изречение е показателно колко ниско сте паднали щом като обезценяте човешкия живот.

 19. Не мога да разбера хората,които се прекланят пред паметника на Левски и след това скланят глава пред лъжата,която стърчи в центъра на столицата ни,стърчи в душите ни и ни държи в окови

 20. Само до питам, КОЙ СПРЯ БЕЛЕНЕ И Бургас-Александруполис?

 21. Към Красимир:

  Само отговарям: най-вероятно Хилари Клинтън …
  На 5 март 2012-та тя пристигна на крайно изненадващо посещение в София след като онзи, за когото намеквате като герой на съпротивата срещу Путин ,задкулисно се споразумя през януари със същия Путин да се забрани на България да знае дали има коз срещу Газпром под формата на залежи от природен газ. Това е предателство на стратегическия български ( натовски и европейски) интерес, който Борисов се опита да замаже като след три години на лъжи, глупости и противоречия по темата за Белене, най-накрая направи това, което трябваше да стори незабавно през 2009-та. Вместо това междувременно плати три пъти повече на руснаците за АЕЦ “Белене” от тройната коалиция преди него.
  И забележете: Борисов никога, дори и днес, не е поставил под съмнение Белене от гледна точка на руския геополитически интерес да засили още повече влиянието си в България и да пробие в ядрената енергетика на ЕС със своя технология чрез този проект. Сякаш няма значение, че враждебната на НАТО и ЕС ( като се видя ясно в Украйна)Москва, ще хване още по-здраво ядрения лост в натовска и европейска България!
  Колкото до Бургас-Александруполис, този проект умря от старост и това на руснаците им е много ясно, но сега възраждат празните приказки по въпроса, за да добавят още малко сол в раната в натиска върху България.
  Както съм споменавал, в телефонния разговор с моя милост от 28 март преди три години Борисов беше изненадан от мен с въпрос защо не се ангажира с каузата за съветския паметник в центъра на София и беше пределно откровен: не искам да дразня Путин ( докато текат преговорите за газа???- които никога не спират, нали!).
  Така че съпротивата на Борисов срещу руския натиск е легенда за зарибяване на верващи десни избиратели, която обаче не върви за пред информирани хора тук и на Запад.

 22. Към Красимир:

  Кой не направи газови връзки със съседите при осигурено финансиране от ЕС?

  Кой не допуска конкуренция на нефтопреработващия пазар в България?

  Коя фирма охранява мощностите на “Лукойл България”?

  Шефа на тази фирма на коя страна е консултант в газовите преговори на България?

  От кой е била оглавявана Ипон преди Борисов и как Борисов е станал шеф там?

  На коя сватба на шеф на енергийна фирма е участвал, в каква роля и в кои хотели купонясва и “бичи” лафа с Първанката бате Борисов?

  Какви хора бяха назначени за шефове в АЕЦ “Козлудй” по времето на Борисов?

  Намалява ли системно потреблението на България на електричество?

  Стават ли сиситемно по енерго ефективни технологиите, дори и в България?

  какво беше направено за оздравяване на НЕК и Топлофикациите, енергийната мрежа?

  Има ли реален енергиен пазар?

  Кой допусна съд в Париж за Белене?

  Наистина ли е спряна Белене окончателно, дори и след референдум организиран от Борисов?

  Какво става с Румяна Желева?

 23. STANILOV, вие да не би да имате нещо общо с Атака?
  Защото, ако е така, то това обяснява всички алогизми ,които сте ни подхвърлили тук?!?!?
  Вдигнете и отвърнете малко главата от путинската пропаганда, в която сте се пльоснали!
  Можете да видите някои неща около вас, които не сте забелязвали, макар и да са под носа ви!
  Ако искате може и да ни кажете – по “идейни” подбуди ли го правите , или от комерсиални?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.