И Плевнелиев преклони главица пред Путин

Най-напред нека резюмирам една историйка от центъра на София, където все така остава незабелязана подигравката да имаме огромен паметник на чуждата окупация, за която благодарим като народ.

Вчера в нозете на Сталин, маскиран като съветски войник с победоносно поведение спрямо отказалата съпротива България, за поред път се появиха цветя и венци от държавата-приемник на тази окупация, от нейни сателити и местни наемници от разни съветофилски фондации, сред които се нареди и фашизоидната „Атака”: вкупом борци срещу фашизма, които фриволно приравняват без елементарно историческо основание България към освободените от Червената армия от германска окупация държави в Европа.

Това се случи в най-кървавия ден на репресии в Украйна, най-голямата бивша съветска колония, управлявана от доказано престъпен проруски режим.

Поредното преклонение пред историческата лъжа беше оспорено с контрадействие. Свободолюбиви българи премахнаха венците и цветята. В ivo.bg публикувах снимки на паметника с позорния надпис и поднесените под него цветни почитания, както и как изглеждаше след това, когато като знаците на почестите към съветския колониализъм бяха отстранени. За сведение на желаещите да се заяждат: участниците в акцията не се крият.

Вие, които четете това, не сте ли малко учудени, че тази история остана абсолютно незабелязана? И ако за медиите ни това е типично пренебрегване на темата за съветската символика ( освен ако не се вдигне шум в чужбина), то не е ли странно, че нито руското посолство, нито русофилските фондации, нито кавгаджийската партия „Атака” реагираха?

Услужливи дейци на петата колона тази сутрин вече бяха издирили преместените венци и не само бяха върнали преди обяд повечето от тях под позорния надпис със златните букви на благодарност към съветския колониализъм, но и се бяха постарали да изличат кавичките от думата „освободители”.

Но защо не чухме и дума на възмущение, което е крайно нетипично за чувствителните им съветофилски души?

Явно заповедта по гарнизона от Москва е в този случай (отново) да се приложи тактиката на премълчаването, с която толкова успешно се замитат неудобните теми в България.

Ако е удобно обаче, имам неудобни въпроси към президента Росен Плевнелиев, който днес най-после разкри позицията си по въпроса за съветския фетиш в центъра на столицата и попари надеждите на онези, които си въобразяваха, че ще се присъедини към жестовете на бойкот на политиката на Путин.

В интервю, записано на видео и разпространявано в интернет от блогърите Асен Генов и Комитата, президентът Плевнелиев за пръв път напуска уютната ниша на мълчанието по отношение на софийския вариант на Берлинската стена, разделяща българите. Той заявява категорично, че е против „разрушаването” на този паметник, но е за историческата истина за него. На уточнението, че става дума за демонтиране, а не за разрушаване, г-н Плевнелиев, показвайки, че си дава сметка за съществената разлика във формулировката, отвръща с …усмивка.

Разбирам тази усмивка като потвърждение, че не желае да се конфронтира с руската мечка, която смята да уважите с ритуалното си присъствие на закриването на олимпийските игри в Сочи, използвани за лична реклама от Владимир Путин, истинския подстрекател на масовите убийци на украинци в Киев през изминалите два дни. Ще бъде употребен от него, независимо дали ще се среща с властелина на петте зимни пръстена- без значение също дали ще се усмихва на общите снимки или ще гледа театрално строго.

Прав Ви път, господин президент.

Пътищата ни се разминават. Загубихте уважението на хората, които се опитваха да Ви вярват, че във Ваше лице има(х)ме единствения избран на ключова позиция във властта прозападен управленец в днешната сервилна спрямо Путин страна.

Наричам ви със сдържаното “управленец”, защото явно не сте готов за държавник- за да си държавник, трябва да се противопоставиш на пагубното статукво, а не да се носиш комфортно по южния поток на чуждата воля.

Похарчихте с лека ръка този личен капитал. Уверявам Ви, че от това не печели „цял народ”, нито пък губите само себе си – печелят Путин и неговите адепти в България. Постъпвате обратно на заветите на свободолюбивия Левски с тази сервилна „дипломация” на малодушието само броени дни след всички патетични речи за преклонението пред Апостола.

Не пожелахте поне малко да се вдъхновите от храбростта на украинското свободолюбие. Вместо това ставате част от коалицията на съгласните с Путин.

Имам и една молба: не ни давайте примери за други посетители на Сочи. Защото поклонението там, особено след клането в Киев, е като поднасянето на венци и цветя в нозете на поробителите на собствената ти родина- ако приемем, че сме прегърнали демокрацията като нещо родно.

В такава ситуация са важни изключенията, а не правилото ( на преклонената главица). Вие разочаровахте надеждите, че можете да бъдете изключение.

Приемете това мое обръщение като подписка с един подпис. Но бъде сигурен, че мнозина българи и милиони граждани на демократичния свят биха я подписали, ако имаше начин да научат, че я има и можеха да се включат в нея.

61 мнения за “И Плевнелиев преклони главица пред Путин”

 1. Г-н Инджев, напълно съм съгласен с Вас и аз снемам доверието си от Плевнелиев ако отиде в Сочи да се подмазва на Путин.

 2. Може би не съм много на ясно,но не е ли бил Р Плевнелиев ” на младини ” комсомолски активист ?От тия- най- дейните ?
  И ако е бил- какво да се очаква отбивш иниациативен младеж на Димитровския сюз ?

 3. Prav ste G-n Indzhev. Oshte edin luzhe-durzhavnik. Poznahme go po delata. Prekloni glavica pred kremulskia KASAPIN! Tova e nov, poreden, za koi li put NACIONALEN POZOR!

 4. ivo, vijte izqvlenieto na prezidenta, puvlikuvan otnosno poziciqta na es kym putin:rova e syvlem razlichno ot tova,za koeto analizirash predishnoto intervqu. ili ne byrkam, che negovoto izkazvane e absolutno poddgyrzjane kategorichna ostra kritika kym es za otnochenieto kym putin, t to e syvsem direktno. pova naistin, che ima mqkoj vyv vlastta, kojto e maistina da kazva neshtata v prav tekst. otdavna en e govoril tolkova direktno ot vremeto na ivan kostov po vyprosa za aec kozloduj. pozdravi

 5. Е да поредното разочерование,а това че един президент на европейска държава отива в Сочи след последните събития в Украйна е меко казано безобразие.Сбогом Плевнелиев

 6. Много е интересно да се наблюдава липсата на подобна реакция на повечето от така наречените “блогъри” и така наречените “демократични” медии!Браво на украинците-принудиха много петоколонници да се разкрият!

 7. Президента Плевнелиев си е мишок и не знам, защо това ни изненадва. Неслучайно, мнозина от тези, които познават сем.Плевнелиеви, твърдят, че г-жа Плевнелиева е по подходящият човек за президент. Изобщо, след Костов само путьовци управляват тази държава.

 8. По делата им ще ги познаете…

 9. Ако отиде ще бъде отвратително предателство!!!!
  Щикалкавенето му за МОЧА е недостойно,да си спомни какво каза през 2009 г. като министър за троянските коне.

 10. Това беше ясно отдавна. Плавнелиев е зависим – и точно затова беше инсталиран за президент. Зависимостта му е онова, което го прави слаб. Дори и да беше политически чист (а той не е), дори и да беше силен интелект (а той не е), дори и да беше искрен демократ (а той е просо фигурант), зависимостите му от кукловодите в настоящето заради прегрешения в миналото го превръщат в поредния ни неслучил се президент…

  Аз лично никога не съм гледал на него с доверие точно поради горните причини.

  Но… след като не сме способни да променяме съдбата си като граждани, ще търпим да ни налагат съдба като поданици. Дали на руската, или на някоя друга империя – няма значение. Единствената разлика е, че като поданици на руската империя ще бъдем унижавани в пъти повече…

 11. Цитат от Bletz.bg :
  В Украйна демонтират паметници на Ленин (ВИДЕО)

  Акцията ще продължи, докато не остане нито един монумент на основателя на СССР, обявиха от движение “Десен сектор”

 12. Още преди да да прочета последното изречение на поредната ти блестяща статия, г-н Инджев, бях готов да те помоля за разрешение да се подпиша под нея!

 13. п.п. И една прогноза на фона на казаното от мен по-горе: Плевнелиев или няма да върне в НС доганово-маноловия избирателен кодекс, или ако го направи, ще бъде по текстове, което не са съществени и то веднага след като Миков му го изпрати в понеделник, за да може БСПДПСАТАКА да го прегласуват, както сами се заканиха, за един ден и да влезе в действие до 10 март – крайният срок, след който, ако не е обнародван, остава действие Фидосковия изборен закон.

  Сигурен съм почти на 100″, че едно от тези две неща ще направи Плевнелиев – защото е зависим.

  Жокер – заедно с Олигарски на няколко пъти вече имат общи декларации. С Олигарски, повтарям.

 14. Простете, последен коментар – вместо да чакат постигането на общо съгласие по отношение на символите на съветското наследство, украинците просто го ликвидират САМИ:

  “Масово свалят паметници на Ленин в Украйна”
  http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%B2-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE_302355.html

 15. Признавам, че бях изненадана преди време,г-н Инджев, когато сякаш повярвахте или по-скоро подсказвахте на Р. Пл.,че ако удържи на думата си България да не бъде троянският кон на Русия, би го превърнал в Президент…

 16. Плевналиев пропусна исторически шанс от “управленец” да се превърне във втория след Иван Костов съвременен държавник.
  Пухлю!

 17. Каква изненада! А ние си мислехме, че слугата на сикаджията-комунист е “наше момче”.

 18. Извинявайте, но от какво точно сте пък толкова изненадани всички!? Плевнелиев е онзи човек, за когото Б.Б. каза- аз го направих президент. И магаре да бях посочил, и то щеше да стане президент.
  А онзи седи и се усмихва. Със същата тая мазна сервилна усмивчица. Щял бил да иде при Путин.Ами, за да НЕ иде се иска кураж. Лична воля. Две неща, които смея да твърдя, че тъй нареченият български президент не притежава.

 19. Да кажа нещо по-ортогонално на уважаемите г-да по-горе (вкл. г-н Инджев). Напълно съм съгласен с вас, но Вашата реакция е като цяло изражение на нашата общо-българска слабост да се плюеме едни други. Така яко се плюеме, толкова креативно и интелигентно, с аргумент(ъй) и факт(ъй), че скоро забравяме откъде и накъде сме тръгнали, апа изобщо забравяме даже и къде се намираме…

  Единственият начин да се преборим с това е просто да градим дами и господа!!! Да изградим нови паметници на чисто Българските герои. Войници и не-войници такива. Ами хайде да изтипосаме по един Ботев, Левски, и Яворов в размер подобен, че и по-голям от тия безсмислени фигури. Да си сложим и царете и философите и учените. Имаме си ги много и далеч по-велики и безспорни, вечни фигури.

  Тогаз, след година-две ще стане ясно, че просто не му е мястото на този паметник в центъра на София. От само себе си ще стане ясно, без изобщо да се надплюваме. Например до Стамболов, Яворов и Левски, Елин Пелин и Васил Попов (математика чийто син е понастоящем по-прочутия Алек Попов)… то ще стане пределно ясно, ако не и малко смешно да туряме някакви си там солдатчета редом с истинските ни Герои, които са обществено всепризнати личности.

  Хубаво ще е да си турим и добрите и лошите, противници и съмишленици, рамо-до-рамо – Стамболов до Фердинанд (този по-малък да го направят), Ал. Стамболийски, и Тошето Живков да си сложим. История е това. Хубава, лоша, такава каквато е била. Ама някъде най-отпред и по-едричък Дядо Добри да сложим и куп дечица около него, че да се знае кое е най-важното!!!

 20. Г-н Инджев,
  рано или късно “управленци” като Плевнелиев, които са се съгласили да станат “маша” на “управленци” като Бойко Борисов прявяват същността си.

 21. Кънчо-о-о, Кънчо! Безплатно къртиш мивки и извозваш боклука със своите “креативни” и “интелигентни” идеи, като не забравяш откъде и накъде сме тръгнали, а даже и къде се намираме. Аферим!

 22. Подписвам се с две ръце. Смятах го за достоен президент.

 23. българският народ има патологично къса памет и в този смисъл премахването на тоя бодил в центъра на София ще е фатална за България грешка. Не искам да играя адвокат на президента, но не се съмнявам, че неадекватното му поведение е след профилактично начукване на канчето преди визитата до метрополията.

 24. За съжаление от Борис III до днес управниците ни са все мухльовци. Изглежда с Ньой и убийството на Стамболийски хъшовската дързост малодушно е отлетяла. И този паметник на лъжата ще е властови фетиш на изроди като Шаренкова, Гестапото, Гоце, Златев и т.н., докато намерим достойни мъже и жени за водачи.

 25. Покрай революцията в Украйна (хвала на героичния и достоен украински народ) у нас окончателно се изяснява кой кой е. Огромно разочарование от Плевнелиев. Огромно.

 26. Che upravlenieto na tova pravitelstvo e pozor za BG tova e iasno na vseki chovek s dostoinstvo i moral, no za prezidenta taino se nadiavahme, che niama da e pozor s upravlenieto si… No pone e iasno koi , koi e v zadkulisieto.

 27. Плевнелиев се уплаши да не му прекратят президентският мандат предсрочно. Отиването в Сочи сега, би отговорило на въпроса: Кой застрашава президентският мандат на Плевнелиев? Путин.

 28. Винаги ме е учудвало, че залагате на така наречения ни “президент” г-н Инджев. Този човек от първия си ден в публичността се държи като марионетка – спомнете си как угодно преотстъпваше на мутрата Б.Б. да открива всичко шо имаше за откриване по пътищата и в страната още като министър. А президентството му беше “дадено” след едни меко казано проблематични избори. Спомнете си неадекватните му реакции на спортни срещи (напримет волейбола, който започна веднага да посещава след като го “избраха” за президент), дори на бунтовете срещу правителството на Борисов миналия февруари…
  Съжалявам, че едва сега се разочаровахте от тази пионка във властта – комсомолски резерв на Партията (му) майка. Предполагам, че това е защото сте повече толерантен от всички нас, които гледаме фалша на политиците по “телевизора” без звук. Опитайте да видите как жестовете им показват същността на всяка публичка кукла.

 29. Още един пропуснат шанс да покажем българско достойнство. С един единствен жест. Категорично, без много приказки и дипломатически увъртания.

  Присъединявам се към ”единствения подпис”.

 30. Решението на Плевналиев да отиде при Властелина на пръстените, след кръвопролитието в Киев , заслужава едно “Майната му”, както беше се изразила зам-държавният секретар на САЩ, Виктория Нуланд по повод лутането на ЕС , за кризата в Украйна.Освен това , Плевналиев показва, че е по важно да лъсне отново окървавените ботуши на Путин , отколкото да държи на десния електорат.С една дума в България избори няма, има губернатори, назначени от Русия.

 31. ЧУДЕСЕН АНАЛИЗ И КОМЕНТАРИИ КЪМ НЕГО! ПОДПИСВАМ СЕ. Петър Камбарев.

 32. С болка и разочаровение пишете,г-н Инджев.И до болка сте прав.Срамувам се!Срамувам се,че възмущението ни стига само до споделяне между нас.Ако малко бяхме прихванали от енергията,достойнството,непримиримостта на украинците,едва ли щеше да има цветя на МОЧА и полет София-Сочи.

 33. Плевнелиев достигна нивото си на компетентност в частния бизнес. В политиката е по – скоро неадекватен със заучените си реплики и действия. Преметнаха го със закона за ДАНС и Пеевски, ц вицето М. Попова, дори и с Йовчев. В екипа му има странни птици като ПР – те му и шефа на полит. кабинет.
  Излъчването му е на послушко и прилича много, според мен на Фандъкова и бившата шефка на правосъдието Ковачева.
  Това са част от причините , поради които му липсва политическа тежест, дори и да е прозападен.
  В крайна сметка имаше достатъчно време да изрази ясни позиции, включително и по рестартиране на руските енергийни проекти, строителство в защитени територии. Позиции не със заучени реплики и усмивчици, а реални лостове за въздействие и инициативи.
  С този екип, няма шансове за нещо повече.

 34. Събарят паметници на Ленин в украински градове. Не сме пораснали още да премахнем и нашите, дърпащи ни като котва на европейското дъно!
  Долу Путин! Долу Всички комунисти в България (АТАКА, ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО)

 35. Защо ли не съм изненадан? Ама никак!

 36. Дипломацията, като че ли заменя битките на бойното поле, с битки в кръчмите респ. блоговете.
  Нямам спомен да съм бил фен на някой от досегашните президенти на прехода. Всъщност само Ж.Желев ме разочарова, но тогава имаше много емоция и малко разум.
  Това, което прави впечатление при Плевналиев от самото начало , че е абсолютно неподготвен за тази роля в политически и общокултурен план (не може да му се отрече, че се учи). И той , и Орешарски имат вид на технократи кариеристи. Защо и двамата навлякоха тези политически костюми? Според мен, поради две причини: липса на механизми в обществения ред, които да ги възпрат и от собствената си лакомия. Затова и двамата изглеждат не особено намясто (макар и по различен начин).
  В интерес на обективността обаче не мога да отрека, че не си спомням друг президент да се е изказвал така за Русия. Естествено не можем очакваме от него да го заловят по късни доби как залага динамит под паметника на “Освободителката”. Изобщо, нали се сещате какъв би бил изходът от референдум по въпроса за демонтиране на паметника, особено пък ако е и национален.
  Та трябва ли да се хвърля Плевналиев на кучетата само защото не е оправдал очакванията ни за една грозотия.
  И най-добре. Не си създавайте кумири!

 37. В древността са спирани войните, заради провеждащите се Олимпиади, а в “цивилизования” 21 век масовото избиване на хора в европейска държава не се отрази на провеждащата се Путиниада в Сочи!

 38. Към Кръстев:

  Плевнелиев сам се хвърля на алфа кучето Путин. Имаше златен шанс да промени заявеното си намерение след кървавата баня в Киев, за която решаваща вина има именно Путин.
  Колкото до опита му да вмени на исканията за преместването на МОЧА “разрушителност”- това (зло)употреба с най-често използваното пропагандно оръжие на защитниците на “тази грозотия”, както се изразявате.
  След като Плевнелиев се е определил по този категоричен начин, изборът за присламчването към кучетата-пазители на съветското статукво си е негов.
  Вашият опит да вменявате очаквания по късна доба Плевнелиев да взривява паметника е нелепа подигравка с истината: никой не очаква подобно нещо от него, а само да прояви малко мъжество в (само)защитата на българския интерес, като поне намекне за алтернативи, а не да застава твърдо на страната на петата колона по емблематичния въпрос.
  Колкото до референдума,след като 60 на сто от софиянците гласуваха срещу АЕЦ “Белене”, вече нямам съмнение, че на столично ниво едно подобно допитване ще помете берлинската ни стена от центъра на града.

  За сведение: някои хора снощи отново проявиха храброст и отново махната значите на поклонение пред съветския окупатор.

  Тази тиха ,упорита и почти партизанска война с окупатора, можеше да се води на друго ниво, ако имаше поне един достоен български държавник, който да я поведе.

 39. Аз пък никак не съм изненадан/а или разочарован/а, защото поначало нямам никакво доверие на пуделите на Боко; нито съм гласувал/а за Плевнелиев. И все пак го предпочитам за президент пред Боко, когото ГЕРБ ще изтипосат като техен кандидат на следващите (вероятно предсрочни) президентски избори.

 40. Уважаеми г-н Инджев,
  Позволявам си да Ви отговоря. Независимо от това, че споделям написаното от Вас напълно, не смятам, че емоциите, които отприщва в блога Ви са съвсем рационални. Приемам и забележката Ви за неуместната шега. Аз,недостойният, си позволявам да напомня на всички късащи си ризите, че Президентът все пак е последната институция, която може да служи като преграда пред евроазиатска управляваща коалиция. Позволих си само да си припомня, че аз дори в личния си живот не съм твърд като скала.

 41. Изглежда че, единствено Pussy Riot се осмелиха да протестират явно и открито в Сочи.
  Не думите, а делата говорят най-красноречиво. Така че, всеки сам може да си направи извод, на кой, колко му стиска и какво достойнство има.

  http://www.voanews.com/content/russian-punk-rockers-pussy-riot-produce-protest-music-video/1856947.html

  http://guardianlv.com/2014/02/pussy-riot-beating-at-sochi-not-olympic-problem-says-ioc/

 42. Не съм гласувала за Плевнелиев /на последните президентски избори за пръв път не гласувах/, макар мои близки да го подкрепиха, за да спрат човека на Гоце/, но, съгласете се, той едничък ни остана. Ако сега го оплюем, отречем и наругаем, гласовете ни ще се влеят в оплюващата клика около Пеевски-Станишев-Сидеров-Цветан Василев-ДПС-БКП- и пр. И нищо няма да остане, нищо. Нека оценим онова, което Плевнелиев се опитва да прави на фона на тоталната политическа измет. Плевнелиев даде началото на протестите, съпругата му беше една от нас на тези протести, Плевнелиев сезира КС за казуса “Пеевски”, Плевнелиев най-вероятно ще наложи вето над ИК, Плевнелиев отложи визитата си в Украйна, Плевнелиев е един от малкото политици с власт, който се опитва да артикулира истинските проблеми на тази страна. Наистина, избягва темата “Русия”, но той най-вероятно си има съветници, които му казват какво е добре за него и кое – не. Няма в българската история политик, който да се е опълчвал публично на Русия и след това да не е бил оплюван, оклеветяван и свалян. Руската отмъстителност не познава граници, особено когато е комбинирана с българската подлост, селяния, страхливост и келепирджилък. Един Стамболов устиска, но как го направи и какво му струваше?! Иван Костов, мекият вариянт на Стамболов – също. Според мен стилът на Плевнелиев напомня този на Ляпчев / и двамата са македонци/ – “со кротце, со благо”, но важна е целта. Мисля, че Плевнелиев има нужда от хора като нас, а и ние сега имаме нужда от него. Ще му дойде времето и на този паметник. Нека изметем първо комунистите-олигарси и цялата тази политическа измет, която е запушила изворите с чистата вода.

 43. “вариЯнт” е техническа грешка, не правописна.

 44. Би му се разминало на г-н Плевнелиев, ако поне бе загатнал каква е “истината” за МОЧА. Тогава изводът за бъдещето на паметника щеше да дойде сам и то светкавично. Можеше, също така хлъзгаво, да предложи въпросната истина да бъде изписана на паметника, вместо това, което пише там сега.

  Сега ще последва затишие, докато се разбере откъде духа вятъра след Украйна. Вярно, хората платиха с кръв, но ако също така е вярно, че Путин е позволил тази победа, тогава има сделка, параметрите на която тепърва ще стават известни. Та в този ред на мисли, да взема да отскоча до Сочи…

 45. На президентските избори гласувах наистина за Плевнелиев, но всъщност повече срещу Калфин. Така гласувах и за Ж.Ж., и за П.Ст. Дали ще си спомнят хората, че са подминали с обидно пренебрежение “възрастния” Н. Беронов?

 46. И освен това всички европейски политици избягват преки и даже косвени сблъсъци с Путин, в това число и втвърдяването на тона. Това, разбира се, ги обезличава, а мен ме дразни. Навсякъде на власт е посредствеността и за това светът върви надолу. Сигурно никога няма да видим начело прозорливи, смели, радикални политици като Чърчил, Тачър, Рейгън. Светът предпочита Обама пред Маккейн. Политици като Маккейн са наричани “ястреби” и вече не ги избират. Ако наело на световната свърхсила, САЩ, беше Маккейн, а не безформеният политик Обама, оттам сега щяха да идват други гласове и европейските политици щяха да имат повече кураж. Американската администрация сега се опитва да угоди на Путин и предлага безсмислени мерки, които са единствено икономически /отказване на визи, банкови сметки, и пр.глупости/, а политическото говорене липсва или навсякъде шества клишето. На тоя фон поведението на Плевнелиев е напълно обяснимо макар да не ме радва. Може би го съветват нещо от типа “ами то Германия не смее да се опълчи на Путинова Русия, та ние ли, трай си да не станеш смешен”. Та украинският народ сега е захвърлен, оставен да се справя напълно сам и с голи ръце, а Западът най-вероятно е обещал на Путин подслон за Янукович. Тъжно е до болка.

 47. Поредното унижение на българите.
  ББ подари на Путин кученце, сега след него припка следващото. Жалко и срамотно!

 48. Аз не съм гласувал за Плевнелиев,бивш комунист и комссмолец/вярно,че членството в комсомола,пионерската и чавдарчета бяха задължително/няма.Друго и не съм очаквал от президента по отношение и на МОЧА и пресъствието му при закриването на Олимпийските игри.
  Единствения политик който се опълчи и на Русия и на Американците бе “лошия” Костов.
  ПО ЗДРАВ!

 49. В царството на слепите дали едноокият, с перде на виждащото учо,е цар?

 50. Подписвам се под казаното от г-н Инджев. Този ход задрасква всичко постигнато от Плевнелиев до сега. Язък!…Тъкмо повиших рейтинга му. Бих преглътнал действието на Президента само ако до него, от едната страна седне новият председател на украинския парламент, а от другата представител на Германия или Грузия, и се окаже, че той е знаел това. Възможно е “уважението” към Путин да се тълкува и като тънка дипломатическа подигравка..
  Напразна надежда за реми след необмислен ход с царя…

 51. Ако е толкова зависим от Путин, дали ще отиде в Сочи или не, не би трябвало да промени тази зависимост…аз бих му дал втори шанс да се докаже като демократичен президент, както междувпрочем и го правеше досега

 52. Надявам се да му четат на г-н Плевнелиев мейлите, дали ще се засрами е лично негов проблем, не наш!
  Ако не се интересува, че мене ме е срам от него, също си е негов проблем, поне съм го уведомил днес с имейл, изпратен до канцеларията му:
  ====================
  Уважаеми г-н Президент,

  Срамно е да посещавате Сочи в Русия, единствената държава в света открито и скрито подкрепяща украинското правителство, виновно за убийството на десетки граждани и стотици ранени.
  Срамно е да подкрепяте символите на съветските окупационни войски в България.
  Срамно е да живеете в страната на Димитровград и Благоевград.

  С уважение,
  ваш избирател
  Мирослав Георгиев
  София, 22.02.2014 г
  ======================

 53. Позорът на България не се ограничава единствено с непокътнатите и системно обгрижвани и окичвани с цветя паметници на комунистическото ни заробване. Позорът се подхранва и поддържа методично с марионетни политици и държавници. Кои ни управляват сега?
  ТОЧНО 242 ЧЕРВЕНИ ТИКВИ: 240 депутати, играещи си на 4 независими отбора “противници” + премиер + президент.
  Този факт е не по-малко позорен! Той гарантира на “европейска” България съхраняване на унизителните монументи на комунистическото ни робство, както и шенгенската ни и световна изолация. Не мога да отрека, че и мекушавостта на западните политици към алфасатрапа-Путин, налива вода в неговата мелница и с тази вода той, червеният супергерой Путин, дави и подчинява такива като България и Украйна.

 54. В петък-21.02., сутринта, бившият ни посланик в Русия, Илиян Василев даваше интервю в Нова тв, където именно по въпроса със закриването на игрите, той изрази своята категорична убеденост, че Плевнелиев няма да присъства! В този момент бях готов точно като него да се закълна, че това ще е така, а само няколко часа по-късно прочетох в един от информационните сайтове милозливото и поврътливо усукване на бившият комсомолски деец, по въпроса! Колко жалко, той буквално с един замах помете цялото доверие и надежди, които му възлагаха стотици хиляди хора като мен и не съществува никакво извинение, никакъв друг мотив или повод за дезертирането му от кардинални и глобални външно и вътрешно-политически проблеми на България, заявени и афиширани от него предварително и всякакви плахи опити да се оправдае тази негова позиция от някои коментатори в този блог, за съжаление са лишени от каквито и да било основания!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.