Украйна сега нази (също) гледа

Ние наблюдаваме събитията в Украйна.

Местные русофилы-леваки уже его закрасили и обвинили, что памятник окрасили плохие люди в цвета (Внимание!) “фашистского флага”! https://ivo.bg/2014/02/23/вашисти-противопоставиха-рус..

Имаме доказателства за това, че и в Украйна наблюдават реакцията ни.

17 мнения за “Украйна сега нази (също) гледа”

 1. Да гледат какво се случва у нас, за да са подготвени какво ги чака. За съжаление и те си имат стабилна пета колона. Вече започнаха и контрапротестите (то нали и организаторите им са същите). И като се отчете разликата в ескалирането на събитията дотук, значи и занапред няма да им е хич лесно. Защото украинската свобода ще даде многозначителен и явно нежелан пример и на други държави от бившия СССР.

 2. Е да, наблюдават украинците как премиерът ни присъства чинно при откриването на путиновата олимпиада и дори седи на една маса с Янукович, а президентът ни почита Путин при закриването ѝ като малко, послушно пале в най-сакралния и кървав за Украйна момент.
  Сигурно са забелязали как и двамата ни юнаци се правят на идиоти (което не е далеч от истината), “омагъосани” и “завладяни” от спортния дух на питиниадата.

 3. Нашата страница “Да опознаем активните русофили в българския Фейсбук” Ви цитира редовно, а ние имаме доста фенове от Украйна. Вероятно така е стигнал линкът до там.

  https://www.facebook.com/BgRussophiliaWatch

 4. Това е народ който заслужава уважение.
  Не вярвам че ще ограбат държавата като нашите комунисти,така че да не се радват тези които им предричат нашта съдба

 5. Лошото е, че Кремъл досега смяташе, че ако приеме собственото решение на страните, това значи край за Кремъл и страхът започва, защото знаят какво са правили. Надали такива като Путин ще разберат, че не с камшик и терор, а с добро желание и помощ се управлява много по-добре. Но в неговия обработен мозък и на хиляди като него, страхът че ще загубят властта е в основата на всяко решение. Те си знаят престъпленията много по-добре от нас, и смятат че заслужават да ги смачкат. В резиденцията на Сталин в Сочи е било забранено да слагат килими, защото Сталин е искал да чува всеки който е влизал в стаите при него. Страхът го е гонел до последният момент. Същото е и у нас. Страхът ги кара да пазят съветските въоръжени войници навсякъде в България. Ако ги няма очакват, че е свършено с тях. И няма как да оправдаем, че за 23 години не могат да ги махнат. Смешно изглежда, но си спомням, че когато за да купиш бензин трябваше да напишеш в седем екземпляра къде и с кого ще ходиш. Когато махнаха тази глупост един милиционер едва не умря от страх, че държавата им ще пропадне и постоянно повтаряше „какво ще стане сега?”. Биеха и убиваха, защото мислеха, че е по добре те да го направят, отколкото други да ги убият. Тези мозъци не се преработват. Страхът си е страх, и винаги най-лошия съветник.

 6. Светът вече узна в какъв кичозен азиатски разкош са живели в своите резиденции и имоти Янукович и приближените му. “Като арабски шейхове”, коментират повечето медии.
  Питам се, какви факти ще бъдат огласени относно Путин, когато и на него му дойде времето.
  А представяте ли си как ще изглежда едно телевизионно предаване на тема “Как са живели българските управляващи-олигарси? Какво ще научат гласувалите за БСП и ДПС за авоарите, имотите и бита на Първанов, Станишев, Гергов, Манчев, Златев, Василев, Божков, Овчаров, Доган и Местан? Как ли изглеждат техните возила и ловни принадлежности, техните полюлеи,
  техните прибори за хранене, техните вани и тоалетни? /За сега научихме единствено как живее един арменец, който от общ работник в Кремиковци, една сутрин се събуди банкер-мултимилионер/. На каква стойност са колекциите им от картини, антики и бижута?
  Дали заграбеното няма да се окаже достатъчно за един златен пенсионен фонд? /Който да изтрие сълзите еремиеви на мизерстващите пенсионери-носталгици, които до днес упорито продължават да гласуват за БСП и чакат ДПС да им уреди изкупуването на тютюна./

 7. Наистина няма да им е лесно на украинците, защото там където веднъж е стъпил руския ботуш, трудно идва истинската демокрация. Възможно е да се разиграе нашенския сценарий, той достатъчно добре е отработен в България. И все пак за тях съм оптимист, за нас не съм!

 8. от Би БИ СИ:
  “Russia recalls its ambassador in Kiev after Ukraine’s new interim president says his priority is closer integration with the European Union.”

  Ха честито, колеги от блога!!!
  Може да става въпрос за Украйна, а не за нашата поробена държавица, но все пак е приятно!
  Под напора на Вятъра на промяната и демокрацията падна още една евразиатска путинска сатрапия!!!

 9. “Почистването” на паметта ни от спомените за комунистическите престъпления е главното с което се занимават българските “социалисти” от началото на промените и до днес. Паметникът на на чуждата армия, парализирала България, докато ненаказаните до днес, комунистически банди я изнасилват е символ на безпримерно предателство и последен окоп на защитниците на диктатурата.

  Преди седемдесет години, погазвайки Конституцията, комунистите получават по милостта на престъпния, сталинистки режим, възможността да разполагат без контрол с живота и собствеността на гражданите. Превратът, извършен в условията на окупация, връща демократична България в епохата на робовладението.

  Българските комунисти изпълняват с охота волята на окупатора: да обезличат собствения си народ и да го унищожат.

  Това предателство нямаше да бъде извършено без недвусмислената заплаха от разорение на страната от съветските, окупационни войски. Незаконните действия на българските комунисти нямаше да разкъсат завинаги единството на народа ни, ако я нямаше у нас армията на чуждите последователи на същата, престъпна идеология.

  Днес, доказаните, политически мародери се преструват на антифашисти и “русофили”.
  Нескопосно избърсаното от кръвта на народа, “ново” лице на едно столетно предателство не спира опитите си систематически да изтрива следите на своите престъпления.

  Но политическите “бърсалки” на разкапаната, античовешка империя нямат шанс. Властта на съвременните “парцали” на диктатурата се крепи единствено с нови лъжи и предателства.
  Гражданите на демократична България и Европа няма да позволят политическите “парцали” да измият истината от съзнанието на народа – така както я мият днес от лъжливите паметници на диктатурата.

  Мястото на коленопреклонните символи на робството е в музеите, а това, на освежителите на комунизма – зад санитарен кордон от всенародна погнуса.

 10. Руското посолство изразило възмущението си от поредния акт на вандализъм и оскверняване на паметника на Съветската армия. Руското посолство искало охрана… Българският му слугинаж почисти доказателството, че в България все-още има хора с непромити от червената пропаганда мозъци. Въпросните “чистачи” гордо се определят като русофили, въпреки че се прекланят пред символ на Съветския съюз… 23-ти февруари се честваше като “Ден на Съветската армия” докато имаше Съветски съюз – от доста години 23-ти Февруари се отбелязва като “День защитника отечества”. Питам русофилите – какво почиствате? По аналогия с имената паметникът на Съветската армия в центъра на столицата на България е абсолютен артефакт – аз и много други граждани не смятаме Русия за отечество. Ако Вие, чистачите, сте на друго мнение – сменете столицата, за да не изпадате в дисонанс със собствената си национална принадлежност. Можете да вземете със себе си и паметника, щом толкова си го харесвате.

 11. Г-н Инджев жалко че не можахме да се срещнем на паметника. Лично искам да Ви стисна ръката 🙂

 12. Кървавата вакханалия на путинистите в Киiв и цяла Украiна последните дни даде 2 полезни неща. ПЪРВО, показа озъбената паст на великоруския националшовинизъм и убеди (надявам се) всички, че когато става въпрос за властта, те са същите зверове, както при Джугашвили Й. В. и В.И. Улянов-Бланк. Не си правете илюзии, техните млади последователи от типа на ангел славчев и росен петров са същите (вж. интелигентния одухотворен face на последния, който гордо напомня при всеки повод, че е “лейтенант от милицията”) ВТОРО, показа на всички, чиито глави не са само окачалки за шапките им, че свободата е благо, което трябва да се заслужи и постигне с труд. Свободата се завоюва – с пот, сълзи, кръв и смърт. Тя не се дава/подарява. Трябва да си я вземеш и да си готов да умреш за нея. Който пее песни за мирни протести и нежни революции, бдения със свещи, дудуци, тупани, кречетала и прочее, е платен лъжец, аргатуващ на властващата шайка (в РъБъ в момента комун-милиционерска). Христо Ботьов го е казал ясно и просто – “свободата… иска Караджата”. Екзархът може само да подготви почвата за протест и революция, не може да я свърши. Добри чичковци от чужбина – също. Дано повече българи да са проумели това! Успех срещу “путята колона”!!!

 13. Какво изящество и красота придава присъствието на хубавото момиче, на сивият фон към скулторната група червеноармейци!!!! Трябва да се отдаде и признание на художника, който със своето хрумване и блестящо изпълнение е направил приятна за окото гледка! Това по никакъв начин не може да се възприеме, като оскверняване на “паметник”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.