Путин все пак е срещнал Плевнелиев със себе си

На 31 януари премиерът Пламен Орешарски изрази в интервю за ИТАР-ТАСС надежда да се срещне с руския президент Владимир Путин в Сочи.
„Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество“, каза той преди да замине за Сочи, където го срещнаха обаче с Янукович и с узбекистанския диктатор Ислам Каримов. Орешарски така и не даде обяснение защо надеждите му за среща с Путин не се сбъднаха, а само лаконично се оправда, че е седнал на една маса с двамата сатрапи защото там са го разпределили руските домакини.
Путин, както се видя от телевизионен репортаж, удостои Орешарски с ръкостискане и някаква размяна на любезности, когато преминаваше покрай масата му. Това беше „продадено” на българската публика от правителствената пресслужба като „кратък разговор” – наистина кратък, но несъстоял се на практика разговор.

По същата логика и моя милост също е имал „кратък разговор” с американския президент Бил Клинтън, макар всъщност да съм имал само ръкостискане за пред фотоапарата ( на служебния му фотограф)- цели два пъти на две различни места дори!

Доста по-напоително от Орешарски се оправдаваше вчера президентът Плевнелиев- и има защо!

Неговият случай е огледален. Той внушаваше, че не бива да се очаква да има политически срещи по време на посещението му в Сочи, но същата руска агенция го „издаде”. Както си позволих да прогнозирам, Путин го е употребил, щом му е кацнал. Срещнал го е със себе си. А нима Плевнелиев е очаквал друго- че Путин ще пропусне да регистрира пропагандната си победа?

Владимир Путин провёл ряд двусторонних встреч

23 февраля 2014 года

Сочи-2014

Перед началом церемонии закрытия ХХII Олимпийских зимних игр 2014 года. С Президентом Болгарии Росеном Плевнелиевым. Фото пресс-службы Президента России

Перед началом церемонии закрытия ХХII Олимпийских зимних игр 2014 года глава Российского государства общался с президентом Международного олимпийского комитета Томасом Бахом. Владимир Путин и Томас Бах, в частности, поздравили друг друга с успешным завершением Олимпиады.

Кроме того, Президент России беседовал с Президентом Болгарии Росеном Плевнелиевым, премьер-министром Сербии Ивицей Дачичем, премьер-министром Армении Тиграном Саркисяном, главой правительства Республики Корея Чон Хон Воном и президентом Оргкомитета «Пхёнчхан-2018» Ким Чжин-Суном.

Не е било само ръкостискане, макар от разпространената от руската президентска служба по-късно снимка да се вижда наистина, че двамата разговарят на крак в някакво фоайе, а на опашката чакат и други, чиито почитания се очакват от властелина на Кремъл. Според ИТАР-ТАСС Путин и Плевнелиев са разговаряли.

Вярвам, че българската версия, която по принуда се появи след като срещата беше осветена от руска страна, е по-близката до истината, но това вече няма никакво значение. Характерното е, че посещението на Плевнелиев в Сочи е употребено от Кремъл по очаквания начин и това превръща случая в скандал, включително поради немощните опити той бъде премълчан или поне заметен под килима на уж протоколната формалност.

В сайта на българския президент нямаше такава новина докато не се появи и снимката, което явно принуди реакцията в София с оправдателен тон: Плевнелиев само поздравил Путин за добрата организация на олимпиадата.

Самият факт, че научаваме за срещата от руски информационен източник, докато българската администрация не е сметнала за нужно да споделя „тайната”, звучи гузно, ако не и грозно.

Световните лидери, които решиха да бойкотират Путин, имаха достатъчно причини за това и преди кървавата баня в Киев. Тогава Орешарски изтъкна комплексарския „аргумент”, че сме малка държава, за да се присъединим към бойкота.

След масовите убийства в украйнската столица, вината за което носи проруското управление, Плевнелиев имаше много по-очебийни аргументи, направо поднесени на (кървава) тепсия, за да последва примера на големите, но предпочете да си остане с Орешарски в лагера на малките.

Никой не може да те направи голям, ако сам не желаеш да пораснеш.

Решението му да не бъде като Меркел или Обама явно е оценено и удостоено от Путин с аудиенция извън протокола ( защото вярвам на Плевнелиев, че не е поканен от Путин, а от българския олимпийски комитет, както той изтъква извинително).

Бонус за Путин, минус за Плевнелиев, който уж нямаше да води политически разговори насред спортното събитие!

Ясно е, че на Путин, комуто пристана с решението да отиде в Сочи, обявено в апогея на кървавата разправа с протестиращите срещу проруския режим на Янукович в Киев, Плевнелиев не е могъл да откаже среща и по тази причина просто предпочете да не ни съобщава, че все пак се е наложило да бъде придърпан без да се дърпа – образно казано- на масата на Путин ( както Орешарски в компанията на Янукович).

Дали няма да се извинява някой ден, както Кличко за ръкостискането си с Янукович след нощта на полицейската касапница в Киев?

Дългото оправдаване на Плевнелиев от екрана на БНТ вчера остави същото впечатление за гузност и за още нещо: за упрек към българите, призоваващи го да не се покланя на Путин в разгара на опитите да бъде удавен в кръв украинският стремеж към освобождаване от проруската хватка на Янукович. Щяло да бъде проява на нихилизъм да бойкотира Сочи, заяви най-сериозно Плевнелиев, слагайки в графата на нихилистите не само доста българи (включително живеещи в чужбина, които буквално го умоляваха в интернет да откаже на Путин), но и онези западни политици, които бойкотираха 50 милиардната самореклама на властелина на олимпийските пръстени.

“Много хора в България поискаха бойкот, но аз не съм тук по покана на президента Путин или на премиера Медведев. Тук съм по покана на Българския олимпийски комитет. Кого да бойкотирам – Стефка, Сани, Жени? Да бойкотирам спортната слава на България или бъдещето на България, да бойкотирам Чепеларе, Боровец, или Пампорово, или Банско, да бойкотирам икономическия потенциал и перспектива на този народ да забогатява – това ли да бойкотирам?”, питаше вчера г-н Плевнелиев от екрана на БНТ.

Както се вижда, президентът на европейската ни родина се изявява повече като рекламно лице на Чепеларе, отколкото като политик с отговорност и визия за бъдещето на България. По този начин той потвърди самооценката, с която тръгна на президентски избори през 2011 г., заявявайки няколко пъти „ аз не съм политик”.

Жалко за излъганите (ми) „нихилистични” надежди, че ще се научи да бъде нещо повече от протеже на Бойко Борисов, който и дума не обелва срещу режима на Янукович – явно отново, за да не дразни Путин.

Сега остава президентът да обере аплодисментите на петата колона в България, която беше разтревожил с усещането, че нещо се е променило на върха на държавата ни, клатен от сибирските ветрове.
Пък и заклейми „Макдоналдс”- как да не се хареса на антиглобалистите, за които тази търговска верига е символ на всепроникващия американски империализъм!

“Като държавен глава аз дълбоко вярвам, че ако ние наистина не се интегрираме към света на спорта, не се отворим към висшия, но и към масовия спорт; ако ние не отворим потенциала на една нация за здравословен живот, за качествен екологично съобразен туризъм, докъде ще стигнем? До “Макдоналдс” и до пържолите ли само?”.

Впрочем, след този “знакова среща” ( знакова със символиката на нейната предвидима) неизбежност  , ще бъде интересно да видим дали кукловодите ще спрат потерята, която пуснаха по петите на българския държавен глава под формата на медийни хрътки, контрапротестиращи, атакисти и други инструменти на руския натиск в България.

Ще бъде ли помилван Плевнелиев след милувката на Путин?

Следете тази нишка, за да стигнете до отговора на въпроса КОЙ дърпа конците в България ( ако не Путин)!

Р.S. След появата на снимката се наложи редакция на горния текст. Ето какво отпадна от него, но беше регистрирано в някои сайтове като предисловие към последвалия ход на Кремъл с публикуването на ръкостискането,у наречено двустранна среща:

Дискретността на “Дондуков” 2 мигновено провокира недоволство сред наблюдателите. Ето как журналистът Иво Инджев коментира в блога си поведението на Плевнелиев, още преди пресслужбата на руския президент да разпространи снимки: “Той внушаваше, че не бива да се очаква да има политически срещи по време на посещението му в Сочи, но същата руска агенция го “издаде”. Както си позволих да прогнозирам, Путин го е употребил, щом му е кацнал. Срещнал го е със себе си. Не е било само ръкостискане (поне снимка са му спестили на Плевнелиев – макар да не е изключено и да се появи в определен момент!). Според ИТАР-ТАСС Путин и Плевнелиев са разговаряли. За какво – не ни казват. И на Плевнелиев явно не му се говори за този разговор. В сайта на българския президент няма такава новина. Самият факт, че научаваме за срещата от руски информационен източник, докато българската администрация не е сметнала за нужно да споделя “тайната”, звучи гузно, ако не и грозно.” /БЛИЦ

Бях убеден, че Плевнелиев ще бъде употребен в някаква обща снимка ( и прогнозирах това преди два дни в статията “И Плевнелиев преклони главица пред Путин”. Очакванията ми обаче бяха надминати от действителността.

И обърнете внимание на още подробност- в каква компания отново са поставили българския гост от руския протокол – с Армения, най-верния сателит на Москва в своя регион и на Сърбия- ухажвана от Русия не просто исторически, но и доста силно фактически в момента като кандидат за ЕС, съветван от Кремъл да не прави това. Южнокореецът е за “цвят” в качеството на ръководител на страната, следващ домакин на олимпиадата.

36 мнения за “Путин все пак е срещнал Плевнелиев със себе си”

 1. Плевнелиев можеше още в началото да обяви, че е в Сочи по покана на БОК, а не постфактум след като е там. Според мен, това е още едно свидетелство за “силата” на екипа му.

  Очевидно, само връзките не са достатъчни за професионални умения на разни странни птици като бившата му помощничка в МРРБ Захариева , Мария Иванова и бивши младши експерти в МО.

  Да ми излиза с лозунга за подладяване, това сме го гледали, въпроса е че и той се излага и народа излага.

  Отделно не намерих ясна (камо ли пък твърда) позиция на Плевнелиев по събитията в Украйна и МОЧА.

  И Грузия е малка страна, например.

  Сигурно ще се “скатае” под предлог, че е национален обединител, ама май точно обратното се получава.

  Очевидно си го “нахендри” здраво Плевнелиев с това президенство, заради едната суета.

 2. Напълно нормално е според мен да присъства в Сочи. Иначе след 2 дни ще го отсвирят и ГЕРБ и щеше позорно да е свален от власт. Според мен Плевенелиев нямаше полезен ход в ситуацията. Друг е въпроса, как беше представено това посещение.

 3. “Никой не може да те направи голям, ако сам не желаеш да пораснеш”.

  Да порасне, да порасне… – колко да порасне една мишка? Най-много да порасне и да стане плъх!

 4. Г-н Инджев, извинявам се за ошибката, че постнах коментара си под прдишна статия.

  Засега Евромайданът успява само в едно – да не позволи АЛФА-ПОДКРЕПЛЕНИЕТО на ИМПЕРИЯТА и да не и позволи да окачи още една “перла” на нейната “прекрасна огърлица” до тези от Берлин’53, Будапеща’56, Прага’68, Кабул ‘79, Варшава’80, Вилнюс ’91, Грозни ‘95, Цхинвали ’08….

  Обаче ЗАПОЧНАХА ДА ВАЛЯТ ДОКУМЕНТИ В КИЕВ – планове за потушаване на революцията под кодовите названия «БУМЕРАНГ» и «ХВИЛЯ», план за въвеждане на ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ в страната със одобрението и съдействието на имперските специални служби ГРУ и ФСБ. (гледайте еспресо.тв)

  Остава да видим дали от опозицията ще успеят да застанат на позицията ПРОТИВ ИМПЕРИЯТА или ще се достигне до «добросъседски» отношения с нея, когато е повече от ясно какво ще последва – украински ТРОЯНСКИ СЛОН в ЕС чрез украинското петоколоние, допирано с мощни алфа-инжекции, удобно само за вектора Русия – Германия.
  ЗА нашия вектор всичко е ясно, колкото и замаскирващи и отклоняващи вниманието ТЕОРЕМИ да се разказват и саботажни операции да се провеждат и той е векорът на еврАЗИАТЩИНАТА на жонгльора-философ Дугин под командването на алфа-стратега от Кремъл.
  Така че ако впрегнат и СЛОНА, тогава родната ТРОЯНСКА КОБИЛА ще си падне на оная работа и ще зацвили от кеф, защото ще смуче от всички страни, а за дърпането надеждите ще бъдат отправени повече към СЛОНА.
  Идилия – съвсем както в руската поговорка «И рыбку съесть, И на х*й сесть».

 5. Нещата отиват натам, че май само голяма метла може да оправи политическата ни система. Не остана никой читав действащ управляващ, който поне да буди малко симпатия.
  Лошата новина е че българските граждани пак ще изберат същите жалки кукли на конци и после ще благославят до девто коляно родата им за окаяното си положение.
  Не знам защо РБ няма категорична позиция по отношение на Русия и агентите и в България.
  Та въпроса ми е имал партия в България, която да не е проруска или с евроазиатска ценностна система?

 6. “Следете тази нишка, за да стигнете до отговора на въпроса КОЙ дърпа конците в България ( ако не Путин)!”

  Отдавна съм стигнал до отговора!

  Необятната българска простотия генерирана след избиването на цвета на нацията след 1944.

 7. Малко вадене и анализиране на думи от контекста – сега извинявайте, но очевидно употребява думата “Макдоналдс” като синоним на нездравословно хранене, а не като анти-глобалистична кампания против тях…

 8. Който не припознава автентичната десница /автентична, защото 25 години привържениците й не са номадствали от цвят на цвят, където има мед!/, все от руски лапи е сграбчен!

 9. Plevenliev – bez kredit pred desnia elektorat. Po delata te poznahme, G-n Prezident ili po “delishikite” – da me razberesh po-dobre na ezika s koito obshtuva s teb tvoia priak nachalnik kogoto sreshtna v Sochi?!!

 10. : “..ще бъде интересно да видим дали кукловодите ще спрат потерята, която пуснаха по петите на българския държавен глава под формата на медийни хрътки, контрапротестиращи, атакисти и други инструменти на руския натиск в България.”

  Ето тук е част, но само част, от отговора, защо отиде в Сочи.
  Аз разбирам и споделям разочарованието от стореното от президента.

  Но не бива да забравяме, че той е съвсем сам.
  Почти невъзможно е да бъде президент в България без подкрепата на политическа сила в парламамента и срещу мощната пропагандна машина на КТБ.

  Нима забравихте, че НЕ-умният зам. председател на ГЕРБ е в лична вражда с Плевнелиев.
  И след решението на “лидера” да остави Не-умния като “зам. лидер” е ясно, че позията на Плевнелиев не се подобрява.

  И сценарият с отстраняването му НЕ е невъзможен – помислете трезво.

 11. Г-н ROSSEN IORDANOV, макар и да не е само конкретно към вас , а към всички пишещи тук,бих ви задал въпроса – от какво е направен “оригиналния” троянски кон?
  Явно сте(сме) забравили , че той не е истински кон , а ДЪРВЕН “кон”?
  Не мислите ли , че е време да разглобим ДЪРВЕНАТА бутафория под формата на “кон”, нескопосано опитващ се да копира “оригиналният” дървен “кон”, даден като “подарък” на ТРОЯНЦИТЕ преди 3000 години, а не сглобено от тях, поради което е НЕкоректно ДЪРВЕНИЯТА да се “нарича” нито “троянски”, нито “кон”?
  И тъй като навън все още е зима, най-правилно ще е дървесината да се използват за гориво за някой от сиропиталищата или домовете за възрастни хора останали в наследство от соца!

 12. Гузен негонен бяга. Така и с малкия Росенчо. Какво му пречеше да не ходи на олимпийските игри. Толкова ли няма задължения, та не успя да стигне до Банско и заедно с Вигенин да се отдадат на страста си по ските? Сигурно, защото неговите съветници са забравили да му сложат поне едно аспиринче в главата.

 13. България няма историческата съдбата на Полша нито на Унгария, нито пък е била или ще бъде някога като Украйна. Про-руските чувства в страната са винаги силни. Те са в основата и на днешните симпатии към Русия на Путин у нас.

  Българинът беше убеждаван цял век, че е роб, който се ползва от харизана свобода, платена с кръвта на чужди герои. Днес, той почти подсъзнателно свързва всичко “руско” с един момент от историята си, а липсата на памет и паметници за собствените му герои е превърнала “русофилството” в неотменима част от българската, национална самоличност.

  Русофилският “патриотизъм” беше систематично налаган от комунистическия режим.
  Не съществува друга държава в света в чийто национален химн да се е възпявала чужда столица – това бе сторено единствено от българските комунисти.
  Колениченето пред възпоменателните грамади на съветските окупатори, прегазили страната ни без да срещнат дори изстрел, и днес е свещен ритуал за наследниците на комунизма.

  Желанието ни, президентът Плевнелиев, само с един, “магически” жест, да измие завинаги срама от половин вековното ни покорство, трябва да ни напомни, че живеем все още в измеренията на “робството”.

  “Срама по челата” си трябва да мием сами.
  Днес не ни липсва възможност наистина да го направим. Още повече, че стореното от нас досега ни поставя извън неизбежността да повторим кървавия, украински Майдан:
  Благодарение на нашите, собствени усилия, днес, ние сме част от демократична Европа и, като истински “еврофили”, трябва да се гордеем с това. 🙂

 14. И още един гаф направи г-н Президентът:

  „Спортът възпитава в чувство за отговорност и дълг, а спортистите са тези, които дават модела на младите хора. – каза президентът. – На Олимпиадата битката вече е за мили секунди, дори за нано секунди, конкуренцията е огромна и е важно да знам вашите проблеми, тревоги, това, което бих могъл да помогна като държавен глава” каза президентът.

  Не за нано, направо за пикосекунди е надпреварата. Ако Плевнелиев въобще има представа колко е една наносекунда, нямаше да плещи глупости. Едва ли може да има по-неадекватна реакция. След дъжд качулка. Едва-що олимпиадата завърши, той прояви интерес към проблемите на спортистите. Нищо, поне може да направи за тях през следващия олимпийски цикъл. По-добре късно, отколкото по-късно. Освен това, не носи никаква отговорност за думите си, понеже вече и на патките е ясно, че няма да го преизберем, а изборите за президент са насредата на олимпийския цикъл. Принципът е “никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая”. Евтино скроена и нелепа ПР акция на г-н Президента, само допълва общата картинка на това, че се е срещнал с путин.

 15. Аз мисля, че позицията на един български президент е такава, че с колкото повече хора се ръкува (shaking hands), толкова по-добре за България. Ако тълкуванията на подобни срещи са предмет на конспиративни теории, просто не ме интересуват.

  Бих казал, дори само ръкуването с лидерите на държавите, постоянни членове на съвета за сигурност на ООН (China, the United States, France, the United Kingdom, and the Russian Federation) си е постижение.

  А, отношението си към политиците в България определям с прости критерии, между които отношението към паметниците …”на благодарността за съветската окупация”.

 16. Г-н Анонимус, mille Grazie !!! за припомнянето относно ДЪРВЕНИЯТА за която всички знаем.
  Бих се радвал да изкажете отношение по главните въпроси които поставям в поста си – за фосилното азиатско гориво на КОНЯ (и потенциално на СЛОНА) и за ръждясалия му(им) идеологически двигател, както и целите които алфа-пълководеца им поставя.
  Както и съответно какво да правят нашите (и украинските) троянци с тях.
  Saluti !!!

 17. Откровено се чудя на простотиите на Плевнелиев!?!
  Какъв спорт, какво спор(т)но министерство, какви спор(т)ни глупости се плещят още от соца, когато спорта се използваше само за болшевишка пропаганда, по подобие на националсоциалистите преди тях.
  България НЯМА нужда от спор(т)но министерство, което само прахосва излишни пари от данъците, вече 70 години.
  Плевнелиев като технократ ТРЯБВА да се застъпва САМО и ЕДИНСТВЕНО подрастващите да не започват да се ЗОБЯТ с отровни стимуланти още преди да са станали даже малолетни.
  Спорта особено професионалният ,НИКОГА не е възпитавал НИКАКВО чувство НИТО на отговорност, нито на дълг(?!?). Може би само на ДЪЛГ към спонсорите, които в случая прахосват държавни средства , а и самите професионални спортисти за собствената им самореклама и пропаганда.
  Професионалните спортисти трябва да се финансират само от частни спонсори, които да печелят от рекламирането на техните стоки от тези спортисти!
  Вместо това трябва да се обърне внимание за професионалната квалификация и реализация на всички подрастващи, с трудови навици и дълг и отговорност.
  Социалистическият тип “спорт”,всеки може да види до какви резултати доведе, дори и след като болшевизма рухна преди 25 години!!!
  А и “соцспортистът” Путин е крещящ “пример” за такива неприятни изводи!

 18. Не вярвам на Плевнелиев защото:
  1. Назначи за конституционен съдия провалилия се бивш гл. прокурор Б. Велчев.
  2.Като президент имаше право да вземе отношение по референдума за “Белене” и да информира българите за това безумие. Нали е голям бизнесмен. Но не го направи.
  3.Не позволи да се състави коалиция февруари 2013г. между ГЕРБ и СК с мотива, че Костов искал да заграби властта, вероятно под диктовката на Б.Б. и всички виждаме какъв е резултата от това в момента.
  4. Подписа на аерогарата на бърза ръка промените в тайните служби и след това се направи на разочарован, че бил измамен.
  5. Отношението му към МОЧА.
  6. Сега пък Сочи.
  Колко ли други неща не знаем?
  Май ще се наложи г-н Иво Инджев да пише книга и за този “президент”.

 19. Уважаеми Б.Павлов,

  Написаното от Вас е едно от малкото простичко, но блестящо описание на случващото се с българския народ.

 20. Позволявам си да твърдя, че разочарованието от личност натоварена с непомерни и неприсъщи за нея очаквания, е проблем единствено на разочарованите. Помислете в последните 25 години колко пъти се разочаровахме от политически “титани” непокрили очакванията ни?
  И се сетих за Дж. Грей:
  “… ефективността на една конституция, защищаваща индивидуалната свобода, зависи не само от разделението на икономическата от политическата власт, но и от политическата култура на хората, които тя има намерение да защищава. Нито една конституция няма да вирее, нито ще пусне корени ако почвата, в която е засадена, е почва на тиранична или варварска политическа култура.”
  Твърдението на Грей относно избора на ефективно действаща конституция важи в пълна сила и при избора на политици!

 21. Г-н ROSSEN IORDANOV, разбира се моето мнение по поставените от вас въпроси едва ли се различава особено от вашето.
  Но все пак коня е данайски, ако държим на точността.
  Дървен е , служи за прикритие на данайците, които от своя страна поради невъзможността за победа сковават дървенията, за да разрушат Троя.
  И не забравяйте , че самата дървения е гориво, и не се нуждае от изкопаемите горива на Путин.
  Вие как бихте препоръчали да оползотворим дървеният материал, употребен за сковаването на болшевишката дървения, с материал добит в горите кагебейски и ГРУ-ейски.

 22. Напълно споделям мнението, че Плевнелиев е бил употребен от руснаците. Те не биха могли да преживеят факта, че той не е искал политически срещи, и естествено му спретнаха ‘активно мероприятие’. Не споделям мнението, че той се слага на руснаците. Мисля, че и това което му спретнаха го доказва. Но не разбирам мотивите на Президента ни да присъства на закриването на Олимпиадата. Той можеше да се срещне със спортистите ни преди или след нея тук в България. Още повече, че спортистите ни, с малки изключения, не са на олимпийско/ световно ниво и не трябваше да участват. Олимпиадата не е място за спортисти, които никога не са участвали в стартове за световната купа, или ако са участвали то е незадоволително. Това е място за изява, а не за безцелно присъствие. Оправданията за малшанс, лоши ски, късен час на състезанието и пр., показват пълна липса на самооценка. Вина за това обаче носят федерациите и БОК. Те трябва да правят подбор на участници, а не да демонстрират голяма делегация. И понеже едно от често чуваните оправдания бе липсата на пари за подготовка и екипировка, парите които изхарчи БОК за безцелна разходка и дълъг престой в Сочи, вкл. и за посещението на Президента, биха могли много по-разумно да се изразходват за нуждите на спортистите.

 23. A kak mu se nahilil plevenliev na moskovskia satrap. I tozi usmivka do ushite li e sluchaina ili protokolna… OTVRATITELNO!

 24. Към ЕN ROUTE: Единствените,които имаха категорична и то действена позиция срещу русия и агентите и в БЪЛГАРИЯ, са основа на Реформаторския блок.

 25. “Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.”-
  Г. С. Раковски

 26. Tozi pat Plevneliev se izloji: kakvo tarsi demokrat pri tozi DOLEN OLIGOFREN I DIKTATOR putin!!?? Tova ne se tolerira, no si e balgarski mantalitet!! Vmesto da izrinem CHERVENITE BOKLUTZI nie im treperim i si jivurkame kato MIJITURKI !! Tova e greshkata na Boyko! Udari gadovete, a ne im treperi kato kuche!! Vsichki se strahuvat ot BESEPARITE a te sa raka na Balgaria!! Izrejete raka , balgari ??!!

 27. A men me smushtava i izkazvaneto na drugarkata Kuneva za pobedata na RB/kato da mu e danaiski dar/.

 28. Г-н Анонимус, много добър въпрос поставяте а още по-добър отговор как да се използва дървенията даде г-н Михайло Саакашвили. Сега в Украйна като че ли са решили да го последват и моето мнение съвпада с тяхното, що се отнася за ГРУБИЯ ЧВОРЕСТ материал поне. Препоствам един клип от същия сайт (не го повтарям да не се засегне нашият домакин че отвличам публика оттук) и който е много информиран и динамичен и с много ерудирана РУСКА публика (с такава на драго сърце бих поддържал равноправни отношения ако от мен зависи).
  Тук има малко нецензурна лексика но си заслужава да се види как украинците са решили да подгонят накои доста НАЕДРЕЛИ И ОКОПАЛИ СЕ ПЪНОВЕ. (тръгнали да си купуват сладолед в работно време и отклонили се от поста си)

 29. Не се разбира какво искат някои-Плевнелиев да беше се скрил в тоалетната ли??Това неможе да е тема на денят-при положение,че днес, ОТНОВО, Радан Кънев изсипа порой от глупости.Вече надминава Капута.

 30. “Хитрата сврака с двата крака”. Ей това е Плевнелиев. Мисли си, че може с половинчати действия и несигурни стъпки да мине за десен, за демократ, за проевропеец.
  Ама има видовден. Нека сега се обяснява. “Късно е либе за китка”!

 31. Към Ръ Бъ:

  Вероятно, някои искат Плевнелиев да НЕ се беше скрил в тоалетната, както Вие, надявам се образно казвате.

  Може би поставяте различен дневен ред на целия свят.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26327211

  http://www.bloomberg.com/news/2014-02-24/acting-ukraine-president-may-seek-new-government-today.html

  И понеже споменахте WC, ОТНОВО, ОТНОВО някой се изявява с голословни л……а
  по л…..нян начин.

 32. На Росенчо мама ще припомня, че 3 Симфония, “Ероика”, е била посветена на Наполеон. Преди отпечатването и пристига вестта, че Наполеон се е провъзгласил за диктатор. Разгневен, авторът скъсва страницата с посвещението. Велика глупост, според Росенчо мама възпитателите! Та нали сега Наполеон ев силата си?!
  Да, ама не. Авторът е бил Лудвиг ван Бетовен!

 33. Към Вихрен-Нормалната позиция от всички демократични “коментатори” бе да поздравят Плевнелиев,че ЕДИНСТВЕН в България открито поздрави Украйна с ДЕМОКРАТИЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ.Не съм чул и даже друг президент така недвусмислено да заяви позиция.Много подценявате Плевнелиев.Влияете се от опорните точки.А разликата с Гоце е огромна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.