Пропагандният на(р)цизъм на мутиралия националсъветизъм

Социалистическият официоз „Дума” се прояви отново в типичната светлина на пропагандния мрак, характерен за болшевизма, който е ляв предтеча на десния завой към националсоциализма като разновидност на тоталитаризма.

Понеже малцина четат катехизиса на болшевишката пропаганда с избирателната памет, която няма да ви каже нищо за около 7 милиона ( повече от жертвите на холокоста) умъртвени от болшевиките чрез насилствен глад украинци през 1932-33-та, смятам за поучително да се види колко жилаво е на(р)цисткото заболяване на днешната българска червена пропаганда.

То напомня на ужасно тъжния факт, че най-зловещите сътрудниците на националсоциалистите в концлагерите, назначавани да налагат дисциплината в бараките, са били сънародници на нещастните жертви на националсоциалистическия терор, натикани в лагерите на смъртта при нечовешки условия. На на(р)цистки жаргон са ги наричали капо.

Днес другарите не са капо. Те само гледат да не пропуснат да се харесат на шовинистите от Кремъл, чиито младежки шпицкоманди за налагане на новия путинистки ред руската гражданска съпротива нарича „нашисти”.

За на(р)цистката пропаганда окупирането на България- без да се е съпротивявала, без да е убила и един червен армеец ( и след като е поддържала с др. Сталин дипломатически отношения до последно) е именно освобождение.

А който не е съгласен с тази перверзна трактовка, си е направо духовен урод- Ломброзио, казано с думите на екзалтирания следовник на съветския шовинизъм в пристъп на продължаващ фетишизъм спрямо стърчащия над главите ни посткомунистически атавизъм.

Авторът търси легитимация на болшевишката си злоба чрез индивидуалната трагедия на Юлиус Фучик, обесен от нацистите достоен чешки патриот , но явно не му пука за колективната драма на чешкия народ, чийто не по-малко достоен порив към свобода (като козметична корекция на комунистическата съветска диктатура от епохата на Дупчек и Свобода) беше задушен през 1968-ма от същите тези негови любимци, които окупираха България вероломно през 1944-та и назначиха на власт надзирателите на концлагерите си тук.

Ето как работи избирателната памет на болшевишката пропаганда- от(к)ровена и с апетит да трови нови поколения:

Паметта на ломброзианците

Алберт Аврамов

24. Февруари 2014

Защо ли се сещам за Чезаре Ломброзо, италианския лекар-антрополог и криминолог, роден във Верона, Италия. В юридическите среди субектите, поставени под прицела на правосъдието, според италианския учен носели характерни черти, издаващи престъпни наклонности, нисък интелект и нравствена затормозеност. Били известни сред магистратите като “ломброзов тип”. Може и да е бил прав Ломброзо – по-скоро не, но някои от посочените от него елементи на “запънатата психика”, проличаваща в лицата на определени хора, със сигурност ги откриваме и днес.
Те са способни на всичко, особено ако нямат на въоръжение нито ясно осмислени мотиви, нито пък историческа памет. Да не говорим за морал или елементарна култура.
Поредното обругаване на паметника на Съветската армия Освободителка (подчертавам Освободителка) в София точно в деня, в който съвременна Русия, а и десетки народи в Европа и по света навеждат глава в дълбок поклон пред неистовия подвиг на народите от Съветския съюз, на милионите жертви, паднали в борбата с Кафявата чума, е нищо повече от ломброзианско поведение. При това в цялостната гама от детайли, описвани от автора на иначе мрачната теория.
Кафявата чума нахлу и се настани в Украйна – да не припомняме за кой ли път подкрепяна и от кого. Ломброзианците мигом грабнаха боичките и изпомацотиха с гениалното си творчество паметта на народите към жертвите и победителите на фашизма.
Всякакви тиради са излишни. Нали помните думите на Юлиус Фучик? Настана време за отпор!

16 мнения за “Пропагандният на(р)цизъм на мутиралия националсъветизъм”

 1. За мутиралия национал социализъм на Кремъл паметниците за Съветската Армия са преместени като руски. Съвсем са забравен фактите. Те бяха направени по заповед на КПСС, не само в България, но навсякъде където ботуша на Кремъл бе стъпил. Решението на БКП бе само изпълнение на строга заповед. Може да са правени от българи, може да са платени с български пари, но няма никаква причина да бъдат български израз на каквото и да е. Няма истинска причина те да продължават да съществуват. Съветските войници никога не са водили бойни действия в България или загинали на наша земя с изключение на няколко войници дезертьори ликвидирани от НКВД, които се возеха с американски коли и ядяха американски консерви. Съветските войници никога не са се били за български интереси. Няма никаква причина за признателност, когато елита на България и хиляди българи бяха погребани под закрилата на тази “войници”. Тези “паметници” бяха създадени от мобилизирани колективи под надзора и цензурата на БКП, и не представляват свободен израз на нито един творец, а диктат на самозвани познавачи на изкуството. Те съществуват само за успокоение на членовете на БКП, които добре знаят за техните престъпления, че българите бяха лишени от свободата си да се движат, да притежават имотите, които имаха от векове, че хиляди бяха ликвидирани, и че хиляди бяха обявени “борци против фашизма”, въпреки че никога в България не е имало фашистка партия или регистриран фашист. Тези паметници са плод на безумието на тъй наречения “комунизъм”, защото още смятат, че тези войници ще ги пазят. Сега уж няма КПСС, уж няма БКП, уж няма СССР и би трябвало паметниците да ги няма, но си стоят, защото има много, които още вярват в таласъми.

 2. Радост изпълва сърцето ми четейки фарисейските простотии на Аврамов. Жив да си Алберте, жив благодарение “ламброзианеца” Димитър Пешев. А иначе си прав. Винаги има около 20% от човечеството с криминални наклонности готови да са фарисеи, инквизитори, болшевики, хитлеристи, комунисти или какъвто щеш вид криминални фундаменталисти. Винаги терористи и сатрапи. От Ирод през Хитлер до Янукович. Точно такива като теб и путинистите ме карат да се радвам колко много и силни сме реформаторите на задръстените ви глави за свобода и достойнство. Украйна е поредния пример.

 3. Просто е невероятна наивността на руските дипломати, които вярват на останките от комунистическите хрехотийки, които изглежда са успели да ги убедят, че тези отречени мълчаливо от всеки българин паметници, чужди на всичко българско, имат някаква стойност като руски. Русия би спечелила много по-вече ако се отцепи от тези опортюнисти, които се кълнат в вярност към Москва, но пращат децата си и семействата си на Запад. Те се грижат само за собствения си търбух, който пълнеха с кръвожадна алчност в миналото с лъжи както към собствения си народ така и към останалия свят. Много от тези грехотийки разбраха, че пътя към бъдещето не е в измамата и криенето под всякакви фалшиви лозунги и чадъри и си плюха на ръцете да работят честно. Само боклука от боклуците остана да смърди наоколо.

 4. За словоблудството на Алберт Аврамов мога само да кажа че представлява
  “бля-бля”

 5. Показателно е че за последните 20 и повече години, нито един от така наречените “десни” премиери на България не посмя да събори паметника със шмайзера или Альошата в Пловдив. И това едва ли се дължи просто на недомислие или неоснователен страх. Според мен, всеки политик до момента си е давал сметка колко мощна е петата колона в България и с каква лекота от Москва могат да си позволят да дестабилизират или направо свалят всяко българско правителство. Както впрочем стана на така наречените февруарски протести миналата година. Когато надвием петата колона и им отнемем достъпа до икономиката и националните ресурси, тогава евентуално ще можем и да съборим шмайзера. Дотогава обаче се опасявам че ще има още много пъти да го пребоядисваме.

 6. а милионите жертви паднали в борбата с червената чума Албертчо ?

 7. Г-н Инджев, ако аз имах собствен блог, щях да въведа модератор който освен всички други познати и всеобщо приети забрани да не допуска обобщаващи изказвания против НАРОДА – че бил тъп, необразован, селяндурски, андрешковски, нямал политическа култура и други от сорта. В БГ, а и не само, това е любимо занимание на някои коментатори, но идва видовден и нещата се обръщат главоломно и невероятно и същият този НАРОД става изведнъж много респектирана и респектираща сила.

  Този коментар заслужава същото защото е лъжлив в ядрото си. Имало е почит и признание някога, когато картите не са били разкрити, а по точно СКРИТИ, за да повярва този народ в това което се е искало от манипулаторите.
  Днес не е така защото тези победители и освободители от фашизма са същите фашисти и го доказаха по безброй начини за следвоенните години.

  Бих искал да предложа следния многозначителен диалог….

  Ханибал Лектър: И какво видяхте, Кларис? Какво видяхте?
  Кларис Старлинг: Агнета. Агнета които блееха.
  Ханибал Лектър: Това пролетни агнета за клане ли бяха?
  Кларис Старлинг: Да и те блееха.
  Ханибал Лектър: И вие избягахте, така ли ?
  Кларис Старлинг: Не. Първо се опитах да ги освободя. Аз …Аз отворих вратата към бокса им, но те не побягнаха. Те просто стояха там, ОБЪРКАНИ. ТЕ НЕ ПОБЯГНАХА.

  А сега и следния линк на който се вижда как тези украински агнета за клане, вече успели да излязат от клетката са вече СТРАХОВИТА СИЛА и как страхът се обръща мигновено и се загнездва в двочерашните капо – въоръжената до зъби “страховита” беркутня…. и те коленичат и молят за прошка, плачат и се разкайват.

  http://censor.net.ua/news/272662/lvovskie_berkutovtsy_vstali_na_koleni_i_poprosili_proscheniya_video

  И докато сред комунистите (навсякъде по света) не се намериха разумни хора да обуздаят бликналите страсти а напротив да ги поощрят, то във всички останали сили този НАРОДЕН РАЗУМ надделява в крайна сметка.

  Украинците дадоха своята жертва в лицето на НЕБЕСНАТА СОТНЯ за да се преодолее и обърне страхът, но ми се струва че ще трябват още няколко подобни сотни, но не като жертви, а само като прибрани на топло, например «сотнята на Зека» която се крие в момента, «сотнята на прокурора Пшонка», «сотнята на престъпните политици», «сотнята на отявлените корупционери и олигархи» и нещата ще си застанат на мястото и то много бързо.

  И накрая, не ми е известно досега тези непримирими противници на фашизма и самозвани “освободители” да са тръгнали да “освобождават” Украйна от “бандеровските фашисти и нацисти” а всячески търсят да отхапят частица от нея преди да се приберат в азиатщината си, пък и не се решават защото и в Москва вече се скандира «БАНДУ ГЕТЬ» и не е ясно какво може да излезе ако се решат отново да “освобождават”.

 8. Отговор на безочливата шизофренична пропаганда на отрепката Алберт Аврамов дава английският философ Р. СКРУТЪН:
  “Не бива да очакваме, че е възможно социализмът да бъде сразен в обективна интелектуална дискусия. Та нали негови поддръжници са именно онези люде, у които животът на разума е бил угасен – новата класа, създадена от Държавата, за да служи на Държавата.”

 9. Да не забравяме,че голяма част от загиналите в съветската армия са поради некомпетентно ръководство.Сталин не е броял много жертвите сред войската(хора – много,страна – “большая”),а за жертвите сред цивилното население по един или друг начин да не говорим.

 10. Въпрос: Нали все пак туй е паметник на съвтеската, а не на руската армия? Защо боядисването на една фигура от монумента в цветовете на националния флаг на държава от същия “сиветски съюз” се приема като вандалски акт? Ами нали и украински войници са участвали в “освобождението” ни?

 11. Оставете го този “другар” от в. “Чума” – те почти всичките им почитатели са “пообъркани”, вчера във Фейсбук една г-жа член на БСП, открито твърдеше, че била цял живот комунистка, което за сетен път показва “социализъма” на Българските комунисти!Макар, че една голяма част от тях действуват на принципа – “Интереса клати феса!”.

 12. Отново противната путинска болшевишка пропаганда се ИЗЛЯЛА от парцала наречен – Чума.
  Каква “кафява чума” е “нахлула” в Украйна, таварищ Аврамов от парцала ЧУМА?
  Номенклатурчиците като М.Горбачов и Б.Елцин , макар и със своите ограничени компетентности компетентности и грешки , успяха да предотвратят Югославският сценарий при разпада на СССР. От който всички щяха да загубят, както се и случи в Югославия след няколко години. И загубите щяха да са наистина огромни , не само за народите в СССР, но и далече извън границите му, поради несравнимия мащаб , спрямо СФРЮ. Вярно резултатите не са най-доброто което можеше да се постигне, но пък и отговорността, и мащаба бяха ОГРОМНИ, както никога дотогава.
  Може би и самите хора , които трябваше да направят трудният избор при разпада на СССР, не бяха най-правилните, но болшевишката система едва ли беше създала по-достойни от тях.
  НО важни са крайните резултати, и най-важният от тях , е че в СССР не пламна пожара на гражданската война, както в СФРЮ. Това е достижение на такива лидери ,като М.Горбачов и Б.Елцин…….
  Сега кагебистЪт на (п)РЕЗИДЕТСКА пожизнена “длъжност” Путин, иска да стъпка това , иска да зачертае сравнително мирният разпад на СССР, и да повтори югославската драма в огромни мащаби, която беше избегната от хулените от Путин – Горбачов и Елцин.

  Освен това таварищ Аврамов трябва да си припомни – КОЙ преди Втората световна война искаше да обедини ВСИЧКИ поданици от германски произход в ЕДНА НАЦИя??? И до какво доведе тази фикция?
  Путин сега , 80 години след Хитлер, иска СЪЩО да “обедини” всичките си ПОДАНИЦИ също в ЕДНА НАЦИя,независимо от това къде живеят ,нали така “таварищ” Аврамов?

  И накрая “таварищ” Аврамов, забравя да се сети даже , че пактът МОЛОТОВ-Рибентроп е този, който доведе до Втората световна война, в която СССР загуби 28 млн. жертви, от които НАД 8 млн. УКРАИНЦИ, една трета от всички загуби на СССР! Добавени към жертвите от предизвиканият от Сталин Голодомор , които са около 10 млн., , украинците губят за 10 години близо 20 млн. души от двамата тоталитарни тирани, като огромната част от тях са на “съвеста” на болшевишкият сатрап.
  Как ли би определил “таварища” Аврамов съглашанието между ФАШИСТА Хитлер и “антиФАШИСТА” Сталин???
  Какъв “освободител” от ФАШИЗМА може да е господарят ти Сталин, след като ПРЪВ преди всички други се е договорил с ГЛАВНИЯТ фашист – Хитлер, “таварищ” ниско-плоскочел болшевик Аврамов??

 13. След като прочетох помията на др. Алберт Авраамов дълго се мятах и гризах веригата си (нали по неговата –по тяхната- терминология съм “бешеная собака антисоветизма и антикомунизма”). Доста се колебах и дали да си цапотя клавиатурата с коментар за писание на някакъв невеж червен мерзавец. На един мародер над паметта на милиони хора по света-жертви на ЧЕРВЕНАТА ЧУМА-ПОНЕ СТАТИСТИЧЕСКИ 5 пъти повече от преките жертви на нейна та кафява по-слаба и по-мекушава сестричка, пардон – дъщеричка! Нищо, изпращам му да погледа довечера този украински филм- „Жовтый князь” . Да види какви са ги вършили неговите товарищи в Украйна, още когато Хитлер е карал предизборната си кампания през 1933 г.!

  http://www.youtube.com/watch?v=hqyDjDhVnV0

  Слава богу обаче, уважаемият колега ШОПЕНБЕРГ твърдо и ясно е казал каквото трябва на др. Алберт Авраамов. Че ако нямаше български политици като Димитър Пешев, проф. Александър Цанков и др., които после бяха наречени „фашисти”, неговите предци щяха да са дим и прах в Треблинка и него самият нямаше да го има.
  Та като размислих, доброто начало взе да надделява в мен, забравих гнева и аз по християнски потърсих свързващото между мен и червен чугун като др. Алберт Авраамов. Ами, има го! Например личността на Йосиф Висарионович Сталин. Аз горещо благославям строгата му, но справедлива десница- от която през 1938 г. са получили заслужен сатър главните палачи на украинския народ. Ето първият – МЕНДЕЛ МАРКОВИЧ ХАТАЕВИЧ (мм- м-м, че хубаво имце!) И ето какво казва на своите кадри тов. ХАТАЕВИЧ-някакви си там милиони ликвидирали, мелочь такая:

  „Жестокая борьба ведется между крестьянами и нашей властью. Это борьба насмерть. Этот год был решающей проверкой нашей силы и прочности. Понадобился голод, чтобы показать им, кто здесь хозяин. Это стоило миллионов жизней, но колхозная система создана, мы выиграли войну!

  Молодец!
  Ето и другият – ИЗРАИЛ МОЙСЕЕВИЧ ЛЕПЛЕВСКИ(мм- м-м, тоже хорошее имце!) Той пък е зам.нарком на НКВД в Украйна и поради този факт няма какво да обяснявам повече как се е подвизавал.
  Поради престъпната доброта, либерализъм и хуманност на Сталин третият ЛАЗАР МОЙСЕЕВИЧ КАГАНОВИЧ (опять хубаво имце!) доживява 98 години. Но- сега внимавайте,позовавам се на украински източници – умира точно в деня и часа – 25 юли 1991 г., когато по стълбите към бърлогата му в Москва върви куриер с видеокасета на филма „Жовтий князь”!
  Приятно гледане!

 14. За по-кратко лицето АЛБЕРТ РАХО АВРАМОВ може да бъде обозначавано и като АГЕНТ “ВЕНКО”- управленията, в които е развивал поблицистичния си талант за доста-за любопитните- справка в документите на комисията по досиетата.
     

 15. Така си представят нещата капутиновите гаулайтери.не е необходимо ние да ги убеждаваме че повечете мърша е от край време от техните си КАПО още от началото на миналия век,просто да прочетат украинския писател Виктор Суворов,а наште ду пеевски не си заслужават губене на време,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.