Украински сайт се подиграва на руския шовинизъм по отношение на България

В един украински сайт, в който ivo.bg е цитиран, може да се види и прочете подигравка с руския шовинизъм, свързан с …България.

Viktor Colombia

Русофобы часто обвиняют нас в отсталости, бескультурье, дикости, ограниченности и надменном высокомерии. Но у нас есть духовность. Посмотрите же на фотографию – что вы видите?! Это же поезд времен Руси! Этот исторический артефакт спокойно стоял на Харьковском вокзале и кто знает, сколько бы еще простоял, если бы не был замечен русскими исследователями и историками.
По мнению московских историков, поезд мог принимать участие в походах на Волжскую Булгарию. Еще сам Святослав смело вез свою дружину в поход на нехристей булгар, управляя локомотивом. Попутный ветер щекотал его усы, а бодрость духу придавала уверенность в победе. Святослав расплывался в улыбке…
По мнению московских историков, поезд был выловлен в Днепре, где прекрасно сохранился. Он был выловлен в районе Русской Окраины, где-то возле Киева (некоторое время столица Руси была на Окраине, до того как царь хер Петр перенес ее в Санкт-Петербург), а с тех пор находился в Харькове. Теперь власти Малороссии просят у Великороссии помощи от биндер, чтоб те окаянные не растаскали экспонат на металлолом.
На месте находки уже работают российские ученые. Пока говорить что-то рано, но уже известно, что ширина колей с тех незапамятных времен совпадает с шириной советских колей. Это еще раз подчеркивает преемственность СССР от Руси и говорит о нашей высокой духовности.

Валентин Малорашко,
Вячеслав Сорокин, ТВЦ-Москва, из Малороссии

17 Jan

В текста авторът публикува снимка на руски локомотив в жалко състояние и се надсмива над съветско-руската интерпретация на историята с “предположението”, че това е локомотива на влака, с който великия киевски княз Светослав е тръгнал преди 12 века да покорява Волжка България и изобщо да наказва “нехристиянските българи”, като предвидливо още тогава е построил локомотива така, че разстоянието между колелата да съответства един ден на съветския стандарт ( както е известно, СССР нарочно строи по-широки коловози, за да не може врагът да ги използва при евентуално нахлуване откъм Европа).

На просветените българи, които не са жертва на българската съветофилска пропаганда, е известно също, че въпросният Светослав е нает от византийския император Йоан Цимисхий срещу солидно количество злато да унищожи в гръб през 9 в. управляваната по онова време в 40 годишен мир от цар Петър България.
Светослав и неговите диви орди ( чиито зверства са увековечени в Манасиевата хроника как се упражняват в стрелба с лък срещу вързани българи) се справя толкова добре, че се налага византийците след това да го гонят от България и така върху руините от вандализма на Светослав ( набил на кол 20 000 български военнопленници при втория си поход , защото му се услажда да граби). Така разорената България губи за два века своята независимост- епоха, наричана у нас 200 годишно византийско робство ( наложено с решаващата помощ на братушките от кърваво червената армия на Киевска Рус).

Историята на походите на Светослав се изучаваше в комунистическа България като предвестник на дружбата със СССР, защото руси и българи воювали рамо до рамо срещу Византия ( на финалната фаза при византийската обсада на Силистра, откъдето ромеите изгонват окончателно Светослав след края на услужливия му погром над България).

В същия сайт има колаж  под надслов “ВИНАГИ ИМА ИЗБОР” ( между руското робство на бурлаците, влачещи по р. Волга кораби и своболюбието на казаците, пишещи бунтарски писма на Султана).

Ние какво избираме?!

 

 

16 мнения за “Украински сайт се подиграва на руския шовинизъм по отношение на България”

 1. Великолепно, много се смях! А, помня, че някога в букварчетата имаше разказче за дружбата от векове за векове, дето започнала с братския поход срещу Преслав на въшливия варварин Святослав, когото сме посрещнали на 9 септември с цветя, песни и пляски на Подуене, уф, сбърках, разсеян съм, то това е друго освобождение!Интересно, дали още стои разказчето! Дали чичкото,дето го е написал за бъгарските дечица си взема хонорарчето в рублички? Нищо чудно.

 2. Добро попадение-повече такива публикации-ЗА!!!

 3. Надявам се да не прозвучи като заяждане на дребно, защото не е:

  >В един украински сайт

  Кой сайт?

  >СССР нарочно строи по-тесни коловози

  Коловозите са по-широки, но това датира още от царско време, като наистина счита се, че една от причината е част от военната стратегия на страната.

 4. Към ZO:

  Приемете, че не съм го споменал изрично като форма на самозащит- в случай,че се окаже, че сайтът има нещо общо с крайнодесни или каквито и да било екстремистки сили, след което това може да ми бъде приписано като идейно “роднинство”.

  Длъжен съм да предвиждам поне един ход напред на потерята, с чието препускане по петите ми съм свикнал от доста години…

  Ако Ви е много важно обаче да ме проверите, дали не си измислям, нямам проблем да Ви снабдя със съответната информация.

 5. до ZO – Русия строи по-широки коловози сле 2 световна по заповед на Сталин, след като е видял как немските влакове се движат по руските релси. Важна е идеята, а не подробностите в статията.

 6. На вниманието на автора.
  Нека бъдем прецизни в детайлите: руските железни пътища са по-широки, а не по-тесни от европейските; 1520 мм в Русия срещу 1435 мм в Европа. Все пак, това са технически, макар и не маловажни, подробности.

  Читателите ще бъдат благодарни за малко изпреварваща информация във връзка с огласеното ново, преработено издание на “Течна дружба”.
  С поздрав.

 7. Три пъти “БРАВО” за не нуждаещият се от коментар линк на г-н Росен Йорданов. Попадението е убийствено. И текстът под него…нямам думи.
  А сега, с благодарност на г-н Инджев за поредното чудесно попадение, показващо дивашкия великоруски шовинизъм, защото то, освен, че е чудесно, но ми “повдига топката” за да споделя следното: обсебен от историята като всеобхващащо ме хоби, намерих възможност да прочета руски учебници по история, преподавана на съветските ученици и студенти в края на 80-те години на миналия век. Още тогава ми бе ясна целта на тези крайни националистически писания, драстично разминаващи се с историческите факти. В учебника за средните училища бе подробно описан походът и завладяването на Втората ни Българска столица от княз Светослав, синът на Игор и Олга. Даже са цитирани негови думи, очевидно измислени със същите цели. Нямаше и следа обаче от споменаването на неговата кончина. Известно е, че след изпълнението на “мократа поръчка” за разбиването на вечният им враг-България, византийците го прогонват, разбирайки алчните му намерения, но той е застигнат от българска конница и при подкрепата на куманите е разбит, пленен и обезглавен, и за втори път след Крума Страшни черепът му е позлатен, от която “чаша” военачалникът на българите е вдигнал наздравица за победата над коварния враг. Така завършва първото военно стълкновение на българи и руси, победно и достойно продължено много по-късно от Белия Генарал Иван Колев, при защитата на Добруджа от руските завоеватели през Първата световна война.

 8. Като е за майтапи, ето и една от НЕНОВИНИТЕ:

  ЯНУКОВИЧ ПОЛУЧИ УБЕЖИЩЕ, ЩЕ ЖИВЕЕ В ХОЛА НА ВОЛГИН

  Търсещият убежище по света и у тях бивш украински президент най-после откри място, където все още ще бъде посрещнат като обичан и богоизбран, и последната нощ спа на дивана в хола на Петър Волгин.

  Радио-водещият от БНР нееднократно осъди преврата в Киев, наричайки протестиращите фашисти, като в негово лице Виктор Янукович е видял радетел на социалистическите устои.

  “Толкова гостоприемно ме посрещна Петър, че ми дава 1 минута летящ старт, докато си акаме двамата в типичните две тоалетни една до друга в дома му” – възхитен бе Янукович на тоалетната благодат, която му е устроил топлият домакин.

  Не е ясно колко време Янукович ще остане у Волгин, тъй като доскорошният президент на Украйна е дипломатическа тежест за всеки себеуващаващ се човек и никой друг не би го подслонил, но е възможно да вземат в някой бежански лагер, тъй като сирийците не го знаели какъв е.

  “Виктор ми обеща, че като си върне народната власт, ще изсече еднокилограмова златна монета, на която е отбелязан моят глас” – горд бе Волгин, след което призова тези, изрисували паметника на Съветската армия в София да бъдат застреляни със снайпери в гърлата.

 9. Taka e , no s tozi mantalitet na MIJITURKI pak se izlagame!! Ima mnogo “rusofili” ili covetski podlogi, koito sa slepi i negramotni!! Te jiveiat po oporni tochki na beseparite!! Jalko!! i DOKOGA!!

 10. rusnacite vinagi sa igrali “mnogo polozhitelna rolia” v nashata istoria ot srednovekovieto ta do dnes. Edin den, Dai Bozhe, Kitaicite i drugi narodi shte razpalcalosat rusia – tozi vekoven zatvor za narodite kakto ot vekove samite rusnaci narichat tiahnata rodina natrapena i na mnogo drugi ne-ruski hora, vkliuchitelno i na stotici hiliadi zabludeni bulgarcheta.

 11. Благодаря ви г-н Инджев!Нека започне популяризиране на исторически събития и личности!Нека прочетем отново историята си,такава каквато е,стига вече фалшификати!

 12. Не, не, не, никаква нужда да проверявам, отдавна съм се доверил. Беше чисто любопитство, благодаря 🙂

 13. Г-н Инджев, днес след като в Крим се случи това което се очакваше с притаени, но основателни надежди от цялата украинска демократично настроена общес твеност ми се струва че алфа-демократът от Кремъл не само се подхлъзна като любимеца Плюшченко и не само се хързулна като още по-любимата «Сборная» но НАПРАВО СЕ ПЛЬОСНА С ТРЯСЪК, че чак ледът под кънките му се пропука и сега трябва много, много внимателно да ходи пипнешком за да не се продъни съвсем и се превърне в удавник.
  Така всеобщо глорифицираният от половината свят АЛФА-ФИГУРИСТ ВЪВ ВЕРТИКАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ трябваше да инкасира и третия пореден удар даден му този път от кримските татари днес.
  И така, ето на какви смешници трябваше да разчита Империята в Украйна и кои бяха надежди превърнали се в провали.
  1. Първият огромен провал в алфа-политиката му бе извършен от Зека на чийто дребно-криминален манталитет не искам дори да се спирам.
  2. Вторият фал бе извършен от източните регионали с техните импотентни съездове, крясъците с изцъклени очи ФПЕРЬООООТ и заканите ударили на камък.
  3. Третият, вече много ефектен фал се случи в Крим и главната причина бе КАТЕГОРИЧНО ИЗКАЗАНОТО НЕЖЕЛАНИЕ НА ТАТАРИТЕ ДА СЕ ПРИБЕРАТ В ТВЪРДЕ НЕУЮТНИЯ СКУТ НА МАЩЕХАТА-РУСИЯ, при което и на кримските великоруснаци им се спихна изведнъж силно демонстрираната потенция с много издигнати руски знамена , изгорени американски и украински такива и разкъсани рубашки с показване на космати гърди.

  Сега вече си мисля че центърът на интереса в политиката се премества постепенно в Москва за да се следи по-отблизо какви ще бъдат СЛЕДВАЩИТЕ ПИРУЕТИ НА АЛФА-ФИГУРАНТА поради което днес се абонирах за Дождь онлайн (струва 1000 рубли т.е. 20 евро за 1 година) , вече гледах някои новини и една дискусия за лустрацията и ми хареса.
  По т.2 от списъка горе искам да постна един диалог прехванат от украинлийкс който ми попадна онзи ден и предлагам на колегите да го чуят. Препоръчвам го, това е диалог между двете главни фигури от източна Украйна, харковските губернатор и кмет.

  http://www.youtube.com/watch?v=34jkWyOakg4
  Моят коментар е че вчерашните целеустремени и крайно мотивирани контрольори които подгониха вече грубия чворест материал трябва да започнат да действат и тук, по високите етажи и то със същата нецензурна лексика защото както се вижда от клипа такива дребни тарикат-далавераджии окопали се във властта само от такъв език разбират.

 14. Някой може ли да ми обясни разликата между имперската експанзия на царска Русия,на комунистическа Русия и на Руската федерация?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.