Дългият, вирнатият и късият нос са едно и също в родната политика

 

Росен Петров и Мис Джуки
Мис Джуки
интервюира ми(ни)стър Росен Петров
  Снимка: БГНЕС

Докато информационният въртоп се завихря все по-тревожно като циклон над Черно море край Крим, където се сгъстяват облаците на руския реваншизъм след провала на Путин в Киев, от нашето дребнотемие лъсна темето на една смехотворна препирня като сръдня по повод един наскоро наврян в политиката нос.

Бойко Борисов бил направил дебелашка шега с външността на един нов политик от „България без цензура” по повод счупения му нос и въпросният веднага решил да го цензурира, като го „даде” на една парламентарна комисия да го разследва и заклейми за уронване на достойнството му.

Двама мъжкарстващи претенденти за вниманието на публиката, които се хвалят с побойническите си подвизи ( които били задължителни за истинския мъж), обикалят предизборния ринг и си мерят… носовете, чувството за хумор и цензура.

Няма как да бъда заподозрян за адвокат на Борисов. Неговите дебелашки изяви съм документирал в доста дебелата книга „Премиер на РъБъ”.

 

Самият Борисов толкова си може- още от времето, когато сценаристът на Слави Трифонов, гуруто му Росен Петров, го бил „вкарал” ( него, Борисов) в политиката, според най-новите самохвалства на Петров в днешно време.

Шегичките на Борисов открай време се простират в широкия диапазон от подмятания на препоръки за „телешки пържолки” за полицейското куче, надушило труп на издирвано момиче, до подхвърлянията за Господ като негов „началник”.

Това народняшко поведение обаче само сплотява онази част от българите, на които им харесва да виждат себе си в тази простовата ( че и просташка понякога) безцеремонност- точно толкова им харесва и ги бетонира заедно на изборите, колкото и на онези няколко процента сънародници, разпознаващи себе си в близката до налудността гримаса на кворумния Сидеров, който има голям пръст в оцеляването на днешната абсурдна по вторичните си политбелези власт.  .

Борисов си направи този път шега с носа на бившия главен сценарист на телевизионното предаване, което безкрайно много се е гаврило с кого ли не- например изобразявайки една дама от върха на българската външна политика като жена на пилон.

Вече не е ли смешно, г-н счупен нос?

Нямаше нито да е смешно, нито да е жалко, а просто щеше да е незабележимо това вълнение, ако не ставаше дума за самия бъдещ вътрешен министър, за какъвто в аванс се представя обиденият от репликата на Борисов нов кандидат да въвежда ред в държавата ( с арести, както вече обещава).

Този бъдещ вътрешен министър нямало да бъде воден за носа ( понеже му е твърде къс), подхвърли на шега майтапчията Борисов

Но не само по тази причина е „забележително” как засегнатият нов политик бърза да налага цензура на смешките по собствен адрес.

Става дума за мултиплициране на дебелоочието като характерна черта на новия политик от стар тип и в този смисъл- събирателен образ на популизма.

След като години наред си се прехранвал от подигравки ( доста избирателно, според конюнктурата) в най-гледаната шоупрограма на републиката, изведнъж да се преродиш в ощипана по носа мома, е безвкусен (с)кеч и заявка за безлична добавка в политическия тюрлюгювеч.

Друг е въпросът, че г-н бившият главен сценарист, който имаше самочувствието, че може да навре всекиго в кучи газ(опровод), не просто е загубил чувството си за хумор в новото си амплоа, но и рефлексите си за елементарните капани на политическото общуване. Или направо никога не ги е имал и държи сега да ни демонстрира този дефицит. На екрана, където се чувстваше спокоен да се съгласява с благодарните за поканата събеседници, това не му личеше толкова.

Явно наистина има талант за български политик: претендира да е безцензурен, но се опитва да цензурира събратята си по дебелоочие в политиката. Това е сертификат за гадност в българската политика днес!

Преди 20 години в такъв капан падна бащата да днешните момченца в театъра на популизма Жорж Ганчев.

Без да бъде назоваван  изрично, бай Ганчев се разпозна в един студентски уличен присмех като лъжливия Пинокио и се разяри от това кощунство в предаването “Панорама”. Налапвайки тази стръв обаче той беше посечен от присъстващия в студиото студент (и бъдещ политик от СДС, впрочем) с репликата, че лъжливата кукла с дългия нос, разнасяна на студентското шествие в София, може и да е подигравка с всеки друг политик, но щом Жорж Ганчев се разпознава в нея- така да бъде!

Извънредно дългият нос на доста високия популист е като твърде късия нос на нисичкия му подражател по един общ показател: твърде много е вирнат и го боли до пълна загуба на ориентация в миризливата политическа среда в момент, когато някой причини на вирнатите носове поне малко от същото, което те смятат за позволено да правят, навирайки се в пространството на кого ли не.

17 мнения за “Дългият, вирнатият и късият нос са едно и също в родната политика”

 1. Два симетрични продукта от кичозното чалгясване на българската обществена среда. Рубладжийският милю с карфиолената камба първо не е никакъв офицер, ами милиционерски копой. Второ- не е никакъв “голям мъж”, а страхливо лайно, което и кола не може да кара, защото го е шубе и ръцете му са в гъза навряни. Трето- не е никакъв журналист -“създател” на разни предавания-отделен въпрос колко мръсотия и простащина са заляли България с тях- ами плагиатор и копи-пейстаджия от руски сайтове за смешки, шутки, вицове, “голубые” и блядове. Четвърто- не е никакъв голям казанова, защото уродлив комплексар като него може да изкяри само от служебно подръчни му курвета. Пето-не е никакъв голям българин и патриот, ами върла комунистическа подлога и долна руска пачавра. Шесто- не е никакъв политик, защото- прочети горното!

 2. Изумителна е некадърността на кукловодите на републиката, които финансират такива нескопосни и безпросветни младежи като въпросния “късонос” нов(о)политик и неговия байрактар “Дудука” пловдивски, който на всяка дума поскачаше, че е чул “новина” в качесството си на водещ сутрешния блок на бТВ. Да плащаш луди пари за да наложиш толкова бездарни човечета трябва чавка да ти е изпила мозъка. Или народецът да си е без мозък.

 3. Публиката бе отчайващо трогната, че господина бил живял до Филиповци (може би преди 40 години), но в последните 10 години си живее добре в добър квартал в София, на Симеоновско шосе:

  http://www.flickr.com/photos/118910663@N02/12818214135/

  В приказките при подобни лъжи носът обикновено расте. Щом стартовото интервю е лъжовно, какво остава за после ….

 4. Уникална статия,много смешно!
  Г-н Иджев,този път сте в центъра на центъра на десятката!
  Всеки ден ви чета,но днес беше върха.Страшно ме е яд,че не можем по-често да виждаме по телевизията симпатичната ви физиономия(не сте удобен-независим сте и сте умен)
  Да сте жив и здрав!
  В БГ почти не са останали обществени фигури със собствено мнение,които не се страхуват или не са се продали за малко пари(явно е много трудно).След 10-20 г.ще се чудим как сме могли да достигнем до това дъно.Сигурен съм ,че тази оруелска действителност в която живеем днес не може да е постоянна.Просто не е възможно ,света се движи напред.

 5. Канех се и аз да напиша нещо остро по адрес на това нищожество, но СТАМБО го е направил най-добре. Хем вярно, хем смешно. Браво!

 6. Браво и на Инджев, браво и на Стамбо!
  Разсмяхте ме!Великолепно казано!

  Че въпросната карфиолена камба ще го прочете, или съгледвачите ще му докладват, съмнение нямам.
  Но освен да изсумти с бяс и да подскочи три пъти,не може да надскочи брилянтните характеристики.
  Чудя се само как може едно същество, числящо се към човешкия род, да няма никакво, ама никакво чувство за реална самооценка. И жалкото е, че все повече стават.

 7. Интерсно, защо се сърди Петров ,след като самия той бил създал Борисов.Сега се гнуси от творението си ли?Каквото повикало, такова се обадило.Да си признаят със Трифонов , че толкова могат.Чалгализираха медиите, политиката, всичко, а искат уважение – за какво?Наистина не виждат повече от носа си, доколкото го имат.

 8. Перфектно господин Инджев, сега дочитам втория РъБъ, а Вие вече набрахте инерция за нова книга. И да не забравяте /пишещи и читатели/ за 04.03.2014г. – 18,00 часа. Поздрави.

 9. Офицер Петров е гузен, много. Гледах видео от негово предаване, в мрежата …заглавието гнусно, съжалявам – “Бареков насира Росен Петров” – много страхувано отговаря Носен, безцензурният го громи по телефона. Така поне се успокоих, че досега ми беше кахърно – колко много се охарчва Мустакът за всички тези покупки на “хора”…пък то просто ги хваща натясно за прегрешения нам неясни.

 10. Отново посредствеността/меко казано!/се готви да ни яхне.Изпитвам погнуса!!

 11. Иво, коментирай размахването на пръст от страна на Путин мобилизирайки армията по украинската граница.

 12. Това същество освен нагло и визуално карикатурно, е и комплексарче. Идиотското му фалцетно пе====ко (извинявам се за израза, но не мога по-нежно в случая) кискане, ищахът с който налапа въдичката на дудука за вътрешно министерстване, нахалното тръбене, че бил видите ли “офицер” (вярно е, че 45-те години комунистическо безумие девалвираха това понятие, но чак пък дотам!…), напъните да се добере до кулоарите на Парламента (не че там гъмжи от достойни личности, но престижна е институцията все пак) – всичко това доказва примитивния му мерак да избива комплексите си(напълно основателни при това).

  А иначе поздравления на фотографа, запечатал тази забележителна композиция от две природни творения, очевидно правени в час по трудово (за което, разбира се, самите те нямат нито вина, нито заслуга).

 13. Много точно и остроумно г-н Инджев! Поздравления и за Стамбо!

 14. DO Elmin:

  Вжл текста под снимката, точно под заглавието.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.