Започна обратното (б)роене за режима на Путин

Последният от руските царе, който посяга на водката в опит да спре пиянството на своя народ, е бил Николай Втори. Царуването му завършва с гражданска война и разстрел на цялото му семейство в Екатерининбург.

Последният съветски лидер, който опита да отрезви съветския народ, изправен пред неизбежния фалит на крайно милитаризираното си стопанство, беше Михаил Горбачов ( Ленин здраве да му дава, още е жив). След опита за преврат срещу него през август 1991-ва се разпадна СССР, най-голямата световна империя.

Последното нещо, което трябваше да направи Путин, е да върви по същия път, ако иска да се задържи на трона в Кремъл. Обаче явно не се учи от предшествениците си-вероятно няма избор, а и си е повярвал, че ще му се размине.

В Русия вдигат цената на водката на две стъпки заради повишаването на акциза, съобщават руските медии.
Първото увеличение е от 10 март, когато половин литър водка става най-малко 199 рубли, което е около 8 лв.
Второто поскъпване ще влезе в сила от 1 август, когато половин литър водка ще струва най-малко 220 рубли.
Причината за увеличението на цената на най-популярната напитка в Русия е увеличението на акциза на алкохола с над 9 процента, който от 400 става 500 рубли за литър чист спирт.
В определянето на цените се включва още стойността на ръжта, пшеницата и ечемика, които се използват при производството на етиловия спирт, и цената на гроздето, от което се приготвят винени дестилати. ( Медиапул)

Путин знае не по-зле от моя скромна милост какво означава да дръпнеш чашката от масата на руснака. Фактът, че въпреки това го прави, е най-яркото доказателство колко е закъсала икономиката на командваната от него една шеста от света, която осигурява 70 на сто от своя бюджет благодарение на износа на природни богатства и по този показател не се различава от доста страни от т.н. трети свят, зависими по подобен начин от природните си богатства ( а не от труда на своя народ и ефективността на икономиката си).

Обратното (б)роене за режима на Путин започва да тиктака.

26 мнения за “Започна обратното (б)роене за режима на Путин”

 1. Дай Боже да се сбъднат думите ти, Иво! Нека пипалата на тази “Империя на злото” бъдат отрязани и по този начин отровните им вендузи да се отдръпнат от тялото на България! Да спре храната за рубладжийската и непросветена част от населението ни! Дано най-после Западът се поучи от уроците на Роналд Рейгън и Маргарет Тачър (как съжалявам, че сенатор Маккейн не стана президент) и Путин получи адекватната му реакция! Защото нямам надежда, че сами ще се справим с развенчаването на митологията и лъжата относно нашите “освободители”. Знаем истината, изречена от Стефан Стамболов за Русия, а сега пред нас е и анализът на историкът, проф. Пламен Цветков, който обосновава, защо щяхме днес да сме по-свободни, ако императорските войски не бяха тръгнали към Проливите на Балканите! Не оставайте с впечатление, приятели, че съм безкритичен към западните партньори на България. Ръководя се от историческата истина (такава, каквато я научихме след падането на комунизма). За онагледяване на онзи свят, в който са запленени българските русофили и другия, когото същите ненавиждат и определят с думите на учителите си от Москва, предлагам на свой ред да прочетете публикуваната в “Кафене.нет” на 27.02.2014 г. статия “Русофобия” на Христофор Караджов!

 2. Тези разходи от 51 млд. долара за Сочи трябва да се избият отнякъде.

 3. Съгласен съм, че на руснака водката му е по-мила от жената и децата, но чичко Путин явно е поизгребал хазната и сега му трябват парички. А защо не понамали администрацията? Само действащите полицаи са около 1 млн., а митническата, финансовата и т.н. администрации са около 4-5 пъти по-многобройни от тези в САЩ. А там живеят близо 300 млн. вече. Ама защо да давам съвети на КГБ-ец, он знае всичко.

 4. Здравей Иво, на “съобщение” във ФБ ти пратих писмо с искане на Община Козлодуй и ти да си независим контрольор.

  Поздрави,
  Петър

 5. А задалась война…..она решает всех проблемов…

 6. “Фактът, че въпреки това го прави, е най-яркото доказателство колко е закъсала икономиката на командваната от него една шеста от света, която осигурява 70 на сто от своя бюджет благодарение на износа на природни богатства и по този показател не се различава от доста страни от т.н. трети свят, зависими по подобен начин от природните си богатства”
  Разликата от останалите страни от т.н. трети свят е, че парите от експорта влизат в държавата, а не се източват от западните корпорации както е у нас.

 7. А България към кой свят се нарежда г-н Инджев, като нямаме нито природни ресурси, нито сме с ефективна икономика?

 8. До Митко
  Като “влизали” парите в държавата, защо рублата стремглаво пада.Доклад на Руската сметна палата от 2012 г. установи, че около 15 милиарда рубли (около 500 милиона долара) са били похарчени “неразумно” в преразход при подготовката за Олимпийските игри в Сочи.
  Одиторите са установили, че между 2008 и 2010 г. някои служители на “Олимпстрой”, държавната компания, която се занимава със строежите в Сочи, са вземали решения, водещи до превишаване на предвидените суми.
  Високата цена на водката в Русия дали няма да доведе до нов наплив на руснаците у нас, дето сме се прочули с алкохолния си туризъм.

 9. Към българин: Въпросите, които задавате са толкова парадоксални и неподходящи, колкото е и името Ви, което сте си присвоили.

 10. Искам да споделя два линка

  1. Руснаците набират “туристи” за Украйна: http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/02/28/7016603/

  2. Статия за Янукович-leaks, забележително е, че украинските журналисти за последните 20 години са си извоювали име на борбени специалисти в разследващата журналистика: http://gijn.org/2014/02/25/yanukovychleaks-org-how-ukraine-journalists-are-making-history/

 11. Митко, източните корпорации как са, те ни продават на загуба, предполагам?

 12. Наскоро ЕС призна за корупция в мащаб 120 млрд евро което е сравнимо с целия бюджет. Ние тука си имахме един м-р 10%. А ако за олимпиадата са открити само 500 млн преразход (<1% от разходите) си е за хвалба. А иначе нашите морските курорти ще станат по-привлекателни заради скъпата водка в Русия.

 13. Путин похарчи 50 милиарда долара за да си направи портрет пред Запада като добрият чичо Сталин на времето. Но с събитията в Украйна сам си разрушава скъпо платеният имидж. Ако нищо не направи се проваля, ако прати танкове и войници се проваля два пъти.
  И Иво е съвсем прав, че по всичко изглежда, че Обратното (б)роене за режима на Путин започва да тиктака.

 14. Който е посегнал на водката, се е простил с властта в рассея, а често и с главата си. Но алфа гномчето няма много полезни ходове след харчовете за Сочи. Пък трябва да финансира и шайките великоруски “интернационалисти”, които взеха да никнат като гъби в Украiна. Чува се, че банките на чичко Ротшилд, които досега доста щедро го субсидираха, внезапно са станали твърде строги – нормално, пред вид, че нефте-газът е другия голям бизнес на въпросния чичко. Ерго, ще бъдем свидетели на много интересно развитие на събития с алфа-гномчето в близките седмици или дори дни. Може дори набързо да го пенсионират…

 15. Тервеле, не си ти човека да определяш какви въпроси да задавам в този сайт, а и въпроса не е адресиран към теб.

 16. Трудно ми е да разбера БЪЛГАРИН към кои българи принадлежи, към тези от необявената съветска република наречена България, или към европейската държава България съществуваща тринадесет века. Има ги всякакви.

 17. Към БЪЛГАРИН,
  Приехте тези 500 млн , защото руската сметна палата ги признава и то до 2012г.До 2014 не е излязал доклада.Реалния размер на кражбите е ок 30млрд щ д.Наричат Сочи 2014 кражбата на XXI век.Но като толкова много ги защитавате, кръстете се РУСНАК или ТРОЛ.

 18. Огласено бе повишение на цената на водката в Русия. По този повод едно класическо стихотворение, посветено на моя приятел Чаадаев :
  Товарищ , верь: взойдет она, на водку снизится цена и на закуску будет скидка, когда помрет ….. (кто ?) ……. Хрущев Никитка !

 19. Аз съм българин и защитавам интересите на България. Не знам вие чии интереси защитавате като изпадате в екстаз при всяка статия оплюваща Путин и Русия. Може би забравихте времето, когато Путин врътна кранчето на газта какво щеше да се случи тука. Колкото и да не се харесва на някои, все още сме много зависими от Русия, а не виждам да се работи по въпроса за намаляване на тази зависимост. Затова зададох моя въпрос към г-н Инджев, къде позиционира България, щом поставя Русия в третия свят. И редно ли е да плюем в чуждото дворче, щом нашето не сме оправили.

 20. Към БЪЛГАРИН,
  “блазе ни”, че Вие със Станишев работите за интересите на България! Иначе за къде сме? Вие не виждате да се работи за намаляване на зависимостта от Русия, а аз виждам пък да се работи даже за увеличаване на тази зависимост!Тя България е позиционирана – в Европейския Съюз или не знаете?!А една страна може да се смята за просперираща, когато желаещите да я напуснат са по-малко от желаещите да живеят и работят в нея! За сега и ние и Русия сме далече от просперитета по този критерий!Кой е по-далече би трябвало Вие да знаете като специалист по въпросите на Русия и България!

 21. Тъпотаварищ МИТКО, не проявявай раздвоението на личността си пред всички,като тролиш и под уж друго име – “българин”, защото отдалече личи тъпоумието ти , дори да се криеш под не под 2 , а под 100 имена.
  Ако все пак дадеш някакви данни за празнословията си , може и да привлечеш някакво внимание, защото нито една от пропагандните ти безмислици не може да служи даже за обикновено макар и зле констуирано съждение!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.