Честито, бабо!

Дневник, 01 март 2014

Нелегалната съпротива срещу остатъците от монтирания от СССР в България комунизъм продължава с нова акция на символично ниво- софийският партиен паметник номер едно осъмна на 1 март като мартеница.

Честито, бабо!

Червените бабички ще яхнат метлата на гнева като баба Яга, защото са им поругали миналото, за чиято морална девственост претендират.

За всички останали обаче отново възниква въпросът: защо оспорването на комунизма у нас, макар и декларирано със закон, по неписания закон на проруската действителност в държавата е дело на принудени да действат като съзаклятници будни посред нощ българи?

Задкулисието у нас видимо е по-силно от закона, който официално заклеймява комунизма. От това агресивно задкулисие се очаква да се страхуват сплашваните с прокуратурата свободолюбиви българи.

Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен казва в чл. 3, ал. 2 – “Българската комунистическа партия е била престъпна организация…” Но българската прокуратура, като еманация на поръчката да бъдат държани в страх свободолюбивите българи, плаши със затвор всеки, който посегне на монументите на комунизма , претендиращи да имат стойността на свършен и недосегаем за закона факт.

С всички условности на различния контекст, днешната съпротива на едно свободолюбиво българско малцинство напомнят на усилията на възрожденските българи от 19-те век за църковна независимост, които се натъкват на яростната съпротива на Русия, претендираща да командва за свои нужди българите. За тази цел Русия си е присвоявала ролята на духовно водачество. Поради това граф Игнатиев воюва като руски имперски посланик в Цариград срещу възникването на независима българска екзархия и се налага на това българските патриоти да се противопоставят тайно и направо с военни хитрости ( подвеждайки руския шпионаж и дипломация, че водят алтернативни преговори с Ватикана за присъединяване към католическата църква).

За да покажем, че сме направили крачка напред от ситуацията през 19-ти век, трябва да се появим отново на светло.

Елате на 4 март от 18 ч. на митинга пред Монумента на окупационната червена армия в софийския център. Той е срещу намесата на Русия във вътрешните работи на България по повод искането на руското външно министерство в България да бъдат съдени българи за техния антикомунизъм.

32 мнения за “Честито, бабо!”

 1. Чук и длето за гражданско изпълнение на решение N19 на СО да носим,викам аз…..

 2. Путин продължава да си действа по пут(…..)ински, като не излиза с лицето си както западни лидери с позиция за Украйна, а подмолно праща млади войници в Крим и се прави на ударен.

  А, бай Янукович с неговата риторика за фазишма сам си прави демонтажа.

  Въпроса е толкова ли са страшни наште подмолни типове или пък не се знаят, че да хората да не изявят публична позиция за демонтиране на МОЧА например?

 3. Ами ако се оплачат на другаря Газпром.

 4. Chestita Baba Marta na Vas G-n Indzhev i na vsichki komentirashti v tozi blog obedineni ot ideiata da zhiveem edin den v istinski evropeiska Bulgaria. Da ste zhivi i zdravi, Vie i Vashite blizki!

  Shapka svaliam na istinskite Bulgari sutvorili tazi vduhnoviavashta martenica! Blagodaria im ot surce! Da sa zhivi i zdravi!

 5. Г-н Инджев Вие да нямате нещо общо с разкрасяването на тези урдливи паметници?
  Винаги когато някой от тях е “разкрасен” Вие пръв публикувате новината тук. Даже и преди медийте 😉
  Имате пръст, признайте си. Излезте на светло и обединете нормалните хора 😉

 6. “Константинопол рано или късно ще бъде руски.” Достоевски
  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов
  ББЪЛГАРИТЕ са част от Западната цивилизация.Фактът, че вече сме член на ЕС и НАТО е голяма крачка, но не е достатъчна.Необходими са поне още две крачки, решителни и сериозни крачки. Тези овчи кожи трябва да бъдат одрани и изгорени завинаги, а с тях и мита за “освободителката русия-добрия дядо иван”. Католицизмът не е чужд на БЪЛГАРИНА.На няколко пъти в историята си той го приема.При Калоян за един значителен период и през втората половина на 19в., който период можеше да продължи и до ден днешен, ако русия с помоща на петоколонието си не беше отвлякла и обрекла на смърт в нейната пустош Йосиф Соколски.Православната религия е в угода на държавата.При католицизма религията е в угода на Бог за спасението на хората. За силата на Западната религия само два примера.Единият-поляците и чехите са славяни, но католици. Сравнението с другите славяни идва от самосебе си. От ясно, по-ясно. Другият-за БЪЛГАРИТЕ, за банатските БЪЛГАРИ. Ред,чистота,патриотизъм, европейска култура. До Бяла Слатина има едно село Бърдарски геран. Основано е от потомци на банатските БЪЛГАРИ. Виж те го.Убеден съм, че грешката на Борис I е поправима.
  БЪЛГАРСКИЯТ народ е един от най-древните народи върху територията на Европа, това е засвидетелствувано исторически и доказано с документи. Факти, дал ГОСПОД, като се започне от факта, че за БЪЛГАРИТЕ и тяхната държавност се говори със стотици години по рано, отколкото за славяните, та да се стигне до ден днешен с резултатите от ДНК анализите доказващи, че БЪЛГАРИТЕ на АСПАРУХ са БЪЛГАРИ, а не славяни, не турци, не татари, не …. и т.н и т.н.Вярвам, че само БЪЛГАРИНА може да донесе благополучие на БЪЛГАРИНА, а неговата непроменена от древността синкретична култура ще донесе благополучие и на другите, които са приели да живеят в държавата на БЪЛГАРИТЕ. Премахвайки комунистическите и съветски свастики и фетиши и разпространявайки истината за БЪЛГАРСКИЯ род ще помогнем на народа си много бързо да се възвърне към самия себе си,заемайки вече по достойнство мястото си в ЕС.

 7. Честита Баба Марта на всички!
  Дано повече добри новини идват от България.Благодаря и на г-н Инджев за прекрасния блог и на коментиращите тука също.С удоволствие чета коменентарите и пожелавам на всички живи и здрави и повече позитивизъм.

 8. Току що в Съвета на Федерацията на Русия който вече гласува въвеждането на въоръжените сили на Русия на територията на Украйна бе предложено от депутата Воробьов да се отзове посланика на Русия в САЩ.

 9. Към Тервел:
  Написал си го великолепно!
  Благодаря!

 10. ха-ха…

  “… принудени да действат като съзаклятници будни посред нощ българи?” – може би само тогава са имали време.

  Г-н Инджев обещавам ви Септември месец по случай “освобождението на България от фашистко робство” да разкрася МОЧА по сред бял ден. Ще видите, че никой “копче” няма да ми каже. Гледайте да не го бутнете до тогава, моля.

 11. Dnes putin napravi sled-olimpiiski podaruk na Evropa – obiavi voina na Ukraina. Evropa i America oshte ne si davat smetka s kakvo ZLO si imat rabota. Nadiavam se dnes da e nachaloto na kraia na ruskata imperia.

 12. E, браво на децата. Може би все още не всичко е загубено за РъБъ!

 13. Но къде изчезна г-н Инджев ?
  Русия влиза в Крим, нали режимът на Путин цъка и тиктака. Какво стана сега ? Къде е големия демократичен брат да се намеси с ракетите си от макдоналдс.

 14. Към Димитър:

  Аз съм си тук, но господин (лъже)Димитър – учете руска история за появата на лъжедимитровците!
  А вие, г-н другарю, сте там, в редиците на нацистите при анексирането на Судетите от Хитлер и при аншлуса му с Австрия. Вашият геносе Шикългрубер също се е представял за защитник на правата на своята раса в принадлежащите на Неговия народ земи.
  Нещо подобно прави днес и нисичкия (като Хитлер) Путин, но ще получи накрая същото, както онзи с мустачките, на какъвто намирисвате и вие, геносе!

 15. Честита Баба Марта на всички нормални българи! Щях да честитя и на феновете на ЧЕРВЕНАТА БАБИШКЕЛА,ама те сега трепетно следят новините от Крим. Прималяват сърцата им, трещят залпове на АВРОРА, звучат “Вставай, страна огромная” и “День победы”.Лъска се портрета на Путин.С разтреперани от умиление ръце се чертаят стрелки на картата… Эх, как недалеко от хорошата страна Болгария настъпват съветските молодци! Ох, дано Владимир Владимирович не спре до Крим! Я, какъв плацдарм за агресия на ушанките, пардон!-за освобождение на Болгария хариза на мафиота Лужков атлантическият антикомунист Бойко Борисов на Камчия! Сигурно кремълските стратези го имеют в виду, ама все пак сме в НАТО,слава Богу.
  Само можем да съжаляваме,че в този момент в Белия дом няма хора като Хари Труман, Бари Голдуотър, Ричард Никсън, Роналд Рейгън, Джордж Буш, Джон Маккейн!
  НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ РУСКАТА АГРЕСИЯ НА 4-ТИ ДА ПОКАНИМ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УКРАИНСКАТА ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ!

 16. Ето призивът на ПАРТИЯ СВОБОДА с лидер Олег Тягнибок отпреди минути.

  Брати і сестри українці!

  Рада Федерації Росії надала Президентові РФ Владіміру Путіну згоду на введення військ в Україну. Це – війна! У таких умовах українське суспільство потребує максимальної мобілізації.

  Закликаємо:

  – виконувача обов’язків Президента України – негайно підписати Указ про запровадження в державі воєнного стану та проведення загальної мобілізації;

  – Верховну Раду України – затвердити цей Указ на надзвичайному засіданні.

  Гебістський маніяк Путін вирішив приміряти на себе ганебні лаври Гітлера. Агресія з боку Кремля отримає гідну відсіч.

  Усі на захист Батьківщини! Не віддамо жодного клаптика української землі окупантам.

  Ми переможемо!

  Слава Україні!

  Изкушавам се да преведа само този откъс:
  Кагебисткият маниак Путин реши да се покрие с позорните лаври на Хитлер.АГРЕСИЯТА НА КРЕМЪЛ ЩЕ ПОЛУЧИ ДОСТОЕН ОТПОР!

 17. Комунистическата партия в България бе изградена, финансирана щедро, ръководена и командвана от поредният главатар в Кремъл, руснак или не, комунист или не. След окупацията Българската държава бе подарена щедро в ръцете на комунистическата партия. (Имаше го записано в конституцията). Всеки комунистически главатар,който се осмеляваше да има различно мнение от Кремъл, често бе или заравян с куршум в главата или му бе направен мавзолей. Всички комунистически паметници са правени според заповедите за това от Москва, приложени на българска територия. В това се включваше темата, гънките на дрехите и някои надзорници на изпълнението се престараваха да мерят гърдите на жените. Всякакви стъпки извън каноните се наказваха и авторите обявявани за анти комунистически агенти и престъпници. Така че тези паметници съвсем НЕ СА БЪЛГАРСКИ. Вярно е, че бяха направени от българи на българска земя и платени с български пари, но бяха заповядани, ръководени и наложени от Кремъл. Сега след като няма Съветски съюз, след като няма никакви съветски войници да са се били в България или за български интереси, след като Комунистическата партия е отречена НЯМА ОПРАВДАНИЕ за съществуването им. Те съществуват само поради натиска и страха на уж “бившите” комунисти, защото без тези войници те никога ни биха помирисали властта в България и не биха се уяли така дебело. А за хилядите истинските български войници, които се биха от 2 септември 1944 г. до 9 май 1945 г. до границите на Австрия, не само няма паметници, но тази истинска “антифашистка война” бе изтрита от българската история. За това няма капка признателност нито от България нито от Русия.

 18. Честита Баба Марта на г-н Инджев и всички форумци. Съжалявам, че не мога да се присъединя към вас на 4 март, тъй като от много години живея в Тексас, но ще съм с вас духом. Дано има останали достатъчно свободолюбиви българи като тези тук ( с изключение на русофилистика Димитър), та най-накрая да падне това съветско капище.

 19. Г-н Стамбо ,дедо ми ,ми е споделял : Като дошли германците в България раздавали шоколад и захар ….дошли съветските отново,,солдати” обрали ни и кокошарника ….ако Германия беше спечелила войната , плановете са , България – втора Швейцария ……но късмет , за това много , не ни обичат……Сори…

 20. P.S Мнението ми , не е на професионалист ,в Русия има Ленинско-Сталински обирачи на лаври , а не на …….някои други….то си личи по стандарта на нашенците , дори и при циганите…

 21. Честита Баба Марта!
  Днес Баба Марта е прекрасно братска.
  До 4-ти в 18 часа.

 22. До Димитър,
  “режимът на Путин цъка и тиктака”
  много добре сте го казали -“режима на Путин” – така е , защото Русия на Путин е точно едноличен режим.Това не е демокрация.При това режим който управлява с насилие и войни.Доволни сте от войните на Путин в Чечня, Грузия, Сирия, а сега в Украйна.Но едно нещо сте сбъркали.Май единствен се радвате на нахлуването на Путин в Крим.Целия свят е зад Украйна.А, и да попитам колко руски уреди имате в къщи или пък автомобила ви е руски?Е, на това се казва свръхмилитаризирана икономика, а те обикновено фалират.И всяка следваща война е пирон в ковчега и, или както сте го написали “цъка и тиктака”.

 23. Честита баба Марта,бъдете живи и здрави,драги съмишленици!Аз ще присъствам на митинга,защото повече не мога да търпя,да гледам тази демонстрация на руска сила и българско покорство,която съсипва държавата.

 24. Руските и българските комунисти работят години наред за профанизиране на българите.Достойни българи тънат в забрава,а се популяризират спорни герои.Чета List of honorory British knights and dames и попадам на Димитър Цоков(Dimitri Tzokoff),български пълномощен министър в Лондон,удостоен с KCVO.Димитър Цоков ,дипломат,член на МОК,участник в преговорите в Ньой,българин,патриот.Няма паметник,няма дори улица на негово име, гроба му неизвестен,някъде във Франция,където починал 1926г.Този пример е един от хилядите,които показват безхаберие към нашите сънародници,които са отдали живота си за просперитета на България.Кой има интерес да ни внушава,че сме прости и неспособни да градим бъдещето си?

 25. Към Тервел:
  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк”.П.К.Яворов
  По- добре не би могло да бъде казано!
  През 2008г. православна Русия нападна православна Грузия и откъсна две парчета от нейната земя- Абхазия и Южна Осетия. Представете си сега на някоя от тези две територии паметник с текст: “Слава на руската армия, сражавала се за православната вяра и свободата на Грузия”.
  Днес, православна Русия се опитва да отхапе от православна Украйна апетитния Кримски полуостров. Педставете си след време там да се появи паметник със същия текст, но Грузия заменена с Украйна.Дали това е възможно или не да се случи в Грузия и Украйна е повод за размисъл. А дали това е възможно или не да се случи в България не е повод за размисъл, защото е факт неоспорим.През септември 2011г. на нос Калиакра е открит архитетурно мемориален комплекс “Военноморска слава на Русия”. Построен е по инициатива на форум “България- Русия”(Светлана Шаренкова), посолството на Русия(Юрий Исаков) и Община Каварна (Цонко Цонев). Комплексът има две основни компоненти: огромен паметник на адмирал Ушаков и също толкова огромна арка, с изписан върху нея текст:” Слава на черноморския флот на Русия, сражавал се за православната вяра и свободата на България”.
  Нищо в този текст не отговаря на истината! Защото само на броени километри от комплекса преди 98-99 години са ехтели оръдията на руски бойни кораби от същия този руски черноморски флот и са обстрелвали Варна на 14.X.1915г.,Балчик, три пъти- на7.IX.,9.IX. и 13.XII.1916г.,Каварна на 7.IX.с.г.,Шабла през1917г.При това посочените обстрелвания са успешни – разрушени са сгради, пристанищни съоръжения, убити са жители на Варна, Балчик-при третото му бстрелване е почти изравнен със земята, убити са негови жители.
  “Следва да отбележим една любопитна подробност. Варна е бомбардирана на Петков ден,Балчик на Андреев ден (13.XII.)За руските военни моряци този ден има символично значение”.Символично, защото на Андреев ден е патронния празник на руския флот (с патрон Св. Андрей Первозванний).Вместо празнуване-воюване.И то срещу братята едновeрци, изповядващи православната вяра.
  “Неволно се създава впечатлението,че противникът планира своите нападения, съобразявайки ги с празниците от религиозния календар. Във всеки случай подобно съвпадение говори, че неприятелят грубо потъпква християнските норми и порядки, пренебрегвайки общоприети традиционни духовни ценности.Парадоксално е, че тези действия са извършени от военноморския флот на страна,възприемана навсякъде като исторически стожер на Източноправославната религия”.
  Интересно е да се знае, че зад действията на официална Русия(както би се изразил незабравимият Захари Стоянов)застава и голяма част от руската общественост. “И журналисти, и професори, и офицери,и хора без обществено положение- всички открито изказват своята ненавист.И всички говорят с един тон, в който ясно личи желанието да бъдем наказани”. Руското Дружество за побратимяване на славянските народи в Петербург малко преди “българо-руския военен сблъсък в Добруджа” излиза с апел, съдържащ констатации и препоръки: “1.Отговорността за политиката на правителството и на царя пада върху българския народ, който е по-виновен,отколкото неговия цар. …4.Понеже българският народ показва своята неспособност сам да се управлява, управлението на страната ще бъде поверено на комисари от Антантата, освен това, границите на България ще бъдат променени в полза на Сърбия и Румъния. България трябва да плати военно обезщтетение на Сърбия”.
  Московският славянски комитет отива по- далече:”Комитетът признава сръбските исторически и етнографски права над Македония, езикът на чието население,както обичаите и песните и славещи сръбските царе паметници, свидетелстват за сръбските права над Македония… Българският народ трябва да помни, че в своето 500-годишно турско робство ни един път не е вдигнал оръжие срещу угнетителите си турци,че е започнал Възраждането си с борба срещу майката- църква,която му запази вярата, езика и изборното свещенство, а днес се отплаща на Русия за спасението и възраждането си с невиждана от просветения свят черна неблагодарност. Нека Бог го съди! Бъгария не съществува. Не съществува вече славянска България Вместо нея има немско-фердинандско княжество. Който и да излезе победител в тази война, бъгарското царство няма да съществува. За Русия България вече не съществува.”
  И това са позиции на просветената част от руското общество по онова време. Общество, в което се говори за наша “черна неблагодарност” за освобождението ни. Общество, което би трябвало да знае, че Бъгария се е “отблагодарила” на Русия с част от земята си(Д0бруджа) , с пари и злато, и то много (съществува архивен документ, който доказва това).
  След запознаването с част от фактологията за историческите събития, която иницаторите очевидно не са взели предвид, построяването на мемориала е кощунство с паметта на загиналите българи и техните потомци при обстрелванията на черноморските ни селища от черноморския флот на Русия.
  Дълг на всеки родолюбив българин е да смъква според възможностите си овчите кожи, зад които се прикрива хитрият руски вълк.
  П.П.Цитатите са взети от книгата “Морският бой при Балчик-1916г.”,авт.Дарин Канавров

 26. Към Тервел: “поляците и чехите са славяни” – господине, колкото и да са ни промивали мозъците, винаги сме учили за български държави и за славянски племена! Даже и руснаците не са славянски народ, защото имат 42% славянска ДНК; поляците имат 60% германско ДНК, чехите имат 12%, а ние 14% славянско ДНКл Къде видяхте тези славяни? По-вероятно е гърците, които имат 22% славянско ДНК да са славяни и да пишат на “славянска азбука” и да говорят “църко-славянски” език! Моля Ви, стига сме повтаряли руски пропагандни клишета! Крайно време е да се отърсим от тях! Живи и здрави!

 27. Към Тодор Тодоров: Добре г-н Тодоров, за да ме разберете правилно ще използвам Вашите данни.Не знам доколко са верни, но те доказват тезата ми за одирането и унищожаването завинаги на едната “овча кожа” на хитрия руски вълк-православието. А тя е, че народи независимо от процента на ДНК етноса в себе си, в нашия случай славянствто, приели Западната религия(католицизъм, протестанство)се развиват и усъвършенства много по-бързо изпреварвайки с десетки години тези приели източното православие и живеят много по-добре от тях. Надявам се, че казаното от мен вече няма да звучи за Вас, като “руски пропагандни клишета”. И накрая, извинявам се за любопитството си, казвате-“Даже руснаците не са славянски народ,защото имат 42% славянска ДНК”. Бих те ли ми отговорили останалите 58% двойна спирала на кои етноси принадлежи? Живи и здрави!

 28. към tervel – напълно поддържам тезата Ви, но нека спрем да използваме руски пропагандни клишета – сигурен съм, че можем да изложим всяка теза и без тях. А що се отнася до данните – iGenea – швейцарски генеологичен институтл Бъдете здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.