Светът греши: има българска агресия срещу Русия, а не руска срещу Украйна

 

 • Полицията арестува мъж на Протестът „РУКИ ГЕТЬ ВІД УКРАЇНИ!“ (долу ръцете от Украйна) пред руското посолство днес . Снимка: Сергей Антонов
 • Полицията арестува мъж на Протестът „РУКИ ГЕТЬ ВІД УКРАЇНИ!“ (долу ръцете от Украйна) пред руското посолство днес . Снимка: Сергей Антонов

Снимки: ОFFnews

Си Ен Ен, чиято вражеска пропаганда срещу най-влиятелния демократ на планетата Владимир Путин, както и всички останали русофобски меди по света, правят ужасна грешка: вместо да си налягат парцалите, както българските медии ( за които темата за руската агресия в Украйна не съществува), наричат братските освободителни действия на Владимир Владимирович по отношение на фашистката Украйна именно с думата „агресия” ( без кавички в интонацията и без „така наречена”).

Грешката обаче не е само семантична- тя е и фактологична. Истината е, че не Владимир Владимирович, а Владо Николов е агресор и то срещу потресената от неговата агресия Русия.

Владо Николов, така наречен българин, вчера нападна мощно територията на Русия и напълно основателно беше арестуван за това, че хвърли вероломно парче картон ( без обявяване на война, с ефекта на атомна бомба) в двора на руското посолство. На картона напълно неоснователно и неприлично беше поставен знак на равенство между петолъчката и пречупения кръст.

Хем полицаите бяха предупредили националсоциалистите, протестиращи срещу правилната демократична политика на Русия спрямо фашистката Украйна, че сам по себе си пречупеният кръст на взривоопасния картон е основание да ги арестуват.

Изчаквайки протестиращите да станат по-малко от мобилизираните за отбраната на Матушка Посолство, с ловка маневра, патриотично-демократично-европейската ни полиция храбро се втурнала в Атака срещу поробителя, архитект Владо Николов ( разобличен и като архитект на агресията срещу територията на Русия – една шеста от планетата!). Така агресията срещу Русия беше спряна от родолюбиви униформени опълченци, опълчили се на българската агресия срещу руската територия в София, а агресорът Владо е призован спешно в днешния неделен ден пред Софийския районен съд!

Така възтържествува единственото правилната линия в България, която беше призована преди седмица от руското външно министерство да накаже българите, посягащи на съветското наследство.

Който не вярва, че България е във война с Русия като горд приемник на съветската окупация и съветския колониализъм, може да се увери и от следното доказателство за солидарност с Украйна с днешна дата:

Фотограф: Юлия ЛазароваДневник
Ето подробностите за българската мощна агресия срещу немощната Русия, споделени в сайта Frog.news:
Полицията арестува на протеста пред руското посолство днес Владо Николов. Той беше задържан, защото е хвърлил плакат зад оградата на посолството,съобщиха участници в протеста.Някои от приятелите Владо и участниците в протеста се опитали да го защитят и да не позволят да бъде арестуван, но полицаите успели да го набутат в полицейската кола.Това накара протестиращите да тръгнат към Първо РПУ, където беше откаран мъжът.
Протестът пред посолството на Русия в София бе под наслов „Не на руската окупация в Крим!“ беше организиран от украинската диаспора в България. Акцията “Долу ръцете от Украйна” беше насрочен за 16 часа, а на страницата на инициативата във Фейсбук имаше призив „Братя-българи, елате и ни подкрепете!“Протестиращите скандираха “Тук не е Москва!”, “Тука не е Крим!”, “Убийци!”, “Окупатори!” към руското посолство. Вътре цареше затишие. Внезапно протестиращите се оживиха, когато от главния вход излезе кола на мисията.Българин, представил се само с името Живко, по професия счетоводител, издигна картонен плакат, на който бяха нарисувани нацистка свастика, комунистическа петолъчка, като между тях бе поставен знак на равенство. Именно това даде повод на полицаите да поискат документите му а проверка. “Не го даваме! Нямате право да го задържате!”, започнаха да викат протестиращите. Те обкръжиха Живко с жива верига, като се хванаха за ръцете. В крайна сметка полицаите само записаха номера на личната му карта, който Живко им продиктува, и се оттеглиха.Като повод за действията си пазителите на реда изтъкнаха, че протестиращият е издигал забранен символ. Гражданите обаче контрираха, че на плаката е имало петолъчка и че човекът просто сравнява фашизма и комунизма.Преди това полицията провери самоличността на Манол Глишев, един от лидерите на студентската окупация в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Той показа среден пръст на дипломат, който излезе с колата си от посолството.

СВИДЕТЕЛСТВО НА ОЧЕВИДЕЦ:

Нямайте илюзии къде живеем!В вдна про-Путинска, объркана страна. Бях с едни 30 – 40 души пред Руското Посолство в София, за да протестираме срещу политиката на Русия на Путин и ставащото в Крим, Украйна сега!.И от мирно, очевидно безобидно събитие, стана драма.

Полицаите общо станаха 10 на края. Невъоръжени. Но издигнатите от нас лозунги имаше един плакат “Петолъчка = пречупен кръст”.

От което стана драма. Първо “спасихме” единия, който искаха да арестуват. После, на тръгване една групичка от момчета хвърли плаката с петолъчката и пречупения кръст на територията на Руското посолство, заобиколено с ограда , висока поне 4 метра.

И започна драмата. Бавно, постепенно, “откраднаха” момчето от “тълпата”, която не го даваше!

Момчето бе отведено с камионетката на жандармерията в Първо Районно на МВР-София). Дребничко момче с блага физиономия, очила и брада.

Накрая попитах полицая дето бе “най-важния”, един с очила: защо го правиш? Искаш ли да живееш в тази страна и да си слуга на Путин. Той ми каза, без да гледа в очите, “Храня си децата с това”. И си тръгна.

Нали разбирате жестоката ирония – ние, “тълпата”, ревем срещу агресията на Русия в Украйна и Крим. Едно плакатче наруши териториалната цялост на една “чужда държава” (цитирам полицая).

Това е – храним полиция, която пази Путинската политика на България.

Бяхме 30 – 40 души – шепата украинци около нас и останалите Българи, познати лица от протестите ни.

Жив политик на Протеста нямаше. Сигурно някои са ни стискали палци, а други ще ни прокълнат. Един любопитен детайл – полицаите четат вестник “Монитор-Уикенд” – не знаех, че има и такъв.Бе хвърлен, оставен небрежно, на задната седалка на една от полицейските коли.

Обикнах повече Украйна! Слава на Украйна! Не мразя Русия! Напротив – Русия не е Путин! Руснаците са като нас, и ние – като тях. Просто ние сме в Европа по някаква случайност на съдбата! И Слава Богу!

(този текст е за Йовчев и подчинените му. Признавам си, виках срещу Путин пред Руското Посолство в София. Голям героизъм…)

Това е България!

23 мнения за “Светът греши: има българска агресия срещу Русия, а не руска срещу Украйна”

 1. Между впрочем, ако не сте забелязали, тези “забранени” символи могат да се срещнат на почти всяка втора пряка по стените на сградите из улиците на София. Като са забранени, защо “красят” столицата ни и никой не ги маха?

 2. Момчето се казва Владо Недялков а не Николов :)По информация от фейсбук, днес в 12 ч. ще бъде изправен пред районния съд по обвинение за хулиганство!

 3. Браво, г-н Инджев!
  Подигравателният тон и сатирата са най-непоносимите от всички средства, употребявани от нас срещу столетницата, за нея и петатата й колона.
  Побесняват, но и онемяват.
  Когато съм ги употребявала в случаен разговор с чугунени глави, те възразяват, че съм ги унижавала. А аз им отговарям – да, точно така е.

  И въобще ироничното съгласие с техните съждения също ги вбесява.

 4. “БОЙКОТ НА ВСИЧКО РУСКО
  Пламен Асенов

  Руската агресия в Украйна е официален факт, затова обявявам лична инициатива за граждански бойкот на всичко руско.

  Независимо от това какво ще предприемат различните правителства и международната общност по този повод, като допълнителна мярка призовавам гражданите на България, Европа, Съединените щати и всички нормални, демократично мислещи хора по света, да се присъединят към тази инициатива.

  До изтеглянето на кремълските войски от Украйна, бойкотът включва отказ от лични – формални и неформални – контакти по какъвто и да било повод и по какъвто и да било начин с руски граждани; отказ те да бъдат обслужвани в магазини, банки, търговски, туристически, културни и всякакви други обекти; отказ да се взимат от тях или да им се дават пари, независимо от размера и важността на сделката в момента; отказ от ползване на техни услуги като сътрудници, наети лица или под каквато и да било друга форма – изобщо, идеята е да се приложат спрямо сегашните руски граждани всички възможни мерки, за да се прекрати временно достъпа им до хора, идеи, материални и духовни ценности, създадени и съществуващи в демократичните и цивилизовани общества.

  Писна ми от руските претенции всички да ги обичат, докато всички те не просто мразят всички останали, а и постоянно им носят беди. Трябва най-после всички руснаци – от Путин до последния мужик – да си дадат сметка, че редът е такъв: не светът е длъжен да се съобразява с тях, а те са длъжни да се съобразяват със света, ако искат да са добре дошли където и да било.”
  http://asenov2007.wordpress.com/

 5. Да добавя:
  “Но преди мен вие сами се унижавате.” И те млъкват.

 6. В природата и в човешките взаимоотношения винаги АКЦИЯТА ПОРАЖДА РЕ-АКЦИЯ. Особено когато е насилствена. Природен закон !!!

  Ето я акцията:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Russification

  АЛФА-МИРОТВОРЕЦЪТ (прев. Добрият агресор), след няколкостотин-годишната АКЦИЯ на потъпкване на свободата и НАСИЛСТВЕНА РУСИФИКАЦИЯ на съседни земи и народи отново е решил да задуши естествената реакция – СПРАВЕДЛИВАТА СЪПРОТИВА !!!
  Да подложи украинския народ на програмирания в Официалната Идеология на Русия ТЕСТ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ИМПЕРИЯТА под дулата на оръжията и акомпанимента на масираната пропаганда като ни претопля и припомня и старата болшевишка мантра.

  “ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ” – едва ли има някой от нас който да не знае тази следвоенна песен, хилядократно въртяна по всички медии у нас в качеството и на гвоздей на пропагандата на СССР – “ЖЕРТВАТА” на войната.

  Историята обаче е запазила и други предвоенни ДОКУМЕНТАЛНИ ПАМЕТНИЦИ в които войната за тях не е толкова жестока а даже добра !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=kgGbNHBCEDQ&feature=related

  Наистина КАК ХОРОШО – какъв гот, да погледнеш в бъдещето на могъщия СССР (тогава от десетина републики) когато след една ДОБРА ВОЙНА щял да наброява вече 30-40 съветски републики !!!
  Та всъщност искали ли са или не са искали война руснаците? Както се вижда СТРАСТНО СА Я ЖЕЛАЛИ тази красавица, тази ХОРОШАЯ ВОЙНА, а като са я получили и тя изненадващо е станала плохая….

  Сега пак ще получат тази плохая война която отново страстно търсят и предизвикват.

  ВЪН ОТ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА Алфа-миротворецо !!!

  СЛАВА УКРАЇНІ !!! – ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 7. п.с. Аз съм от разочараованите”излъгани”демократично мислещи,но сега и нямам идея в какво да вярвям,демокрацията я разбират,,,,концерни и роби,мамкаму вече няма строй който да дава решения,,,

 8. и оше малко,сега се сетих направете пункт да се записват доброволци за да се бият във войната,ако има де,,лек ден…Обявили са всеобща мобилизация в Украйна,ама в източната част за кого ще се бият яссно ли е?Къде е Аштън,нещо се покри,или Нуланд…която каза кой да е премиер,още преди да е паднал Янука,доста пошло,а…щом аз тъпака разбирам какво е станало…Путя дали ще се ослушва,,,вече има сила бре тоя …бре бре…

 9. Къде са тръгнали да протестират. Не знаят ли че народа на БГ е зомбиран от русофилия.
  Обичам да ходя по пиано барове. Снощи бях в един такъв, на Дондуков. Беше пълен с млади хора. Всички се веселяхме, танцувахме на хубавата музика. Изведнъж обаче пуснаха руски песни и ВСИЧКИ, повтарям ВСИЧКИ изпаднаха в невиждан екстаз. Заподскачаха, запляскаха с ръце все едно виждат господ. Това явление го наблюдавам от доста време в подобни заведения когато пуснат руски песни.
  НЯМА НАДЕЖДА,НЯМА,НЯМА,НЯМА,НЯМА.

 10. Тези герои по времето на другаря Живков вече щяха да пътуват в конски вагон в посока на гара Лом. А ето, че българският съд, който след съветския такъв, е най-справедливия съд на света, освободи тези герои. Според мен, няма начин и другарят Сергей Станишев да не е се затъпил и да е помогнал някак си. Все пак, освен, че съветски граждани, другарят Станишев е родом от Украйна. Понеже всички знаем, че другарят Станишев е благ и човеколюбец, сигурен съм, че именно той причината да възтържествува правдата.

 11. Засега, гледайки директно по Дождь и Свобода, както и това което се случва в Украйна се забелязва въвеждане на “ред” от АЛФА–ВЪЗДУХАРЯ единствено по площадите в Москва и родния му Ленинград, където арестува мирно протестиращи граждани, докато в Украйна ГО Е ШУБЕ да отиде и въведе ред в “бърлогата на фашистите” в Киев.
  Уж отиде да нормализира обстановката в Украйна а се ограничава с евтина търговия с паспорти, лозунги, крясъци и предложения към украинските военни поделения да сложели оръжие ??!!
  Естествено лакомият кусок Крим много го блазни и сега търси начини “юридически” да си го гризне.
  Затова, имайки предвид че истинските антифашисти гонят фашистите до тяхното убежище и ги ПРЕДАВАТ НА СЪД, заключавам че той не е никакъв антифашист а бъзлив алфа-самозванец, мега-клептоман и ПОЗОРЕН ДРИСЛЬО, който е изпаднал в паническа парализа пред СТРАШНОТО НАРОДНО ВЪЗМЕЗДИЕ.

 12. Когато отидоха в Грузия, никой в България не протестира …

  Когато отидоха в Украйна, почти никой в България не протестира …

  Когато дойдоха и в България, вече беше прекалено късно за протести …

  Жалко че живея прекалено далеч, иначе щях да дойда на този протест.

 13. Протестирайте за Украйна,за да не дойде време други да протестират за нас!!!!!

 14. В момента съм в Русия. Не можете да си представите, какво информационно облъчване върви по телевизиите за събитията в Украйна! Хората са обезумели и зомбирани! Дори мои приятели и близки не мога да убедя, че има и друга страна в този конфликт.Вече знам, каква е била пропагандата в Германия през 30-те години на миналия век. Чета “Ехото на Москва”, само там е възможно да бъде представено нещо различно от кремълската пропаганда. Убеден съм, че тази страна ще свърши много зле.

 15. “Бойкот на всичко руско” май е пресилено. Руснаците си гледат своя интерес. Може би трябва бойкотът да е спрямо нашите безродници русофили, от които идват много от бедите ни. Аз отдавна прекратих приятелства с такива хора и с комунисти. И ми е много спокойно така да не се опитват агресивно да ми налагат възгледите си.

 16. Какво друго руско можеш да намериш в България освен газ и петрол?

 17. Toku shto po TV kanal “France 24” pokazvaha interview s zhitelka na Krim kogato rusnak spria pred tiah i pokaza sreden prust na kamerata, tochono taka kakto Putin e pokazal “golemia” si sreden prust na DIVAK na civilizovania sviat. Tova kato nachalo, posle veroiatno i FALOSA shte si pokazhe po pochina na Fiurera na edno mestnoto si petokolonni izchadia v BG. rusia razbira samo ot toiaga – voenna, ikonomicheska, politicheska, socialna – kakvoto iskate no TOIAGA! Samo divaci razbirat edinstvteno ot toiagi. Civilzovaniat sviat vodi pregovori. Zhalko e che tolkoz bulgari se smiatat rodnini po priaka linia s PRIMATI kato rusnacite. Kato im gledam misleneto i reakciite na petata kolona v BG se ubezhdavam che sa suvsem pravi da se chuvstvat edna evoliucionna stupka po nazad ot choveshkata rasa!

 18. Защо арестуват българин дръзнал да заяви ,че комунизма е равен фашизма.Че това исторически е доказано отдавна.Всички знаем че пакта Молотов-Рибентроп, е пакт между кумунисти и нацисти.Е как да не са равени тогава.Значи за една историческа правда ще съдят българин за хулиганство днес.Освен това Путин постъпва точно като Хитлер.Спомнете си как Хитлер е анексирал територии под предлог, че защитавал немското население.Е в Русия отдавна са свикнали да влизат в чужди държави с танкове , вместо да се извинят.С чия помощ Украйна е на ръба на банкрута?

 19. Финландия е имала големи успехи срещу Червената армия. Въпреки че в крайна сметка отстъпват територии, финландците нанасят такива поражения на СССР, че от тогава руски ботуш не иска повече да стъпи там. Освен че са били много смели, финландците са били твърдо решени до последно да защитават родината си. До сега всички чисто агресорски войни на Руската империя (каквато е и Финландската агресия) са завършвали фатално, когато се сблъскат с волята дори и на малки народи да не отстъпват от земята си. Ако и ние възприемахме така родината си, руския ботуш нямаше да се чувства така уютно тук. Може би трябва да свалим шапка на финландците и да се поучим от тях, за мен те са пример за цяла Европа как трябва да се “преговаря” с агресори, пък били те и колкото ордите на Чингиз хан.

 20. Беше писал някога покойният Енчо Мутафов:

  “Руската имперщина винаги ме е изумявала. Мине се, не мине някоя година и богатирите пак потеглят към някоя страна-да й тъпчат земята, да й поробват народа. …И след всичко това поетите им учудено припяват “Хотят ли русские войны?” Ами че хотят, бе,драги, как да не хотят! Какво друго хотят?”.

 21. Поствал съм го вече веднъж тук, но явно е дошло време да се повторя:

  ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ?

  Хотят ли русские войны?
  Не спрашивай у тишины,
  Не спрашивай у тех солдат,
  В мемориалах что лежат.

  Спроси у цинковых гробов,
  В которых молодых сынов
  С земель соседских привозили
  Старухам, чтоб те слезы лили.

  Спроси у бравых тех ребят,
  В Кремле которые сидят,
  К погонам звезды пришивая,
  Дубиной «мирною» махая.

  Спроси у Польши и Литвы-
  Им о России снятся сны.
  Спроси у пражской у весны, –
  Хотят ли русские войны?

  Спроси у венгров, как когда-то
  На танках русские солдаты,
  По Будапешту рассекали,
  Вугорцев к миру «приучали».

  Тебе ответит старый финн,
  Проживший много – до седин,
  Как «мирно» русские войска
  Рвались сквозь зиму и снега.

  Есть что сказать и белорусу ,
  Тому, чьи предки из литвин,
  Какою жуткою ценою
  Им братство подарил москвин.

  Когда Суворова орда
  Палила села, города…
  Спроси, спроси у Куропат-
  Там непокорные лежат.

  Спроси – что Украине братской,
  Заверенной в любви славянской,
  Из цепких рук большого брата
  Зачем защит искать у НАТО?

  Спроси всех западных славян, –
  Как миру их учил Иван…
  Миролюбив солдат-Иван
  Бомбил Кабул, Афганистан.

  В их кишлаки и города
  Не мир пришел – пришла беда.
  Спроси у вдов, детей Чечни, –
  Хотят ли русские войны?

  Кто он, русский «миротворец»,
  Тебе ответит гордый горец.

  Грузин, улыбчивый всегда,
  Сквозь слезы просто промолчит.

  От миролюбия соседа
  Сейчас его земля горит.

  ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ?
  И от Китая до Литвы
  Найдется ль хоть один сосед,
  Который твердо скажет, – «НЕТ!»?

 22. На границата на летище София:
  -Nationality?
  -Russian
  -Occupation?
  -No, no just visiting.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.