Шефът на ПЕС мърка от руската си колибка

Станишев направо оглави оспорваната българска политическа класация по нахалство в публичното лъготене.

След като се пъчи в Рим на форум на европейските социалисти, надявайки се това да му осигури алиби да се снишава без да шава по темата за световната драма на родната му съветска Украйна, той най-накрая благоволи да забележи инфарктните за целия свят събития.

Обърнете внимание колко внимава все пак да не ядоса руската мечка, за която държавният секретар на САЩ Кери каза, че играе днес по правилата на 19-ти век и това ще й струва скъпо.

Др. Станишев се прави на малък, неинформиран велик шеф на претендиращата иначе за европейско лидерство Партия на европейските социалисти (ПЕС).

Бил научил едва днес от медиите! Ами да беше попитал президента на Франция Франсоа Оланд, който му е подчинен по линия на ПЕС и е в предните редици на острата западна реакция срещу руската агресия, която нашичкият не смее да нарече така!

То бива нахалство в подценяването на аудиторията, но неговото надмина всички граници и може да кандидатства за учредяването на „Рептилии без граница” като опашка на путинизма, която обаче петата колона у нас няма намерение да къса.

02 Март 2014

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ:

София /КРОСС/ От новините в медиите научих за последните изключително тревожни събития в Украйна. И в изказването ми пред Конгреса на ПЕС заявих, че ситуацията там остава много напрегната и ЕС трябва да направи всичко възможно за нейното стабилизиране.
В момента най-важното е да не се допусне ескалация на напрежението, мащабен военен конфликт и човешки жертви, защото човешкият живот е най-важното, написа в профила си във Фейсбук лидерът на социалистите Сергей Станишев.
„През последните седмици – преди и след падането на Янукович от власт, имаше предостатъчно насилие и загинали. Украйна успя, с подкрепата на Европа, да избегне мащабна гражданска война. Отговорността на държавниците и политиците от Украйна, Русия, ЕС и САЩ е да намерят в диалог политическо решение на целия сложен комплекс от проблеми и конфликти, на който сме свидетели. Най-важно е да помнят, че всички тези държави имат задължение към териториалната цялост на Украйна и да помнят, че в тази държава живеят 46 млн. граждани, за които най-важно е да има мир. Тези хора са съседи, живеят врата до врата, приятели са. Не бива да се допуска разгръщането на сценарии като тези от Западните Балкани през ’90-те, а чрез своята политика в България трябва да направим всичко необходимо, за да може близо 250 000 етнически българи да живеят спокойно и да могат да развиват своята култура и идентичност”, пише още Станишев.

18 мнения за “Шефът на ПЕС мърка от руската си колибка”

 1. В историята Станишев ще е първия, който е изменил двете си родини едновременно!

 2. Utre e terti mart. Kak a ironia na sudbata che tova e nacionalen praznik. Rusia ni e VRAG. Bila e si ostava takava! Prokleta da e!

 3. Съветско-украинско-еврейско-българският гражданин Сергей Станишев е позор за всяка уважаваща себе си партия. Как един път не излезе от коптора и да скъса синджира. Гледа с умиление деспота от Кремъл и от устата му тече сладострастна лига (по Вапцаров). Малко множко му станаха килограмите, пък и заради диоптърчетата не може, иначе с АК-47 ще застане като скала зад гърба на руския посланик. Такъв измекяр в политиката отдавна не имало по българските земи. И физиономийката му все повече започва да ми напомня на един сатрап в бившия СССР (пак с такива очилца).

 4. Горката Моника Балканска. Попадна на поредния местен мухльо и всичките й евроамбиции ще утекат в провинциалното блато на местната непълноценна постболшевишка посредственост. И тя като предишните кокошки с претенции за Бъдеще за България ще кърпи чорапите на проваления си проект.
  Лошото е, че все за наша сметка.

 5. Явно няма курназ журналисти да му зададат въпроса, ” Какво е вашето отношение, като роден в Украйна, към навлизането на руски войски?”
  Иначе това което казва е вярно и безмислено и реално показва безгръбначните присъщо за номеклантурата на всички комунистически партии.

 6. Да 🙂 Ако сравним това изказване с думите на другите политици от Румъния , Полша и т.н , определено думата “Мъркане” е точна.

  Ето за какво става въпрос:

  Цитат1:”Според президента Румъния смята всякакво присъствие на войски на Руската федерация на територията на Украйна без нейното съгласие и извън международните споразумения за агресия по адрес на Украйна. „В момента смятаме, че Украйна е обект на агресия от силите на Руската федерация”, подчерта Бъсеску. Той добави, че сваленият украински президент Виктор Янукович е загубил легитимността си като е напуснал страната в момент на криза и би трябвало да подаде оставка.

  Цитат2:”Министър-председателят на Полша Доналд Туск заяви днес, че е важно да не се допусне кризата в Крим да се разрасне в по-широк регионален конфликт, предаде Ройтерс. „Трябва да попречим на Русия в агресивните й стъпки именно за да избегнем конфликт”, каза Туск пред репортери днес след извънредно съвещание с партийни лидери. „Да не се прави нищо също не е вариант”, подчерта той.

  „Историята показва, макар че не искам да прибягвам до прекалено много исторически сравнения, че онези, които угодничат през цялото време, за да запазят мира, обикновено печелят само малко време”, поясни той.

 7. Станишев писал, но нищо не казал. Това е толкова витиевато писание. Все едно е казал, че войната е лошо нещо за обикновения човек.

 8. Ако това советское ДЕРМО живееше в годините на крепката дружба между Сталин и Хитлер, щеше да напише в(то пък тогава няма туитър!), та щеше да напише на баба си на гъзината:

  “С тревога следя ситуацията в Бухенвалд и Освиенцим. Призовавам към сдържаност, зачитане на взаимните интереси и толерантен диалог в името на европейската стабилност и човешките права и двете страни в ескалиращия конфликт-SS обслужващия персонал на крематориума и лагеристите. Категорично отстоявам принципната позиция, че никоя страна не бива да пречи на другата да изпълнява своите задължения и гарантираните й от закона и правилника на трудовите центрове за превъзпитание чрез АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ правомощия”.
  Сега видяхте ли как хорошо се получи! Онези, раираните вървят спокойно и възпитано към камерите и пещите, другите пък още по-спокойно и възпитано ги насочват натам, а може и да пеят обща безконфликтна песен. “Лили Марлен” става. “Подмосковные вечера-тоже.

 9. Раболепието на Станишев към Путин го разобличава като предател по бащина линия на България и по майчина на Украйна.Такъв безродник не е подходящ нито за ПЕС, нито за България.Мястото му е при Янукович.

 10. Стига сме обсъждали поведението на съсела. Толкова си може гАдината. Да му берат резила ПЕСоглавците.
  Украинският конфликт е тест за западноевропейците. Сега светът ще установи в каква степен Западна Европа е обхваната от болшевишката “соц”-зараза и рублофилството. Тече преброяване на червените зайци.Да се готвят оттатък океана. Ако не знаят как – да се допитат до Збигнев или да призоват духа на Рейгън от отвъдното.

 11. Към Павел Тинков:

  Обяснението за днешното ни нещастие, включително по линия на социализма, има дълбоки корени, които на 3 март е полезно да се припомнят:
  От кого искахте да ви освободим?

  Захарий Стоянов

  Из “Социализмът в България

  Когато нашите сиромаси освободители (простите солдати) преминаха в България, още на Свищов те прехапаха език. Като видяха, че братушките (българите – бел. ред.), за които те имаха понятие от по-напред, че са някакви си същества без облекло, без къщи и покъщнини, ходят по улиците да подават ръка на проходящите, като ги видяха, казвам, че на всякого в къщата могат да се поберат по 20 техни семейства; че яхърите им са сто пъти по-добри от техните в Русия хашеви и изби, неволно почнаха да псуват. „Проклети братушки! От какво се вие оплаквахте? От какво искахте да ви освободим?“ — питаха те, нещастниците, нашите селяни, а тия последните им отговаряха: „От турки и черкези, братушко.“

  Другояче не можеше и да бъде. Руският селянин, наречен „мужик”, спи на „печката“ заедно с цялото си семейство, на което за постелка и завивка служи мазният и миризливият кожух. Неговата изба, или къща, прилича на нашите кочини. За градинка, лозици, двор, нови дрешки и пр. той е петимен. Всичкото му съществувание принадлежи на помещика, на пристава, на полосната старшина, на попа и пр. Пред всички той е обязан да сваля своята кирлива шапка и да се кланя до земята. Той не прилича на човек даже, а на четвероножно животно. Догдето той стигне нашия селянин, трябва да се минат стотина години. Да не говорим за ирландците, за френците, италианците, румънците и други още народи, които са скотове, а не хора.

  Турският закон за земите е бил дотолкова комунистически и демократически, щото пред неговата сила и самите бейовци, спахии и чифликчии не са можали да направят нищо. Много турски султани и бейовци, които са имали грамадни земи и чифлици, били са принудени да ги напущат или по нямание на работни ръце, или пък, че имуществата им са били запалвани и унищожавани от самото население.

  Това в турско време, във време на робството и на насилията. А в българско време при няманието на бейовци, на чифликчии и заптии, в тая именно епоха, когато видяхме да се явят в България защитници на труда и демократи? Предметът е дотолкова богат за изучвание, щото ние се чудим отгде да захванем, как да го поместим и изложим в една вестникарска статия. Колкото българите бяха богати със земи, ливади, лозя, градини и гюлове в турско време, сега, подир изселванието на турското население, те се обогатиха десет пъти повече. Някои български „аристократи” и бюрократи по примера на Европа и на спахиите побързаха да накупят земи, ливади и цели мери. Въбражаваха си те, че като си наредят владението само заповеди и приказания ще дават. Но грозната действителност не закъсня да ги удари през носовете. За да посеят и изорат, можаха криво-ляво. Дойде време и за жътва, храната гори под лятната жега, няма кой да й удари сърп. „Бае Петко, хайде да пожънем нашия ечемик, рубла и половина на ден” — говори чифликсайбията. „От мене, господине, пет рубли, дохождаш ли на моя харман?“ — отговаря бай Петко и намига с окото си. Малко по малко чифлиците запустяха още в своето начало.

  Ние сме били свидетели да видим изгорели ниви от слънцето не на чифликчии, но на обикновени селяни. Причината, че няма работнически ръце. Човекът плаче, по 50 гроша гюнделик дава, но пак няма, всеки има да работи своето.

  В късо казано: кой владее естествените богатства в България? Владее ги населението, целият народ, братски, равномерно, първобитно, комунистически, ако щете. Турското население остави и продаде земи, половината почти България. Всички тия земи минаха в ръцете пак на населението. Във време на Румелия продаваше се изцяло село Еникьой. Отиде да го купува руска баришня, която си въобразила, че и братушката е такова животно, какъвто е руският мужик. Пазарлъкът с турците бил станал вече, когато се явява при баришнята една депутация от околните българи: новоселци, изворци, марковчени и пр. Те заявили на баришнята, че България не е Русия, че ако тя посмее да купи селото, то с балон трябва да влиза в имуществата си. И самите продавачи турци на основание на стари традиции отказали да продават своето имущество на едно лице.

  Примери по тоя предмет, че земите в България са принадлежали на населението, па и занапред ще принадлежат, има хиляди. Няма никакъв страх, че европейската безбожна система на разпределенията ще да бъде въдворена някога у нас. Днес, когато против крупните земевладелци и други експлоататори е подигната война по цял свят, война с динамит и бомби, когато работническата класа прогресира във всяко отношение, смешно е да се боим ние, че един ден ще бъдем заплашени в България от тая зараза.
  e-vestnik

 12. Поредните бла-бла политкоректни лакърдии на сс. Именно в моменти на големи кризи си проличава колко струваш независимо от позициите които обладаваш.
  На песоглавците по света и у нас неизвестен автор е посветил следните редове.
  “Съгласно статистическите данни черните роби на плантациите са имали жизнен стандарт, недостижим за повечето от днешните кубинци. Вероятността да те утрепат на улицата в социалистическия рай Венецуела е окоо три пъти по-висока, отколкото в (след)военен Ирак. И изобщо, половината от цялото зло на света идва от статистическата неграмотност. За останалата половина ще се погрижи Путин.”
  Бих искал повече достойни украинци да видят долния клип. На тях явно историята отрежда да забият последният пирон в ковчега на путиновата империя.

 13. Благодаря за клипа, Георги! Бях студент, като го гледах този мач. По това време само в себе со можех да празнувам победата над сборная, толкова ни бяха потъпкали комунягите с техните кгбета, десета, бйекапйета, конгреси, тошовци, и т. н. Никога вече!

 14. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ,
  позволявам си да твърдя, че мнението ми по това “що е социализъм и има ли той почва у нас” не се различава от Вашето.
  Имам чувството, че предишният ми пост не е бил изтълкуван правилно.
  Ще го кажа в прав текст:
  Българското природонаселение си заслужава и тошевизма и посттошевизма.
  Към събитията в Украина обаче българската “народопсихология” няма отношение. Позволявам си да твърдя, че политическата толерантност на Запада, граничеща с инфантилност, както и известни леви тежнения и нездрави интереси буквално пропиляха геополитическите постижения на “ястребите” от миналия век и днес светът отново е изправен на нокти.
  Казано още по-директно – мисля, че Западът “изтърва сапуна”!
  Търсенето на здрав разум, човешка логика и скрупули в поведението и взиманите от путинова Русия решения е грубо погрешна отправна точка. Допускането, че болшевишка Русия би приела по своя воля да се демократизира е наивно и опасно.
  Бжежински предупреждаваше, че с днешна Русия трябва да се отнасяме както с “пиян луд с атомна бомба в джоба”.
  От руска страна студената война никога не е била прекратявана. Перестройката беше временно оттегляне на тежко ранения хищник в бърлогата.

 15. инджееевввв ти си дърта отрепка !
  лазиш и пак ще лазиш свиньо еврейска

 16. Виждате ли, господин ИНДЖЕВ?!
  Шансовете Русия да се демократизира и НАНА да се очовечи и цивилизова са едно към едно!
  То е като … да лекуваш злокачествен тумор с аспирин.

 17. HAHA, таварищ шизофреничен олигофрен, днес фюрерът ти Долен е внесъл предложение да не се подкрепят “фашистите” в Украйна, които според него, освен фашисти били и антиСЕМИТИ. Така че влез в час и прочети , какво е предложила Атака днес!
  Дори той е заклеймил антиСЕМИТИЗМА, поне за един ден, и по заповед на господарят си Путин, който също забрави , че до вчера беше главният антисемитски подстрекател не само в Русия, но и “близката МУ чужбина”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.