Разкрачената София се мисли за мъдра, но мърда по свирката на Путин

Подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и очакваме новото правителство заедно с международната общност да създаде необходимите условия за деескалация на напрежението и трайна стабилизация на страната. През 21 век проблемите не могат да се решават чрез военни действия.
Това заяви външният министър Кристиян Вигенин по време на срещата си днес в Киев с изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов. ( Actualno.com)

Става ли ви ясно какво мрънка с руски дипломатически акцент емисарят на русофилската ни власт?
Пионките на Путин в България, които внимават да не ядосат господаря си, обявяват, че искат да има мир, просперитет и благоденствие, но същевременно са срещу войната, глада и човешкото нещастие.
Това е български русофилски СОЦИАНИЗЪМ- социализъм плюс цинизъм в действие!
В партерната поза на българските власти няма и намек кой ескалира напрежението и заплашва с военни решения Украйна при положение, че това е ясно заявено от западната дипломация, част от която днешната пропутинска България очевидно не е- въпреки поднесените ( в стил „скърбим за жертвите” по принцип) цветенца от Вигенин на площада на украинската независимост в Киев.
Жалката картинка се допълва огледалната все по-нагла руска намеса срещу българския прочит на съветското наследство в България, на което другарите русофили в София раболепно не смеят да отговорят с подобаваща на независима държава твърдост.
Чрез външното си министерство Кремъл отново се произнесе с господарски тон срещу правото ни на български граждани да се разпореждаме на българска територия с колониалното наследство на една загинала под тежестта на собствената гигантоманска неефективност империя.

Нотата на Москва е уникална с факта, че за първи път изпреварва протест  пред любимия на Кремъл и неговата пета колона знак за имперско доминиране над България.

Май започваме да им ставаме важни и да ни организират ( дипломатически) контрапротест в аванс.

NOTA BENE:

Малък мой пътеводител в прочита на руската нота:

1.Ние, привържениците на депортирането на съветската символика в музея при останалите фосили на комунизма, вече сме благосклонно повишени в „лица”. Доскоро бяхме за руската дипломация някакви задници от задния  й двор България, наричани „маргинали” от руския посланик Исаков. Бележим напредък!
2.Москва се пъчи, че „разполага” с информация – отново ще подчертая, че Кремъл реагира за първи път изпреварващо за събитие от подобен характер, което обаче не е никаква тайна. Бихме се радвали да бяха подранили още повече и да бяха помогнали по този начин за разгласяване на нашия митинг.
3.Има развитие ( също за първи път!) и в разбирането на режима на Путин, че не искаме да взривяваме, да унищожаваме, а именно да демонтираме и да запазим (за почуда на поколенията) в музей съветската главна опорна точка на руската пета колона в днешна България. Най-сетне схванаха-може би ще наредят и на петата си колона в България да проумее.
4.Руската дипломация  обаче продължава съветския рецидивизъм с дебилното настояване ( пардон за недипломатичния тон, но само дебил, при наличната юридически безспорна фактология, може да оприличава окупацията на освобождение), че се е състояло съветско освобождаване на България.
5. Няма освобождаване,няма и загинали за „освобождението” на България съветски воини- няма нито един такъв!
6. Явна е параноята на руската дипломация, която очевидно не се доверява на българи за превода на нотата- видно е от нескопосания език ( особено при членуването, толкова омразно и невъзможно за руснака, колкото за българина са руските падежи- а уж сме си били почти сиамски близнаци в близостта помежду си!).
7. Под формата на лицемерна молба, Москва на практика нарежда на София конкретна мярка: охрана на имперското си влияние чрез полицейско патрулиране.

Ето и самата нота:

Според информацията, с която разполагаме, във вторник на 4 март 20114 година пред Паметника на съветската армия в центъра на София за пореден път планират да се съберат лицата, които искат той да бъде демонтиран.

Изразяваме загрижеността си по повод тази акция, която както за съжаление показва практиката, може да предизвика отново акт на оскверняване на монумента, издигнат в памет на съветските войни, загинали за освобождението на България и цялата Европа от фашизма.

Посолството моли българските компетентни органи да вземат адекватни мерки за засилване на патрулирането около паметника.”

24 мнения за “Разкрачената София се мисли за мъдра, но мърда по свирката на Путин”

 1. Tozi nash narod, balgarski, dali shte se sabudi ot hipnozata na ruskata mechka?

 2. Г-н Инджев и събор умни, моля да ни информирате нас, които сме извън България как премина протестът пред мочата. А на тя с нотата, каквото искам да им кажа не е за писане.

 3. Същото каквото написах и в Медияпул: Путиновото дръвчене ще има един неочакван ефект: в момента в който в Украйна почне да се стреля, хората ще тръгант към Цирея (ПСА) с чукове и ще си водят децата с чукчета. Ще се повтори събарянето на Берлинската стена в микромащаб.

 4. Добре е казано всичко, както винаги. На фона на събитията в Украйна, руският цинизъм и възродена имперска наглост стават все по-осезаеми и все по-противни.

 5. Какви руски “войни паднали”и за какво освобождение на България?Нека да ги изброят поименно,искаме статистика,имена и причина за смъртта,стига манипулации и фалшификации!А паметник за българите ,участвали и убити в тази война?

 6. “СОЦИАНИЗЪМ- социализъм плюс цинизъм”, но има и отровен привкус на нещо като цианкалий!
  🙁

 7. Разкрачеността на русофилската ни измет е уникална.Това да защитаваш открита агресия , струпани войски и завзети части от суверенна държава и да викаш, че агресора е прав, е уникално.Но пък от друга страна, същите без заплахи дадоха на Путин нашата българска земя – Устието на река Камчия.Сградите, парковете и хотелите са разположени на близо 400 декара край морето и реката.Нефтеното пристанище – Росенец и голяма част от самия парк Росенец включваща и яхтено пристанище.Е, какво да очакваме тогава от тези предатели на България?

 8. Едни въпросчета – като освобождаваш някого, трябва след твоя акт той да е свободен. Кой твърди, че народът в България е свободен след 1944? Българската интелигенция и духовенство ли са освободили от фашизма (фашистката идея не е траела религия и интелигенция повече от комунизма)? Убитите свещеници по градове и села ли са фашистите, от които са освободили народа? Или са освободили евреи от български концлагери? Не се ли появяват концлагери в България точно след като сме станали толкова свободни след 1944?
  Защо не се направи даже скромен паметник на жертвите от комунизма до паметника на съветската армия? Ако ще помним историята, нека да я разкажем но края.

 9. И аз като 500 S&W моля г-н Инджев и съфорумците тука да разкажат за протеста снощи.

 10. Към R.Winford:

  Нина Денева е дала в коментарната част на блога линк към видео от събитието.

  За себе си реших да не пиша репортажно за събитието, на което бях основен говорител- някак си би трябвало да се преразкажа, но предпочитам да го направят други ( ако има желаещи).

  Иначе в резюме: това беше най-посетения ни митинг пред МОЧА от доста време насам- може би около 200 души присъстваха.
  Имаше видимо нарастване на младежкото присъствие.
  Появиха се протестиращи с украинското знаме, които скандираха “Слава на Украйна”.
  Нямаше провокации ( за разлика от 23-ти февруари, когато доста спонтанно се събрахме пред осъмналия в украински цветове МОЧА и някакъв кривоглед екземпляр с качулка държеше да се сбием, защото трябвало да се махаме от “неговия паметник”- същия ни заплашваше с концлагери и беше отведен настрани от полицаи, които обаче дори не му провериха документите- сякаш са си свои хора!).
  Имаше присъствие на телевизионни камери както никога досега и дори излъчиха част от заснетото в централните новини на БНТ, включително с кратки думи на моя милост (който не се е появявал в тази телевизия от началото на миналото лято).
  Обобщено: митингът, на фона на традиционното и почти единодушно медийно пренебрежение към нашите изяви,беше голям успех.
  Подкрепата отстрана на хиляди хора, изразена към идеята за премахване на МОЧА в апогея на летните протести миналата година, беше впечатляваща, но тя беше все пак част от цялостния протест.
  Не искам да вярвам, че внезапното проглеждане на българските медии се дължи на факта, че и от Москва ни взеха най-после на сериозно, като разпространиха за първи път изпреварваща декларация срещу готвения и разгласен ( макар и само в интернет)митинг.
  Ако телевизиите бяха информирали предварително, вероятно масовостта на митинга щеше да е още по-голяма.

 11. Комсомолското мекеренце вагынынь (пиши името и на този дребен рубладжийски мерзавец с малки букви и руски добавки!) угоднически е изцвъкало руската формулировка. Това е ясно и очаквано.Само че аз насочвам вниманието на форума към новата ситуация в рубладжийския лагер. Вчерашният рев на атака срещу “намесата на американския империализъм в Украйна” ясно сигнализира, че битката ии ръфането между отделните крила на рубладжийската агентура у нас за основен дял московска субсидия вече е на кръв, кокал,гръцмул и смърт. В момента те пред Кремъл се търкалят почти с бай-Ганювите думи “Ти ще целунеш коляното на альоша, аз по-долу, ти ще оближеш единия му сапог-аз двата, те ще целунеш на друго място-аз- на още по-друго място”.
  Но тов. посол Исаков не е дурак, а човек с хладен ум, чисти ръце и горещо сърце-както още тов. Дзержински е определил кадровите характеристики на колегите на тов. посол Исаков (не от дипломатическото, от другото ведомство, там, де, сещате се, макар че в Русия те са едно и също..)
  И тъй- с горещото си сърце тов. посол Исаков ги обича всичките-бсп, абв,ббц,атака, кретенясалия пенсионерско-ченгеджийски клуб за сладки лакърдии от ТВ СкОт,расатета,неофашисти, чегеваристи.. Ну, и как их не любить? И как да избереш фаворит? Всички мразят Европа и Америка,всички слушат ЛЮБЭ, а като опънат 1/2 “Сталинская” и като запеят КАТЮША-молодцы!… Но хладният ум на тов. посол Исаков си е на мястото. И той ясно решава, че в момента,освен тайфата прокремълски палячовци и страстни лизачи на кремълски нужници трябва друг основен проруски играч. И с чистите си ръце тов. посол Исаков насочва субсидията към… сещате се кого точно.

 12. Ставаме все повече хора и това започва да създава смут сред продажните родоотстъпници и сребро(рубло)любци. В продължение на краткия ни разговор снощи ( под монумента на позора ), се надявам да получим официални позиции за статута и бъдещето на МОЧА – поне от партиите претендиращи за про-европейски развитие и национално самосъзнание. Само да не ги търсим със свещ 🙂 Наистина е срамно да гледам в каква поза са се (ни) поставили българските политици вече 70 години. Връх на безхаректерното отношение, мекушавие и безочие…НИКОЙ НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА ТЕ УВАЖАВА ПОВЕЧЕ ОТ СТЕПЕНТА ДО КОЯТО САМ УВАЖАВАШ СЕБЕ СИ!

 13. Какво освобождение, какви загинали съветски войници, какви пет лева, товарищ Исаков, извинете Ваше превъзходителство? Има документи, които със 100% истина доказват, че всички “загинали” на територията на България са разстреляни от техните особисти за мародерства, пиянства и т.н. Ако има наистина някой загинал, то е от препиване с тройно пречена ракия. А имперския начин на мислене води само до това-да не знаеш езика на страната, в която си пълномощен министър.

 14. Само да добавя нещо. Снощи ми направи впечатление нещо, което сякаш липсва за да преодолеем това комунистическа прокоба, страхът, инертността и чувството за безизходица. Това нещо в най-общия смисъл може да се обобщи със следното: БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО! Това не е просто хаотична комбинация на три цвята – става дума за националното ни самосъзнание, самочувствие и предопределеност! На митинга снощи имаше трима украинци и два национални флага на страната им…повече от нашите. Ето това прави разликата за това как едните успяват и ще успеят, а другите са безучастни зрители на историческите превратности. Слагам и себе си в тази категория, понеже и аз не носих трибагреника,а трябваше!

 15. Какво може да се очаква от некадърниците ,които сега са окупирали властта?
  Тяхната ЕДИНСТВЕНА “квалификация”, която е и тяхна ДОЖИВОТНА диагноза е – СЛУГА на Путин!
  Какво може да направи слугата , освен да бъде слуга докрай, даже и кремълският му помешчик все пак да се смили и да го освободи от робството му , слугата не може да оползотвори тази подарена му свобода , той си остава роб докрай!
  Даже ще продължи да моли господаря си да НЕ го освобождава, защото само това си може – може да е единствено КРЕПОСТЕН!

 16. П.П. Г-н Инджев, може ли на роба да се иска О-С-Т-А-В-К-А?
  Не ли по добре да се иска ОСТАВКА на кремълският им доживотен (п)РЕЗИДЕНТски помешчик Путин?

 17. Благодаря Ви г-н Инджев и много се радвам , че митинга е бил успешен.

 18. Да, митингът беше успешен, усещаше се емоцията, както при първите митинги, когато ти идва да прегърнеш всички. Но защо не бяхме повече? Знам, че много хора мислят като нас. И петата колона знае добре истината, но повтарят опорните си точки като с навита пружина.Трябва да успеем да се отървем от това чудовище! А това няма да стане, ако само тихо си недоволстваме вкъщи.

 19. Ех, искаше ми се хората около г-н Инджев снощи да бяха поне 10 пъти повече, но… Облъчените от лъжите, които пропагандаторите на Петата колона на Русия тиражират безпрепятствено в медиите са толкова много. Един пример за това безпрепятствие от снощи. В рубриката “Още от деня” на БНТ 1 за коментар на събитията в Украйна бяха поканени един младеж, представител на сдружението на украинците в България и един представител на Русия в България – Светлана Шаренкова! Едва водещата беше задала първият си въпрос и Шаренкова побърза да изригне с путинския постулат: За сегашното положение в Украйна са виновни САЩ. Е, къде е журналистът, който ще обясни на въпросната “българка”, че не се намира в “Первий канал”, а в БНТ и нейните зрители са достатъчно интелигентни за да знаят какви са истинските причини за кризата в Украйна. Водещата го пропусна безкритично. Смених канала…

 20. И аз благодаря, г-н Инджев. Извинявам се за правописната грешка в по-ранния ми пост. Написах “съфорумци”, но глупавия auto correct, дето не знае български ми го поправил на нещо друго.
  @Стамбо, приятелю, много добре казано. Направо ми се иска да извикам: да живее съветското бкп ( написано с малки букви нарочно).

 21. Нима има журналист от екрана,който да стои на страната на истината?Тогава не биха поканили хора с изтръгнато българско самосъзнание

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.