Упорните точки Путин и упорството на глашатаите им в България

Запознайте се, ако още не сте ги разпознали още, с опорните точки на Путин за гърчещата се негова пета колона в България, която изпадна временно в положението на смълчаните пред сприятеления със Сталин побратим Хитлер български комунисти след август 1939-та.

Отстъплението на Путин на пропагандния фронт обаче премина в контраатака и петата му колона в България живна, събуди се, стегна редиците и заповтаря опорните точки за „фашисткия преврат” в Украйна, а вече и за конкретните „доказателства”, които правят каузата на всякаква руска намеса- включително и с военна сила- да изглежда в техните очи не просто легитимна, а направо задължителна.

Един по един, а вече и вкупом, говорителите на руската пета колона у нас вадят от пепелищата на Евромайдана тезата за пламналия полицай от Беркут като символ на зверството на протестиращите украинци. На предно място в пропагандата им сега излиза и подслушан разговор ( от кого ли?) на естонския външен министър Пери с еврокомисаря по външните работи Ащън.

Пери преразказва в подслушания разговор дочута от него в Киев версия за наети от протестиращите украинци снайперисти и изразява мнение за необходимост този слух да бъде проучен, а Ащън отвръща с изненада, че за първи път чува подобно твърдение.

Тази шпионирана ( от кого ли?) размяна на хипотези и доста съмнителни като фактология внушения ( направени от кого ли?) вече се превърна във втората основна опорна точка на Путин за разклатената му и смълчана до преди дни негова пета колона в България. Слуховете от подслушания разговор вече дефилират тържествено като спасителна сламка в крепежа на пробойните в проруската пропаганда у нас.

Както много често става, пред решителния агресор колебливите демократи онемяват- обикновено поради вцепеняващата наглост на избраната от агресора тактика да крещи „дръжте агресора”. Лошото е, че онемяването върви заедно и със загуба на памет за току-що състояли се пред целия свят събития.

Хайде сега да си върнем малко спомена за това как месец преди ескалацията и масовия разстрел на Майдана от 20-21 февруари подкупеният с 15 милиарда от Путин украински политически олигарх Янукович беше изобличен , че е разрешил употребата на оръжие срещу невъоръжените демонстрантите далеч преди те да разгромят с тояги и шишета с бензин страховитите части Беркут.

В Министерството на правосъдието на Украйна е била регистрирана заповед на вътрешното министерство от 11 януари, с която министър Виталий Захарченко разрешава на поделението за борба с безредиците “Беркут” да използва огнестрелно оръжие, съобщи украинската информационна агенция ЛІГАБізнесІнформ.

Документът №19/24796 се нарича “За утвърждаване Положението на специалното подразделение на милицията за обществена сигурност “Беркут” и получава правна сила в деня на официалното му публикуване. В текста се казва, че при изпълнение на заповеди на бойците се разрешава употреба на физическа сила, “специални средства и огнестрелно оръжие в случаите и в порядъка, определени от украинския закон “За милицията”. (Дневник)

Ако документалното доказателство за това кой и дори точно кога е наредил употребата на огнестрелно оръжие срещу невъоръжения народ не е достатъчно за упорито отстояващите обратната опорна точка, има и следващи факти,състояли се пред очите на целия свят.

Вътрешният министър Виталий Захарченко прочете в разгара на снайперистката касапница на 20 февруари от екрана на официозната телевизия в Киев собствената си заповед към подчинените си да стрелят на месо. Поради което ден по-късно, нагазил в кръвта на десетки убити, му се наложи да бяга докато депутатите гласуваха уволнението му.

Да повторя: разкритието за срамния документ с разрешението да се стреля с бойни патрони срещу демонстранти е от 20 януари ( а разрешението е било в сила и по-рано), точно месец преди касапницата на Майдана, която сега Путин се опитва да припише на нейните жертви чрез подхвърлен в и чрез руските медии на шпиониран разговор между впечатлен от един слух естонец и изненадана от слуха англичанка.

Както самата операция по нахлуването на руски войски в Крим, за които Путин откровено лъже пред целия свят , че били някакви местни руснаци ( разполагащи също с бойни кораби за блокиране на Керченския пролив, с бойни хеликоптери, бронирани коли на въоръжение в руската армия и т.н.!), пропагандната контраатака е подготвена отдавна и се пуска в ход на порции.

В България тя се води доста преди да гръмне лимонката с подслушания разговор, който със сигурност е един от многото варианти за вадене на подходящи акценти за консумация на податливи на манипулации аудитории. Пиратката с телефонния разговор обаче е (под)хвърлена поради естонския елемент в него (нали естонците преместиха съветския си окупационен паметник от центъра на столицата си Талин на едно военно гробище- кой ще ги заподозре в русофилство!).

Един окупатор на националния радиоефир в БНР, където застъпници на обратните му тези, като моя милост, от години не могат да припарят, изпревари отдавна официалната контраатака на руските специални служби по темата за западните убийци, облечени в черно, които всъщност разстрелвали наред, за да дискредитират добрия чичко Янукович.

Нещо подобно лансира отдавна и една убедена вестникарска противничка на всичко що протестира срещу българското правителство и неговите руски покровители.

Два дни преди фишека с естонския министър и неговия подслушан преразказ на слуха за наетите снайперисти, с вид на маршал Жуков, възседнал бял кон на пропагандния парад на победата, същата теза изигра с много ръкомахане и фанатичен блясък в очите и моята опонентка Къдринка Къдринова. От екрана на Нова тв тя разви с възторжена вяра в правотата си версията, че убийците от хората от Майдана явно идат от Запад. Мимоходом тя, както и друга моя събеседничка, шефка на една от безбройните русофилски организации в България ( с която пък се сблъсках в предаване на Милен Цветков в Нова тв преди близо месец), също не пропусна да изтъкне опорната точка с подпаления полицай от Беркут.

Но най-любимите упорни точки ( упорны= упорит ) на говорителите на Путин в България кънтят като лицемерно пропагандно руско ехо на моралния упрек за т.н. фашистки преврат в Украйна. Това точно руската пропаганда ли има нахалството да твърди?

Понеже нямам сили да споря с фанатици и папагали на путинската пропаганда, нито искам да повтарям категоричните квалификации за руската агресия на Хилари Клинтън, Джон Кери, Ангела Меркел, Барак Обама и други подобни (империалистически нищожества в очите на нашите пропагандни величия), предпочитам да дам думата на една храбра рускиня, която плати с живота си дързостта да се изправи срещу руския деспотизъм и лично срещу Путин.

Иде реч за масово изповядвания в Русия антисемитизъм, от който имам право да се възмутя като автор и човек, защо бивам наричан от анонимни нацисти тук в този блог ivo.bg „еврейска свиня” заради позицията ми на страната на украинците срещу многоликата агресия на Путин.

Ето с какви мисли, базирани на факти и преки наблюдения, заради които в крайна сметка беше убита, се ангажира руската журналистка Анна Политковская.

В книгата „Руски дневник”, издадена по записки на журналистката след като беше разстреляна в Москва на 7 октомври 2006 година, тя пише следното по темата за антисемитизма и склонността към фашизъм на отровения с тази традиция руски народ:

Във връзка с поредното зверско убийство на расова основа, подклаждано от истерията срещу човешки същества с мургав вид, след като в кофи за боклук в Москва за пореден път са намерени отрязани глави на „черногъзи” ( както народецът в Русия масово нарича мургавите човешки същества) Политковская регистрира:

„Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в Москва 15 процента” ( 2003-та година- бел. ivo.bg).
( ”Руски дневник”, стр. 56)

Брест. 22 сентября 1939 года. На трибуне — немецкий генерал Хайнц Гудериан и советский комбриг Семён Кривошеин.

Совместный парад вермахта и РККА в Бресте (нем. Deutsch-sowjetische Siegesparade in Brest-Litowsk) — прохождение

Рогозин е любимия на Путин шовинист, заемащ различни високи постове в неговото управление през годините ( като шеф на отбранителната промишленост в момента същият „поздрави” Запада за Рождество Христово със снимка на руска ядрена ракета миналата година), за чието внимание нашичкият Волен Сидеров се е домогвал при посещението си в руското посолство след изборите през 2005-та година по време на разговор, преразказан от мен в книгата „Течна дружба”.

Политковская подробно описва вилнеещите на воля в Русия нацистки групировки, които откровено се кичат с нацистки символи.Тя отбелязва, че антисемитизмът държи в страх институциите на Русия. Това се вижда от случая с убийството на Николай Гиренко, етнограф, правозащитник и антифашист, осмелил се да свидетелства срещу антисемитски и откровено фашистки организации в Русия. След това убийство журналистката пише на 19 юни 2004-та за убития антифашист и учен в дома му в Санкт Петербург : „Извършиха го фашисти, които не крият този факт. Това е демонстрация на сила от тяхна страна” И още:

„Малцина учени днес ще се съгласят да свидетелстват явно в такива дела. Страх ги е от отмъщението на фашистите, които имат подкрепата на държавните власти и значителна част от населението. Не могат да разчитат на програми за закрила на свидетели, защото самите правоохранителни органи са заразени от шовинизъм и ксенофобия. И винаги са били, но ерата на Путин и Втората чеченска война са време на истеричен страх от всички кавказци”( пак там, стр. 182 )

„Националистите ликуваха при новината за смъртта на учения. Организицията на Руското национално единство заяви, че е научила за преждевременната кончина на този антифашист „ с чувство на облекчение” Славянският съюз ( обърнете внимание на инициалите „СС”) разлепи плакат, който, твърдяха те, бил подготвен преди разстрела. На него е изобразен младеж в униформа на националистически щурмовак с пистолет. Надписът гласи: „В памет на Гиренко” Никой не ги спира. Прокуратурата нямаше какво да каже, камо ли някой да предприеме предписаните от закона действия. Не затвориха нито един от уебсайтовете. Не предявиха обвинения на техните собственици”. ( стр. 183)

Мога да продължа с още много доказателства за ширещия расисъм, антисемитизъм и чуждомразие в Русия на „императора, политическия олигарх Путин”, както го нарича Политковская. Знам, че това няма да отмести нито на сантиметър от позициите им (тинк)танковете на съветофилството в България и неговите говорители, които се вживяват в ролята на защитници на Москва от фашизма ( например украинския ).

Но истината все пак трябва да се регистрира. Тя е като ужасът в Катин: рано или късно съветският виновник за него ще бъде разобличен, колкото и да се приписва на фашистите.

Опрени на упорните путински точки, нашите петоколонници (все службоногонци, впрочем – как пък един от тях не си губи работата като журналист в България!), пишат също и историята на собствения си позор в слугуването на най-мракобесния деспот на нашето време.

Р.S. Знам от опит, че сега пронацистките путинофили ще се опитат да охулят покойната Политковская, но няма да позволя това. Още повече, че се чувствам емоционално лично свързан с нейната съдба ( в доста по-щадящ за моя милост вариант): бях “отстрелян” като телевизионен водещ по заповед на путинопоклоника Първанов на 8 октомври 2006-та, ден след като тя беше разстреляна в Москва и без да знам, че това ще се окаже и моя телевизионна епитафия,приключих последното си предаване “В десетката” с призив за минута мълчание в памет на смелата рускиня.

 

18 мнения за “Упорните точки Путин и упорството на глашатаите им в България”

 1. Слава Богу и какви късметлии сме, че живеем във времето на интернет – тия тъпанари не проумяват изглежда,че вече не може да се манипулира, така както едно време.
  Веднага срещу тяхната лъжа се вадят документални факти – световната мрежа помни и пази информацията.
  Така трудно и дори невъзможно се държат в заблуждение дълго хората.
  Мисля,че на интернет ще се дължи демитологизацията и проглеждането на масите.

  Почитания за Вашето просветителсто и кураж, г-н Инджев!

 2. Петата колона не спи. Вчера спретнаха “Български евразийски научен център”/БЕНЦ/ с основатели проф. Любомир Илиев Христов, проф. Минчо П. Минчев, проф. Евгений Гиндев и други.
  http://www.bta.bg/bg/pressclub/id/2420/

 3. Обращение в В.В. Путину.

  Уважаемый Владимир Владимирович.
  Мы узнали, что вы хотите ввести войска в Крым, чтобы защитить права русскоязычного населения

  В связи с этим у нас большая просьба – ввести войска в Вологодскую область. Мы тут все сплошь русскоязычные и наши права очень ущемляются. Наши больные не могут получить нужных им лекарств и лечения, уровень нашего образования падает с каждым годом, закрываются детские секции и кружки, сельское хозяйство практически уничтожено. Мы все очень страдаем.

  А оккупанты, захватившие власть при помощи нечестных выборов, ничего не делают для покоренного населения. И тратят деньги на себя, на свой пиар, на свои кабинеты и загородные дома, на покупку квартир и авиачартеры.

  Мы будем вам очень благодарны и гарантируем, что никакой партизанской войны против освободителей не будет. Да и международных санкций, наверняка, не последует.

  А еще мы узнали, что вы собираетесь потратить много денег, чтобы нормализовать жизнь в Крыму. Стесняемся спросить: можно ли потратить эти деньги на нормализацию жизни в Вологодской области. А то наша область в такой долговой яме, что ни на что денег не хватает. А нам очень нужны мосты, дороги, спортивные сооружения, промышленные объекты, новые рабочие места…

  С уважением и надеждой на освобождение, русскоязычные жители Вологодской области.

 4. По повод подслушания от руските служби разговор мога да си направя единствения възможен извод – нормалните хора винаги се опитват да си изяснят обстановката или с други думи, полагат усилия да не се оплитат в лъжливи мрежи. Това си говорят подслушаните и това се опитват да предотвратят с оглед преценката си. Наабарот, ненормалните тутакси се литкат към клишетата, т.нар. опорни точки и заемат позиция, нито обмислена, нито логична, за сметка на това емоционално обагрена от горе до долу. “Убий ме, обичам те” е позата, в която застават безмозъчните, като не си дават сметка, че повикът им ще се изтълкува съвсем буквално. Като имам предвид, че по Черноморското ни крайбрежие вече има сериозна компактна маса горди притежатели на “серпастий и молотокастий”, колко му е тези люди да призоват ония без опознавателните знаци да дебаркират в Созопол, например. Така и така те си дебаркират спокойно и нелегално в Росенец, колко му е да ни се натресат тогава още по-спокойно и по-официално в гр.Сталин да речем /’щото “Варна” сигур’ им звучи атавистично някак си/. Е тогава Шаренковици, Фандъковици, Гиндевици ще си паднат на д…то. Хвала таквъзи българе !

 5. Изумява ме как определено не глупави хора пригласят на пропагандата, колкото и абсурдна да е. Независимо от това, че е съшита с бели конци и всеки малко непредубеден човек ще проумее къде е истината!
  Това, което стана и става в Украйна е много важно не само за деспота Путин. Важно е и за всички нас свободолюбиви българи. Ако не бъде озаптен от международната общност и Нато сега, утре “императора” мъник ще посегне на следващата територия, която има(т) за своя. Дали това няма да е България???

 6. ПОГОВОРКА : ,,Злите хора нямат песни.” НИЦШЕ: – А защо руснаците пеят? Из книгата ,,Залезътт на боговете,,.

 7. Преди всичко поздравления към домакина на блога за стойностния и детайлен анализ на заливащата ни от изток пропаганда.

  Една от актуалните към момента лъжи е, че е имало изстрели от неизвестен снайперист, както по протестиращи, така и по полицаи и това личало от сходни наранявания (вероятно един стрелец), установени от някого и споделени после в телефонен разговор…

  Защо са къси краката и на тази лъжа? Ами защото всеки изстрел сам по себе си е демаскиращ белег. Особено ако се стреля по група професионалисти, каквато група в случая са полицаите. Оттам следват две възможности:

  Първо, митичният стрелец, ако ще стреля по веднъж, би трябвало да е в състояние да преминава безпроблемно през полицейските постове, при това с оръжие. Това, разбира се, няма как да стане, защото в случая говорим за голяма масираност на полицейските сили и средства в голяма дълбочина, както и за постова организация на службата им. Последното ще рече, че редник или сержант би спрял всеки със или без оръжие, независимо от опознавателните белези на униформата му (старши офицер) и размахания служебен документ (за началник), ако е цивилен. Часови на пост е нещо доста по-различно от проверка на улицата или в кръчма! Разбирам, че мнозина това не го разбират, но е изключително важно.

  Второ, нека приемем обратното, че стрелецът не се е движил много, т.е. стрелял е повече от един път от едно място. Тогава остава открит въпросът как не е демаскиран, как не е отцепен веднага районът около него или пък не му е въздействано огнево? И как в крайна сметка не е задържан, ранен или убит??? Трябва да се разбере, че между група полицаи и неорганизирана група хора има разлика. Предполага се, че полицаите няма да оставят някой да стреля по тях, колегите им да падат един по един ранени или убити и мерки да не се вземат, като се оставят други техни колеги под обстрел по същия начин. И всичкото това при положение

  Накрая имам навика да пиша едно и също нещо – хубаво е, че има Интернет.

 8. Bravo IVO !! Chudesno e !!! NO… mnogo boklutzi v BG , koito sa podlogi na putinovata antichoveshka doktrina !! BOJE PAZI BALGARIA !!

 9. Много точно казано г-н Инджев.
  Естествено, че като не успяха с присъединяването на Украйна към Евразийския съюз , започнаха с провокациите.Някой чул, друг видял.Но забележете не се споменават имена, а се говори за “един от опозицията”.И М.Манолова така обясняваше протестите в София – “едни жени ми казаха,че им платили по 50 лв”.Но никога с имена.Скоро гледах един документале филм за жертвите оровени с газ след заложническата драма на спектакъла “Норд-Ост”.Дадоха и все още живата Анна Политковская.Директно обвини държавата в убиството на много хора, и за живите , че не им осигуряват средства за лечение, а имат проблеми и до сега от газа.Обясни че не могат да си наемат добри адвокати, за да се защитят, защото адвокатите не смеят.Дори състава на газа още не е обявен.Секретен бил.Абсолютен геноцид към собствения си народ.А “Курск” спомняме ли си?Оставина ги да се задушат, а норвежците искаха да им помогнат.Дано този път САЩ и Запада да не шикалкавят, а да поставят на място Путин и прислужващите му.

 10. @Хайде Холан,
  За съжаление, освен че доста хора се (дез)информират единствено от телевизиите. А дори и в интернет пространството никак не липсват откровени лъжци, които (под прикритието на анонимността) са още по- нагли от “официалните” представители на петата колона.
  Достъпът до информация е чудесно нещо, но когато човек няма с какво да си свери часовника, последствията може да са дори по- лоши.
  Аз лично съм благодарен на г-н Инджев и на още шепа достойни хора и журналисти, че имат търпението да отстояват докрай позициите, които други отдавна са изоставили (може би продали).

 11. Поздравления за анализа, Иво Инджев. Блестяща журналистика.

 12. Интересно, че за много кратко време в родното ни медиино пространство (национални и наднационални кабеларки, радиа, вестници и т.н.) “неочаквано” се появиха огромен брой “путинофили и съветофили”, които громят “узурпаторите” (или превратаджиите) в Украйна, които нарушават “интересите” на великая Рус и посягат на тяхната “зависимост”. В момента по бТВ се изявява Р.Петков, а утре сутринта очаквайте по Нова ТВ Р.Овч., а после и други.

 13. Моите адмирации към Анна Политковская и към вас Г-н Инджев!!

 14. Покрай украинските събития Путин окончателно влезе в обувките на Хитлер. От много години Путин си извоюва обидното прозвище “Путлер”, но вече с пълно основание може да говорим за путлеризма като творчески пренесен хитлеризъм на руска почва. И съответно да наричаме последователите на тази политика и идеология путлеристи. Те не са вече нито комунисти, нито болшевики, нито сталинисти, нито дори русофили. Те не обичат останалата част от руския народ, която не изповядва путлеризма. Хитлеризмът, творчески доразвит от Путин за условията на Русия няма как да не бъде наречен и с името на Путин. Хитлеропутизъм не звучи добре, както путлеризъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.