Червените общинари в София поругаха паметта на Левски

Това, че петата колона у нас се бори за живота на съветското наследство и след смъртта на СССР, не е новина.

В този смисъл днешните упреци на червените общинари в защита на паметника на Червената армия и други негови производни в столицата са повече от предсказуеми- още повече, че тези вопли откликват подобаващо за тях на господарското нареждане от Москва с призив да бъдат наказвани българи, посегнали на фундаменталните монументални остатъци от съветското наследство в София.

В декларация на общинарите от БСП, разпространена до медиите, се забърква каша от знаци на равенство между тези монументи с паметника на Левски, обект на кражба. : “В последните дни беше извършена поредица от вандалски актове срещу паметници на територията на София – паметника на Васил Левски, паметника на съветската армия, както и Братската могила в Борисовата градина.”

“Подобни посегателства спрямо паметници, които част са от културно-историческото наследство на града ни, са неприемливи във всичките им форми. Оскверняването на какъвто и да е паметник е престъпление позор и срам за всички нас”, заявяват още общинските съветници от БСП.

Това е от(к)ровен опит да се опаковат заедно несъвместими проблеми, като реалното поругаване на паметника на Левски, таксуван доста подло от червените общинари като равнозначно събитие на гражданските акции срещу наследството на чуждата окупация

По този начин именно червените общинари поругават паметта на Левски, който ни е завещал : „Който ни освободи, той и ще ни зароби”.
Ако на червените общинари мнението на Левски за любимата им във всички превъплъщения Русия им е малко, ето допълнение към него и от Ботев за жалбите на българите в Бесарабия ( т.е. в днешна Украйна):

Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск­ите колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожела­хме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то­ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село (?) казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави­ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има пра­во да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. – Пъ­рвата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Пр­авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ­на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е “да са не раздражават духове­те.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“ – Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си. Кой ни е крив когато ние със своето воловско търпение в сяко едно отношение са стараем да докажем, че сме родени за тояга. „Трай душо, черней кожо!“ е девизата на нашият живот.

 

ХристоБотев
Публ. във в. „Знаме“, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51.

 

11 мнения за “Червените общинари в София поругаха паметта на Левски”

 1. Един приятел на митинга пред МОЧА се пошегува, че по-резултатно би било да подшушнем на братята роми, че в МОЧА е скрито златно съкровище. Те ще му видят сметката за отрицателно време.

 2. Ето и нещо от В. Левски, когото червените общинари-русофили се опитват да пришият към съветофилските фетиши:

  “…Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливия казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките…”

  Не е зле въпросните общинари да приемат цитираната заплаха като отправена лично към тях, защото сред 5 млн. българи все ще се намери някой като Левски да изпълни заканата му!

 3. Червените общинари да не се занимават със сложни сравнения и аналогии защото винаги се оплитат като патета в кълчища като АЛФА-ПЕРДЕТО от Кремъл ами да обявят на коя дата са насрочили РЕФЕРЕНДУМА. Както и след това ТЕСТА ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ИМПЕРИЯТА.
  А европейските общинари да престанат да дават акъл на Украйна, особено в лицето на такива супер надарени “акъллии” като външната им министърка, ами да вземат мерки да не се случват КРИМСКИ АНАЛОГИИ в европейските периферни територии като ЗАДУНАЙКАТА. Имам предвид не с танкове и неидентифицирани въоръжени а чрез съвсем ИДЕНТИФИЦИРАНА ИЗОЛАЦИЯ за всички хлъзгави змиорки дето се увиват около АЛФА-ИДОЛЧЕТО си от монголоидната Империя.
  На място обаче а не от Брюксел.

 4. За можещите да четат съветофили препоръчвам следните линкове :

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%85%D0%B0%D1%80_%D0%91%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%93%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%BE_%D0%99%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD_%D0%9B%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8C%D0%BE_%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB_%D0%A2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2

  Статиите дават отговор на въпроса защо нашите рубладжии не искат да живеят в Русия на Путин – СССР-2.

  Само като статистика (по Й.В.Сталин) , от близо 1000 български комунисти в СССР-1 по време на репресиите загиват над 600 души.

  Два пъти по-малко са комунистите партизани осъдени на смърт с изпълнени присъди в периода 1941-1944 години.

 5. Аз съм за идеята за братята роми,много са ефиксни в тая област пък да видим тогава как ще реагират комунягите след като те са им електората.Комунягите няма да се дадат току така,то това е ясно ами аз се чудя как да дадем повече гласност на този блог?Ако аз мога с нещо да помогна от тук ще го направя с радост.Между другото доколкото рабрах от радиата тук е ,че ЕС ше наложи ограничения за руски граждани по отношение на визи и т.н.
  Хареса ми и поста на Игнатия и на Здравка.Благодаря Ви както и на г-н Инджев който винаги е токова точен и откровен.

 6. Здравке, това е една чудесна идея. Един руснак ми каза, че златния резерв на България, който го взеха болшевиките, е поставен в мочата, точно в центъра на основата, на 10 метра дълбочина.

 7. Петата колона на Русия в България действа,често пребоядисана като антикомунисти и десни хора.Тези дни прочетох”Агент Леон”на Антон Тодоров.Такава елементарна пропаганда,съшита с бели конци,чиято единствена цел е да омаскари Георги Кьосеиванов и българите емигранти(буржоа).Написал цяла книга,прилагал “документи”от агенти,но без нито един ред от ръката на Кьосеиванов.Като толкова му се писателства на човека,нека пише за Драган Цанков,за зет му Александър Людсканов и най вече за внука му,Константин Александрович Людсканов-Цанков,полковник от руската царска армия.Нека пише колко са толерантни българите,когато прибраха същия този внук,гол и бос,бягащ от болшевишкия преврат 1922 и му дадоха работа-първи секретар на българското посолство в Белград.Същата участ може да има и петата колона!

 8. Нима някой от тези”защитници” е чел или ще прочете публицистиката на Ботев?Четене и мислене-непосилно упражнение за тях.Но блюдолизничеството-дълбока,наследена същност

 9. Каква ПАМЕТ има един большевик? И има ли място въобще такъв РИТОРИЧЕН въпрос???
  Световната история за тях започва с тях, и свършва пак с тях. Не большевизма се върти около Земята, а Земята се върти около большевизма.
  Няма ДРУГ валиден закон , освен большевишкият!
  Всичко НЕвписващо се в тази большевишка максима се разрушава и ретушира,и …., и изтрива от всякакви материални и нематериални източници.
  Важното е да възтържествува большевишката “истина” , независимо от някаква си там фактология!

 10. Г-н Инджев,

  В текста има повторение на пасажи.
  Отстранете излишното.

  Благодаря за информацията.

  С уважение и най-добри чувства
  Е. Тодоров

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.