Съмнителен българин провокира миролюбиви руски минувачи в Крим

Българският журналист Димитър Кенаров беше нападнат в Крим от въоръжени и необозначени хора, които го заплашиха с пистолет и му отнеха телефона. Един от тях за „довиждане” го шамароса за спомен.

Това твърдят кадри, показани от български телевизии тази сутрин.

Каква е истината, погледната от страна на справедливата кауза на Русия, чиято гледна точка трябва да бъде уважена в името на плурализма на първо място – нали сме братя по кръв ( пот и най-вече по сълзи)?

Ето как би трябвало да изглежда опорната (гледна) точка на мобилизираните от пропагандата в България контракоментатори, защитаващи с контралогика всяко доказателство за руска намеса в Украйна.

Вековната демократична традиция на Русия изисква правото на обратно мнение да възтържествува!

Представящият се за Кенаров е всъщност американски провокатор. Това ясно се видя от факта, че говори отличен английски, не носи казашки дрехи и не влачи за косите безпомощни момичета, както правят истинските мъжествени руски патриоти в Крим.

Така нареченият българин провокативно не оказа съпротива, за да дискредитира случайните руски минувачи, които срамежливо му правят забележка да не снима с телефона.

Макар да е сигурно, че като американски шпионин, подобно на маскиран снайперист, убиващ масово и безнаказано милиционери в центъра на Киев, така нареченият Кенаров би могъл да се справи с една ръка с някакви си 100-120 килограмови слабо въоръжени ( само с пистолети!) 4-5 руски миролюбци. Вместо това той цинично пада на земята като някакъв кекав футболист, за да вкара пропагандна дузпа на Матушката.

Онези, които са изпратили с провокативна цел този лъжеКенаров да се прави на Махатма Ганди, за да се изкара по-мирен от мирните защитници на руския Крим, дори не са си направили труда да се погрижат да скрият истинската му същност на провокатор. Само така можем да си обясним факта, че той има типичната мургава външност на брадат джихадист от Ал Кайда. Както е известно, такива черножопые (черногъзи) натрапници се радват на справедливия гняв на руските арийци и редовно си получават заслуженото по улиците на Москва. Нима трябва да бъдат третирани различно на хилядолетната руската кримска земя?

Руското външно министерство очаква съвместно извинение от България и САЩ за тяхната провокация на чисто руската територия, където при самоотбрана добронамерените сили за самоотбрана станаха обект на злонамерена агресия от страна на контрабългарина Димитър Кенаров.

Опорната точка да бъде доведена до (под)съзнанието ( насън да ги бутнеш в сутрешен тв блок- да рецитират правилно!) на пропагандаторите на истинската руска демокрация в България, които да я включат сред водещите аргументи при всяко свое включване в демократичната плуралистична медийна дискусия.

Във връзка с горепосоченото, да се издигнат следните лозунги ( с акцентиране върху думата „долу”):

Долу Кенаров!

Долу ръцете от Русия!

Долу главата на всеки, който още не я е преклонил пред сабята на съветското миролюбие в България!

19 мнения за “Съмнителен българин провокира миролюбиви руски минувачи в Крим”

 1. Поредната русофилска клоака се е оформила в ФБ – https://www.facebook.com/events/478161958972660/

  “Петър Михайлов (https://www.facebook.com/petar.mihaylov21, и приятел с Мартинчо)
  Констатирам интересната закономерност, че колкото по-кресливи, активни и радикални стават стожерите на българската русофобия (Иво Инджев, Асен Генов, Огнян Минчев, Евгений Дайнов), толкова по-голямо става русофилското мнозинство на българското общество. Или казано с други думи, след всяко медийно оплюване на Русия, изподраскване на паметник и протест пред руското послоство, се пораждат реакции, които в преобладаващата си част са в подкрепа на Русия. Затова и Русия не разгръща толкова активна, съпоставима с тази на САЩ, пропаганда в България, тъй като достатъчно добре за нейната кауза работят инфантилността и фанатизма на водещите представители на русофобското малцинство.”

 2. Браво г-н Инджев ! Мисля, че само иронизирането и подигравката е начина, по който може да се комуникира с българските русо(съвето)фили , защото за тях не съществуват историчести факти и аргументи, промитите им мозъци възприемат само това, което чуят от путиновата пропаганда.

 3. Иво, написал си го чудесно, но така осигуряваш безделие и спокоен уикенд на говорителя на “българското” МВнР. Защото, вместо да се поти над обтекаемите формули, той направо ще чукне едно “копи-пейст”- и “позицията” по инцидента е готова! Няма съмнение, че и тов. посол Исаков ще я одобри.

 4. Uc; Yanko:

  Когато опре до проверката на реалностите, привличащи като магнит на Запад близо два милиона българи от посечената със съветската завоевателна сабя от 1944 г. насам проевропейска ориентация на България, съветофилските фанатици няма какво да кажат- сами те за нищо а света не биха заменили консуматорския си възторг от западния си начин на живот ( и на избягалите си на Запад деца) срещу руския аскетизъм и мърлявост.
  Но силата им е в това, че без да могат да съградят сносна алтернатива на Запада, дават всичко от себе си да го ругаят и да блеят от възторг пред империята, в която посмъртно не биха отишли да живеят доброволно.
  А че у нас е прието за норма да се хвали Русия , но всяка дума за прозападната ориентация да се таксува като “екстремизъм” или “слугинаж”, в това са прави: не случайно другарите съветофили могат злобно да изброят поименно няколкото души, които се осмеляват да им противоречат публично, когато изобщо им дадат думата нашите адски плуралистични медии.
  На 3-ти март се бяха развихрили демонстративно: Божидар Димитров наричаше несъществуващите си опоненти от соловата си изява в студиото на БТВ “политически проститутки”, защото се осмеляват да не мислят като него по темата за руската роля в България. Многократно, натъртено и с победоносна сладострастна усмивка на победител ( на вързания си противник)този близък приятел на Бойко Борисов настоя българските историци с обратно на неговото мнение да бъдат смятани за политически проституки и толкоз. С което водещият Хекимян на практика се съгласи, задавайки му отговори в подобни посоки ( точно както и при интервюто му с Митьо Гестапото, който оплю паметника на жертвите на комунизма по най-болшевишкия начин, но не среща и грам опониране от своя любезен домакин в студиото, който го беше поканил да вилнее на воля върху чужди гробове).
  Подобна беше картинката на 3 март и в другите телевизии ( например с участието на дежурния по русофилство Анвдрей Пантев).
  Така че, другарите съветофили имат с какво да се похвалят, наистина…
  Такова е положението в нашата уж натовска и уж европейска България- но не защото преобладаващата част от българите го харесват, а защото бойният юмрук на Путин работи в тази посока.

 5. YANKO, пилците се броят наесен! Примитивните путинофилски шайки без щедро наливаните от господаря ви Путин рубли, никога няма да направят нищо дори за него , ако не им плати за това.
  А нали знаеш, какво се говори за някой ,който прави всичко за пари ,и по-конкретно рубли?
  Оставям ти сам да се догадаеш!

  П.П. Чудно ми е , ако все пак от ЕС и САЩ започнат някога да ви плащат , както Путин, дали няма да промените путинофилията си на путофобия?

 6. Иво, не си сам в неодобрението си към кремълската пропаганда, включително излъчена откъм България, ако и да си сам в остротата и последователността на критиката си.

  Изглежда, че в пороя от про-руски възторг към “справедливата и решителна намеса на Путин в Крим” не се чуват кой знае колко критични мнения и коментари. Но хората у нас, на които не им се нрави съветският подход, не са никак малко. Просто не са толкова гласовити и не им се плаща да тролят по форуми и новинарски сайтове.

 7. Я, какво срещнах в нета, като заглавие:
  “Газпром” преговарял със собственика на Би Ти Ви за бизнеса му в България и Румъния”

 8. Днес в Крим, утре и в София.

  Газпром се готви да купи … БиТиВи!

  Геносе Путин ни взима на абордаж.

  Очертава се чудна перспектива за живот в Задунайская…

 9. Няма какво да се лъжем, Рассията мобилизира де що можа и в Украйна и у нас. Настървението на адептите им е еднакво и там и тука,ще рече – преследва се една и съща цел.Понеже тънем в журналистически разкош, та официално не ни информират за нищо, не знаем например дали в Полша, Молдова, Румъния, Словакия изобилства от подскачащи и скандиращи русофилски лозунги. Ако ги има, все щяха да ни ги покажат, но не би. Обаче в България и на Крим истерията е пълна – вилнеят и бабушки и маладьожи с настървение като за последно. Ще наричат “кресльовци” хората, изписали по една кофа мастило да аргументират позицията си, на която и сламка не можеш да притуриш. А петоколонието не са кресльовци, щото се аргументират непробиваемо, скандирайки “Ра-си-я, Ра-си-я, Рье-фье-рьен-дум”. Референдум, но в Крим, не тука, защото тука референдумът се не може, поставя въпроси, които Расията ги игнорира и направо си ги мрази. Kleta majka Balgariq!

 10. Предлагам:
  За повече справедливост –
  Да се спазари грозният и западнал под украинско владичество от последните няколко десетилетия Крим като компенсация за процъфтяващия Чернобил, който така услужливо беше превърнат от руснаците във високо радиоактивна област, щедро и трайно обогатена на вещества с полуразпад за цели 200 години напред, също нова и невиждана по форма и големина флора и фауна, на суша и под вода, както и хора с тежки увреждания!
  Честно е!
  Така ще се предотвратят бъдещи недоразумения!

 11. Ето едни чудесни 10 “опорни въпроса” към русофилската, болна с мозъка и морала си част от нашето общество,
  които г-н Васил Върбанов от радио Тангра формулира:
  …..

  АНКЕТА:
  МОЛЯ, отговорете:
  ОБРАЗОВАНИЕ – къде би пратил детето си да учи? В университет в:
  а) РУСИЯ
  б) Германия
  в) Великобритания
  г) САЩ
  ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ – ако някой роднина се разболее тежко, къде си мечтаеш да се лекува:
  а) РУСИЯ
  б) Германия
  в) Великобритания
  г) САЩ
  ВАКАНЦИЯ – къде би отишъл на МОРЕ?
  а) РУСИЯ
  б) Гърция
  в) Италия
  г) Франция
  д) Испания
  ВАКАНЦИЯ – къде би отишъл на СКИ?
  а) РУСИЯ
  б) Австрия
  в) Италия
  г) Франция
  КОЛИ – каква караш или си мечтаеш да караш?
  а) РУСКА
  б) германска
  в) италианска
  г) френска
  д) британска
  ТЕХНОЛОГИИ – телефонът и компютърът ти са произведени в Китай, но от фирма, която е?
  а) РУСКА
  б) американска
  в) шведска
  г) корейска (южно)
  ДРЕХИТЕ ти са произведени в Китай, но от фирма, която е?
  а) РУСКА
  б) американска
  в) британска
  г) френска
  д) италианска
  МУЗИКА – тази, която слушаш е съдадена в (не говорим за класическа):
  а) РУСИЯ
  б) Великобритания + България
  в) Америка + България
  г) Скандинавия + България
  д) Германия + България
  е) Франция + България
  ж) Италия + България
  з) Димитровград + България
  ФУТБОЛ – клубовете, от които се вълнуваш и първенствата, които следиш всяка седмица са в:
  а) РУСИЯ
  б) Англия
  в) Испания
  г) Италия
  д) Германия
  е) Франция
  ФИНАНСИ – в банка, от коя от тези държави би си държал парите най-спокойно?
  а) РУСИЯ
  б) Швейцария
  в) Англия
  г) САЩ
  г) Италия
  д) Германия
  е) Франция
  Разбира се, има и други възможни въпроси, но те предстоят в евентуалния втори епизод. Моля, напишете в коментара си само число – колко пъти избрахте отговор (а)….Благодаря ви!
  ВВ
  П.П. Най-добре би било, ако отговорът на всеки от въпросите беше ‘България’, нали? А защо не е, е един от изводите от теста…

 12. Путинофилско българо(на)шествие

  Руските „миротворци“ в Крим завряха пистолет в главата на български журналист, отнеха телефона му и го шамаросаха за довиждане. Руски войници влачат по плочките момичета, протестиращи срещу руската окупация. Проруски настроени бабки едва не набиха с бастуните си младеж, изказал несъгласие с това, Крим да е под руски диктат. Младо момиче в кримски град дава интервю пред камерите и заявява, че не иска да живее в Русия – Русия не е неговата родина! Моментално е нападнато от група сърдити рускоговорещи лелки и арестувано от 3-ма пара военни в униформи… Да изброявам ли още? И това са кадри, които някак са се промъкнали между тоталната цензура и пълна дезинформация за случващото се по улиците на кримските градове…

  По същото време в България се сформира гражданска инициатива в подкрепа на политиката на Русия, организират се пресконференции, а след това и шествия в София и големите ни градове… Единствената страна членка на НАТО и Европейски съюз (две Световни организации, остро осъждащи точно тази политика) в която се провеждат подобни проруски демонстрации…

  С какво сте солидарни, другари русофили? Кои политически решения на Владимир Путин подкрепяте? Диктатурата му, цензурата, насилието и ограничаването на човешките права за запазване на властта, милитаристичните му изблици, лъжите му, или неистовия страх за собственото му бъдеще? Под какво мото ще протече шествието им – „Русия над всичко“? Да разбирам ли, че любовта ви към Русия, чиито войници набиха български гражданин е по-голяма отколкото националното ви достойнство? Какво биха казали и написали всички тролове, червени журналисти, псевдо- и неосоциалисти и всякакви придворни пажове на Петата колона в България, ако този журналист бе набит от Американски военни? Или Британски? Или каквито и да било други военнослужещи на страна членка на НАТО или Европейски съюз… Наистина ли ще шествате под знамето на чужда държава и ще изразявате подкрепа за военна инвазия, целяща установяване на политическа и икономическа зависимост на съседна страна? Та нали точно под знамето на русофилството в България подобни действия се определят като империализъм! Или за вас империализъм е определение, което удобно се лепи на всички останали страни, но когато любимата ви Русия стане изразител на понятието, тогава го наричате съюз – Евразийски съюз?

  Хайде кажете, другари русофили, кое точно обичате и подкрепяте – президентът на Руската федерация и военните му „подвизи“ или руския народ и Русия като държава, защото повярвайте ми, без да размахвам руски знамена и да се обявявам за русофил, мога да ви гарантирам, че между двете има огромна разлика? Или може би и двете, защото за вас са неделимо цяло?

  Ако е първото – жалко за вас! Вие харесвате държавен ръководител, готов да съсипе собствената си държава в опит да се докаже като незаобиколим фактор в Световната политика. Вижте до какво състояние – и икономическо и политическо, доведе този човек страната си с кримската афера… Само за няколко часа резултатът от военните му действия бе катастрофален – Съветът за сигурност на ООН изолира Русия, Европейски съюз и САЩ осъдиха нахлуването в Крим – Китай също, макар и не толкова остро. Г8 се преименува на Г7, борсов срив и загуби от 60 милиарда за руските компании… А това е само началото – ако се въведат рестриктивните икономически и политически мерки, Русия ще бъде изправена пред икономически срив. И всичко това от болните амбиции да се покаже силата на великанът с глинени крака. Вие това ли харесвате – приказки за богатири и измислен фолклор? Този, чиято политика подкрепяте окупира Крим и източните части на Украйна, без да има смелостта да си признае, че го прави! Това, според вас, политика на твърд и решителен лидер ли е?

  Ако е второто – би трябвало да сте първите, които да подкрепят руските граждани, които са против сегашното си управление. В Русия част от народа нееднократно показва несъгласие с политическите решения и военните действия на правителството и президента си. Естествено, всяко подобно мероприятие е моментално смазвано със сила от руската милиция, точно така, както в момента правят руските военни и пара военни организации в окупиран Крим. Реакциите на Путин след смяната на властта в Украйна говорят само за едно – страх… Панически страх, че съдбата на Янукович ще е собственото му бъдеще. Руският народ е станал заложник на авторитарната власт на диктатор, който във всеки опит за независимост на съседна държава или нация вижда собственото си падение! И точно поради диктаторската си същност винаги реагира по един и същи начин – с оръжие, репресии и заплахи. И ако утре, вдругиден или след година, народът, който същият този диктатор разглежда като своя собственост, реши да поиска сметката за всичките несполуки и мизерия в които все-повече затъва, не се съмнявайте, че точно този, който днес подкрепяте с шествия и лозунги, ще насочи пистолета си към главата на народа, който твърдите, че обичате.

 13. След като петата колона толкова защитава паметниците на руската окупация в България, как да не защити и самите окупатори.И след като в България окупацията наричат освобождение, сега и окупацията на Крим ще бъде освобождение, щом така е казал Путин.Нищо не се е променило в Русия за векове. Имперските им амбиции край нямат и винаги са свършвали зле.

 14. ХАХА. Страхотно.

  СТАМБО: ctrl c/ ctrl v няма да проработят с случая.
  Нима забравихте, че езиковите възможности на ‘другарите’ са тези, на стоножка, оплескала краката си с мастило и понесла се по листа, за да драскоти зловонно патологичния образ на самата себе си.

 15. извинете, допусната от мен грешка горе. заменете с ‘в случая’.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.