Фанатици показаха свръхдоза от съветофилия в българския организъм

Може би настъпи най-после времето, когато дългогодишните ми усилия да посоча като основен проблем на България нейната съветофилска уникалност получават най-яркото си доказателство: няма друга държава в света, където местният патриотизъм да е производна на любовта към чужда държава!

Може и да нормално за руския шовинизъм да върви след шовинистичния си президент Путин и съответно руснаци в чужбина да споделят политиката му на агресивна намеса в Украйна, която буквално копира аргументите на Хитлер за присъединяване на земи в Чехия, в Прибалтика и в Австрия под формата на закрила на уж застрашените там от чуждото господство сънародници.

Може и да е нормално също за съответните руснаци със съответния руски манталитет в съответните украински земи, както и за руснаците по света с увредения от собствената им пропаганда мироглед, да изразяват подкрепа за шовинизма на своя вожд- и германците са го правили през 30-те години на миналия век, нали!

Уникално е обаче, когато българи, при това по инициатива на младежката организация на БСП, заявяват подобна подкрепа.

Какво българско и социалистическо има в поведението на Путин спрямо Украйна?

В този смисъл демонстрацията на солидарност с Путин от страна на българи със съветско самосъзнание и руски знамена пред руското посолство в София, е чер(ве)но на бяло доказване на факта, че в България върлува болест от фан(т)а(с)тичен вид.

Лечението би трябвало да бъде задача на държавата, но самата тя е заразена на всички нива от тази напаст.

Дано поне диагнозата, написана от фанатиците пред руското посолство днес, стигне до съзнанието на повече хора в България, за да послужи за отправна точка за толкова необходимия, но запушен през десетилетията на посткомунизъм и постколониализъм разговор за измъкване от ирационалната ниша на националния нихилизъм под ботуша на съветския патриотизъм.

Дневник:

“НАТО, МВФ и ЕС, всичко да се измете”, “Америка вън”, “Путин в затвора”, “Украйна, Украйна”, тези скандирания се чуват на двете паралелно случващи се събития пред руското посолство в София. Едното е в защита на руската политика, а другото е срещу поведението на водената от президента Путин страна. И на двете прояви има по около 50 души, който стоят на срещуположни тротоари.

Полицейското присъствие е засилено, като на митинга в подкрепа на Русия повечето хората не желаят да говорят или ако го правят не се представят. Мнозинството държат бели картони, на които пише “Бог е с Русия, победата е за Русия”, “САЩ терорист №1”, “Русия страж на мира”. Сред подкрепящите руската политика се появи поп, а от мегафона мъж, с българското и руското знаме, заяви, че българският дух е силен, заради помощта и наследството на Русия. Сред проруско настроените българи има хора, която са част от движението на Бисер Миланов-Петното, както и представители на сирийската общност, подкрепящи Башар Асад.

“Идеята не е да се противопоставяме на тези хора и да бъдем тяхна контра, защото те са свободни да изразяват мнението си. Ние сме тук, за да покажем, че не приемаме тази лъжа, че не сме част от Европа, заяви Владимир Недялков, който е организатор на антируската проява. Преди няколки дни той беше задържан, след протест пред руското посолство в подкрепа на Украйна, защото хвърли в двора плакат с нарисувани петолъчка и пречупен кръст, и знак на равенство между тях. По неговите думи Русия трябва да се върне към европейското семейство, а не ние да ставаме част от дивашките и действия. Според Недялков проявата в подкрепата на Русия е режисирана.

Към 18.30 часа проруско настроените българи са двойно повече от другите. Сред тях полицаите са разпознали и представители на агитката на ЦСКА, научи “Дневник”. Двете групи си комуникират задочно с подвиквания от типа на “Майданци-предатали”, а от другата страна се чува “Не става само с водка, трябва и акъл”.

19 мнения за “Фанатици показаха свръхдоза от съветофилия в българския организъм”

 1. Трябвало само да сложите табела “зоологическа градина” пред тях.

 2. Дано “миротворецът” на Сирия не намери своя руски Асад в Крим! Макар и тогава нашите путиновци да имат шанса по-добре да прогледнат, че всъщност стоят на грешната страна.

 3. Е, поне става ясно, кой поддържа БСП , в буквалния смисъл с пари като държанка.Пък сигурно са и притеснени, че Путин след тази си открита агресия към света е на пързалката.Янукович бе разкаран от неговите олигарси и хукна за защита при Путин, сега същото го чака и Путин.Руската икономика и без това едва се крепи, и олигархията и губи много.А при една международна изолация, ще загуби още твърде много.Канада даже вече изгони руски военни , били на обучение там.Японския мин.преседател е подкрепил Обама по отношение на руската агресия.Е, поне младежката организация на БСП ще утеши агресорите- просто така са им наредили, както им наредиха да почистят и паметника на окупацията ни и не ги досрамя да се унизят.

 4. Petokolonnicite maikite i decata si shte takovat ako Im zapoviadat ot maskva. Da predavat interesite na Bulgaria purva radost e za tiah. Te sa otrocheta na chervenoto zname, izmet da gi narechesh – kompliment da I’m napravish.

 5. Хитлер имаше Hitler Jugend, СССР и България като част от империята имаха Комсомол или Комунистическа младеж. Хитлер имаше Национална Социалистическа Работническа Партия (прекръстена на фашистка от Москва) за да не съперничи на съветския “социализъм”. Това бе до голяма степен същото под две различни знамена. Разликата бе, че едното бе с европейски вкус, другото с чиста азиатска бруталност. Еднакво кръвожадни, еднакво решени да сложат край на този свят. Има трета вълна от хора които не искат да принадлежат на нито един от горните претенденти и Иво е между тях. Но те нямат промитите мозъци нито на хитлеристите, нито на путинистите. В България всичко се люлее около тези два еднакви глашатаи, които заляха света с огромни жертви разрушения и смърт. А третата основна потърпевша сила все по-вече няма глас. Така истински пострадалите които носят на гърба самозваните главатари, могат само да пеят песни и да се надяват за по светло бъдаще, което става все по тъмно всеки ден.

 6. Тия лозунги Шаренкова и Гестапото си ги кътат под кревата от 30 години. От тях живеят. За тях им плащат. На Пантев са му ги взели, че ги напикавал.

 7. Ама имаше и сирийски “бежанци”, нали. А после вдигайте лозунги “Не на ксенофобията”! “Да на циганията”!

 8. Съветофилска уникалност.Много точна дефиниция.Това е проклятието на България.Ако не преодолеем тази уникалност страхувам се това ще е фатално за нацията.Като изключим рубладжиите мисля че дебилите в нашата страна когато ги налагат с руския камшик пак ще проклинат запада и империализма.Според доклад ма разузнавателните служби в ЕС агентите на Пу са се разшетали яко в Евросъюза.В България пък направо са го подкарали през просото.Явно са им дали сигнал от Москва че “бой последен е този”.

 9. Не зная на какво се надяват рубладжиите но тази интересна статия е от руски историк и хвърля светлина накъде се е запътила Русия. Може би нещо подобно на Съединени Руски Щати (СРЩ) (USR) или Съединени Евразийски Щати (СЕЩ) (UES)

  http://osp-ua.info/world/30381-rossiyskiy-istorik-rossija-raspadetsja-na-11-suverennykh-gosudarstv-skhema.html

 10. На фона на тея събития може ли с ръка на сърцето да кажете, че Борисов не беше прав, което каза за генетичният материал?

 11. Към Живко Боев:
  Не съм сигурен, че става дума за бежанци. По-скоро това бяха представители на онези сирийци в България, които са свързани с режима на Асад и като такива надничат зад радушния прием в Дамаск на екипа на корпоративната ТВ7 през юни 2012-та само дни , след като България беше изгонила сирийския посланик заради зверствата на същия този сирийски режим, след което близо седмица най-сервилната към властта ( и тогава , а властта беше ГЕРБ и Борисов!) телевизия облъчваше българите с откровена пропаганда в полза на любезните касапи от сирийската столица.
  В България не се намери сила да разследва кой уреди ( и плати) въпросната кампания на ТВ7 просто защото трябваше да стигне до корените на явлението, а те водят към Големия покровител на сирийския режим на международното поле и свързаните с него в България пари.

 12. Повръща ми се от такива “патриоти” и подобни гнусни кампании. Винаги съм се питал: искрени ли са? Сигурно има някакъв процент от тях, които наистина си вярват и наистина милеят по някаква причина за Русия. Но онова момиче от новините, което обясняваше как е излязла спонтанно да подкрепи правилната (според нея) политика на Путин за Крим, и оня младеж, който пламенно рецитираше заучената фраза, че руснаците са ни братя – тези не бяха истински. Отдалече им личеше, че са на улицата заради облаги, каквито и да са те. Гнусно! Вече губя надежда и все по-често се усещам, че поглеждам на Запад, колкото и да не ми се иска да го правя…

 13. Уникален коментар,браво!Имах ‘честа” да си комуникирам с някои от пропутиновите протестиращи.Изпитах малко злорадство,че има такива поддръжници.Никаква мисъл,никаква идея,никакви факти-само обиди и заплахи.Трябва да призная,че имаше и хора с които водихме нормален и цивилизован спор.Повдигнах въпроса в някои групи във “Фейсбук” за излъчването на новини на руски език от украинските телевизионни канали-чакам отговор.Манипулацията на руските телевизии е чудовищна.В Крим са изключени всички украински телевизии.Но снощи местния протатарски канал излъчваше филм за американската армия-това напълно сериозно:)

 14. Г-н Инджев,
  Винаги ми е била интересна гледната ви точка. Не пропущам статия тук, но нещо последно време ми идва в повече Русия и по-скоро Путин. Ще се радвам да разбера от вас нещо ново за българското дясно.

 15. И искам да подкрепя Младен Радев и освен това какво става в България и по-специално процеса, който тече с пълна сила – подмяната на българи с хора от ДПС на възлови постове в цялата страна.
  Бихте ли коментирал това?

 16. Към Моканина:

  Понеже разбрах, че се вълнувате дали получавам други коментари, освен положителните, отговарям Ви: получавам доста псувни и гадости, които спестявам на публиката ( днес един се беше постарал на нещо като английски да задява покойната ми майка сексуално).
  Не отговарям също така на онези, които имат претенцията да са адски хитри с разни подхвърляния, надявайки се да ме провокират да водя банални, тъпи или банално-тъпи разговори. Предлагам им да се оплачат на “България без цензура” от мен.
  Можете и Вие да се възползвате от тази златна възможност, която дава проекта Златния телец.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.