“Атака” лае по лидерството на БСП за кокала на съветофилството

Не знам как да го напиша, за да не прозвучи дразнещо като „нали ви казвах, пак съм прав”, но какво да направя, след като съм се подписал и в книгата си „Течна дружба” преди три години под твърдението за „Атака” като чисто руски проект в България…

Сега този факт стана не просто публичен, а демонстративен. Явно руските кукловоди на Сидеров са решили вече го вадят от играта на латентното съветофилство, за да го хвърлят в битката за водачеството на съветофилските настроения с предизборна цел.

И „незрящите” видяха това снощи в предаването „Панорама” на БНТ, в което Сидеров се развихри като едноличен собственик на студиото, истината от последна съветофилска инстанция и на самата България. Опитите на водещия Василев да се прави на опонент бяха разгромени както отбраната на малка европейска демокрация срещу срещу хитлеристките танкове на Ромел и Гудериан или като грузинската съпротива срещу петдневната безнаказана военна наказателна операция на руската армия срещу Грузия през август 2008-ма .

Проглеждането на незрящите обаче не е сигурно, уви. Твърде дълго, систематично и успешно пропагандата е тровила същите тези умове и сърца, към които сега на разораната със съветския плуг гостоприемна за лъжите и манипулациите българска целина хвърля вече открито семената на съветофилството Сидеров. От снощи той вече се ежи от най-съветски позиции дори спрямо на БСП, която никога не е преставала да бъде горд официален наследник на съветските руини в България.

Явно Кремъл е преценил, че заровеният в плитчините на българското съзнание съветски кокал е достатъчно голям и мазен, за да нахрани едновременно джавкащите се за него местни претенденти за любовта на Путин – както от ПЕС, така и пуделите от крайния политически квартал, призовани сега на първата редица на тази трапеза.

„Атака” минава във вече открита атака по разлома Запад-Изток в България. Ще припомня още веднъж, че тази година на 21 февруари атакистите за първи път присъединиха свой партиен венец към венеца на руското посолство и неговите подопечни български организации пред Монумента на окупационната червена армия по повод деня на съветската армия, наричан в Русия вече „Ден на защитника на отечеството”. Това беше жест на демонстративно споделено съветофилство, подобен на триумфалното посещение на атакистката парламентарна група в посолството на Русия след парламентарния пробив на руския проект през 2005-та година.

За съжаление, демонстрацията на „Атака” пред главната опорна точка на руското имперско влияние в българската столица беше „пропусната” от незрящите български медии и си остана регистрирана само тук в ivo.bg, включително със снимка, преди свободолюбиви българи да изхвърлят цветята и венците на признателност за окупирането на България ( за което, интересно, не възразиха от руското посолство и съответно пуделите им премълчаха също).IMG_1440ВЕНЕЦЪТ ОТ “АТАКА”, ПОЛОЖЕН ПРЕД ОПОРНАТА ТОЧКА НА СЪВЕТСКОТО ВЛИЯНИЕ В СОФИЯ НА 21 ФЕВРУАРИ 2014-ТА , ИЗХВЪРЛЕН ЧАСОВЕ ПО-КЪСНО ОТ СВОБОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ

В днешната съботна телевизионна публицистика най-после прозвуча „откритието” за разлома Изток-Запад в България, катализиран от събитията в Украйна. Забелязано беше и агресивното афиширане на Сидеров в снощната „Панорама” като говорител на съветофилството. Дали обаче тази тенденция ще получи подобаващо място в премълчавания досега разговор по тази тема или отново на българите, които не искат да живеят в постсъветска действителност, отново ще им се налага да се отбраняват като набедени от агресивните съветофили като русофоби?

Медиите, които отразиха вчерашния сблъсък на двете противоположни мнения пред руското посолство, за пореден път показаха, че продължават да се ръководят от примамката на русофилите привържениците на българската свобода да бъдат удобно приравнявани към съветофилите с обратен знак, като биват наричани русофоби.

Отне ни години да научим медиите, че искаме именно демонтиране, преместване, а не взривяване и просто разрушаване на любимата на съветофилите опорна точка на съветското влияние в столичния център. Явно ще трябва време да обясним на инертнeтните редактори на сайтове например, че няма нищо русофобско в това да не харесваш агресията на Путин. Обясняването на противопоставянето на путинизма като русофобия е не само лъжа, но и пряка услуга за съветофилите.

А междувременно путинската пропаганда дирижира парада по отношение на случващото се в България по познатия от десетилетия начин.

Vesti.bg

„Руската информационна агенция ИТАР-ТАСС съобщи само за проруския митинг в София. Пред посолството на Русия в българската столица се проведе многолюден митинг в подкрепа на позицията на Руската Федерация по въпроса с Украйна. В мероприятието са взели участие няколкостотин български граждани, които са носили руски знамена. Няколко часа преди това организаторите на митинга са заявили пред БТА, че “само Русия е надежден гарант за сигурност и стабилност днес”, съобщи ИТАР-ТАСС”.

16 мнения за ““Атака” лае по лидерството на БСП за кокала на съветофилството”

 1. Капутин и метастазите му Сидеров, Дудука, Гестапото и т.н. се поставиха извън закона с превръщането си в агресивен фашизоиден режим, опасен за целия свят. Съд и разгром за тези престъпници! Трябва да ги спрем преди да запалят света. Изглежда ПСА ще се превърне в надгробен на Съветския империализъм.

 2. “Славните” славянски СРЪБСКИ КОПОИ са пристигнали в Крим и участват в “самоотбраната” на АЛФА-ДОГА.

  http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/03/6/7017815/
  http://www.sobytiya.info/news/14/39244
  http://www.ilgiornale.it/news/esteri/barbe-lunghe-e-teschi-qui-fianco-dei-fratelli-russi-che-ci-999718.html

  Сидеров какво още джавка из телевизионните студии в София и брани руското посолство а не изпрати атакистчетата си да подпомогнат братята ПАН-СЛАВО-ФАШИСТИ на място в Крим.

 3. Не зная защо ли тази хмммм “партия” ми напомня по риторика по-скоро на фашистката организация НОД Россия, която активно поддържа фашистката партия Единная Россия.

 4. Konkurenciata v BG politikata e koi poveche I po- dobre da oblizva mrusnite ruski zad.ici. Kakva nacionalna otvrat, kakvo unizhenie. Tova e prestuplenie sreshtu celi pokolenia bulgari. Neprostimo e!

 5. С надеждата да спестя няколко години (за осъзнаване?) на готвещите се да гласуват за ББЦ ги моля да проумеят, че тази партия е вторият (след Атака) бенефициент на евразийските предприсъединителни фондове в България.

  Колкото до русофобията, ще кажа: “Не мразим Русия, а просто не обичаме Кремъл!”

 6. Наистина, жалка картинка ни представи този Бойко в “Панорама”. Да се чуе българската позиция по събитията в Украйна беше нужно и Вигенин изненадващо за мен се справи добре. Но за какво ни беше да слушаме в това студио Сидеров? Какво цели Бойко с това противопоставяне?Това вече на са медии, а медийни търгаши – правят каквото им скимне, сеир да пада, а не разбират нашите нужди. И сигурно ще продължават така да ни делят на русофили и русофоби,вместо националните интереси ще ни баламосват с разни гледни точки на пропаднали политици.Срамно и жалко!

 7. Бу уйдурма затен ачик олду, Реджеб бей! (“Тази уйдурма вече стана ясна”). Но най-голямата обществена вреда,която нанасят ибрикчийските “български медии”, е, че четкат кретенясалата руска подошва волэн сыдерав и шайката му атака като “крайнодесни” “националисти”.

 8. А И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ФОРУМЦИ!
  Не за комунистическата измишльотина “Ден на жената” ми е думата.
  На 8 март 1983 г. ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН ОБЯВИ ссср за ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО в блестящата си реч пред Националната асоциация на евангелистите в САЩ, Орландо, Флорида.
  Да преклоним глава пред безсмъртния президент, днес, когато още се борим с това зло!

 9. Към Стамбо:

  Част от тази реч е и следната актуална мисъл:

  „Ако историята ни учи на нещо, това е, че е глупаво да се правят отстъпки на агресора, като се представя желаемото за действително. Това е предателство към нашето минало и пренебрежение към собствената ни свобода”.

  В речта си пред Националната асоциация на евангелистите в САЩ, в Орландо, Флорида на 8 март 1983 г., Рейгън нарича СССР Империя на злото и обявява борбата си срещу нея за своя главна задача. Речта на Рейгън е написана от Антони Р. Долан, който очевидно заслужава да раздели авторството на израза с Рейгън.

 10. Izprostiavaneto na balgarite se uvelichava v progresia!!! Vsichki potavat v mizeria i moralna smrad !! I to balgodarenie na podloto upravlenie na edno TURSKO-STALINSKO URODLIVO pravitelstvo!! I kato pohlupak DOKTRINATA na izrodcheto putin!! Chervenite boklutzi manipullirat MNOGO LESNO tazi talpa ot oligofreni!! Tehnite PODLOGI kato bibitko, flint, skorpio, velemir, batko, davlat …, goshko i dr. IZRODI sa dovolni ot fekalnata masa v koiato se namirat na “toplo” !! Normalnite balgari sa v chujbina , za da dishat po-svobodno!! V BG e nevazmojno da se jivee i tvori!! Jalko za tazi PRAKRASNA STRANA prevzeta ot CHERVENI IZRODI !! Za vsichki tezi reptili edin KZA ot bate Mohamed!!!

 11. Точно така, Иво, почит и за Ан. Долан! Освен историческия пасаж в речта:

  I urge you to beware the temptation of pride—the temptation of blithely declaring yourselves above it all and label both sides equally at fault, to ignore the facts of history and the aggressive impulses of an evil empire, to simply call the arms race a giant misunderstanding and thereby remove yourself from the struggle between right and wrong and good and evil….

  ето и друго абсолютно актуално предупреждение на РОНАЛД РЕЙГЪН към днешния ден:

  the crisis of the Western world exists to the degree in which the West is indifferent to God, the degree to which it collaborates in communism’s attempt to make man stand alone without God…

 12. “sedesar za GERB” и “бат`Кире” ( http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php ):

  “Изпростяването на българите се увеличава в прогресия!!! Всички потъват в мизерия и морална смрад !! И то благодарение на подлото управление на едно ТУРСКО-СТАЛИНСКО УРОДЛИВО правителство!! И като похлупак ДОКТРИНАТА на изродчето путин!! Червените боклуци манипулират МНОГО ЛЕСНО тази тълпа от олигофрени!! Техните ПОДЛОГИ като бибитко, флинт, скорпио, велемир, батко, давлат …, гошко и др. ИЗРОДИ са доволни от фекалната маса, в която се намират на “топло” !! Нормалните българи са в чужбина, за да дишат по-свободно!! В БГ е невъзможно да се живее и твори!! Жалко за тази ПРАКРАСНА СТРАНА, превзета от ЧЕРВЕНИ ИЗРОДИ !! За всички тези рептили един КЗА от бате Мохамед!!!”

  (Това последното не го разбрах, въпреки помощта на “бат`Кире”. Другият ми въпрос към Bас е какво точно значи “sedesar za GERB”?! Бивш седесар, който сега симпатизира на ГЕРБ, или нещо друго
  ?).

 13. Не познавам руските интереси в България, но мога да кажа, че има разколебаване на безкритичното доверие в Запада” H. Al.
  Тоя от небето ли е паднал.Не знае ли за интересите на Лукойл, Газпром,Атомстрой,КТБ+Внешторгбанк и доста други.Да споменем, че тези са и монополисти в България – горива, газ, нефт, тютюн.Все акцизни и стоки.И определящи енергийната ни зависимост от Русия.А се имал за социален антрополог.Само да им припомня, че Русия е на прага на девалвация на рублата и загубите на руските компании въжлизат на 10-ки милиарди.А при международна изолация?

 14. Кръстоносният поход срещу империята на злото/върхушката в Кремъл,нямам нищо против руския народ/,обявен от безсмъртния Рейгън,рано или късно трябва да се състои.Иначе руските империалисти ще тровят атмосферата в света още десетилетия напред.

 15. Както една от героините на Г. Марков от “Задочните репортажи от България” пита: Ако България и ссср се бият на чия страна да бъдем? Сега разбрахме на чия страна е сидеров.

 16. Долен си има телевизия, какво търси в заплатената от данъците ни БНТ?
  Сигурно никой не гледа АЛФА-договата пропаганда, поради което не си заслужава да прахосва за нея “безценните” рубли на Путин!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.