Бареков си дарил близо половин милион-48 пъти над разрешеното от закона

Ако политиката наистина беше честна битка за доверието на хората, Бареков би трябвало да е закъсал сериозно- толкова недостоверни са твърденията му за произхода на милионите му.

Баснята за забогатяването му като журналист цели да оправдае демонстративното му богатство като политик , но звучи всъщност като фейлетон, който може да предизвикат само горчивия смях на всеки що-годе честен журналист и на всяко подобие на честен политик- точно толкова, колкото предизвиква мълчанието на държавните контролни механизми, призвани да се усъмнят в подобни предизвикателни фантасмагории от подобен мащаб.

Бареков вече счупи всички досегашни рекорди по наглост на тема „забогатял съм с ей тия две ръце и ще си харча милионите, както си искам”. Което, ако беше учредил партия „България без задръжки”, щеше да е представително за политическата парвенющина в България. Партия на политическите парвенюта няма да остане без избиратели, но все пак няма да е масова.

Само че той претендира да е говорител на бедните и угнетените и това прави цинизма му направо нецензурен.

В този смисъл богаташът третира наелектризирания електорат като безмозъчен добитък, готов да преглътне сдъвканите от пропагандата лъжи за натрупаното с журналистическо-мениджърски труд богатство на социално загрижения вожд, който се къпе с френско шампанско по френски курорти и още от зората на телевизионната си кариера в БиТиВи парадираше с луксозни возила и недвижимости (има доста свидетели, че познанството му с фамозния Пеевски датира тъкмо от онзи период).

Напоследък борецът за повече зъби в устите на беззъбите и за таблети за всяко българско дете успя да блесне най-невъзмутимо с ръчни часовници на стойността на няколко годишни пенсии на семейство пенсионери. И в този ред на безмозъчност, понеже лакомията му явно е неудържима, се е настанил в подобаващ за социалната му (без)чувственост милионерски имот в покрайнините на София, закупен от явно създадена за целта фирма, регистрирана на името на младички подчинени.

Разкритието, гарнирано със снимки в сайта OFFnews, предизвика немощен гърч под формата на „опровержение” откъм наемателя Бареков с уверение, че си плаща наема от джоба. Което е леко смешно, след като от същия джоб се финансира и партията му- какво значение има тази подробност за джобните му разходи от някоя и друга хилядарка на месец!

Това е същия този джоб, от който бившият журналист, по негови твърдения, е платил и наема на зала едно в НДК за учредителния конгрес на поверения му проект „България без цензура”, плюс разходите за онези 200 автобуса с учредители, докарани за целта в София.

Бездънният джоб обаче съвсем издъни своя притежател с поредното бъркане в него със задна дата. Сега вече сме уведомени, че от него Бареков е извадил още през януари 480 000 лева и щедро ги дарил на гражданското си движение.

Следите ли как набъбва сметката – калкулацията на имота, с часовниците, с френското шампанско по френските курорти, гарнирани с автобуси и наем на НДК, плюс въпросното дарение прави от този този супермен на българската журналистика магнат, замогнал се баснословно от наемен труд в рамките на броени години.

При това ние научаваме едва онова, което съответните финансисти вероятно са подсигурили с някакви доказателства на хартия (каквито за опитни счетоводители с гарантирано високопоставено покровителство едва ли е проблем да оформят) и не знаем нищо за истинските харчове. За тях можем само да се досещаме, като гледаме как златният телец на проекта неудържимо привлича известни имена, чиято единична цена вероятно никога няма да научим, но със сигурност вкупом е не по-малка от купчината пачки, схематично нарисувана дотук като обобщена картинка по данни на богаташа Бареков.

Милионерът-журналист очаква някой да му повярва, че не златният телец, а златната рибка му е наляла богатствата под формата на честно изкарани хилядарки като телевизионен мениджър през последните няколко години. Разпореждайки се с ресурса на златния телец на задкулисието, Бареков на практика ни демонстрира увереност за своята недосегаемост и това е най-яркото косвено доказателство за могъщия гръбнак на безгръбначното явление, известно с гъвкавото обръщане на палачинката в желаната от въпросното задкулисие посока.

Поредното изхвърляне на несметно богатия защитник на бедните дойде със съобщението на пресцентъра му, че той лично е дарил близо половин милион на собственото си гражданско движение. С това вероятно искат да ни кажат, че не бива да се съмняваме във финансовата бездънност на едно лично богатство, което с лекота заделя (още) половин милион и следователно няма нищо чудно щедрият дарител да си дарява и съответния разкош в съответен имот- заслужен бонус за един истински филантроп.

Това би трябвало да заинтригува пазителите на закона. Защото онези, които водят счетоводството на този безкористен дарител, малко са пропуснали да го осведомят, че си признава нарушение на закона в особено големи размери, тъй като разрешената за целта сума за физическо лице не може да надхвърля 10 000 лева. Толкова може да дари гражданинът Бареков на гражданското движение на Бареков, освен ако не става дума за цензуриране на закона, валиден само за онези български граждани, които си нямат могъщи покровители.

18 мнения за “Бареков си дарил близо половин милион-48 пъти над разрешеното от закона”

 1. Привеждам два цитата: 20 януари 2009 г.: «Бареков си купил джип “Порше” за 250 хил. лв., пише в “Уикенд”. Та ако видите “Кайен” с номер ПВ 0646 КМ, да знаете, че е неговият. БМВ Х5, което си купи лани за около 150 бона, се оказало не достатъчно имиджово за големия журналист. Откъде парета бе, майна? За такъв джип си требе джеб.”
  ” 20 ноември 2009 г.: „В ekskluzivno.blogspot.com чета, че Бареков купил два луксозни апартамента в София и редица имоти в Пловдив. А наскоро броил 200 хил. евро за триетажна къща, с огромен двор и басейн в Банкя, в локацията на ББ. Като научил, ББ рекъл: “Ей, от тоя Мазния отърване няма”…
  Сега обаче движи с охрана с екскорт,бронежилетка и всички други салтанати на “човек от народа”…..

 2. Поискайте копие от платени данъци на Бареков.
  за да има 500х. трябва да е внесъл поне 50000лв.

 3. Като журналист в големи частни телвизии плюс редовни участия като конферансие на халтури в периода 2003-2014 г. H. Бареков да е спечелил нааай-много милион и половина лева. Доколкото съм запознат/а с харчовете му, само ланците, ръчните часовници и шампанското му струват повече. А ако сам не е плащал всички тези неща през последните години, остава вероятността да е упражнявал паралелно с журналистлъка и една друга (най-древна) професия. Бойко, кажи си…

 4. “Попитали Бареков:
  – Откъде вземате парите?
  – От баща ми.
  – А той откъде ги взима?
  – От скрина.
  -А кой ги слага в скрина?
  -Аз ги слагам в скрина”.

 5. И защо е тази алчност да го пита човек, като обикновено животът на такива е толкова кратък, че не могат да ги похарчат – например Луканов, Илия Павлов, Кюлев и т.н. А ако наистина влезе в парламента, направо да спускаме завесата на тази държава.

 6. Четящите този сайт са наясно с нещата, но се притеснявам, че има голяма маса от хора , които му вярват.Нека да си пожелаем повече СМИ да разкриват истината за новия Сидеров.

 7. Уважаеми съфорумци ,няма връзка с темата р а може и да има…

  На първия линк искам да ви покажа град Батуми в неосвободена от СА Грузия :

  http://cyxymu.livejournal.com/1434829.html

  Вторият линк е от град Сухуми в Абхазия – Грузия , “освободен” от Путин през 2008 г.:

  http://cyxymu.livejournal.com/1501755.html

 8. Въпросът е: ще повярва ли гладният на сития?

 9. В България е добре , като се започне от Луканов , Желев …..цар май комунист и още и още…В Русия са зле Путин _ Медведев , Медведев Путин . Олимпиада и още нещо…две имена , а у нас ехе…..но целта е една и съща …..господар един…Money…

 10. Да не го подценяваме, все пак става дума за важен за задкулисието проект. Доколкото разбрах от публикации в други медии, дарението е направено чрез НПО, а за тях няма ограничения, тоест нещата са юридически прецизни.

 11. Ако журналистиката е толкова доходоносна, чудя се защо истински независимите журналисти са в списъка на Застрашените от изчезване видове? Личи си, че Бареков е бил много талантлив и високо ценен професионалист – нещо средно между Айнщаин и Толстой. Направо се чудя да ли да не се преквалицирам и да се пробвам на попрището на свободната независима журналистика. Едва ли съм по-некадърна от Бареков – имам две университетски дипломи. Виждам само една пречка – аз имам принципи и съвест.

 12. Всъщност, най-големият платец е друг и всички ние го знаем, изглежда само „членовете без цензура“ не са наясно. Или просто водени от келепира – я за обещавана службица, я за порция парички, важното е да получат нещо докато са там. “Корпорация за бързо политическо хранене” – така прозвучаха думите на пловдивския бизнесмен А.Червенков днес по Нова в предаването на Люба Кулезич по адрес на партията, която в момента е връчена в ръцете на Бареков подобно на табла в ресторант за бързо хранене. До вчера заедно на партийната маса, днес г-н Червенков показа заявлението си за напускане на безцензурната партия, обявено от Бареков за изгонване. Поводът – поисканата помощ за децата на бизнесмена и полученият отговор на без/церемонния/ партиен водач: “Не ме занимавай с тия деца!” И за цялото това откровение веднага след предаването прозрелият истината за корпоративната партия Червенков получава кратък ес-е мес:”Боклук”. Безцензурна безкрупулност ни очаква с новата партия на Бареков и сие! Дано повече хора си отворят очите и ушите, а не да вярват на голи обещания!

 13. Защо мy правят толкова реклама на Бареков? Колкото гласове е получил Яне Янев толкова и той ще получи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.