Цветан Василев адвокатства на Бареков

Българският банкер Цветан Василев започва да прилича на Путин в противопоставянето на целия свят. Вече опитва да се кара и на британското списание “Икономист”, надявайки се да постигне почти частичен ефект, какъвто имаше временно с “Дойче веле”, нападайки български автори на медията.

В колекцията от опити да въздейства на български и световни медии Василев притури оплакване от “Икономист” на “Икономист”, в което се изявява като адвокат на новия политик Николай Бареков.

Не знам как да да го формулирам по-меко, че да не се получи оплакване от Василев в Гугъл срещу мен, но ще рискувам: това вече е диагноза за уникално маниакално обсебване от чувство за банкерско величие и непогрешимост.

OFFnews:

При подписването на споразумение между News 7 и CNN - лична инициатива на Цветан Василев
Снимка: ТВ7
В деня, в който подаде жалба срещу „Протестна мрежа“ за набеждаване, банкерът Цветан Василев е изпратил гневно писмо до британското сп. „Икономист“ заради публикацията „Противоречиво ново лице може да определи кой ще управлява“. Статията, публикувана в блога на „Икономист“, e посветена на новия политик Николай Бареков и го свързва с медийната империя на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, и с Корпоративна търговска банка.

В днешното си писмо, подписано лично от него, Василев настоява за право на отговор, заявявайки, че публикацията за Бареков тенденциозно и манипулативно го свързва с новия политик. „Текстът съдържа неверни твърдения, целящи да накарат широката аудитория да повярва, че новият политически играч в България е свързан с и подкрепян от организирана престъпна група, включваща моята личност, както и че въпросният политик произлиза от медийна империя, финансирана от Корпоративна търговска банка“, заявява мажоритарният собственик на КТБ.

Корпоративна търговска банка и аз нямаме никакви икономически връзки с Николай Бареков, който развива политическия си проект независимо. Доколкото ми е известно, той публично е декларирал всичките източници на финансиране на политическата си инициатива, в това число всичките си банкови сметки. Никоя от тях не е свързана с Корпоративна търговска банка или с мен“, пише още банкерът.

Той отново заявява, че не финансира медии и посочва, че това е лесно проверимо през Търговския регистър на република България.

4 дни по-рано – в петък (7 март) до ръководството на „Икономист“ във връзка със същата публикация писмо е изпратила и собственикът на „Нова българска медийна група“ г-жа Ирена Кръстева. Това е поредното писмо на майката на депутата Делян Пеевски до престижното издание. Предното беше по повод статия за антиправителствените протести в България, избухнали миналото лято с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.

В новото си писмо до „Икономист“ Ирена Кръстева пък посочва, че нито тя, нито синът й притежават телевизионни канали. ТВ7 (чийто изпълнителен директор беше Николай Бареков доскоро) никога не е била част от Нова българска медийна група, пише тя. „Съответно, г-н Бареков никога не е бил служител на „Нова българска медийна група“.

Кръстева отново изтъква, че твърдението, че НБМГ се финансира от КТБ не отговаря на истината. „Тази банка няма интерес (пряк или косвен) в капитала и/или управлението на медийния холдинг и това не е единствената банка, с която моята медийна група работи“. Тя заявява, че медийната й група е независима от банки или институции в политиката си: „холдингът съблюдава основните принципи на издателската дейност, защитава независимостта на журналистическото мнение и свободата на словото“.

Бареков бе изпълнителен директор на ТВ7, а до март 2009 г. управител на дружеството собственик бе Ирена Кръстева. По-късно собствеността на телевизията бе прехвърлена от фирмата „Краун медиа“ ЕАД на едноименна кипърска офшорка и в момента е с неясни собственици.

Същевременно КТБ е кредитор на медиите от групата на Кръстева. Според разследване на сайта „Бивол“, през 2008 г. Цветан Василев – чрез фирмите си „Бромак“, „Кен трейд“ и „ТЦ – ИМЕ“ дори е притежавал 50% от издателската група. По-късно акциите на фирмите са прехвърлени на офшорна компания, управлявана от Венета Николова, която е в ръководството на търновския в. „Борба“ (една от медиите в групата НБМГ).

През 2012 г., когато телевизия News7 (в чието ръководство също беше Бареков) подписа споразумение със CNN за обмен на новинарско съдържание, Цветан Василев бе анонсиран като инициатор на договора. „Безкрайно съм щастлив, че една идея, която възникна в мен преди повече от година, вече е реалност“, каза банкерът на церемонията по подписването, на която бе заедно с Бареков.

Пловдивчанинът Бареков се изявява и като дясна ръка на Цветан Василев във футбола, откакто банкерът купи футболния „Ботев“ (Пловдив). Двамата, заедно с Делян Пеевски, имат и многобройни снимки заедно на официални коктейли

 

 

16 мнения за “Цветан Василев адвокатства на Бареков”

 1. С горчиво чувство за хумор си представям следната ситуация: Появява се новият “политик ” в кадър пред огледало и отрича да познава и да има нещо общо с лицето , което се вижда в него и в себеотрицанието си дори е готов да подпише клетвена декларация.

 2. То и децата в България знаят, че Цигането (това е прякора на Цв. В. в банкерските среди) е пълномощник на руските повелители за “Цензурата” и разните безброй медийни недоносчета.

 3. Бареков няма нищо общо с тези неща, това че познава някой нищо не значи, все пак до вчера той бе лицето от екрана и е нормално да познава много хора.

 4. Като се извинявам, че ще направя това, което не харесвам, ще изместя темата:
  Уважаеми приятели, Крим ни показва, че е задължително да премахнем репера на московския агресор от София.
  ВЪН ПСА ОТ СОФИЯ! !! Тук не е Крим! Длъжни сме!

 5. Цецката е чист като сълза, от локва по софийските улици.
  Г-н Инджев, ако някога сте се съмнянали в правотата си, вече можете да сте 100% сигурен в нея, след като троловете налазиха и вашия блог от известно време. Бай Брадър из вотчинг ю 🙂
  Поздрави!

 6. Природонаселението на това му казва:
  “Овързали се като свински черва”.

 7. Преди години, когато гледах филмът Борат, ми беше смешно. Сега обаче, когато ежедневно гледам Борат от КТБ, вече не ми е смешно, а гневно! И се чудя Борат ли повече прилича на ЦВ.В. или ЦВ.В. повече прилича на Борат.

 8. Защо Цветан Василев,Бареков,Пеевски така неистово отричат че работят заедно.Нали всички те работят на”ползу рода”,нали те са достатъчно успели и сега ги интересува само възходът на България.Защо ли?Защото успехът им идва от нещо мръсно,непочтено предателско спрямо нас българите .Червената нишка на успехът им е свъзан с Русия-това е видно.Не се знае на каква цена спрямо България.Влизането на партията на Бареков в парламента ще засили анти европеиската и проруска ориентация.Да не ни чака съдбата на Украйна.А от юг е Турция.ПАНИМАЕТЕ!

 9. Руснаците не могат да търпят някой да им обижда проекта.Мислят българите за глупаци.Когато даваха филма “Новия политик”, все си мислех, че това не може да реалност, но за съжаление у нас стана реалност.В лицето на НБ виждам точно Новия политик “без цензура”.

 10. Към Сотир
  Пернишката крадла-кметица от абв,да каже нещо за парите отпуснати за Перник за щетите от зе(еметресението.Да каже вярно ли е че има апартамент в Лондон,а не в Москва

 11. Путинският “аналог” на Прозрачност без граници ,тук се нарича Призрачност без граници.
  Сигурно заемаме най-високо дъно в путинократична й “класация”.
  В този смисъл ББЦ е продукт на призрачната путинска безцензност, за която няма граници в “родната” ни политическа фауна.

 12. До Живко Боев:

  За онези банкерски среди ли говориш, на които шеф е онзи с физиономия на психопат-рецидивист?…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.