Българският национализм е най-руският на света

Българският парламентарно представен и официализиран национализъм, на който се крепи управляващият социалкапитализъм, иска оставката на социалистическия външен министър Кристиян Вигенин заради недостатъчно проявен от негова страна героизъм в защита на руския шовинизъм.

Така е тук: българският национализъм е най-руският на света!

В самата управляваща соцпартия, както и в подкрепящата я кворумно рускопатриотична „Атака”,  недоволстват от това, че др. Вигенин си е позволил да сподели европейската позиция за непризнаване на непризнатия в аванс в цял свят путински сепаратистки референдум в Крим.

Нещо повече – и българските рускопатриотични турци, чрез депутата от ДПС с българското име Янков, защитиха от екрана на държавната БНТ в централните новини тази вечер българския руски патриотизъм с упрека, че Вигенин не се е  допитал дали има право да оспорва чисто руския международно непризнат референдум в Крим.

Тук е така: и  българско-турският национализъм върви ръка за ръка с интересите на Москва и е в крак с наложения най-руски патриотизъм в света.

Вигенин, според израза на уж българския президент Първанов, известен с екстаза си от руските енергийни проекти в България ( до степен, че един руски кореспондент подигравателно му сложи в устата „голям член”- така му се причуло, когато Първанов се възрадвал победоносно в присъствието на Путин през януари 2008-ма на енергийния му голям шлем), тичал пред вятъра.

Тук от доста време е така: (сибирски) вятър го вее Първанов на троянски кон, когато трябва да избира между България Русия.

Ето защо не е странно, че български националисти заминават да защитават българските интереси в Крим, както самите те твърдят.

Че има ли днес по-български националистически интерес от онзи, който съвпада с руския да се представят нещата така, сякаш някой реално притиска неруските националности в Украйна, за да бъде използвана тази измислица за целите на шовинистичната истерия на Путин и неговите последователи !

А за сведение на невежите, но за сметка на това доста глупави сравнения с други кризи, като босненската и косовската, българските гузни русофили, наричащи се нелепо български националисти, трябва все пак да знаят няколко неща:

–         Нито Босна, нито Косово, защитени от НАТО срещу въоръжената с тежки оръжия банда на Милошевич (при опасността от продължаващо изтребление в неравната битка за оцеляване на цивилни и техните граждански опълчения срещу сръбската армия и присъдружните й банди главорези, породили като реакция след това и опониращи главорези също да вършат зверства), не са поставяли дори на теория въпроса за присъединяване към друга държава.

–         И в Босна и в Косово, за разлика от Украйна, при етнически мотивираната агресия на Милошевич се ля кръв на стотици цивилни, жертви на въоръжения до зъби режим на проруския Милошевич, преди да се стигне до умиротворителната операция на НАТО. За да й противодейства, бандата на Милошевич, изпаднала най-сетне в отбранителна позиция, прибегна до отвличания на войници на ООН , които връзваше за телефонни стълбове като щит срещу въздушната мощ на алианса ( след като месеци наред обстрелваше без реално противодействие с артилерия Сараево от близките хълмове).

–         И Босна и Косово бяха доведени до гражданската война от агресивно-шовинистичната-болшевишка политика на руския съюзник Милошевич, който практически обяви война на етнически принцип на косоварите. Направи го с реч насред Косово поле, възбуждайки най-примитивни шовинистични страсти сред своите сънародници, призовавайки ги към етническа омраза, довела до най-кървавата европейска война от Втората световна война насам ( спряна именно от НАТО, в която и България беше приета след своя принос във възпирането на руския опит да попречи на усмиряването на Милошевич).

–         Нито един косъм не е паднал от главата на руснак в Украйна, докато в Косово и Босна падаха глави със стотици. Именно това наложи безпрецедентната, първа по рода си от основаването на НАТО международна ( а не едностранна имперска) намеса там.

–         Нито на сън, нито на яве ( както е видно днес) никоя от участвалите в усмирителната операция срещу Милошевич държави не е целяла и не е реализирала каквито и да е териториални придобивки- за разлика от това, което в момента прави Русия.

Но тук е така: българският т.н. национализъм е най-руският в света и не признава някакви си факти, освен ако те не са продиктувани като такива от Кремъл!

 

 

 

17 мнения за “Българският национализм е най-руският на света”

 1. Tozi primitiven, izroden, absurden, “nacionalizum” zhivee i raste blagodarenie na idiotskata liubov na nai-neshtastnite inache hora na planetata – bulgarite – kum tehnite porobiteli – ruskite VARVARI. Za men dvata fenomena sa vzaimno svurzani, ako ne s drugo s obshtia si koren, skrit niakude v bulgarskite geni.

 2. Много ми се искаше г-н Инджев да коментира сплашването на СЕМ от страна на др. Кутев по повод на „предаването” Деконструкция на П_тьо Волгин.

 3. Г-н Инджев, да Ви се беше намерила една добра дума за позицията на външния министър – това щеше да е обективно и честно.
  Все пак не е често явление наш министър, а и кабинет, да се изказват в защита на българските и европейските интереси.

 4. Иво е съвсем прав. Идете в което и да е училище и вземете списък на децата от преди съветската окупация от 1944 г. и тези от днес. Ще видите десетки руски имена като Зоя, Мая, Игор, Альоша и т.н., които съвсем ги нямаше в детските списъци даже и по турско време. Да не говорим, че сега почти няма хора с име Никола или Димитър. Всичко станаха Николай или Дмитри. За каква България можем да говорим когато не можем да опазим поне имената на децата си от руския национализъм. Сравнете това с Грузия и Украйна, където местните имена не се променят на руски, въпреки страшния натиск от Москва. А у нас без някой да ни го иска се натискаме да ставаме руснаци. И всички се правят, че не го виждат и мълчаливо одобряват.

 5. По повод “подкрепата” на бълг.политици П.Шопов и сие на бъгари в Украйна.Знаят ли те че след септемр.въстание хиляди българи емигрират СССР.80% от тях загиват в Гулаг.Повече отколкото в Диарбекир.Проф.Герасимов-ВХТИ лично ми е разказвал за това,самият и семейството му емигранти,които успяват да се върнат в България и да се спасят.Неговит тъст агроном в Украйна спасява хиляди селяни от глад,като ги научава засаждат “очичките” на картофите,а останалото използуват за храна.НКВД научават за това и го разтрелват на място,През 90-год. от Лубянка го реабилитират.Проф.Герасимов след процеса Тр.Костов лежи в Белене.Неговата дъщеря Лиляна е съпругата на Ан.Луканов.Братът на Веселин Андреев,Благой Дим.Богданов,подводничарите и хиляди други подмамени и унищожени.За тях да поплачат нашите т.н “патриоти”.Тяхните гробове не се знаят.а камоли паметници да има.Да направят списък на фамилиите дали кръвен данък на Русия.Да не говорин за нашите преселници от по ранни времена.Срам!Срам от нашите продажници “патриоти”.

 6. Няма сила, която да отвори очите на хората, които сами си ги затварят!
  Да правиш паралел с Косово и Босна, и с Крим трябва много широко да си си затворил очите за релността и да следващ “правата линия” на Путин и българските му храненици.

 7. Към Камен
  Да наистина Вигенин,чест му прави че покрепи българските и европийските интереси.Приятно съм изненадана.Така трябва.Достоините и полезни за България дела трябва да се подкрпят за да имат куража управляващите да ги извършват.

 8. @D.Savova
  Напълно сте права, г-жо Савова,трябва повече историческа светлина върху този период и изобщо за съдбата на българите там-нали все за тях уж реват нашите рубладжии, а все се умълчават за геноцида, който понасят точно българите в Таврия. Наскоро в Русия (от свестен автор!)излезе голяма студия за Димитър Гачев, големият философ, музиковед и естетик, който загива в ГУЛАГ.Не е само до българите-препоръчвам филма “Испанци”(има г в мрежата). В него се разказва за испанските комунисти,които след насъсканата от Сталин гражданска война и обуздаването на болшевишката агресия от патриотичните сили на ген.ФРАНКО емигрират в СССР! Избират щастието и свободата в родината на цялото прогресивно човечество,демек, значи. Добре, ама като виждат изпитват на гърба си какво е там, си казват мале-й-й-й-й, Сакра Мадонна, че то много хубаво било при ген.ФРАНКО, ама няма връщане! Всичко във филма е самата истина, случайно познавам един от техните потомци “съветски испанец”, роден 1940, днес хирург, та той ми е разправял същата история.

 9. Много смешно, и даже тъжно, е това русофилство.Защитават Путин, пък като същински пирати си разпределят парите от ЕС.Да вземем даже небезизвестния случай с парите, които усвоява Моника Станишева – милиони за пи ар акции, доста съмнителни, след като Хохегер , като страна в тези акции бе осъден в Австрия, а Моника се сдоби с нови европейски пари.Първанов е още по-ясен.В ЕС бяха спряли да го канят.Притеснява ме друго.С тази бурна подкрепа на очевидно агресивни действия на Путин от нашите националисти + социалисти, кой знае какъв начин за включване в Азиатския съюз, бяха приготвили за нас.Не случайно ни заселват руснаци с бързи темпове.

 10. Милошевич имаше много мирни опции за действие , НО избра военната, която донесе само жертви на СЛАВЯНСКИТЕ народи на Словения, Босна, Хърватия, Сърбия,и най-накрая ,и НЕ в такава степен и на мюсюлманите от албански произход в Косово.
  Имаше предложения след 1990г. Югославия , да остане в границите си, но като конфедерация.
  Имаше предложения за мирна подялба.
  Преди това имаше предложения към ФЕДЕРАТИВНА Югославия да стане втори балкански член ,след Гърция, на Европейския съюз,което щеше да позволи и по-ранното приемане на България , Румъния и даже Турция в ЕС.
  Последната опция можеше да запази ЦЯЛА Югославия , като член на ЕС, НО нацибольшевика Милошевич НЕ искаше някой да оспорва ТОТАЛитарната му власт, даже с цената на ТОТАЛно орязване на територията на самата Сърбия.
  В примитивизма си той не забеляза ,че всички югославски републики са с население със СРЪБСКО, или близко до сръбското родословие ,разбира се без албанците в Косово и “македонците” в “Македония”.
  Путин и путинофашистите има от какво да се поучат от разпадането на Югославия, НО имат ли капацитета да го проумеят???………

 11. Если завтра война… “Маленькая” бедоносная?!
  delo.ua 13 марта 2014, 10:51

  Что такое монголо-татарское иго? Это введение ограниченного контингента монголо-татарских войск на территорию братской Киевской Руси по просьбе прогрессивно настроенных удельных князей!

 12. А какъв ли ще бъде резултата от референдум, проведен в Калининград( Кьононгсберг)където немскоезичното население е преобладаващо и не вярвам да е очаровано от руските си господари. Или референдум на Курилските острови сред японско-говорящо население.
  Каква ли ще бъде “дипломатическата” реакция на Масква и нашите русофил-националисти?

 13. ЙОРДАН , РСФСР е съставана от много народи, които са по-древни от руският.
  Ако се допитат до всеки от тях …… резултата за Путин няма да е никак приятен!

 14. @ Стамбо

  Стамбо, моля дай малко повече инфо за този филм”Испанци”. Нещо не го откривам в нета. Моля за английското му име или име на режисьор с които да го издиря. Предварително благодаря. (Моля нашия домакин ако мисли че това е лично съобщение да не го публикува)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.