Путин ще освободи и нас от русофилството

Един ден, когато Путин доведе страната си до пълно опозоряване в очите на света, руснаците ще се срамуват от него точно като германците от Хитлер. Но дотогава мнозинството от тях подкрепят шовинистичната му пагубна политика точно както германците по времето на Хитлер.

Руският народ може и да ученолюбив, но явно не се учи от грешките на другите, а своята „грешка” Путин засега не може да разпознае.

А какво мисли мнозинството от българите? Ще бъдат ли така добри социолозите да проучат този въпрос, за да стане ясно „къде сме ние”?

За близо 14 години на власт Путин постигна това, което Хрушчов и Брежнев не успяха да направят за десетилетия по отношение на отчуждаването на приятелски на руснаците народи, като чешкият например.

Грузия досега беше най-големия успех на Путин в унищожаването на една вековна духовна връзка на Русия с народ, възпитаван в дух на уважение към руския език, културата, религията и закрилата срещу общия отомански враг от през 19-ти век. Става дума за емоция, като тази в България, но още по-дифузионна! Защото в Русия от столетия живее голяма наследствена грузинска диаспора, а в Грузия руското влияние се изразяваше във възприемането на руския език като втори роден.

Путин взриви с един (военен) удар това наследство и превърна един от най-естествените съюзници на страната си във враг. Вероятно завинаги.

Ако в Грузия Путин си изпроси този поврат с помощта на бомби, снаряди и куршуми, то в Украйна направо надмина себе си, като възпламени антируски чувства без един (явен) руски изстрел. Засега.

При това украинският народ наистина е много, много близък до руския. Много повече е близък отколкото българите ( да не говорим за грузинците, които са напълно различно племе от руснаците)- толкова е близък ,че далечните народи няма начин да различат по говора или външността руснак от украинец.

Вече никой не се съмнява, че Путин е направо чудотворец. Може всичко, щом е в състояние с такава лекота да похарчи трупан през вековете руски национален капитал, инвестиран по света и да преобръща наопаки пластове в отношенията с народи, култивирани от столетия.

Чудя се само какво чудо трябва да стане, за ни подхване и нас, че най-после да се отървем от петата му колона тук. Явно само със спиране на природния газ насред най-люта зима няма да стане- вече опита и не му се получи.

Южноосетинският сценарий никак не е за препоръчване, макар по него да се работи чрез масираното нахлуване на руски собственици на имоти в България. Те са точно толкова приносители на руски паспорти, колкото и южноосетинците, които поискаха закрила от Путин срещу грузинската държава и я получиха в такива военни количества, че сега няма начин да се отърват от освободители си.

При това стотиците хиляди руски собственици в България са не просто руско говорещи, а направо са си руснаци, които са на път да накарат българите по Черноморието да проговорят руски, за да ги обслужват подобаващо на парите им.

Ами ако се оплачат на Путин, че не са доволни от обслужването?

Добре, че все пак сме НАТО, за да запазим сервитьрската си чест от военно наказание!

Окупираната от Русия Южна Осетия мъждука като беден соцроднина спрямо процъфтяващата с бесни темпове съседна грузинска земя. Така, че – мерси, не си пожелавам точно този сценарий за освобождаване от проруските илюзии чрез пряка руска окупация. Пък и гадните американци са ни приютили във военната си организация нарочно, за да не позволят да бъдем освободени толкова лесно от русофилството си с военни средства.

Ок, няма да е лесно, но за Путин няма невъзможни неща и все ще измисли нещо.

Бих му препоръчал да депортира един цял събор български русофили в конски вагони- сравнително евтино и бързо средство за изтрезняване от проруския махмурлук. Неговия кумир Сталин вече го е правил с целокупното българско население на Крим, обвинено барабар с децата, че е вражеско и съответно преместено през 1944-та безплатно в степите на Казахстан. Какво пречи при днешния напредък на техниката това да се повтори през 2014-та?

Пристигат съответните емисари на събора край язовир “Копринка”, изпяват мощно и заедно песента „Калашников” ( от филма на русофила Кустурица, който вече се изказа яростно на страната на Путин срещу украинската агресия)  и под едноименните дула натикват като копърки във вагоните русофилите, излекуват ги от русофилството като само те си знаят в Сибир и накрая ни ги връщат замразени като Георги Димитров в мавзолея.

„Копърките от Копринка” – става за мезе!

Бързо, лесно и най-важното- проверено като мярка. Бая български комунисти са минали по този път и повечето са се излекували от паразита на болшевизма завинаги ( макар и предимно посмъртно).

Истината ви казвам, от втора ръка знам. Вуйчото на жена ми Димитър Гачев, известен български страдалец в съветските концлагери, е мъртъв пример  в семейството. А такива има в много други български семейства, в които едновременно с това има и разстреляни от т.н. народен съд ( като дядото на същата моя съпруга).

За начало от Крим ни подсказват варианти за проверка на чувствата  като пробен камък в опитите да бъдем освободени от задушаващата имперска любов ( към нашето покорство).

Най-напред провериха реакцията ни с един шамар срещу български журналист, повален от няколко братушки на земята и заплашен с пистолет. И нищо…След това настъпиха с демонстрация на враждебен обиск срещу екип на БНТ. И нищо…После му отказаха акредитация. И пак нищо…

Държелив народ сме и такива водачи си избираме- трудно ни отказват от навика да обичаме окупаторите и колонизаторите си!

Засега българската реакция, ако изключим онази, която се равнява по колективната на ЕС, се изразява в обръщането на другата буза и в изблик на сълзливи проруски емоции от страна на български доброволци, хукнали да защитават мъничката, слабата, мирната и онеправдана Русия от шепата ( все още живи след колективните сталински репресии) кримски татари  и онези цели 25 на сто от населението в Крим, които все още си позволяват да си признават, че са украинци.

Както се казва, руската имперска традиция големият да бие малкия и това да се смята за геройство, е жива в душата на всеки български русофил, готов да се присъедини към побоя на великана спрямо джуджето в името на т.н. българщинА ( която в случая няма нищо общо с обикновената човещина)!

Вярвам обаче, че Путин има план и за нас.

Вярвам, че ще ни излекува не по-зле от Чехия ( родината на на панславизма) и от Грузия ( най-древната покръстена православна държава),  и от Украйна ( най-близката по етнически и езиков признак до Русия страна). Щом успя с грузинците и украинците, ще намери подход и към нас, колкото и да се дърпаме.

А сметката на Путин накрая ще му я види руският народ, на който можем да помогнем да се освободи от този майстор на разпалването на антируските чувства по света, като откажем съпротива срещу освобождението на България от петата му колона. Така ще дадем своя принос в изолирането на голия факт, че Путин катализира русофобията по света по начин, по който е нараствала само германофобията след 1939-та година.

 

17 мнения за “Путин ще освободи и нас от русофилството”

 1. Великолепен анализ. Нека не забравяме, че Путин е избран, подготвен физически и психически от КГБ. Той може да се разбере само с хора с промити мозъци като неговия. Той съществува поради това взаимно разбиране с единствената група, която поддържаше и поддържа властта на главатарите в Кремъл. За тях главното е страхът, че ще загубят властта. Това е гръбнакът на тяхната политика. Това определя и средствата, които използваха преди и сега. Терор и дезинформация. Някой да беше чул, че осетинците или украинците преследват руснаците, евреите, българите. Някой да беше чул, че същите тези хора, с които Путин се разбираше, са били преди два месеца върли фашисти. Някой да беше чул, че украинците са променили условията за руския флот в Украйна. Някой да беше чул да са попитали руснаците в Украйна, дали искат към връзките им с Русия също така да имат връзки с Европа. Не става въпрос само Европа или само Русия. Те искат и двете и в Украйна и в Крим и в Осетия и в Грузия и в България. На това Путин казва едно голямо НЕТ, и че само той единствен може да бъде големият вожд. За това Иво съвсем вярно пише, че отчуждава от себе си не само целия свят, включително и голяма част от руснаците. За съжаление, той съвсем не може да види този основен факт и предизвиква огромни страдания на милиони хора.

 2. Големия бос Сталин ни докара,чрез дилърчето Димитров най-лошия наркотик”комунизъм”. Сега новия бос Путин с новите си дилъри Бареков,Сидеров и подобни ни пласират метадонова програма”русофилство”. НЕ МЕРСИ!!!

 3. Като слушам цял ден “аргументите” на путинистите, че Янукович е легитимен, а сегашните управляващи на Украйна – не, защото дошли в резултат на военен преврат, изведнъж се сещам, че така идват и самите създатели на “Великата страна на съветите” преди около 100 годи, така идват и техните побратими, българските предатели и родоотстъпници и убийци, българските комунисти през 1944 г. Дали да не включим тези аргументи в по-нататъшните спорове със самите тях. Все пак тяхната логика трябва да е валидна на първо място за самите тях. А пък какво следва от това, да му мислят анализаторите. Техните си анализатори!

 4. ЗА ЕДИН ЧОРБАДЖИЯ, КОГАТО УМРЕ

  Веч умря! Умря горкият!
  Отърва се веч светът!
  Четир души го влечът,
  в гроба му да го зарият,
  червеиците да гостът.
  Сиромаси, кат видяха,
  че отнасят тоз мръсник,
  радостен изпущат вик,
  дрипите им се засмяха.
  Ази плача пък от жал!
  Не че той е на носило,
  но защото бих желал
  да го видя на бесило!

  Иван Вазов

 5. Браво на грузинците,а къде сме ние.

 6. На вниманието на Горан Брегович: Има много индикации за това, че Калашников е пролетарският параван на работата на германския изобретател Шмайзер по създаването на автомата “Калашников”, с използване на противооткатното действие на изгорелите газове и така пикантно отбелязан в творчеството на г-н Брегович. Шмайзер е бил автор на подобно, но не толкова добре конструирано оръжие от 1939 г., през войната е бил пленен от руснаците, след което е бил използван по специалността си, като е вземал изумителна за военнопленник заплата. Логично е останал анонимен за сметка на авангардната изобретателност на човека от народа, полу-образования сержант от Ч. армия. Това ми разказа статия в един понеделнишки брой на в-к 24 часа.

 7. АЛФА-ПАРАНОИКЪТ вече открито заявява че УКРАЙНА Е ИЗЛЯЗЛА НЕЗАКОННО ОТ СССР ??!!
  Следователно КОНЦЛАГЕРЪТ СССР трябвв да се възстанови и АЛФА-ВЪЗКРЕСИТЕЛЯТ ще се опита да го направи.
  Всички народи (вън от концлагера) имат исконното право единствено да се “присъединяват доброволно” към концлагера, обявайки самоопределение като концлагеристи.
  Векторът на присъединяване към концлагера се приветства и поощрява и с това са заети интелектуалните капо’.
  Правото на концлагеристите да обявяват самоволно излизане от концлагера или да бягат от него НЕ СЕ ПРИЗНАВА (това е повече от естествено) и се наказва от Закона на концлагера с линчуване.
  Това е АЛФА-ЛОГИКАТА на шефа на концлагера (АЛФА-КАПО’) , изпълняващ длъжността Император на концлагера, глорифицирана и от БГ-ПУТриотарите, понастоящем на власт.

 8. Блестящо и остричко, истинско удоволствие е този анализ. Браво, Иво. Питам се къде са потомците на тези стотици изчезнали българи…Защо се чуват гласовете само на Брегович и подобни. Тук в Берлин видях на про-Украйнски митинг супер готин плакат на Путин с характерните мустачки озаглавен “Путлер”.

 9. Г-н Инджев, гледам телемост Москва-Киев организиран от До///дь.онлайн и един от участниците изказа много точен термин, съвсем в стил-Иво-Инджев – АВТОМАТОномия на Крим.

 10. Здравейте г-н Инджев,

  Хареса ми статията, но бих искал да направя една фактологическа корекция.
  По-скоро Кустурица, а не Брегович, е този пламенен апологет на Путин. Може и Брегович също да е “в каручката”, но Кустурица беше този, който сътвори това: “Ако Путин е Хитлер, то маймуната е произлязла от човека”.

  http://www.vesti.ru/doc.html?id=1362987

  Не се заяждам – просто обичам точните факти.

  Поздрави и успехи,

 11. От където и да погледнеш,понятието ПУТИНИЗМ автоматически води до асоцията: СТАЛИНИЗЪМ,ХИТЛЕРИЗЪМ,ЖИВКОВИЗЪМ..,ШОВИНИЗЪМ,КОМУНИЗЪМ,НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ,ФАШИЗЪМ.

 12. Завърших висшето си образование в Западна Украйна-Лвов. Учих заедно с украинци, руснаци, поляци, евреи, казахи, литовци, естонци, латвийци, чеченци, белоруси и въобще-с цялата палитра националности, които се бяха натъкмили да учат именно в този град. Сега ботоксовият фюрер реши, че нещо, което отдавна се е решило чрез мирни преговори, подписани документи и т.н. не важи, а важат неговите “изисквания”. Та рускоезично население има и в Аляска, Канада, Австралия, Германия, Полша, Литва, Латвия, Естония, България, и където се сетите по света. Означава ли, че следващите сме ние? И макар много от българите да наричат русите свои братя, няма да може подобен диктатор да ми каже като какъв ще се определя-директно си купувам с пенсията АК-47 (може и китайски) и тръгвам напред. Може и в първите часове да ме свитнат, но няма да се откажа да си защитавам родната земя. А това, че Путин с действията си ще излекува и последните симптоми на русофилство у нас, няма никакви съмнения. То каракачанката Бъфи не го харасва, та камо ли читавите българи. Да живей България!

 13. Много ми допадна този анализ. И аз често се замислям точно за това – как с болните си имперски амбиции Путин ще настройва собствения си народ и неговите истински приятели срещу водената политика.Но много ми са странни някои българи, като кмета на Тополовград, например. Днес по “Хоризонт” чух интервюто му и поставяйки се на мястото на всеки негов честен избирател бих го питал: Какво ще дириш ти, г-н кмете в Крим? Ти дори историята на района не познаваш, за какви интереси на тамошните българи ще ми говориш, че отиваш да ги защитаваш? погледни си твоя град, че е в дъното на всякакви класации, а си тръгнал по свирката на Павел Чернев да оправяш “голямата политика”! И бих му поискал оставката! От такава болест се надявам да ни излекува поуката от Украинската криза, когато в крайна сметка тя ще се реши.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.