Българските заложници в руската пропагандна агресия

В пропагандната война на Русия за доказване правото й да се разпорежда в Украйна със сила, едно от оръжията й е взимането на заложници. Такъв се оказа в един момент и самият президент Плевнелиев, който беше длъжен да предвиди, че както и да обоснове заминаването си за Сочи (особено СЛЕД клането от нощта на 20 февруари в Киев), ще бъде употребен от Путин. Както и стана.

Сега президентът ни заговори с език, близък до острата критичност на Запада срещу руската агресия, но за съжаление прави това след като показа онази слабост, от която същата тази агресивна Русия се възползва вече.

Снимката на ръкуващия се с Путин български президент не е никаква импровизация, а добре скалъпена провокация.И за съжаление тя печално напомня, че последното ръкостискане на кървавия сирийски диктатор Башар Асад с европейски президент преди да се нахвърли срещу собствения си народ, също беше с български президент. Казва се Георги Първанов.

Антибългарската кампания за антиевропейски цели се води също с филмчета, разпространявани по интернет и подвластните на Путин телевизионни канали. Бълват ги кремълските мозъчни центрове, като Руския институт за стратегическия изследвания ( РИСИ) на генерал Леонид Решетников. В тях той бащински хвали „Атака” като единствената достойна ( по критериите на руския шовинизъм) партия в българския парламент.

В тези филмчета систематично се оплюва българската бедност като резултат от европеизацията на България и за целта се употребяват известни лица на руската пета колона в България- напоследък към тях беше присъединена и кметицата на Перник Росица Янакиева.

Но да оставим „пропуснатите ползи” по отношение на това,че президентът Плевнелиев пропусна да откаже на Путин унизителното ръкостискане, от което нямаше как да избяга, щом му отиде на крака

Понеже няма полза да спориш с американец, решил да става талибан или с българин, решил да се прави на руски миротворец, мислех да пропусна да се занимавам с темата за българските доброволци на страната на огромната Русия срещу …какво?

В какво и на кого точно помагат застаналите на страната на грубата сила и агресията, при положение, че нито един украински куршум не е изстрелян срещу руската мечка?

Отговорът на този въпрос си заслужава усилието.

Баснята за защитата на българите, които никой не напада, е толкова нелепа, че наистина не си струва да й се опонира. Но въпросът е в това, че дори и да става дума за шепа хора, решили да блеснат с нестандратната си международна ориентация, бройката в този карамбол няма значение.

Руската пропагандна машина е заработила от доста време на  пълни обороти като българомелачка за целите на пропагандното си кюфте, което иска да пробута на съседите си, обърнали поглед към Европа и гръб на натрапваната им азиатска алтернатива на Путин. Политици и кремълски агитатори бълват антибългарска помия, ровейки в раната на българската относителна бедност в рамките на европейския просперитет, за да доказват на опитващи се да се освободят от руската опека съседи, колко вредно е да си европеец.

На мястото на българските власти отдавна бих реагирал на тази кампания по-остро, отколко руското външно министрество истеризира спрямо цветния спрей на българите. Той вбесява мимикриращите съветофили у нас и в Москва заради „посегагатества” спрямо знаците на рухналата (върху главата ни) съветска империя, наследени от времето на съветското колониално иго, превърнало България в безгласен придадък на един доказан труп, изпод който и днес се мъчим да изпълзим.

Антиевропейската кампания на Русия с използване на българска пропагандна кайма, вмирисана на руска войнишка партенка, е злонамерен и враждебен акт срещу основното завоевание на българския преход към демокрация под формата на европейска интеграция- същата, която брутално беше отказана на България чрез съветската окупация и колонизация.

Тук всяко днешно фунда(ментално) нещастие се оправдава с 500 години турско робство от преди близо век и половина, но за съветското заробване от втората половина на миналия век е наредено да се мълчи.

В България вместо „План Маршал”, предложен и на нас за измъкване от икономическото тресавище ( след три години изтощително до крайност хрантутене на половин милионна окупационна Червена армия), марширува маршал Толбухин начело на Трети украински фронт.

Този марш става пагубна алтернатива на „Плана Маршал”, наторил западноевропейското процъфтяване. Маршът на съветския маршал предопределя за близо половин век изоставането на България, над която днес сталиноподобната руска пропаганда се подиграва за резултата от изнасилването, породило трайни малформации върху българската снага.

Ето на тази гадост помагат т.н. български националисти с претенцията си да защитават потомците на репресираните от сталинизъм българи, които и днес не смеят да шукнат срещу новия Сталин, зинал да анексира територии, сякаш онази една шеста от света, която командва еднолично, му е малко.

 

24 мнения за “Българските заложници в руската пропагандна агресия”

 1. Генетичният СПИНолог на спиногенетиците в БКП, сигурно е по стара большевишка инерция е забравил , че СЕМ регулира електронните МЕДИИ , а не се занимава с електронната ПРОПАГАНДА.
  Трябва да предложи закон за електронната большевишка пропаганда(ЗЕБП), на която след това да си назначи Большевишки Кабинет за Електронна Пропаганда(БКеП), който да следи за спазването му!

 2. П.П. г-н Инджев, моят коментар се отнсяше за Волгин и Кутев, но някакси е попаднал в следващата ви статия , за което се извинявам!

 3. По написаното нямам коментар, който да ви обожествява и да ви казва, колко сте велик, така че няма да напиша, какво мисля, защото така или иначе ще го цензурирате.
  Радвайте се на феновете си, след като сте избрали да бъдете рок звезда вместо публицист…

 4. Не знаех за наличието на РИСИ и влезнах да прочета какво пишат и естествено останах втрещен – в една от статиите кандидат на историческите науки пише, че САЩ били дали 10 млдр.$ да обучат “протестиращите на Майдана. Същите ги нарича нео нацисти, а гражданите на Крим не искали да са под властта на “тирани”. И виждате ли Крим бил 200 години част от Русия, а Хрушчов го подарил на Украйна без да пита главния съвет на СССР и затова трябвало да си се върне към Русия…ауу пропагандната руска машина работи на пълни обороти вече, дано Запада се осъзнае на време, че нещата са наистина сериозни и Путин е здраво изкукал.

 5. До Крум Рачев
  Защо бе ,напиши го.Или направо да се обърнем към опорните точки на Путинга.Аз например съм писал тука доста,но не си спомням някога да съм възхвалявал автора на блога.Плюс това темата толкова ясна ,че само чугунена чутура може да има забележки към по горе написаното

 6. Към КРУМ РАЧЕВ.Круме,Круме,зная че не можеш да свалиш червените си очила,но г-н Иво Инджев е МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТ ПУБЛИЦИСТ,доказал се със своята прозорливост и компетентност,не само по вътрешно българската тематика,но и по международната такава.Не съм адвокат на Инджев,но смятам че е под достойнството му да влиза в диалог с тебе,нещастен РУБЛАДЖИЯ!

 7. Крум Рачев | март 13, 2014, 14:15

  Господине,
  Ами не пишете колко е велик авторът и домакин на блога.
  Напишете това, което си мислите самият Вие:
  – Мислите ли, че “бандеровците” са сподвижници на Хитлер?
  – Мислите ли, че демонстрациите в Киев през февруари са предизвикани от Сорос, САЩ, ЕС и вся остальная сволочь?
  – мислите ли, че руският спецназ, нахлул в Крим, е самоорганизиран кримски отряд за самозащита?
  – Мислите ли, че подписът на Русия през 1994 за гарант на целостта на Украина е нищо неозначаващ и е залъгалка за лековерни? И че договорите трябва да са временна заблуда за врага?
  – Мислите ли, че Крим принадлежи исторически на Русия и сал един Хрушчов я дарил?
  – мислите ли, че няма украински народ и че Украина означава покрайнина на Русия?
  За това пишете! Пишете какво мислите!

 8. @Крум Рачев

  Успокойтесь,товарищ Рачев! Дано и мен не ме цензурира, защото аз се осмелявам да изразя поне частица от Вашата проникновена мисъл. И так, Иво Инджев не е никакъв публицист. Той е злостен агент на американския империализъм и реакционите кръгове на Запад, яростен антисъветчик, който с грязно и грозно перо в злокобната си ръка хвърля мрачна сянка и черни петна върху светлата надежда на цялото прогресивно човечество, сияеща от кремълската звезда, минската такава от маршалската фуражка на Лукашенко, пхенянската колона на идологията чучхе, 30 метровия златен паметник на Туркменбаши и златната тоалетна чиния във вилата на др. Янукович.
  Короче говоря, нехороший человек этот Иво Инджев!
  Сега доволен ли сте, др. Рачев? Ето че се получи, в този блог цензура няма, за разлика от страните, където властва Вашият идеал!

 9. Червенокожите не мислят – те изпълняват заповеди. Най-любят да изпълняват руската заповед “Убий българина!” И го убиват с каквото им падне от хиляда и косур години насам..

 10. Срещнах в нета един Крум Рачев ,дето бил некъв Д.П.Н.-това дофтор на политическите нАуки ли е?
  Божкеее, за тва сме на тоя хал,Божке! Ей хора, трябва човек да си плюе в пазвата, да не земе да изкука толкоз на дърти години…Тоя ще да е като оная предната -Нина Дюлгерова-ръб до ръба ,майно льо,чугун до чугуна…
  Да пази Господ!!!

 11. Аз пък съм доволен че такива като г-на Рачева са открили истината. Well done дет се вика г-н Инджев – току виж сте постигнали невъзможното – да налеете малко акъл в чугунените глави на другарите.

 12. Най-големият русофоб в света е… Кремъл!

  Никой друг не е причинил на руснаците (измъчен и смачкан народ, комуто арогантно пробутват поданство на “велика” страна като компенсация за липсата на елементарен стандарт на живот) такива чудовищни злини, каквито им е причинила собствената държава.

  “Величието” на Русия се храни буквално от нещастието и мизерията на руския народ.

  Така че, (искрените) български русофили трябва сериозно да се замислят кого подкрепят: руснаците или вековният им мъчител – руската държава (Кремъл).

  За професионалните “русофили” е ясно – те не обичат никого, освен парите.

 13. Друго си е като “остриета” на социдеята Дърева, Симов, Волгин и прочие примкнулись към тях левеещи ексдесничари, “имената са омразни” и няма да им правя евтината реклама тук да не фигурат в база данни на световни анонимни медии. СНН, Файненшъл таймс, Ройтерс, Франс прес и други и други. За да не те търсят никога защото и не са чули за горните и сподвижниците им по воля и неволя когато трябва да се потърси авторитетно мнение на утвърдено име от Източна Европа. По проблеми отнасящи се не само примерно за сегашната кримска криза но дори и за смяната на художественият ръководител на Болшой театър.
  Кой разбрал-разбрал.
  Да обобщим. Гроздето високо, та кисело.

 14. Българи в Крим се нуждаят от защита, ама от Русия.Вече няколко български журналисти бяха грозно нападнати в Крим и третирани като врагове на Русия.Какво ще кажат рублофилите за това.Ще мълчат, защото не им изнася.Та ясно е кого защитават доброволците – руските империалистически интереси на олимпийския гръмовержец , Путин.

 15. Иво и колеги, този текст на великия ПОЛ ДЖОНСЪН е писан през септември 2009. Знаех английския оригинал,но го намерих пак,като ровичках из руски сайтове днес. Освен това, стана ми жално за нашите служебни читатели от ул. НЕЗАБРАВКА в края на работния ден, макар,че чекистите не спят никога. Е,и те ще прочетат как ясно Путин е наречен гангстер-изобщо анализът на Пол Джонсън върху Русия демонстрира смазващото превъзходство на англосаксинската консервативна мисъл над всвъзможните левичарски идиотщини.

  Мы находимся в состоянии новой ‘холодной войны’ с Россией? Не думаю. В данном случае мы наблюдаем, как история повторяется: в первый раз это была трагедия, во второй – фарс.

  Проблема с настоящей ‘холодной войной’ состояла в том, что хотя Запад выиграл ее в том смысле, что Россия распрощалась с коммунизмом и утратила большую часть своей империи, у руля осталась элита старого режима.

  В Германии в 1945 году одержавшие победу государства-члены антифашистской коалиции могли весьма основательно проводить политику денацификации. Одни представители нацистской элиты были повешены, другие после долгих годов тюремного заключения навсегда лишились возможности занимать высокие политические посты. Искоренение нацистской идеологии увенчалось успехом, и на свет появилась новая Германия – демократическая сверху донизу. В результате на протяжении более пятидесяти лет ни во внутренней, ни во внешней политике страны не наблюдалось возврата к экстремизму. Германия – страна надежная, миролюбивая, и до робости несклонная к авантюрам.

  Россию же, напротив, никогда не оккупировали и не перевоспитывали. Ни один человек не понес наказание за преступления, совершенные Сталиным или его преемниками. 20 миллионов жертв советского коммунизма остались неотомщенными, а их угнетатели, которые еще были живы в момент краха коммунизма, сохранили свои должности. Одним из них был младший офицер тайной полиции Владимир Путин.

  И, действительно, бывшие сотрудники КГБ процветали в посткоммунистической России, особенно после того, как связали себя финансовыми, семейными и политическими узами с новой нефтегазовой плутократией. Благодаря двум этим элементам Россия стала гангстерским государством.

  Россия не знает другой идеологии кроме удержания власти любой ценой и обращения ее себе во благо. Она не обременена верховенством закона, которого в этой стране не существует. Нет там и каких бы то ни было нравственных принципов. Однако националистические настроения присутствуют, и Россия может использовать и использует ксенофобию народа, чтобы заручиться поддержкой для своих авантюр за границей.

  Таким образом, у России гораздо больше общего с нацистским, чем со сталинским государством. Это не значит, что Путин – второй Гитлер. Он скорее похож на Генриха Гиммлера, главу СС, самого хладнокровного и расчетливого члена нацистской верхушки. Путину свойственны все уловки, а также жестокость, безжалостность и бесчеловечность прирожденного сотрудника секретной полиции.

  Путинская Россия – внушительная фигура на мировой шахматной доске. Или выглядит ею. Но она не может внушать страх так, как это делал Советский Союз эпохи ‘холодной войны’. Население России более чем вдвое меньше, чем было в СССР. Она утратила значительную часть своих природных ископаемых и промышленных мощностей. У нее уже нет империи, которую она может использовать. Население старится, страдает от алкоголизма и последствий этой зависимости, в стране низкий уровень рождаемости и низкая продолжительность жизни. По многим экономическим параметрам Россия похожа на большое государство ‘третьего мира’, сильно зависящее от экспорта товаров одного только сектора промышленности – энергоносителей.

  Пыль в глаза

  Характерный для первых лет XXI века резкий рост мирового спроса на энергию – следствие стремительной индустриализации Китая и Индии – создал у российской элиты иллюзию всемогущества. Они использовали рост национального дохода страны для перевооружения и улучшение собственного благосостояния. На повышение же уровня жизни населения средств было выделено немного. Элита надеется, что в ее силах не дать иссякнуть золотому дождю, поэтому она прибегает к энергетическому шантажу и вновь поглощает сателлиты, утраченные при крахе коммунизма.

  Западу нечего бояться, если только он останется сплоченным и проявит благоразумную осмотрительность и терпение. Время работает против российской клептократии. Цены на нефть стали снижаться. Они будут продолжать падать, причем еще стремительнее, по мере того, как нынешний кризис мировой экономики снизит спрос, особенно со стороны ведущих азиатских экономик.

  Становятся доступны новые источники нефти и газа. Меры по замене газа другими видами топлива, особенно в США и Европе, приносят плоды. Мы снова начинаем строить АЭС. В долгосрочной перспективе действие впрыска агрессивного адреналина, полученного Россией благодаря ее нефтегазовым ресурсам, закончится. Россия вернется к своему истинному состоянию – статусу бедной, плохо управляемой страны, с военными силами, которые ей не по карману, отчаянно нуждающейся в иностранном капитале, который сама же отпугнула своим грубым и агрессивным поведением.

  Уцелеют ли Путин и его коллеги-гангстеры при возвращении России к грубой действительности, это еще вопрос. Будем надеяться, что нет. Но не стоит проявлять излишний оптимизм. С медведем, богат он или беден, всегда нужно держать ухо востро.

  Пол Джонсон – видный британский историк и писател

 16. Кои българи?! Тия дето Сталин ги мори от глад, или ония дето ги интернира в далечния север, да умрат от каквото дойде?!

 17. Познайте колко от съюзниците на Русия ще признаят референдума в Крим:

  а)0
  б)0
  в)0
  .
  .
  .
  я)0

 18. Относно Крум Рачев

  Колеги, я не се хабете с този трол.
  Да го игнорираме.

 19. Доказан публицист.А целта на вашето съчинение? Да въздействате на кого? Омразата на българи към Русия благополучно се отглежда и расте необеспокоявано – нищо ново по темата.. Освен това пропаганда срещу Русия в момента на високо ниво,няма нужда да повтаряте едно и също – банално и скучно (приказка “Голият крал” – какво от това,че всички повтаряха едно и също?).Политика – лъжица само за голяма уста.А България,като “относително бедна” (едните отнесоха всичко,а други останаха бедни) може само да взима страна,а не да има собствено мнение.И безгранично право да плюе великите без опасност да се окаже на тяхно място… Рускиня съм,живея тук над 20 години и свикнах да слушам,как оплюват Родината ми.. Това е политика,и не ми пречи да обичам моите приятели тук.Те са чудесни и добри хора.. Пиша в последни дни защото ми дойде в повече от вашата омраза .. Може би един ден и по моята глава ще лети коктейл “молотов” от някой местен “демократичен и мирен свободолюбивец”? Или,най-добре,направо изстрел в чело? Как призовава представител на днешната украинска власт? http://sevastopol.su/news.php?id=58590 Тогава вие,като виден публицист,ще се почувствате ли щастлив,че целта ви е постигната?

 20. Към виктория:

  Изповядвате съветската военна мантра за нападението като най-добрата отбрана. Не знам дали знаете, но в СССР ( поне преди Втората световна война)във военните академии изобщо не е била изучавана отбранителна тактика- смятало се е за пораженство…
  Та и Вие така..
  Абсурдно е да се изживявате като “жертва” в държава, която е най-русофилската в Европа и доказателствата за това са не само стърчащите стотици неми свидетели на този факт ( повече от 80 от тях славят вероломната окупация на България от Вашата родина,а не обратното- Вашата родина окупира моята родина, а не обратното-Вашата родина колонизира насилствено моята родина, а не обратното,превърна я в посмешище за независимите държави, а не обратното- опитайте се да схванете неоспоримия исторически факт).
  Но русофилството тук не само не Ви стига, не само Ви е малко, но и Ви е омръзнало някой да си позволява да е повече българин, отколкото русофил. Това е нахално във висша степен!
  Това с “куршума в чело” е факт за хиляди българи- с ръцете на руските подлоги в България или пряко с руски куршум ( вече ще говоря и пиша с категориите на руското, щом държите да си говорим за родина и “прескачате” съветската специфика). Самоожалвате се с някакво измислено за целта предположение за куршум спрямо Вас , а всъщност би трябвало да кажете едно “извинете” за смачканата от Вашата родина моя родина, откъсната от Европа като дете от майка си при селекцията на жертвите в концлагер ( в Русия концлагерите са построени преди нацистките- нацистите се учат от Вас на концлагери).
  Това, че сте руския не ви освобождава от задължението да сте преди всичко човек, който поне малко да е схванал що е това една огромна държава, като Вашата родина, да мачка една малка държава, като България. Или искате благодарности за това?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.