БСП е курица, а не ястреб, потвърди Станишев

Приключи снишаването на БСП в очакване бурята ( от общото международно възмущение) да подмине истинската й руска род(н)ина. БСП изпревари дори „кримчаните” с проруска нагласа и се присъедини към редките птици в света, готови да кацнат на ръката на Путин.

Наложи се в деня на демонстративното противопоставяне на Кремъл срещу целия свят чрез незаконния референдум за руско узаконяване на сепаратизма в Крим, странната (като за пред света- у нас си я знаем) българска соцптица да се приземи в своето кремълско кукувиче гнездо, около което тревожно кръжи от самото начало на руската инвазия в Украйна.

От дълго пазеното мълчание ( с цел да не засегне някак си Путин) излезе лично и лидерът на партията Сергей Станишев. Днес той ни увери, че грабливата иначе столетница не е ястреб, когато стане дума за жеравите на Путин, известни с това, че си летят заедно в едно ято с руския президент.

“Не очаквайте България да бъде сред ястребите в Европейския съюз” ( когато се обсъждат вече неизбежните санкции срещу Русия), най-после формулира той очакванията ни да го видим да гука като троянски гълъб на мира в синхрон с войнственото грачене на руските главатари.

Очаквано също така Станишев навърза в едно Русия и Съветския съюз със знак на равенство между тях- се постави в ролята на патенцето от приказката, в която глупавата стопанка навързала пиленцата уж , за да ги предпази от ястреба, а той ги грабнал колективно благодарение на това.

„ Ние имаме наши интереси, наши традиции. Чисто културно и емоционално отношението на българите към Русия е съвсем различно от това на прибалтийците, които имат друга драматична история, свързана с Русия и Съветския съюз, или на Полша или някоя друга страна,” разграничи ни той от останалите сълагерници в бившия съветски лагер като хора, които си обичаме надзирателя.

След партийния пленум в Боровец, на който социалистите ни официално свалиха маските на европейци и се обозначиха с отличителните прокремълски знаци, контролирано изтече информацията, че е имало и предложение БСП да формулира откровено проруска позиция с поклон към руската агресия в Украйна. Идеята явно е да сме благодарни, че все пак много меко са подкрепили твърдата ръка на Путин срещу Украйна и международните закони.

Освен знакът на равенство между Русия и СССР, твърдолинейните ни путинисти са измислили и друг номер за пред своите избиратели и като избраници да бранят интересите на руската пета колона у нас.

„Никога срещу Русия и никога срещу ЕС”, формулира тази балканска бакалска хитрина Георги Кадиев.

Авторът на прословутата статия „Гущерът си къса опашката”, с която се опитва преди близо две десетилетия ( от името на тогавашния могъщ бос Илия Павлов)  да изпере образа на организираната престъпност като й нахлузи бяла якичка, илюстрира с това сравнение за пореден път идейната всеядност в умовете, сърцата и джобовете на червената върхушка у нас. За нея да си европеец, демократ и свободен човек е същото, като да си, азиатец, автократ и потисник на свободата.

Дробят ни руска попара и ни карат да я сърбаме като европейска!

“Ние, заедно с още няколко страни – членки на ЕС, сме най-малко заинтересовани от санкции, от които вероятно големите губещи ще са няколко източноевропейски страни”, каза в подкрепа на всичко това формално безпартийният премиер Орешарски, оправдавайки „експертно” една хипотеза, с каквато би могъл да се ангажира само някой астролог в телевизионен сутрешен блок.

Вярното в пророкуването му е само това, че каквото и да предприемем в каквато и да било международна криза, винаги ще сме сред най-пострадалите, щом липсва автентична българско воля за спазване на поетите съюзнически задължение и съзнанието, че това произтича от принципи, а не от „култура, традиции” и други подобни оправдания за проруски сепаратизъм във вреда на евроатлантическата общност в труден момент.

Изпадналият в немилост пред партийния елит на БСП Кристиян Вигенин се опитва с другата буза да отбива шамарите на съпартийците си за посещението си в Киев. За целта набляга на нелепата теза, че  си е позволил да навести новите управляващи в украинската столица, за да защити (от тях, ръкувайки се с тях и поднасяйки цветя на кървавия Майдан, явно!) добре интегрираното в Украйна българско малцинство.

Очевидно Вигенин приема тази проскубана роля на унизен външен министър, който не подава оставка и с това показва, че няма нищо против да го хокат вътрешно за провинение срещу външен господар.

Ставаме свидетели как се материализира  презрителната спрямо нас съветска песничка, според която „курица не птица, Болгария не заграница”. В солово изпълнение днес тя беше изтананикана от шефа на БСП и ПЕС Сергей Станишев, който ни уверява в добре известната истина, че не е ястреб по отношения на руската мечка. Държи да препотвърди декларативно този доказан с дела факт, за да не го отлъчат от ятото на Путин.

Ами да, не е ястреб- кокошка е, при това троянска, която снася кукувичи яйца в брюкселското гнездо!

12 мнения за “БСП е курица, а не ястреб, потвърди Станишев”

 1. А нима сте очаквали другаря Станишев да посмее да застане срещу Руската агресия??
  Странното тук е, че (досега) Вигенин се държи най-адекватно за българските интереси и ангажименти. Ако е вярно, че е съглсен да го критикуват за това му поведение като външен министър, другарите са решили демонстративно да излязат от европейското ни русло и “задрапват” в източна посока, в прегръдките на самодържеца (им)…

 2. България отдавна си има ,, сокол – управител ” на интересите на ,,освободители ” …..В едно днешно интервю, един бъдещ политик спомена , че Турция налива пари на Касим Дал ….тогава на Х идро – механика, , кой налива пари , толкова финансови гении има в България , а Народа , беден …

 3. Въпрос: кога е писано това?

  …Чужденците, които описват Русия, помагат на русите да лъжат целия свят. Какво може да бъде по-угодническо от писатели, стълпили се тук от всички краища на Европа, за да проливат сълзи на умиление над трогателната фамилиарност на отношенията между руския цар и неговите поданици /…/ Или Русия още не е описвана от хора, независими по своето обществено положение и духовни качества, или престижът на деспотизма е толкова силен, че даже и най искрените умове, попадайки в Русия, изгубват свободата на съжденията…

  Отговор: през 1839 г. от маркиз Астолф дьо Кюстин

  Извод: ясен за всеки, който не носи мужишко-челобитен манталитет-неунищжима характерстика на българските рубладжии

 4. Кофти. Паисий получи пореден еднозначен отговор на въпроса си.

  Тече 25-та година от началото на така наречения преход.

  ГФР организира олимпийски игри 27 години, след като камък върху камък не беше останал в държавата.

  Горе-долу толкова години бяха необходими БКП да отчете победата на социализма, да стартира етапа на развитието му като последна стъпка към комунизма.

  И търпението ма Мойсей би се изчерпило в татковината ни, страхувам се.

 5. „Никога срещу Русия и никога срещу ЕС”. Под ЕС Кадиев може да е имал в предвид Евразийския Съюз. That make sence.

 6. “България можем да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели, санаториуми и почивни бази. Това заяви зам.-министъра по туризма Бранимир Ботев на московското туристическо изложение “Интурмаркет”, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.”
  Не повярвах като го прочетох.И то сега, когато целия свят се възмущава от Русия на Путлер.И как този раздава така земята ни.Да не му е бащиния.За граждани на ЕС не може, руснаците ги молим и откриваме нови консулства в руски градове, за да им улесним достъпа и утре да ни анексират.Ужас.

 7. “Курица не птица, Болгария не заграница” – презрителната песничка, на която все не й се вижда края. Прав сте,Иво. Аз вече не знам в коя страна живея… Може би, трябва просто услужливо да напуснем България и да я отстъпим на руснаците(тези руснаци,които се заселват в Бургас нямат нищо общо с познатите ми умни и интелигентни приятели от Русия) – да си строят курорти, да си имат училища и да носят всичките си лоши практики, мръсотия,презрение,арогантност и т.н. тук!!! Чета и не вярвам на очите си – що за нагли държавници-дупедавци имаме???
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3687574 – Каним Русия да си прави курорти у нас
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3687864 – Пускат анкета за руско училище в Бургас
  Само да вметна – предлага им се училище с обучение по РУСКА!!! образователна система – БЕЗПЛАТНО!!! И В ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ У-ЩА НА Бургас(с плувен басейн), и то без да осигурят едно работно място! По централните ни улици има поне десет руски имотни агенции (и реклама във всеки руски сайт), които предлагат с покупката на имот БЪЛГАРСКО! ГРАЖДАНСТВО И СРЕДСТВА ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!!!
  Продажност и алчност са проклятието на България! Ще чакаме и поредния Путин един ден. Моля, хора, ако има във форума някой юридически грамотен и запознат да каже къде в Брюксел да пишем за ситуацията с тези чужди граждани? Не мисля, че европейското законодателство е толкова лоялно колкото нашите русофили.

 8. Кадиев символизира левичарската лигавщина-и така,и така,тоест никак.Чуди се какво да каже,пък и явно,толкова му е акълът.За сетен път трябва да съжалим,че единствено Германия и Франция действат задружно и твърдо.И пак,и пак да съжаляваме,че го няма Рони(Роналд Рейгън-най-великият американски президент за всички времена).Западът трябва да действа по-твърдо,задружно и неотстъпчиво.

 9. Г-н Инджев, и колеги коментиращи, бих искал да споделя с вас ТОТАЛНИЯ СКЕПСИС за бъдещето на Европа в който ме хвърли през последните дни това което чета като статии, репортажи и коментари в италианската преса.
  Пробвах и да напиша, пояснявайки ЗАЩО този референдум е нелегитимен, тъй като във всеобщата боза от съвършенно неадекватни (хиляди) коментари все пак някой се осмелява да попита ЗАЩО?
  В два вестника написах коментар с едно и също съдържание, че ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ ДЕЙСТВАЩАТА КОНСТИТУЦИЯ НА УКРАЙНА за да се даде оценка на легитимността на този референдум и че според нея той е НЕКОНСТИТУЦИОНЕН. В двата случая коментарите ми бяха баннати. Става въпрос за “Кориере делла сера” – псевдодесен и “Джорнале” – десен вестник. За “Република” не говоря изобщо – той е по песоглавски силно про-ЕССР.
  Цялата вина е хвърлена върху САЩ и ЕС, върху Обама, Ромпой и Барозо , като репортажите им са написани така че един вид те са решили че референдумът е нелегитимен и сякаш те налагат мнението си над това на народа. Нито дума не е обелена за Конституцията която е истинският израз на народната воля.
  Фанфари отвсякъде, Путин е герой !!!!
  Много моля колегите от други европейски страни да си кажат мнението за ситуацията там.
  За мен тази Европа е изкрейзила, санкциите няма да имат никакъв ефект т всичко ще се преглътне и забрави.

  ИЗРАЗЯВАМ МОЯТА ПЪЛНА ПОДКРЕПА НА ВИСОКОУВАЖАЕМАТА г-жа ВИКТОРИЯ НУЛАНД !!!

 10. Въпреки, че бях апострофиран веднъж от изключително уважаемия от мен СТАМБО, продължавам да твърдя, че случващото се е огромният шанс на украинския народ да се отърве от задушаващата прегръдка на руската мечка. Вярно, предстоят им трудни години на борба и бедност, но това, да отстъпят населените с руснаци територии е по малката беля. (обичам да използвам други обозначения за този етнос, но г-н Инджев невинаги пуска подобни определения). По голямата беда е да живееш в държава, в която една трета от населението е неподдатливо на цивилизоване в пълния и широк смисъл на думата. И не смятам, че Естония е пример, който опровергава тази теза, но това е друга тема.

 11. Въпрос: СС имал ли е ИЗОБЩО един ден трудов стаж?
  Отговор: Има, има ,и още как, има потомствено крепостно робуване на кремълските помешници, за което е лауреат на потомствена стахановска премия по продажност!…………………………………………………………………
  СС явно НЕ брои(ЗАЩО ли?) 70-те години обща болшевишка окупация, която споделяхме с Балтийските страни и Полша, НО от която, те успяха да се отърват все пак преди 20-на години, ние НЕ!
  В това е “разликата”, и се радвам , че СС , все пак , я е забелязал.

  Друга РАЗЛИКА , че България заедно с със своите съюзници, спомогна за ОСВОБОЖДЕНИЕТО им(на Балтийските страни и Полша) от вековно РУСКО РОБСТВО на 3 МАРТ 1918г.
  Но явно горният ФАКТ , не може да бъде осмислен от СС,и болшевишката банда – БКП! То си е така, требва и четене, не става само с гола болшевишка пропаганда!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.