Израждането в секциите на Крим със секциото на калашниците под шовинистична упойка

 

В избирателните секции на полуостров Крим днес се (из)ражда със секцио новият ред на Путин, който е адски горд, че може да прави напук на целия свят. Израждането се извършва с калашници под шовинистична упойка под хипнотизиращия поглед на маскирани въоръжени наблюдатели от Русия.

Кремълските стратези настояват, че има такова животно като руска демокрация, алтернативна на западната. Това е дедокрацията на дедо ни Путин.

Дедокрацията изправя бруталната решителност на едноличния режим в Москва срещу привлекателната сила на плуралистичния западния пример, привличащ  милиони източноевропейци на Запад. Крайният резултат ще бъде трагичен за Русия, която няма как да спечели третата световна война за умовете и сърцата на човечество, погребало неотдавна съветския комунизъм в световен мащаб.

Но дотогава…

Спекулантите от Кремъл отлично знаят, че западните демокрации нямат никакво желание да жертват своето градено от поколения благоденствие в пряк военен сблъсък с империята на милитаристичната ирационалност, стъпила на вековната парадигма за „величието“ на Родината като всепобеждаващ побойник, горд с владението над една (слабо населена от мизерстващи в мнозинството си жители) шеста от територията на света.

Казано накратко, когато дрогиран побойник с изцъклен поглед ви напада вербално в затвореното пространство на градския превоз, предпочитате да слезнете на първата възможна спирка, отколкото да се въргаляте с него на пода дори при пълна увереност, че можете да го смачкате от бой. Не и без да омачкате и окървавите себе си, разбира се.

Въпросът е кой е полицаят, на когото трябва да звъннете след това, за да постъпите принципно и да не оставите побойника да тормози останалите пътници. В България няма такъв, тук на власт е коалиция от латентни съветофили, предвождани от откровените си началници по тази линия от „Атака“.

В световен мащаб „полицаят“ е САЩ, държавата, която е сравнима с ЕС по икономическо могъщество и заедно с него е десетки пъти по-силна от агресивната Русия, но за разлика от западните европейци разполага както с военно възпираща сила далеч над руския военен потенциал, така и с енергийния противовес на руския шантаж.

Само 4 от щатите- Охайо, Пенсилвания, Ню Йорк и Индиана, имат брутен вътрешен продукт, равен на руския…

При истинска конфронтация, към каквато провокира Путин от позицията на побойника, с когото никой не иска да се бие, няма вариант, при който Русия да спечели каквото и да било, освен разорение и дестабилизация на собствената си многонационална държава, раздирана от вътрешните противоречия на една империя, сглобена и удържана под общ скиптър по правилата на средновековието.

Парадоксът е, че знаейки истината за съотношение на силите, Путин разчита именно на заплахата от дестабилизация: не ни се противопоставяйте, защото сме готови да отидем по-далеч от вас в създаването на проблеми с разходите по погребението ни. Могат и да не ви вкарат също в гроба, но ще ви вгорчат живота до степен, която е неприемлива за свикналите на добър живот народи!

Ясно е, че авантюрата на Путин със секциото в Крим е мъртвородена в стратегически план. Отчаяните опити на путинистите да търсят легитимност в сравнението с Косово, където Западът се намеси след дългогодишна гражданска война, разпалена от руския съюзник Милошевич и тормоз над косоварите със стотици жертви сред тях, се натъкват на ясния отговор на реалностите: Косово е призната от 105 държави в света, докато окупираната от Русия Южна Осетия например – само от три. Така ще бъде и по отношение на мъртвородения експеримент с анексирането на Крим от гледна точка на международното признание.

Да не говорим, че в Косово никога не е ставали дума за силово присъединяване към огромен съсед чрез негова солова акция, за да бъде ползван случаят като прецедент за сравнение със ситуацията в Крим, завладян от Русия чрез мобилизиране на петата си колона, подготвили плацдарм за пристигането на руски войски и анексия от Москва чрез имитация на законопобно гласуване в условията на фактическа чужда окупация.

Когато става дума за петата колона, аналогиите с нашата действителност са наистина смущаващи.

Колкото и да сме загубени обаче, щом търпим съветофилската действителност, в която сме забъркани, все пак не всичко е загубено за нас. Дори напротив – открива се уникален шанс да се освободим от московските пранги. Уж скритата картина с абсурда на съветофилщината в една отделно взета държава от НАТО и ЕС се прояснява вече и за слепите. Има реална надежда да бъдем разбрани най-после от западните ни съюзници, които да „прозрат“ кой е основния проблем за кретащата на опашката на европейските народи България.

На малка България й трябва малко подкрепа от големите партньори, за да постигне много в освобождаването от опитите тук да се наложи дедокрацията на Путин, на когото нашите съветофили гледат като на дедо си Иван под европейски робство.

Увъртането на нашите управляващи, опитът им за отстъпление от малката крачка напред с осъждането на руската намеса в Украйна, прави най-после видим за целия свят феноменът в НАТО и в ЕС да има държава, оглавявана от повече или по-малко прикрити ментални съюзници на Путин.Ревизията, на която БСП подлага вече ясно дори и сдържаното взимане на европейската страна досега, е МНОГОзначителна.

С други думи, секциото в секциите в Крим води до мъртвородена анексия, но и до раждането на надежда да ни освободи от мита за дядо Путин като освободител от брюкселско иго, заробващо България с правила и високи стандарти, мъчителни за низките и дребни душици.

 

21 мнения за “Израждането в секциите на Крим със секциото на калашниците под шовинистична упойка”

 1. Подобни неща си мислех и аз тези дни. Имаме една поговорка – “Всяко зло- за добро”. Ситуацията сега не само в Украйна , а и целия Европейски съюз е напрегната. Изходът от т. нар. референдум в Крим и реакцията на нашите политици и тези от ЕП са важни, защото на хора като мен дето се надяват вече 25 години в БЪлгария да се установи демокрация, да има ред, да има сигурност, да можеш да си планираш живота поне 5-6 години напред- на такива хора ни писна да се надяваме, че реално България ще стане достойна членка на Европейския съюз. Живота ни мина в надежда. Сега вече картите са свалени, маските са захвърлени и от изхода на играта зависи какво да правим от тук нататък.Така че всяко зло- за добро- мъглата ще се вдигне и ще стане ясно куклите в пиесата коя ръка ги движи зад паравана.

 2. Мерси Иво. Това същото го казах на един приятел в началото на украинската криза. Когато нормалните политици от нормалните държави осъдиха случващото се… от нито един от нашите “играчи” не излезна с нещо в подрепа на Украйна и против Русия.. Всички тия за мен са спонсорирани с Руски пари за наша жалост..

  От време на време се напъвам да гледам RT и ми прави впечатление че основният аргуемент на руската пропаганда е че взелите властта в Украйна били фашисти. Признавам си, като рожба на комунистическият строй за мен думата е нещо много лошо срещу което трябва да се хвърляме в бой без точно да знаем какво значи. Трябваше да погледна изрично определението..

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

  Путин и неговата “демокрация” заедно със северно-корейците и китайците са единствените страни в света днес които са може би най-близо до определението за фашизъм.
  Но както казах по-горе, руската пропаганда разчита на подкрепа сред населението като активира понятия дълго време набивани в главите на същото. Ако не беше толкова трагично щеше да е адски смешно..

 3. Втората Студена Война е студения душ за разпалените изнасилвачи на демокрацията в Европа и особено в България. Само нова Желязна завеса ще постави клиенто-путинистите в кошарата на блеещите за кривата гега на оффчаря им Путин. Това е щадящият скалпел за изрязване на остатъците от метастазите на Октопода на злото в демократичния свят. Жалко за украйнците, защото половината от тях ще останат в карантината до излекуването на руския путино-шовинизъм, жалко за гражданите на Крим защото се отдалечава надеждата за свобода и благоденствие. Жалко за народите на Империята, защото ги чакат няколко десетилетия агония до разлагането на октопода. Тъжна гледката на провисналите лица на българските клиенто-русофили..Утре ще заскърцат веригите на Желязната завеса, а те колкото искат октопода да ги приласкае на родна българска земя, толкова и се дърпат да се измушат под завесата в посока на любимата им диктатурка, защото друго си е да си в лъскавия свят на проклетия Запад…Сега започва новото хемелеонско превъплъщение на комуно-олигархията ни – от кафявото почервеняване към бозаво посиняване. Вече наблюдаваме как гущера започва да сменя цвета си. А на евроизборите ще скъса и опашката си.

 4. Нека всички заслепени поклоници на съветския модел да си зададат простия въпрос, как толкова години Крим не се сети за референдум, а чак след като руските войски влязоха, много набързо се организираха.
  Руската демокрация е много проста, човекът е безправен индивид призован да служи на олигарсите. Много пъти Путин е заявявал, че традиционната демокрация няма приложение в Русия и че в Русия всичко е по- различно.

 5. Само малко допълнително уточнение. Щата Калифорния има брутен вътрешен продукт 2.19 трилиона долара, който е по-голям от Руския -1.9 трилиона.

 6. Поредният кръстопът – Путиниада и светът отива по дяволите дефинитивно или за незнайно колко десетилетия.
  Вриант две – на влиятелните “приятели” на властта в Русия им светва, че нова студена или гореща война с източниците на богатството им е неизгодна.
  Във втория случай – сбогом Путин.
  Да се надяваме на второто – светът ще стане едно по-добро и най-вече по-цивилизовано място.

 7. Имам усещането, че Крим е вече отписан от запада а така наречените политически и икономически санкции ще са предимно по телевизията.

  Вчера гледах Ралица Василева по CNN и ми направи впечатление, че много от вече известните факти (с минимум 3+ независими източника) не бяха показани. За сметка на това видях 2 пъти един и същ пропаганден про-руски филм за историята на Крим в същото предаване на г-жа Василева. Някак забравиха да споменат, че там са изселвани гърци българи и гърци.

  Друго дразнещо нещо е големия приоритет на изгубения самолет, който е основната новина в CNN вече повече от седмица.

  Истината е че Комерсантъ, BBC, CNN и всички големи преиначават и прикриват фактите. Ето една новина която е вече на 2 дена и нито една телевизия от горепосочените не я показва:

  Станни хеликоптери на UN – Ми24: http://www.liveleak.com/view?i=724_1394912713

 8. Проблемът г-н Инджев е, че те (съветофилите) искат това освобождение от Брюксел!
  Надявам се в кълчищата в които се оплете Путин със агресията в Крим да не изпрати и на нашата пета колона войски(те си).
  А и медийната (им) пропаганда е всеобхватна – няма телевизия или радио, предаване или статия в които да не ни “уведомяват” многозначително, колко много зависим от Русия(та им). Плъзнали са като хлебарки навсякъде, където има и малка възможност за даване на гласност на съкровените им мисли и мечти.

 9. Руснаците трябва да бъдат поставени на колене икономически, независимо какво това би струвало на цивилизования свят! Това е по-малката цена която нормалните страни трябва да платят за да спрат новият Хитлер! Бидейки чудовищни шовенисти, руснаците, подобно на всички комунисти разбират САМО от груба сила. СЛАВА НА УКРАЙНА! ГИБЕЛ за окупаторите на Украйна!

 10. Неотдавна имаше протести (пред Министерството на правосъдието май бяха) на македонски и български граждани заради това, че в изискването за издаване на българско гражданство от македонците се очаквало да … докажат българския си произход. Тогава с приятели се чесахме по главите как, аджеба, може да се изисква такова нещо. Че македонците са българи, няма две мнения. Но как да го докажат, завалиите? То си е направо подигравка… Сякаш не им стига, че са ги били, за да се нарекат македонци, та сега и да доказват, че не са. Много тъпо и нахално от страна на българските власти.

  В контекста на събитията в Крим, какво ли би станало, ако българите в БЮРМ решат да докажат българския си произход с един референдум за присъединяване на част от … държавата им към България?

 11. Според мен Путин “настъпи мотиката”. Крим е камъкът на врата му, който ще го потопи. Федерацията отива към “разфедериране” – неруските области в нея, независимо от статута, гледат навън и все по-трудно ще става задържането им. С какво?
  Нашите съветофили са ревнали по форумите да не се пишело с омраза за Русия. Не става дума за омраза, а за “ненависть”, ако схващат разликата. А, и пак за тях – ударението е на първото “е” – за всеки случай, щото са принципно неграмотни.

 12. На фона на двете последователни УРА-Путиниади в Сочи беше много логично да се очаква подобряването и на 146%-ния РЕКОРД в консенсите за ВЕЛИКОРУСКАТА ИМПЕРИЯ. И те не закъсняха.

  Ето поне два от тях:
  Одобрение на политиката на АЛФА-ОБЕДИНИТЕЛЯ на великоруските земи бе получено и от ОТВЪДНОТО откъдето някои духове, отдавна напуснали нашия реален свят отправиха подписите си на ПУТриотичното съгласие с нея.

  http://life.pravda.com.ua/society/2014/03/15/157703/

  Един друг РЕКОРД в масовото честване на присъединяването на нови земи към ИМПЕРИЯТА бе отбелязан и в Забайкалската деревня Красный Великан където бе извършен незапомнен жест на масов героизъм.
  11 съвето-мутанти предсрочно дадоха живота си в прослава на ВЕЛИКАТА ПОБЕДА В КРИМ.

  http://lenta.ru/news/2014/03/16/velikan/

  Очакваме рекордите и от Задунайската деревня.

 13. Родните съветофили спокойно могат да кажат сбогом на Южен поток.

 14. Pozdravlenia za statiata g-n Injev, kakto vinagi tochna, udovolstvie e da vi cheta.

 15. Г-н Върбанов,
  Ралица Василева бе един от първите журналисти, “имплантирани” в уж независими западни медии. (Вж. Веселка Сергиева, Теодор Троев, Еми Барух, а Джуди Демпси бе директно “закупена” от таваришч Луканов Андрей Карлович. За щастие, повечето от работодателите им се усетиха и ги поуволниха, но в САЩ явно IQ е по-нисичко). Манипулативната журналистика й е не хоби, а специалност. За подобни изяви по време на първата война в Залива бяха я снели от ефир за 6 месеца. Може би това предстои отново, и за повече.
  Хеликоптерите МИ-24 – това са едни от добрите бойни хеликоптери, поради почти пълната липса на електроника са неподвластни на радио-електронни атаки. Бронята му го прави трудно узвявим за наземен огън, има добра товароподемност, а дърводелското му изпълнение има и положителна страна – лети дори при тежки повреди. Вероятно затова ООН е чартирало такива хеликоптери. Дано да съм ви полезен.

 16. Не само Южен поток отива на кино, а и Евразийския проект на Путин.Без Украйна няма как да стане.А Крим тепърва ще му струва много.Доставките на газ, вода, ток зависят от Украйна.Затова му трябва и Херсон.Ще видим кой ще спечели войната на нерви.Въпросът е- Кой ще спре Путин?Няма как да стане без ЕС да си развали рахатлъка.Щом германски канцлер се продаде за печеливш пост на Путин, какво да говорим за нашите рубладжии.Пък те така са научени от соц. време.Искаха да изтъргуват даже държавата ни за 16 република.Интересно дали бащата на Станишев е гласувал за това?

 17. @Zukerman: това една много разпространена басня из Европата, че IQ-то тук в Щатите било по-ниско. Истината е, че CNN e еквивалента на Правда и тук никой не ги гледа. За това всичките им псевдо-журналя им са като др. Василева. А иначе тук има и бая овци с ниско IQ. Tе населяват главно източните и западните брегове и Hollywood. Всичките гласуваха за ислямисткия полу черен марксист, който за сега живее в бялата джамия.

 18. До .500 S&W:
  Ами питайте чичко Гугъл, там се виждат данни, че РъБъ се движи от 2-ро до 14-о място в света. Е, явно не се вземат пред вид политиците ни, това ще ни смъкне в класацията. А и резултатите от последните избори на САЩ, каакто пишете, само потвърждават тезата ми. Поздрави!

 19. До: Posted by Радост | март 16, 2014, 13:24
  Да планираш живота си поне 5-6 години напред? Т.е. да вземеш кредит и да си сигурен, че можеш да го върнеш… я пак го кажи да се посмея… Понеже се сещам за много примери основно от САЩ за фалирали и останали на улицата граждани точно заради фалшивата сигурност давана от парадигмата на съвременния капитализъм с неговите постоянни флуктуации заради идеята за безкраен икономически растеж основан единствено на бъдещи вземания. Сигурна ли си че нямаш предвид сигурността на например плановата икомика, която е много по-добре съобразена с ресурсите на планетата и това да не ги изхабиш за отрицателно време, докато се пъчиш с пре-високия си стандарт на живот? 😉

 20. Човек който претендира да разбира Американският модел и препоръчва “планова” икономика всъщност не разбира нищо от този модел.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.