(К)римската империя на Путин

Въоръжен мъж напуска хотел Москва в Симферопол, Крим.

Въоръжен мъж напуска хотел в Симферопол.

Снимка: Ройтерс

Референдум-дум-дум…

В обектива на случващото се в Крим се виждат негативите на обективната невъзможност организираният ( но и дълго сдържан националистически руски) ентусиазъм на референдума да бъде възприет като  международно призната проява на легитимно волеизявление в един нелигитимен акт на деклариране на студена война срещу здравия разум, създаващ взривоопасен прецедент.

Москва го създаде от позицията на една самотна в агресията си регионална сила (световна по значение предимно по силата на тоталитарното си ядрено съветско наследство), срещу правилата на международните отношения.

От този референдум бяха изключени по дефиниция всички несъгласни с наложената от руските окупатори воля за волеизявление под дулата на калашниците.Това качи процента на охраняемите  пред урните местни жители до нива, характерни за времето на сталинизма, когато от Крим биваха депортирани по етнически признак ВСИЧКИ българи (арменци, гърци, татари), нарочени колективно за врагове.

Онези, които гласуваха на 16 март в Крим на върха на щиковете на руската империя, вероятно пак биха спечелили при честни избори, макар и не с 93 на сто.

Честният въпрос обаче е кой, как и защо изобщо им организира този международен позор, който отваря кутията на Пандора с надпис: „сепаратисти от всички страни, разединявайте (се), обединявайки се”!

Диктаторите, заченати в диктатура, възпитани в нейния дух и невъзпитано продължаващи съветската традиция да окупират и организират предрешени избори,  не признават нищо по-малко от пълната, тотал(итар)ната победа – дори в условията на минимално предизвикателство към предизвестената от математическата калкулация победа. Те не се и опитват да преговарят с несъгласните стотици хиляди граждани, бойкотиращи бутафорията на окупационните им действия. Те водят ( и срещу тях) брутална пропагандна война, в която ги взимат за заложници с цел да ги употребят тепърва като разменна монета.

Избори в условията на чужда окупация, която основателно се срамува да развее флага на своята държава – видно от продължаващата анонимност на необозначените въоръжени наблюдатели на Русия в Крим, вещаят победа от рода на онази, която Хитлер спечели чрез присъединяване на територии, населени с германско говорещи сънародници. Вееха му флагчета, пееха му дитирамби като зомби, докато не ги превърнаха в хетакомби.

(К)римската империя на Путин е обречена на презрение, но за това тепърва ще има болезнено прозрение.

15 мнения за “(К)римската империя на Путин”

 1. Много слабо изпълнение, др. Путин!

  При толкова много войска, военна техника, “гражданска” мобилизация, пропаганда, заглушаване на други, “неправилни” гласове – САМО 93%!

  Та др. Ким Чен Ун, без никакви особени разходи, с лекота постигна 100%!

  Извън иронията и към тези, които имат разум в главата си, но същевременно все още мислят, че Русия е нормална страна – помислете сериозно върху това число! 93%.

 2. Толик Ульянов: Исходя из этого видео, Россия – это страна-оружие, которое начнёт автоматически мироточить ядерными ракетами по всему миру в том случае, если все её руководство будет уничтожено. Т.е. даже без людей эта территория будет оставаться Россией. Я, например, вполне могу себе представить мир, где нет больше ни Европы, ни Америки, ничего вообще. Просто сплошные необитаемые пустыни и огромная страна, продолжающая на автомате харкаться боеголовками.

  Тот факт, что официальная пропаганда злобного отстойника, уже позволяет себе прямым текстом бряцать красной кнопкой – это реально страшно. Это сигнал того, что Россия – это не проблема Украины. Это угроза всему миру.

  http://youtu.be/teZZMrnWUNw

  Източникът с коментарите е тук https://www.facebook.com/EuroMaydan/posts/584148158348192?stream_ref=9

 3. Айде Инджев, днес в Крим утре и тук. Ама като дойдат братушките ще си поприказваме с теб. Като приятели.:)

 4. Към Илиян
  danov@abv.bg ( и прокуратурата, ако случайно има такава):

  Подстрекаване към сепаратизъм, призив за чужда окупация, закана за разправа с български граждани…това съдържа документът с електронния адрес Илиян Данов!

  Лаком ан(шл)ус кръв СеСеСеРе

 5. Към Илиян
  danov@abv.bg ( и прокуратурата, ако има такава):

  Това е подстрекаване към сепаратизъм.

  Лаком, призоваване към чужда окупация и заплаха срещу български гражданин.

  Лаком ан(шл)ус кръв СеСеРе!

 6. Защитниците на този международен позор наречен референдум/законен според и само руската страна/в Крим се опитват да оправдаят имперската мания за величие на Путин с референдума в областа Винето в Италия. Колко им е удобно на путинофилите да използват запада като оправдание за безпрецедентната проява на агресия на техния император. Но удобно да прикриват факта, че референдума във Винето/за независимост,а не за присъединяването към друга държава/ се провежда при пълно съгласуване със закона и международните норми и най-важното при отсътвието на каквато и да е било войска за разлика от “мирно” проведения референдум под охраната на руските пазители на “мира”и борци за “справедливост”

 7. Кремъл е последната утеха на несправящите се с живота. Като “приятеля” Илиян.

  Идеята е съвършено елементарна, като мислите, които се въртят в главите им: “Животът ни не струва пукната пара, затова подкрепяме Кремъл, който не че ще подобри положението ни, но със сигурност ще смъкне при нас, в калта другите, които някак си успяват. Така няма да ни трови мисълта, че някой е по-добре от нас.”

  Девизът на българите е: “Всички (богати и щастливи) или никой!”.

 8. Към Илиян
  Така пишеш защото отблизо не си ги виждал рашаните.Като дойдат тук , тогава им се радвай.Аз съм ги виждала в действие.Първо те нямат никаква общност,делят се на лобита, вследствие на което всяко дърпа чергата към себе си и по този начин съсипват всичко. Стремежа им към лукс е огромен и незаслужен.Те не създават нищо, само унищожават.Но най-лошото е, че такива българи като теб, със слагачеството си, предизвикват само презрение у тях към всички нас.А може би си от тези млади хора, на които целенасочено промиват мозъците, правейки им служебни партита с много алкохол. И да не забравя, колкото и да им се възхищаваш, няма да им станеш приятел.Те нямат чужденци приятели, на никого не вярват, и са научени, че всичко се купува, а може би вече знаеш.

 9. Что сделал Путин?
  1. Создал национальную украинскую идею, которую не могли придумать 300 лет.
  2. Сотворил мега-рекламу Украине на весь мир.
  3. Обосрал Россию на весь белый свет так, как все враги русских, вместе взятые, не могли даже мечтать за всю историю России.
  4. Возродил из руин украинскую армию за две недели и показал на весь мир силу духа украинского солдата: как можно без оружия остановить армию агрессора.
  5. За пару недель засветил всех пророссийских политиков и русских шпионов в украинском правительстве.
  6. Раскрыл истинную суть уголовной власти Януковича и своей собственной.
  7. Испытывает страстное желание взять на полное содержание за счет всех москалей украинский убыточный Крым, сэкономив национальному бюджету Украины несколько миллиардов долларов.
  Столько добра для Украины не было сделано всеми её патриотами вместе взятыми со времен Богдана Хмельницкого!

 10. ИЛИЯН, гледай да не те чуе падишах ЕрдоганI , че си се разгонил , че да ти прати малко аскер за орташка “разтуха” , зер и аскера му не е по-долу от путинския!

 11. Меркел – У нас рускоговорящи няма!
  Путин – А если найдем?

  …шегичка…

 12. Здравейте г-н Инджев. Аз съм редовен читател на този блог и по професия съм програмист. От известно време забелязвам един досаден проблем с големите картинки в публикации като тази, когато публикацията е на началната страница. Проблема се решава с дописване на 1 2 реда в администрацията на сайта.

  Ако желаете пишете ми на мейла от този коментар и ще Ви пратя кратки инструкции как да оправите сам проблема през администрацията на сайта.

  Поздрави
  К. Георгиев

 13. dari
  mnago to4no.Raboteh s rusnazi.kolkoto pove4e im ugagdah pove4e te prezirat

 14. Започна обратното броене за Путиниадата. Крим е залъкът, който ще им приседне.

 15. Към ИЛИЯН:
  Кои сте вие, бе мръхльо, дето се ежиш и имаш дупе да “говориш като с приятели”, ама само ако дойдат мужиците? Големи бабаити сте комуноидите, но само когато пред вас има гръб, зад който да се криете. Налитате като хиени само на беззащитни, а като видите “дебелия” се правите на “умрели лисици” и за кожицата сте готови да лазите и задници да лижете.
  Опитай се да респектираш с ум, с грамотност, с отстояване на принципи, с достойнство, смотаняко, а не с извратената си жажда за насилие.Бас държа, че като малък си бесил котки в махалата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.