Отзвук от ivo.bg в прегледа на европейския печат

В прегледа на медийните реакции на водещата световна новина сайтът eurotopics.net от години цитира ivo.bg ( редом с меродавни вестници, като да речем испанският АBC в случая). Изборът е паднал този път върху статията ” (К)римската империя на Путин” .

Presseschau

17.03.2014

 

TOP-THEMA

Krim stimmt für Russland-Beitritt

Die Menschen in Simferopol feiern den Ausgang des Referendums: Knapp 97 Prozent stimmten laut offiziellen Angaben für eine Angliederung der Krim an Russland. (© picture-alliance/dpa)

 

Im umstrittenen Referendum auf der Krim haben die Wähler am Sonntag für die Angliederung an Russland gestimmt. Während Regionalregierung und Moskau die Aufnahme der Halbinsel in die Russische Föderation vorantreiben, beraten EU und USA über Sanktionen. Der Westen muss nun härtere Töne anschlagen und Russlands Expansion stoppen, fordern Kommentatoren und ziehen Parallelen zum Anschluss Österreichs an das Deutsche Reich 1938.

ABC – Spanien

Russlands Expansion stoppen

Ouest-France – Frankreich

Moskau bricht alle seine Versprechen

Blog Ivo Indjev – Bulgarien

Jubel über Anschluss ein Déjà-vu

Mit dem “Anschluss” Österreichs und der Eingliederung des Sudetenlandes in das Deutsche Reich 1938 vergleicht der Blogger Ivo Indjev das Referendum auf der Krim: “Diktatoren verhandeln nicht mit den hunderttausenden Bürgern, die ihre Besatzung ablehnen. Sie führen einen brutalen Propagandakrieg, in dem sie die Bürger zu Gefangenen machen, mit dem Ziel, sie bald als Faustpfand zu verwenden. Ein Referendum unter dem Zeichen einer fremden Besatzung kann nur zu einem Sieg führen, wie ihn Hitler nach der Eingliederung der Gebiete mit deutschsprachigen Landsleuten feierte. Die Menschen sangen ihm Lieder und winkten mit ihren Fähnchen, bis sie ihm selbst zum Opfer fielen. Putins römisches Imperium ist verdammt und die Menschen werden dies bald schmerzlich zu spüren bekommen.” (17.03.2014)

» zum ganzen Artikel (externer Link, bulgarisch)
Mehr aus der Presseschau zu den Themen » Krisen / Kriege, » Wahlen, » Ukraine, » Russland, » Osteuropa
Alle verfügbaren Texte von » Ivo Indjev
Debatten verfolgen » Wird die Krim russisch?

15 мнения за “Отзвук от ivo.bg в прегледа на европейския печат”

 1. Какво да кажа, освен поздравления!

  То други медии освен 5-6 блога в РъБъ отдавна няма, но сега всичките ви т.нар. “колеги журналисти” направо ще изгният от черна завист. Това е положението, или копанята с високите заплати, или признанието! Всеки сам прави своя избор.

  Респект!

 2. Поздравления г-н Инджев ,затова ви чета най редовно.Благодаря ви ,че ни информирате с вашите коментари и анализи.

 3. Къде са хейтърите? Давайте, таварищи, кажете: пък на!- и ние имаме журналист с международно репутация- вот тов. алэксандр сымов освен, че наблюдава най-лучшите избори в Крим, дава и интервюта за реномирани издания като “Большевистая газета”, “Коммунистические ведомости”,”Путинская правда”, “Голос Януковича” и “Советская Болгария”.

 4. Поздравления Г-н Инджев,за съжаление западът се държи по детински с новия Хитлер. Обама му казал, че ако не прави нови магарии няма да налага санкции на повече от 7 души както сега. Просто смешка. Такива деиствия дават крила на родните безродници и техните покровители от имперята на злото!

 5. Към Стамбо:

  Така е, Александър Симов беше похвален в предаване на БТВ от Митьо Гестапото като “добро момче”, което познава от малък.
  Това обяснява защо, откакто откровено проруската коалиция е на власт тук, е най-често канения в българските 4 водещи по аудитория телевизии външен коментатор във всички възможни публицистични предавания- от държавния канал най-вече ( нали трябва да се угажда на властта!), до други държанки.
  Скромните ми опити да обърна внимание що за “независим” и “хрисим” левичар е този млад другар, носен на крилете на такива стари Кримки, като Гестапото, се натъкнаха на факта, че самият аз, отказвайки да седна с “доброто момче” в едно студио, изчезнах напълно от радарите на другарите в телевизиите ( с изключение на Нова тв).
  След като телевизиите интензивно му помпаха образа на благ пропагандатор на властта ( с рекордно по честота участие в рамките на въпросните 9 месеца на този проруски кабинет), малкият добър Симов “най-случайно” се оказа кандидат на БСП за евродепутат.

  Сделка или да ?( и позор за участниците в този фарс по лансиране на млади екстремисти, дефилиращи като “независими” за пред невежата масова публика, която не чете истеричните болшевишки изстъпления на Симов в интернет).

  Същият вече е в Крим като един истински кандидат на Путин за европараламента, към който Путин не позволява на Украйна да се присъединява с цената на военна намеса.

  Сайтът RUSOFILI.bg на Национално движение русофили ( в рамките на БСП) съобщи:

  “Национално движение „Русофили” изпраща кореспондент в Крим

  Във връзка със събитията в Украйна и провеждането на референдума за независимост на Автономна Република Крим на 16 март, Национално движение „Русофили” изпраща в Крим кореспондент. Журналистът Александър Симов ще проследява и отразява събитията по време на референдума.
  Александър Симов е журналист от вестник “ДУМА”, радиожурналист, свободен блогър и директор. Съвсем наскоро той, написа програмна статия за събитията в Украйна, която набра голяма популярност в интернет пространството. В нея той разглежда конфликта там не като война за политическо влияние, а като битка на идеи. И изводът му е, че Владимир Путин е обречен да загуби, защото всеки човек по света си мечтае за немски печки, скандинавски мебели, холивудски филми и американски айфони. Колективното съзнание на човечеството било в плен на церемонията по раздаването на наградите “Оскар”

  EUROACTIV:
  Българските социалисти изглежда подкрепят руската интервенция в Крим. Журналистът Александър Симов от вестника на социалистите “Дума”, който бе изпратен в Крим като наблюдател, вчера заяви, че вярва в легитимност на референдума.
  “Отивам да наблюдавам целия процес. Да се уверя, че… референдумът е законен”, каза той. “Мисля, че ще бъде много легитимен”, казва Симов, цитиран от “Гласът на Америка”. Името на Симов е в листата на кандидатите на БСП за Европейския парламент.
  Новините от София поставят под съмнение способността на ЕС да вземе финално решение срещу Русия на днешната среща на външните министри в Брюксел. За такова решение е нужно единодушие сред 28-те страни членки”.

  Обобщавам: путинофилите се подиграват с европейската ориентация на България и сервилните български телевизии изиграха срамна роля в този фарс по лансиране на ново лице на БСП. Колко е платено, за да е по-евтино това изграждане на популярност , отколкото покровителите на Симов биха платили за същото в рамките на официалната предизборна кампания, вероятно ще научим толкова, колкото и за останалите долни далавери по върховете на българската държава.

 6. Поздравления г-н Инджев, четем ви с най голямо удоволствие отвъд океана също. Единственият автентичен политически наблюдател с остро, аналитично и саркастично перо.

 7. Явно не всички хора са Божие творение. Ето Александър Симов е произлязъл от л… Червено. Като Ленин, Путин и Че Гевара. И Цола Драгойчева…:)

 8. Сенаторът Джон Маккейн, който в неделя се прибра в САЩ от поредното посещение в Украйна: “Русия е бензиностанция, маскирана като държава. Това е клептокрация. Това е корупция. Това е страна, която наистина може да разчита единствено на петрола и газа за икономиката си. И затова икономическите санкции са важни. Дайте малко военна помощ на украинците – поне да могат да се бранят. Подновете противоракетната система в Полша и Чехия. Дайте на Молдова и Грузия, които и в момента са окупирани от руски войски, някакъв път за членство в НАТО”

 9. Поздравления г-н Инджев!
  Мисля все пак, че санкции ще има.И аз подкрепям ivan за членството на Молдова и Грузия и даже Украйна в НАТО.След като едната страна нарушава договорите , другата да не обръща бузата за следваща плесница а с твърд дипломатичен тон да разшири границите на НАТО.Какво ще направи Путин, ракети ли ще пусне.Не му стиска.Тази анексия на Крим е като да гали леопард в клетка, но не е истинска схватка с такъв.

 10. Поздравления г-н Инджев.Както е казъл народът-“не всичко е пари”.За много хора от които съм и аз и мои близки Вие сте източникът за информация и тълкуване на събитията.Благодаря Ви че ви има.Предстоят ни евроизбори.Много е важно агитацията за проевропейските партии.Разобличаване на “патриотизма” на проруските парттии на Бареков,Сидеров,Местан и естествено Станишев и Първанов.В интерес на голямата цел да се потиснат някои негативи на”десните”Жалко ,че не намериха сили да се обединят.

 11. Шапка Ви свалям г-н Инджев , още повече успехи желая и благодаря Ви за чудесният блог , както благодаря на всички в него за коментарите,дори и на хейтърите благодаря щото ме разсмиват.Още веднъж поздравления.

 12. Всеки коментар на /по/читателите Ви само допълва гениалните Ви анализи! За мен те са като репортажите на Георги Марков, които четях тайно преди много години. Сега имам удоволствето да чета свободно.
  Бъдете здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.