Пълзящият руски аншлус в България

Нищо не може да спре победния ход на руския аншлус в българския резерват Камчия, за което си сътрудничат всички туземни власти, без разлика дали става дума за тройната коалиция, ГЕРБ или за сегашния откровено прокремълски „кабинет Орешарски”.

Междувременно мафиотът Лужков, който задейства аншлуса в устието на Камчия, беше обявен за непоносимо корупмириран дори за Путин и Медведев, които брутално ( и направо незаконно, доколкото е избиран все пак от московчаните- но кой ли ти гледа такива дреболии в империята!) го отстраниха от третия по важност пост в Русия.

Анклавът на Лужков обаче не само не предизвика нищо подобно като реакция срещу българските съучастници на Лужков, но и се радва на нови и нови вълни на ухажване от страна на лакомите помагачи на руския аншлус на българския морски бряг.

"СОК Камчия" получи сертификат клас "А"

:klassa.bg

13.8.2012

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на „СОК „Камчия” ЕАД-Бургас, съобщиха от ведомството. Документът се издава за инвестиционния проект „Изграждане на детски оздравителен лагер „Черноморски” и амфитеатър” в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лв.
„СОК „Камчия” изпълнява инвестиционна програма на Правителството на гр. Москва на обща стойност над 200 млн. лв. До момента са осъществени два проекта в комплекс „Камчия” със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите – от 2007 и 2009 г. Те са на обща стойност 111 млн. лв. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.
Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства”.

А ето и актуализираната оферта за разширяване и укрепване на дружбата с руските колонизатори в рамките на добре платения руски сепатаризъм на българска земя.

Светът се чуди как да усмири руската агресивност със санкции, но българската пета колона се чуди единствено как да угоди по-добре на лакомията си.

България кани руските региони да строят свои курорти тук

От Дневник
 16 мар 2014
Фотограф: b_d_s

България можем да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели, санаториуми и почивни бази.Това заяви зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в изказване на московското туристическо изложение “Интурмаркет”, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Като пример той посочи инвестицията на правителството на  Москва на стойност над 220 млн. долара. в санаторно-оздравителния комплекс “Камчия”, който посреща много деца, ученици и възрастни.

Зам.-министърът отчете, че миналата година руските туристи в България са били с 4.1% повече, отколкото през 2012 г.  Само през януари 2014 г. увеличението им е с 15%, а това се обяснявало с “изключително доброто брандиране”.  През 2013 г. над 7  милиона туристи са посетили  България, като 10% от тях са от Русия, сочат официалните данни.

Ботев отбеляза и проактивната политика на правителството, което се готви да открива нови консулски служби в Русия – в Екатеринбург, Новосибирск и други две, които не назова. Той е обсъдил и създаването на изнесена база на България в Оренбург

От изявлението му се разбира, че руски авиокомпании проявяват голям интерес да извършват чартърни полети до Черноморието, София и Пловдив.

Според зам.-министъра България се конкурира силно като морска дестинация с Турция, Гърция и Хърватия, но ги превъзхожда с минералните си води,  възможностите за планински туризъм. Изтъкна и   новите продукти – вино и гурме туровете и голфигрищата.

България се е представила на “Интурмаркет” с щанд от 320 кв. метра с участието на седем неправителствени организации, туроператори и туристически агенции под мотото “Една страна, много възможности”. Гост на пресконференцията е бил телевизионният водещ Ути Бъчваров, който представил кулинарно пътешествие из България.

Генералният секретар на  Световната организация по туризъм Талеб Рифай е приел поканата да посети България за пет дни през май като се предвижда да участва и в открито заседание на правителството.

“През последните шест месеца променихме визията на българския туризъм на световния пазар, като наложихме целево присъствие и подход към конкретните пазари и потребностите на клиентите там”, оцени  работата си Ботев. Той прогнозира, че “с това, което постигнахме досега, и програмите, които предстоят, ще доведем докрай устойчивото развитие на туризма”.

 

 

12 мнения за “Пълзящият руски аншлус в България”

 1. А, значи затова сесесерсият милиционер росэнь пэтровыч (пиши името на този рубладжийски мерзавец с малки букви и руски добавки!)тази сутрин цъфна във военнокамуфлажна униформа… Да дочака тук началниците си, та да се цани старши пазвантин и пръв лизач на кремълски нужници!

 2. А какво друго да очакваме от тези болшевишки подлоги??? Те и майките си биха п(р)одали на любимия съветски потребител.

 3. Това вече звучи злокобно.Живков не успя да ни направи 16 република,но новите господари на Кремъл ще успеят по перфиден начин,До 20-30 години всичко което е качествено ще се изнесе от Българи.Тук ще останат само богатиге господари от Русия и обслужващият персонал роби българи.Няма да има значение кой управлявя.Всички ще бъдат васали на Кремъл.

 4. Поздравяваме автора за умението му да извежда винаги актуални и важни теми.
  Каква по-точна характеристика на случващото се в България от избраното заглавие! “Пълзящ аншлус”, наистина ! Фактите от живота ежедневно потвърждават тезите, застъпвани от автора, но за жалост, това не ни прави оптимисти. Обратно на часовниковата стрелка: Грузия, Крим, България ….

 5. Към Стамбо:

  Хора, които са свидетели на милиционерската кариера на Росен Петров ( продължила около една година), се подсмихват горчиво на героичната му “офицерска” поза. Защото знаят, че той не е бил никакъв борец срещу престъпността на истинския фронт на полицията, а е разнасял папки преди да започне да разнася сценарий в едно телевизионно шоу.
  Шоуто му с униформата днес е подигравка с труда на реалните ченгета, с които той няма нищо общо, ми каза един негов колега от онова милиционерско училище.

 6. В момента се води безпрецедентна война за налагане на партизанска хватка върху обществените медии! Партийната пропаганда с подмолната си политика на „опорните точки” вече завладява БНР, предаването „Деконструкция” е превърнато в техен PR отдел, а журналиста Петър Волгин се изживява като глашатай на новата тройна коалиция!

  fb група:
  “Петър Волгин & Co – вън от БНР!”
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

  Подкрепете групата и предайте към приятелите си!

 7. КАЛИНКИТЕ от “КРИВителството” на Олигархски, няма смисъл да се разхождат до метрополията си, защото никъде другаде не се впечатляват от “компетентността” им. А бе то и там ги знаят що за деньги чинат, ама все пак нали са “братушки”,пък и идват заповеди да получат.
  Та нека свърнат малко от Кремъл към Сибир и Чукотка, за да се убедят , че цартрап Путин всуе , все още не е успял да инвестира в безпределните си ПУСТини, които имат много по-голяма нужда от инвестициите му, отколкото БЕТОНстана покрай Черноморието “ни”!

 8. Тази новинка се измуши тихичко някак си, по тарлъчки – съобщиха я само от Дневник. Ако не е г-н Инджев да удари тъпана, тя така и ще си потъне в кримската какафония.За мен обаче тази новина е най-важната за деня, че и за седмицата. Тя е просто потресаваща. Как така ще “канят”, кой ги е оправомощил да “канят”, какви са тия “руски региони”, какво налага да си строят “свои” курорти – българските курорти не са ли им достатъчни! Ама че безобразие, думи нямам.

 9. Ама аз,нещо не мога да стопля?!
  Преди няколко месеца нямаше ли някаква забрана за продажба на земя на чужди граждани(или селяни).Имам спомен за някаква голяма аларма,май от ПП Атака,да не се продава земя на чужденци.Или може би чуждите граждани респ. селяни са само тея от Сърбия нататък,посока обратна на изток?!

 10. Имаше, ама това е “заварено положение” още от 2010. Плод на топлите връзки на Бойко Борисов-Рапона и Юра Лужков. Подготвено от представителката на последния, др. Станка Шопова-Бидето още от времето на първата тройна коалиция.Освен това забраната е да се продава. Да се ДАВА, особено на “братушките”, не е. Даже е предмет на гордост сред клозет-комун-милиционерските кръгове. Там битува една мисълчица, “Който обича Русия, обича и Балхария”. Така ще е, докато не ги почнем…

 11. Уважаеми г-н Инджeв, позволявам си да насоча Вашето внимание към съдбата на първият и единствен български хотел построен от холандска и българска фондация изцяло пригоден за хора в неравностоино състояние в Поморие „Свети Георги”

 12. Ste dojde skoro referendum za prisajdenjavane na Cernomorskite oblasti kam Russia. Sigurno 97% za…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.