Руската ан(ор)ексия

Гледах тази сутрин по официозната ТВ7  увъртането на Илияна Йотова, която като евродепутат би трябвало ясно да защитава европейската позиция срещу руската агресия в Украйна. Увърташе включително и по явно по-важната за БСП тема за конкуренцията на предстоящите евроизбори с АБВ, оставяйки отворен въпроса за бъдещо сътрудничество с формацията на Първанов чрез една от най-глупавите поговорки, повтаряни папагалски от хората: „никога не казвай никога”.

Като автор на този текст казвам никога на педофилията, геноцида, масовия глад, руско анексиране на България- пълзящо или с военни средства. И съм сигурен, че има още много случаи, в които всеки нормален човек има всички основания да се закълне: „никога”!

Друг е въпросът до каква степен БСП е нормална партия, след като едновременно може да се прави на наследница на борбата срещу фашизма и същевременно да разчита на геносе Сидеров и неговите таварищи за своето днешно управление, с което наистина показва, че е готова на всичко заради властта и облагите от нея. Нормално е такива всеядни властолюбци да не казват „никога”!

Същевременно Асошиейтед прес цитира президента на САЩ Барак Обама, който уведомил снощи в телефонен разговор руския президент Владимир Путин, че Вашингтон никога няма да признае анексията на Крим.

Убеден съм, че Съединени щати ( на които един от телевизионните клоуни на Путин напомни тази нощ в руско телевизионно предаване за капацитета на руския ядрен потенциал да изпепели САЩ) са искрени в намерението си и думата” никога” никак не е пресилена. САЩ са дали доказателства за подобна принципност и в по-тежки времена. Те никога не признаха съветската окупация на балтийските републики. Никога! СССР се разпадна, но не и решимостта на американците да легитимират въдворяването на трите свободолюбиви републики след Втората световна война в лагера на империята на злото.

Япония, Франция, Великобритания, Германия ( да не изреждам още) реагират на демонстративното незачитане на украинския суверенитет от страна на Русия със същия категоричен тон, както и САЩ.

Нашите управляващи обаче са в списъка на мечкозависимите от Русия по идейно-рубладжийски съображения. Много е инвестирано в тях е дошло време да си оправдаят инвестициите.  За заблуда на противника обаче ( в лицето на българския народ, те се опитват да представят своята услужливост като загриженост за България, която щяла да пострада най-много при евентуален руски рикошет след западни санкции срещу нея. С което на практика се разграничават от Запада и се опитват да се подмажат на Путин.

Прислужващия персонал на Путин в България явно не разбира, че на практика слугува на русофобията, която е стимулира планетарно властелинът на Кремъл, обричащ страната си на всеобщо световно презрение. Дори Хитлер е имал повече международна подкрепа за аншлуса на чешките Судети и Австрия!

След това териториално преяждане Русия я очаква задавяне поради ан(ор)ексия.

 

9 мнения за “Руската ан(ор)ексия”

 1. Ето и конкретни предложения за санкциии спрямо Русия, в отговор на Кримската анексия
  “США намерены завтра ввести жесткие санкции в отношении Российской Федерации после того, как в Крыму был проведен референдум.
  Об этом «Хвиле» сообщила дипломатический источник в МИД России.
  По информации источника список санкций таков: полная заморозка капиталов, инвестиций, рейтингов, кредитов, блокирование продажи газа в Европе (развертывание LNG терминалов, которые позволят принимать американский сжиженный газ). Населению, бизнесу, чиновникам максимально ограничивается, либо закрывается въезд в США. (Эх, ребята… раньше надо было дергать, хоть кем, хоть как…)

  Кроме того, будет проведена работа относительно собственности и капиталов с российскими корнями в США. Будет установлено происхождение денег, на что куплена собственность, произведена заморозка всех проблемных счетов и собственности пока на 6-12 месяцев (это уже делается с соратниками Януковича, завтра с российским бизнесом и гражданами).

  Будет начато расследование по всем громким покупкам российскими олигархами, в качестве примеров приведены спортивные клубы Прохорова и Абрамовича.

  Ключевым является то, что все эти санкции будут реализовываться в соответствии с Патриотическим актом от 2001 года, который был принят после терактов 11 сентября. Главный принцип Патриотического акта — арестовываем сейчас — разбираемся потом.

  Напомним, что пресс-секретарь Белого дома распространил официальную позицию президента США относительно референдума в Крыму.

  «Мы отбрасываем «референдум», который состоялся сегодня в Крымском регионе Украины. Этот референдум противоречит Конституции Украины, и международное сообщество не будет признавать результаты опроса, который состоялся под угрозой насилия и запугивания, а также в условиях российского военного вмешательства, которое нарушает международное право», — сказал представитель Белого дома.

  По словам представителя, «никакие решения о будущем Украины не должны приниматься без участия украинского правительства».”
  Смея да кажа , че нашите рубладжии закъсняха.Няма да могат да си разиграват Троянския кон, защото ще се наложат санкции и от ЕС , в който членуваме, слава на Бога.А на хората в България не им харесва руснаците тук да си правят руски училища по руски образователни системи, руски църкви, от които гонят българите, руски курорти, забранени за българи и проруско правителство , пък макар и с председателско място в ПЕС.

 2. Все пак Русия е доста огромна. Защо ли “правозащитника” Путин не се допита до всички , желаят ли да са му крепостни?
  Може да започне като начало с Кавказ. Там има много желаещи да участват в такива референдуми!

 3. Начи…
  спечелването на борбата с путлерчето от Запада не е чак толкова сложно, НО…
  трябва да има ВОЛЯ за такова.
  Например, да бъдат блокирани активите на путлеровите олигархчета, а не да им се позволява да си купуват дворци, яхти, политици и … медии по древното правило “Парите не смърдят”. Да се наложи ембарго на вноса на западни стоки (включително на тези, произведени в Китай под бранда на компании от САЩ, ЕС и Япония) и да се обяви бойкот на руските суровини – (за известен период от време, в който режима на кагебистчето със сигурност ще се сгромоляса).
  Аз обаче съм скептик, прекалено много са русофилистиците в ЕС, че даже си имат и разните му там троянски коне…
  Според мен, западните русофилистици са същите, описани и от покойния Г.Марков – едните са движени от “идейни” подбуди (по формулата антиамериканизъм + социализъм е равно на евразийски съюз), а другите са “професионални русофилистици”, известни още като рубладжии (които обаче поддържат банковите си сметки изключително в капиталистически евра или империалистически долари).

 4. Би трябвало да проявим известна загриженост към стъписаните и бягащи презглава от Матушката братушки. Например да им забраним да имат руски паспорти. Добре и за тях и за нас.
  Тук не е Москва, ясно?

 5. ШОПЕНБЕРГ, категорично се прав, в ЕС трябва да се забрани двойното руско гражданство, като една от формите на санкция!

 6. Г-н Инджев,

  Предлагам бърз превод на български на коментара на Дари за санкциите, за неползващите русский язъйк, по ваша преценка:

  “САЩ възнамеряват утре да въведат строги санкции спрямо Руската федерация, след като в Крим беше проведен референдум.

  Това съобщи за “Хвил” дипломатически източник от МВнР на Русия.

  Според източника списъкът на санкциите е следният: пълно замразяване на капиталите, инвестициите, рейтингите, кредитите, блокиране продажбата на газ в Европа (разгръщане на LNG терминали, които ще позволят прием на американски втечнен газ). Максимално да се ограничи или да се прекрати влизането в САЩ за населението, бизнеса и чиновниците.(Ех, момчета… по-рано трябваше, поне за някои, поне някак…)

  Освен това ще се проведе работа по собствеността и капиталите с руски корени в САЩ. Ще се установява произходът на парите, с които е купена собствеността, ще се проведе замразяване на всички проблемни сметки и имущество, засега за 6-12 месеца (това вече се прави със съратниците на Янукович, а утре с руския бизнес и граждани).

  Ще почне разследване по всички шумни покупки от руски олигарси, като примери се привеждат спортните клубове на Прохоров и Абрамович.

  Ключов е фактът, че всички тези санкции се осъществяват според Патриотичния акт от 2001 г., приет след терористичните атаки от 11 септември. Главен принцип на Патриотичния акт е — първо арестуваме, после изясняваме.

  Нeка напомним, че прес-секретарят на Белия дом разпространи официална позиция на президента на САЩ относно референдума в Крим.

  “Ние отхвърляме “референдума”, състоял се днес в Кримския район на Украйна. Този референдум противоречи на Конституцията на Украйна и международната общност няма да признава резултатите на допитване, състояло се под заплахата с насилие и сплашване, а също и в условия на руска военна намеса, което е нарушение на международното право”, каза представителят на Белия дом.

  По думите му, “никакви решения за бъдещето на Украйна не следва да се приемат без участието на украинското правителство”.

 7. Ето сега русофилите ще разберат що значи американска демокрация и колко грешна е поддръжката на руската путинизация!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.