Светът затръшва вратата на Путин, Бареков иска да му я държи(м) отворена

Световната медийна премиера на новия политик Николай Бареков се състоя неотдавна във влиятелното британско списание „Икономист”, което го описа като популист, свързан със задкулисието в България. Ефектът от статията на „Икономист” беше, че от задкулисието се показа банкерът Цветан Василев, изживяващ се като икономист номер едно на България от доста години вече, но в ролята на адвокат на Бареков, с когото уж нямал нищо общо.

„Икономист” обаче имаше един пропуск- деликатно пропусна да  спомене за руската връзка в проекта „България без цензура”, в който двамата лейтенанти до на произведения генерал на партията Бареков са прононсирани поклоници на Русия.

Днес руската агенция ИТАР-ТАСС запълва празнината с интервю, в което Бареков ни се разкрива като претендент ( нали щял да става премиер поне за два мандата- по собствените му думи!) за балансьор на отношенията Изток-Запада, раздавайки съвети на руснаците и украинците какво да правят.

Пътьом Бареков бичува всички досегашни български власти, че не са осъществили големите руски проекти в България, които той нямал проблем да продължи- например АЕЦ „Белене” ( голям и чисто нов политик, като него, не се плаши от дреболиите по пътя към величието си, нали!).

Дреболия е в неговия си стил да послъгва в сметките, завишавайки например двойно населението с български корени в Украйна, които никой не гони и притеснява, но Бареков им се самопредлага за защитник- зер той също е патриот, като Сидеров, чиято роля се готви да изпълнява при  провал на проруския му проект на следващите парламентарни избори.

Говорейки от името на българския народ, който по думите му обича руския, Бареков обещава на едро пред руската агенция да станем …”политическа врата на Русия към Европа”.

Колко актуално, прозорливо и навременно предложение: когато целият свят е готов да затръшне вратата на режима на Путин, ето че се явява богатирът Бареков, слага си дудука в процепа и спасява онази една шеста от планетата от пълна международна изолация!

Апропопо, той Бареков си послъгва най-вече за феноменалните си постижения като супер успешен мениджър на ТВ7, с което оправдава дълбокия си джоб с милионите, харчени за проекта “България без цензура”.  Истината обаче е друга.

Досието на  ТВ СЕДЕМ ЕАД, видно  на позиция ( таб) ” Обявени актове” в Търговския регистър за годишните финансови отчети до 2012г.,говори за финансов провал.

Ясно се вижда спадът на приходите в 2012г спрямо 2011г. Един бърз поглед е достатъчен, за да се оборят претенциите за “успешен” мениджмънт. Трикът е, че провалът ще лъсне със сигурност и за 2013 г., но след юни месец, какъвто е срокът за отчетите  за година назад по закон. А новият политик може би ще е успял да вкара още един руски кон в европейския парламент.

По простите принципи на финансовия анализ, онова, което се вижда от таблицата на АПИС с булстат № 175093731  е една абсолютно провалена инвестиция за КРАУН МЕДИЯ и всеки съмняващ се в написаното тук може лично да провери и да се увери, че твърденията на Бареков за огромните му доходи на базата на също толкова огромните печалби на ТВ7 под мъдрото му ръководство са един доказано спукан балон.

ТВ СЕДЕМ ЕАД, ЕИК: 175093731 данни от счетоводния Баланс
Финансови показатели (хил.лв.)
Година 2008 2009 2010 2011 2012              Общо за 2008-2012
Приходи 5 493 14 856 15 377 18 576 11 693 65 995
Разходи 17 267 25 516 30 643 43 272 41 990 158 688
Печалба/Загуба -11 774 -10 660 -15 266 -24 696 -30 297 -92 693

untitled

А ето и програмното интервю на Бареков като политик от световна величина:

ИТАР-ТАСС,цитирана от БЛИЦ ( в частта за Русия)

– Каква е Вашата оценка за българо-руските отношения, как би трябвало да се развиват те?
– Едно мога да кажа със сигурност. Нашите привърженици казват, че основен партньор на България трябва да бъде Европейският съюз. На второ място с еднакъв резултат те поставят САЩ и Русия.

– С равен резултат?
– С равен резултат. Истината е, че през последните години българските политици използваха основно политическите отношения с Русия. БСП – защото искаха да угодят на избирателите си, декларирайки им приказки за това колко обичат Русия. ГЕРБ, за да угодят на електората си, обясняваха колко зле работим с Русия и как това не трябва да се прави. Ние сме на обратната позиция. С Русия не просто трябва да имаме равноправни отношения, те трябва да бъдат изгодни и на още по-широка основа. Какви са отношенията ни с Русия сега. Навремето Георги Първанов се хвалеше с “Големия шлем” с Русия (газопроводът “Южен поток”, нефтопроводът “Бургас-Александруполис” и АЕЦ “Белене”), за това говореше и господин Борисов, но нито един от големите стратегически проекти с Русия не беше реализиран. Всичко отиде в хладилника, с изключение донякъде на “Южен поток”, който се развива. Защо да не седнем и да не се договорим с Русия за тръгването на тези проекти? Да влязат в България нови инвестиции, за да дадат възможност на страната да продава електгроенергия. По времето на Тодор Живков, давам този пример, въпреки че не е толкова актуален, България търгуваше с Русия чрез политически целувки. Днес ние можем да бъдем политическата врата за Русия към Европа. Имаме добър партньор в ЕС в лицето на Германия, защо Русия да не бъде нашият голям партньор извън ЕС? Какъв е проблемът в това? За тази цел просто трябва да отделим политиката от икономиката. Ние подкрепихме инициативата за строителство на седми реактор в АЕЦ “Козлодуй” от американската компания “Уестингхаус”. Но ако има добри условия и изгодна оферта от руска страна, защо да не построим и “Белене”? Ако българското правителство не затъва в дългове и това е икономически изгоден проект, той трябва да бъде реализиран, ние ще го подкрепим. Русия е естествен партньор на България. Българският народ харесва руския народ. Ясно е, че съществуват политически проблеми, но те не трябва да спират икономиката. Защо да не се помисли за изцяло облекчен визов режим с Русия? Как е възможно руските граждани, най-големите инвеститори в лично качество в България, купуващи жилища и създаващи фирми, да чакат унизително дълго получаване на виза за влизане в страната. Как може руско семейство да живее в България, а бащата, работещ в Москва или Санкт Петербург, да трябва да получи виза? Трябва да се направи така, че виза да се получава на аерогарата за минути.

– Колко внимателно сте проучили двустранните икономически отношения?
– Потенциалът за бизнес отношения с Русия не е реализиран и на 10 процента. Навремето в България съществуваше цяла индустрия, която обезпечаваше нуждите на Русия по няколко направления – и в продукти от селското стопанство, и в леката промишленост, и в експорта на оръжие. Днес нищо от това не съществува. Заводите са разрушение. Северозападна България – Видин, Враца – навремето бяха овощната плантация на Съветския съюз. Днес няма нито един преработващ завод от този тип. Не можем да изнасяме нито консерви, нито пакетирана продукция, просто защото не можем да я преработим. Имаме идея да създадем съвместни с Русия производства за преработка на плодове и зеленчуци с държавно участие. Каним сега и ще поканим и когато поемем управлението на държавата всички руски държавни и частни фирми като равноправни бизнес партньори.

– Въпросът ми касаеше преди всичко атомната енергетика. Защо решихте да подкрепите проекта на “Уестингхаус”, по-скъп от “Белене” и по-продължителен като реализация?
– Ще строим реактор с “Уестингхаус”, това е повече от гарантирано. Най-вече заради това, че за нас в България е важно да имаме различни източници на енергия. Русия е основният ни партньор, но България не може да си позволи да бъде изцяло зависима в енергийната сфера от Русия. Прост пример – проблемите между Русия и Украйна като бумеранг се връщат към България, която става без вина виновна. Освен това за нас Америка е също толкова важен партньор и сме длъжни да работим с нея. Днес светът се връща към двуполюсния модел. След разпада на Съветския съюз, което беше наречено от Владимир Путин “най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век”… Тук не съм съгласен с него, защото най-голямата катастрофа е Втората световна война, която на практика опустоши населението на СССР и други страни. Предполагам, че светът се връща към двуполюсния модел. Защо пък Европейският съюз в този случай да не играе ролята на своеобразен баланс между двете велики сили Русия и САЩ. Вие и американците водите на различни нива стратегически битки – и в Близкия Изток, и, както виждаме сега, в Европа. България трябва да има балансирани отношения с двете велики сили. Ако съумеем да балансираме енергетиката с всяка от двете страни, то това ще означава и спокойствие за българския народ, и удовлетворение. Трябва да се възползваме от това, че Русия в този момент е държава, която има много природни ресурси и много пари, ние сме длъжни да се възползваме от това.

– Вашата позиция по отношение на Украйна?
– Аз имам публична позиция. Ние в Украйна имаме свои интереси, около половин милион души живеят там, българско население, което е било изселено от Турция в Украйна. Ние сме длъжни да защитим правата му. Не поддържаме ограничаването на правата на малцинствата, забраната да говорят на родния си език. Смятам, че активна роля в регулирането на конфликта трябва да играе Европейският съюз. Критикувам ЕС, който подхожда пасивно към ситуацията. Украйна не може да бъде геостратегическо поле, на което Русия и САЩ мерят сили в 21 век. Разбирам, че отново влизаме в период на Студена война, това е лошо за гражданите на Европа. Затова ЕС и България са длъжни да направят всичко, за да може Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. Това, което виждам днес, автомати и воини с една вяра и един език, които застават един срещу друг – това не е нормално, недопустимо е. Апелирам към ОССЕ, което трябва да балансира отношенията между Русия и Европа, апелирам към ЕС, който трябва да бъде по-активен. Но моята позиция, като лидер на значима политическа сила в България, е че България и Русия са длъжни да заровят томахавките и да седнат на масата на преговорите. Проблемът на Украйна не е национален и не е етнически, когато в пордължение на много години работи корумпирано правителство, събитията завършват именно по такъв начин. Проблеми с корупцията в Украйна имаше правителството на Тимошенко, за съжаление Янукович завърши политическия си път по същия начин.

– А въпросът за легитимността на властта?
– В Украйна се случи революция, винаги след революция се поставя въпросът за легитимността. Но най-важното сега е спокойствието. Смятам, че всяка страна в конфликта има право на своята гледна точка. Сядайте на масата, използвайте посредници и се договаряйте. Най-добрият партньор в преговорите между Русия и Украйна са страните от бившия Съветски съюз. Най-важното сега е да се предотврати въоръженият конфликт, а след това да се проведе международно разследване в Украйна, за да се установи кой е виновен за жертвите.

Разговора проведе Игор Ленкин, София

 

18 мнения за “Светът затръшва вратата на Путин, Бареков иска да му я държи(м) отворена”

 1. Защо на Русия й трябва политическа врата към Европа с портиер (швейцар) Бареков, когато Троянският кон вече е вкаран там?

 2. Срам, голям срам, и Бареков и Сидеров ни направиха за резил пред цял свят!
  Разбирам, че трябва да си отработят бакшишите, ама да ни поставят редом с Сев. Корея си велико падение.
  Това са предателите, заедно с мелезите от бсп, тези са антибългарите

 3. Дали този продажен нещастник е гледал мръсната антибългарска пропаганда от страна на Русия? Ама, моля, нека се удостовери лично: за Русия ние, видите ли, вече сме мъртви http://www.youtube.com/watch?v=A-Ro0qbbAPU “България вече я няма”, а пък и тези евтини, но достатъчно гнусни манипулации с истината “Какво я чака Украина в ЕС или как умира България в прегръдката на ЕС” http://www.youtube.com/watch?v=X6t9PSCpA7w

 4. Бареков нещо си попроменил “позицията” спрямо някои въпроси, даже звучи напълно логично.
  Но какво ли мислят по същите въпроси Р.Петров и А. Славчев, диагностицирани русопутинофили???…..
  Но като знем , че той винги е бил досега само ВИСОКОговорител на всички властимащи, и предимно на тях, НО след излизането им от властовите позиции е бивал винаги най-големият им “критик”, като буквално преди секунди даже ги е обожествявал .
  Това ни навежда на мисълта що за вяра трябва да имаме и към по-горното му интервю с колегата му от путинската итар-ТАССср.
  Иначе към самото интервю , като съдържание , не може да подхождаме само с критика.

 5. Боричкането за ролята на съвременен св. Александър Невски – наместник на Североизточната Орда в Задунайката продължава с нови кандидати в кастинга.
  След неуспешните опити да бъдат канонизирани в тази роля последователно Св. Гоце Архароубиец Шлемоносцев , Св. Боко Южнопоточный Путинопоклонец, после колективната Св. Троица Бляди Сапоголизачки Задунайские, ето че сега се появява на сцената и Св. Николай Блюдолизец и Дудук Меден Загорский Миротворец.
  Кой знае, може пък връзките му с РПЦ-то и БПЦ-то да наклонят в крайна сметка везните в негова полза и той да бъде наистина канонизиран. Най-после българските миряни ще се успокоят и ще се отдадат изцяло и целенасочено на горещи молитви за поредното освобождение от ордата.
  Колкото до съблюдаване на църковните закони, то алфа-батюшката ще отправи официална молба до кагебисткото си аверче изпълняващо понастоящем длъжността архикомисар на РПЦ-то за разрешение за въвеждане на ограничен контингент канонизирани приживе наместници.
  Така де – «Пацан сказал, пацан сделал» това е действащият алфа-девиз.

 6. Врата в случая е синоним (по Фройд) на други отвърстия, които “новият политик” услужливо отваря пред старите си государи и началници.. За повече коментар нямам хигиенен ресурс!

 7. Господин Инджев, аз много пъти съм казвал, че Бареков става само за портиер. У живота празно нема!

 8. Г-н Инджев, не мога да открия на сайта на ИТАР-ТАСС въпросното интервю. Имате ли идея от къде е цитирано интервюто и чий е превода?

 9. в БГ в момента мисля, че няма не про-руски партии, изключвам няколко субекта в “дясно”, които едва ли ще имат достъп до управлението на страната някога 🙂
  просто факти…

 10. @МИНАВАШТ
  отговора е прост: “колкото повече, толкова повече” Мечо Пух.

 11. Аман от воня на мръсни руски партенки разтопени в устите на БГ полит-питекантропи като тези указани в статията (гнус ме е да им пиша имената).

 12. Към Труженик:

  Не случайно съм цитирал източника: БЛИЦ.Най-малкото преводът на интервюто е техен и не желая да нося отговорност за верността му.
  Ако пък са го изфабрикували- остава за тяхна сметка. Само че няма да ходя до Москва да проверявам БЛИЦ- всеки си носи отговорността.
  Във всички случаи не се съмнявам в руската връзка на “България без цензура” и най-вече заставам зад моя принос в текста по отношение на ТВ7.

 13. Дори не много умния прототип на Дудук Каръков – чалгавойводата Славчо Трифонов се усети, че тая работа не е толкова проста, като да трелиш “Йовано Йованке” и забрави за политиката. Но алчните пишлегари мечтаят, като надрусани рапърчета. Тъпи парчета, които драматично ще фалират. Боленчо фалира, та те ли?

 14. Първо беше царят,после Бойко,сега Бареков!Този народ го лъжат на поразия,защото знаят,че им се хваща на въдицата.Няма спасение-ще си останем най-бедните вързани за Русия просяци……

 15. Безплатен съвет към Бареков:
  Нашите панелни заводи бяха построени по съветска (руска) технология от времето на актуалния днес покрай Украйна Хрушчов. С панели са строяли и в други страни, но не са постигнали такива уродливи резултати. Предложението ми е в “Новия Голям Член” Бареков да включи построяването от Русия на нови панелни заводи, с които освен таблет на всеки ученик да подарява и панелен апартамент. За да докаже голямото им качество Бареков да се отърве от “ония” жилища и като бащицата Първанов да заживее в руска панелка. Това ще му гарантира победа на тези и всички следващи избори.

 16. Отново авторът е напипал важна, актуална тема. Ще берем ядове с този нов политик – Бареков. Най-невъздържан проруски екстремизъм! Неговият заместник открито заяви, че мечтае за българския Путин ( в предаване на БНР).Опасно! В същото време, в сравнение с него дори Сидеров изглежда като един Аристотел ! Поне се намери някой да удари камбаната.

 17. Това недоразумение Дудука едва ли е наясно какви глупости говори, както обикновено. Необразован, неук, глупав и неинформиран – такъв си беше, такъв си е и не може да бъде друг, защото му липсва пипе…
  Не разбирам тези отзад (зад кулисите), които му плащат сметките на този некадърник. Не виждат ли как им харчи парите нахалост?!?

  А този дето го интервюира, когато е чул тези глупости какво ли да си мисли. Глупав народ (българския) глупави му и политиците.

 18. Завчера Бареков щеше да праща биячи на Мейданата и патерици на руснаците. Днес вече подкрепя Русия в качеството си на зарубежна политическа патерица (заедно с АТАКА)!

  Хората, които го гледат, не се ли усещат, че това е един още по-опасен политик от онези, които вече се изредиха. Не разбират ли, че в тежки политически условия опозиционните до вчера политици в Украйна побързаха да се разграничат от приказките му (за подкрепа на площада).

  Как те, чужденците по барикадите на Киев, можаха да го оценят правилно в рамките буквално на няколко минути, а ние не можем да го усетим години наред, докато го гледкаме по телевизиите? Как!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.